1.21.2021

Dan Chitic sparge ”noua normalitate” a lui Biden

 


Avocatul Dan Chitic aduce românii cu picioarele pe pământ – trezindu-i la o realitate în care ”normalitatea” nu e deloc la ea acasă, așa cum se dorește a fi indus prin spectacolul de la Washington

Multe televiziuni de știri au abătut atenția opiniei publice românești de la probleme interne la spectacolul instalării noului președinte american.

Avocatul Dan Chitic este uimit de cum uită românii problemele reale din țară, în fașa așa zisei ”normalități” induse de ceea ce se petrece la Washington.

”Mă scuzați că vă întrerup din discuțiile despre alegerile din SUA și pro sau anti-vaccinarea cu vaccinul pe care nu-l avem... vă deranjez cu o întrebare: V-ați obișnuit cu “noua-normalitate”, nu-i așa?”, scrie Dan Chitic.

Cunoscutul apărător al drepturilor românilor întreabă românii dacă nu îi mai deranjează multele neajunsuri din țară, cum ar fi:

- în interiorul localităților se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii;

- în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23,00—5,00:

- sunteți obligați să purtați niște măști care, spune avocatul ”sunt dovedit științific ca ineficiente”

- se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;

- sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise;

- atenție: ”sunteți controlați de către fisc permanent fără mandat judecătoresc”, atrage atenția avocatul

- ”stați in frig și fără apă caldă în Capitala României, asaltați de gunoaiele de pe stradă și de șobolanii care zburdă pe ele”

- statul român ”a suspendat de facto Constituția României...”

- guvernul Cîțu ”îngheață pensii și salarii in disprețul legii și a Curții Constituționale”.

Avocatul subliniază și o altă problemă de maximă importanță: ”Cât despre faptul că același guvern Cîțu se pregătește să prăduiască tot ce mai avem p’aci nici nu vă mai întreb... de asta nu i-a păsat nimănui, niciodată!”

”Nu vă mai deranjează nimic... într-un an ați uitat deja cum e sa fii liber, nu-i așa?”, remarcă dur avocatul, încercând să-i trezească pe români: ”Recunoașteți! Știu că face rău, dar v-ați obișnuit să fiți supușii, subiecții unui stat totalitar... să fiți sclavii “noii normalității”!”

Știu, spune cu amară ironie avocatul care se bate pentru drepturile românilor – ”sunt nebun și negaționist, exagerez”, completând cu aceeași ironie – „De fapt toate măsurile astea dictatoriale sunt luate spre binele nostru”

”Totul e temporar... precum va fi și purtatul măștii! A propos, știți ca și dacă va vaccinați, tot veți purta măști... pe o perioada nedeterminată”, scrie avocatul, completând – ”Așa cum va fi și cu pierderea drepturilor la care ați renunțat cu atâta ușurință”.

În final, Dan Chitic își cere scuze ”că v-am întrerupt cu aceste subiecte din viața Dvs nou-normală, pe Dvs, cetățenii nou-normali ai lumii Noii Normalități”.

”Vă doresc o Nouă Normalitate ușoară!”, încheie Dan Chitic acest mesaj fulminant, care ar trebui să trezească românii la realitate, nu la așa zisa ”normalitate” care ar fi fost adusă de Joe Biden… întregii plante.

sursa:https://ro.sputnik.md/analytics/20210121/33324408/Dan-Chitic-sparge-noua-normalitate-a-lui-Biden-mesaj-trezirea-romanilor.html

”Cîțu Cămătaru” și Asasinarea economică a românilor

 


Senatorul Daniel Zamfir reia bătălia pentru drepturile românilor în fața politicilor bancare și fiscale abuzive – denunțând politica lui Florin Cîțu.

În plină criză generată de pandemie, românii nu sunt ajutați – ci, dimpotrivă sunt spoliați de instituții de credit, dar și de stat, acuză Daniel Zamfir, deci un adevărat ”asasinare economică” a populației.

Parlamentarul care și-a construit un solid renume prin apărarea românilor în fața abuzurilor băncilor revine denunțând ceea ce el numește dur ”CĂMATĂRIA CA POLITICĂ DE STAT”.

”Ca și cum nu era suficient că le-a facilitat băncilor și IFN-urilor să aplice dobânda la dobândă pentru perioada amânării ratelor, ANAF-ul, ÎN ACELAȘI STIL CĂMĂTĂRESC, percepe dobânzi și penalități de întârziere pentru perioada amânării impozitelor și contribuțiilor datorate de antreprenori pe perioada pandemiei”, acuză senatorul.

În plus, Daniel Zamfir subliniază cinismul cu care lucrează premierul Florin Cîțu, pe care l-a supranumit ”Cîțu cămătaru”.

”Fără să i se miște un mușchi pe față, Cîțu prezintă asta ca pe sprijin acordat celor cu rate la bănci și firmelor romanești”, scrie Daniel Zamfir, acuzându-l pe premier că este un veritabil ”asasin economic”.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20210121/33331596/Daniel-Zamfir-denunta-asasinarea-economica-a-romanilor.html

Misiuni de Poliţie Aeriană la Baza Kogălniceanu

 


Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță că în lunile februarie și martie 130 de militari spanioli cu 6 aeronave Eurofighter Typhoon vor vor ajunge la baza Mihail Kogălniceanu pentru misiuni de Poliție Aeriană.

„Un detaşament al Forțelor Aeriene Spaniole, format din aproximativ 130 de militari (piloți și personal tehnic) şi având în dotare şase aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în lunile februarie și martie, împreună cu aeronavele F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române”, au transmis reprezentanții MApN.

Conform acestora, misiunile de Poliție Aeriană și antrenamentele desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Spaniole.

Dislocarea detașamentului spaniol în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate, potrivit MApN.

sursa:https://www.cotidianul.ro/misiuni-de-politie-aeriana-la-baza-mihail-kogalniceanu/

Bursele mondiale au atins maxime record joi iar dolarul a scăzut

 


Bursele mondiale au atins maxime record joi iar dolarul a scăzut, investitorii pariind pe pachetul de stimulare a economiei promis de noul președinte american Joe Biden, dar și pe sprijinul băncilor centrale globale pentru atenuarea daunelor economice produse de coronavirus, relatează Reuters.

Indicele bursier britanic FTSE și cel german DAX s-au majorat cu 0,2% până la 0,4% iar euro s-a majorat în condițiile în care prima reuniune a Băncii Centrale Europene din acest an nu a adus nicio modificare a politicilor sale de susținere.

Având în vedere că bursele asiatice au atins noi maxime peste noapte iar Wall Street se află pe o tendință de creștere, indicele global MSCI care acoperă aproape 50 de țări a adăugat 0,3% la sporul său de 76% de la prăbușirea din martie anul trecut.

Republicanii din Congresul SUA au declarat că sunt dispuși să colaboreze cu Biden la prioritatea maximă a administrației sale, un plan de stimulare fiscală în valoare de 1,9 trilioane de dolari.

Randamentele obligațiunilor abia au crescut, piețele concentrându-se acum asupra ședinței BCE, întrucât banca și-a menținut rata dobânzii cheie la -0,5%, așa cum era de așteptat, după ce și-a sporit programul de cumpărare de obligațiuni de 1,85 trilioane de euro cu 500 de miliarde de euro în decembrie.

Pe piețele valutare, dolarul a scăzut cu 0,15% față de yen, la 103,37, pe fondul așteptărilor unui impuls Biden și după ce Banca Japoniei a menținut politicile neschimbate.

Wall Street este setat să își continue avansul tehnologic.

Acțiunile Netflix au crescut cu aproape 17% miercuri, după ce a anunțat că nu ar mai fi nevoită să împrumute miliarde de dolari pentru a-și finanța producțiile.

Alphabet, compania care deține Google, a crescut cu 5,3% și, împreună cu Facebook, Apple, Amazon.com și Netflix, (așa-numitul grup FAANG) a adăugat 262 miliarde de dolari la capitalizarea de piață, la 6,15 trilioane de dolari.

Pe piețele de mărfuri, prețurile petrolului au scăzut după anunțul neașteptat de creștere a stocurilor de țiței din SUA, deși speranțele unei relansări economice au ținut sub control pierderile. Petrolul West Texas din SUA a scăzut cu 0,24% la 53,18 dolari pe baril, iar țițeiul Brent a scăzut cu 0,16% la 55,99 dolari pe baril.

Metalele industriale, cum ar fi cuprul, nichelul și minereul de fier, au crescut, în timp ce aurul spot era cu o nuanță idee mai mic, la 1,866 dolari pe uncie.

sursa:https://www.cotidianul.ro/maxime-record-pe-bursele-mondiale/

S-au dat drept poliţişti şi l-au lăsat pe un pensionar fără bani

 


Polițiștii din Vâlcea au depistat doi bărbați care ar fi sustras bani din locuința unui bătrân, după ce ar fi pătruns în casa lui prin uzurparea de calități oficiale.

La data de 20 ianuarie a.c., Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost sesizată de fiica unui bărbat, de 83 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, din locuința tatălui ei, ar fi fost sustrasă o sumă de bani. Din cercetările efectuate la fața locului a reieșit că doi bărbați s-ar fi recomandat a avea o calitate oficială și, sub pretextul că au informații că bătrânul deține bani falși, l-ar fi deposedat de bani.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din Vâlcea și din schimbul de informații operative cu polițiștii Biroului de Investigarea a Criminalității Contra Patrimoniului Oradea, s-a reușit depistarea, în localitatea Milcoiu, a unui autoturism în care se aflau doi bărbați, de 25, respectiv 43 de ani, din județul Cluj, bănuiți de comiterea faptei. La efectuarea controlului corporal și al autovehiculului, polițiștii au descoperit o insignă, pe care aceștia ar fi folosit-o pentru a se prezenta și 7.550 de lei, informează IGPR.

În baza probatoriului administrat, față de cei doi bărbați a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia  fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și uzurparea de calități oficiale. Astăzi, cei doi bărbați vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă. Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.

sursa:https://www.dcnews.ro/s-au-dat-drept-politisti-si-l-au-lasat-pe-un-pensionar-fara-bani--spunandu-i-ca-sunt-falsi_797131.html

50 de preoți din Arhiepiscopia Tomisului au donat sânge. ÎPS Teodosie: Este un lucru minunat să dăruim din viața noastră celorlalți !

 


50 de preoți din Arhiepiscopia Tomisului au donat sânge, joi, în cadrul unui proiect derulat de Arhiepiscopia Tomisului și CRTS Constanța.

''50 de preoți din Arhiepiscopia Tomisului au donat sânge astăzi. Acțiunea este prima pe anul acesta și face parte din cadrul Protocolului încheiat în 2018 între Arhiepiscopia Tomisului și CRTS Constanța. Prezent la eveniment, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a subliniat că a dona sânge înseamnă a dona viață și dragoste către aproapele nostru.

La rândul ei, directoarea CRTS Constanța, Dr. Alina-Mirella Dobrotă a arătat că proiectul este o minune, colaborarea cu preoții și credincioșii fiind una deosebit de utilă și necesară. Până acum, Arhiepiscopia Tomisului și CRTS Constanța au organizat 40 de acțiuni de donare, din care au rezultat peste 2000 de unități de sânge donate.'', a scris Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, pe pagina sa de Facebook.

sursa:https://www.dcnews.ro/gest-de-urmat-50-de-preoti-din-arhiepiscopia-tomisului-au-donat-sange-ips-teodosie-este-un-lucru-minunat-sa-daruim-din-viata-noastra-celorlalti_797127.html

Prima decizie a lui Biden, direct în favoarea lui Soros

 


La numai câteva ore de la instalare, noul președinte al SUA a semnat un ordin executiv care favorizează direct interese al lui George Soros, mare finanțator și susținător al campaniei democrate

Abia instalat la Casa Albă, preşedintele Joe Biden a semnat 15 ordine executive, dintre care cel mai important vizează revenirea SUA în Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Mai mult, Biden a declarat ferm – ”Vom combate schimbările climatice aşa cum n-am mai făcut-o niciodată până acum”.

Ori, principalul promotor, investitor și cel care a gândit finanțarea politicii  vizând schimbările climatice este nimeni altul decât George Soros – finanțator și susținător de prim rang al campaniei lui Joe Biden!

Mai mult, Soros este un adevărat conector al intereselor europene în aceasta

Câteva date ale ”afacerii”: în 2009, George Soros propunea înființarea unui fond de 100 miliarde de dolari pentru ”sprijinirea adaptării statelor sărace la schimbările climatice” – și atenție, suma urma să fie asigurată din rezervele FMI.

De asemenea, în conceptul lui Soros, înființarea fondului și lichiditățile necesare urmau a fi asigurate ”din rezervele țărilor bogate la FMI”. Deci, în primul rând din rezervele SUA.

Era începutul mandatului Barack Obama, criza economică nu trecuse complet – iar Soros găsise o ”schemă”. O schema care însemna gestionarea a peste 100 miliarde! Pentru început, desigur…

Sar peste ani și alte detalii ale implicării financiare a lui Soros în lupta cu schimbările climatice și ajung la Davos, în ianuarie 2020. Soros a anunțat aici că va investi un miliard de dolari într-un proiect pentru reţeaua de universităţi.

Scopul ? Mobilizarea împotriva “dictatorilor actuali şi în devenire” dar şi împotriva încălzirii climatice.

“Supravieţuirea societăţilor deschise este ameninţată şi ne confruntăm cu o criză şi mai mare: schimbarea climatică”, declara el acum un an, la dineul oferit la Davos, în cadrul Forumului Economic Mondial.

Printre ”dictatori”, la loc de cinste figura Donald Trump, care cu un an înainte, a notificat ONU asupra intenţiei de a scoate SUA din Acord, decizia devenind oficială în noiembrie 2020.

Voi reveni cu alte date despre implicarea lui George Soros în această ”luptă cu schimbările climatice”.

Deocamdată să consemnăm că Joe Biden a dat chiar în prima zi decizia – ”ordinul executiv” – care este direct în interesul planurilor lui George Soros. De altfel, Biden promisese încă din campania electorală că va readuce SUA în acord din chiar prima zi în care va ajunge la Casa Albă.

Și s-a ținut de cuvânt, ca și George Soros că îl va da jos pe Trump.

sursa:https://ro.sputnik.md/International/20210121/33323842/Prima-decizie-a-lui-Biden-direct-n-favoarea-lui-Soros-Multe-miliarde.html

Demisia directorului STS și Platforma Informatică

 


Vaccinarea tuturor a devenit subiectul care părjește televizoarele și radiourile.

Vorba ardeleanului, merge încet, dar merge rău! 

Campania de vaccinare analizată, evaluată și decisă la Cotroceni (președintele Klaus Iohannis ne-a anunțat despre numirea colonelului Gheorghiță!), dă în bîlbe. Ba, nu sunt suficiente vaccinuri, ba, nu sunt amatori, ba, nu funcționează platforma. 

Zi după zi, din lac în puț! 

Din zecile de informații apărute pe mai multe canale, necazul cel mai mare vine de la platforma informatică de programare gestionată de STS. Mai mult stă decît merge. Și cînd funcționează, gîfîie! Sau merge încet și merge rău. Unii spun că este o catastrofă în materie de concepție. Instituțiile mari, cu mii de oameni, nu o pot aborda pentru programarea acestora.

 Și programările individuale sunt greoaie. Trebuie să ai cunoștințe în domeniu și să ai și timp și nervi de oțel. Mulți n-au și se lasă păgubași. Și, astfel, scade numărul vaccinaților, deschizînd perspectiva încheierii sale spre Crăciun, cînd ar trebui, de fapt, reluată! 

La așa „performanță”, șeful STS ar trebui să demisioneze. 

Un eșec al vaccinării în România ar avea drept cauză gestionarea electronică a procesului. Adică serviciul secret aflat în subordinea președintelui. Or, generalul de brigadă Sorin Ionel Bălan tocmai a fost înaintat în grad în 27 noiembrie 2020. În mod normal, exact pentru munca asiduă la conceperea și producerea, inclusiv, la pregătirea platformei de evidență a vaccinării. A fost decorat și pentru softul care dă acum în bîlbe. 

O fi fost el adus de la Sibiu (probabil pentru merite deosebite în  „capitala culturală a Europei”!?) dar funcționarea platformei impune o asemenea măsură, mai ales că președintelui Iohannis nu i se poate tăia din salariu pentru coordonarea superficială a celei mai importante campanii publice din România (cu care s-a și lăudat la conferințele de presă ținute după reuniunile pregătitoare).

Despre confuzia privind vaccinarea am mai scris. Lista improvizațiilor, a greșelilor și a prostiilor spuse sau făcute de către cei care ne conduc este lungă ca un tren de marfă. La toate acestea se adaugă platforma pomenită mai sus.

Ca să fiu corect, trebuie să adaug și rolul presei. Starea de neîncredere, de derută, de refuz a populației vine și de la flecăreala delirantă a presei românești. Dacă în decembrie 1989, în România ar fi funcționat exact aceeași presă care ne informează astăzi, ne-am fi împușcat între noi pînă n-ar mai fi rămas decît jumătate din populație. Delirul televiziunilor de știri este la mare cinste. Un studiou cu niște microfoane și cîteva scaune și cu o ceată de închipuiți, naivi și înfometați de popularitate produc o stare de tensiune de-a dreptul periculoasă pentru populația României. Seară de seară ai sentimentul că țara se află pe marginea prăpastiei și pe holurile spitalelor de urgență.

În ciuda situației de criză, presa funcționează la fel de nebună după rating, mai ales că pandemia și vaccinarea n-au adus decît o încărcare a bugetelor de publicitate. Carantina a impus reguli, obligații și programe pentru cetățeni și pentru insituții. În domeniul presei, n-a adus decît bani și isterie. Din oră în oră, cîte un post de radio sau de televiziune difuzează tot soiul de informații neverificate și de judecăți neprofesionale, defăimătoare contrare reglementărilor oficiale. Ba și producătoare de panică! Mediocrii presei se dau în vînt după judecăți de genul, carantina este o prostie, vaccinare este o afacere, o nemernicie internațională, o diversiune planetară etc. O armată de sfertodocți și de crainice a devenit masa de „experți” care derutează populația.

Cu o așa platformă, cu o așa presă și cu atîția Bulai alergînd pe la televiziuni ca să lămurească populația, campania de vaccinare din țara noastră are toate șansele să nu se termine niciodată!

sursa:https://www.cotidianul.ro/platforma-informatica-si-demisia-directorului-sts/

Femeie suspectă de ȘOC ANAFILACTIC, după vaccinare

 


O angajată a Căminului pentru Persoane Vârstnice din Gherla, Cluj, a fost transportată de urgență, miercuri, la spitalul municipal, la scurt timp după ce a fost vaccinată anti-COVID-19. 

Este vorba despre o angajată în vârstă de 55 de ani de la Căminul de Persoane Vârstnice și se presupune că ar fi suferit un șoc anafilactic, după administrarea vaccinului.

 Potrivit ”foaiatransilvană.ro”  martorii spun că femeia părea mai mult inertă.

"S-a sunat de urgență la 112 și am așteptat mai bine de o oră să vină ambulanța. Colega noatră era galbenă la față. Nici nu m-am putut uita. Au ținut-o în ambulanță mai bine de 30 de minute după care au dus-o la spitalul din Gherla", a declarat un angajat, pentru aceeași sursă.

"În urma discuției cu echipa de medici care asistă procesul de vaccinare a rezultat faptul că persoana în cauză a prezentat o stare de lipotimie motiv pentru care a fost solicitat serviciul de ambulanță, în prezent fiind internată în Spitalul Municipal Gherla cu Stare post vaccinare anti Covid 19 și va rămâne în continuare spitalizată pentru monitorizare", a anunțat DGASPC Cluj.

Ce spune managerul spitalului din Gherla. Care e starea femeii

 "Ce vă pot spune este că doamna a ajuns la noi conștientă și a fost adusă cu ambulanța de la căminul de bătrâni. Nu are probleme de natură neurologică, pentru că a fost consultată și de un medic intern și de cel neurolog. Funcțiile vitale au valori normale. Eu nu vă pot spune dacă a fost sau nu vaccinată. Nu am întrebat-o asta", a declarat managerul Spitalului Gherla”, Rodica Somlea, pentur gândul.ro

sursa:https://www.dcnews.ro/femeie-suspecta-de-soc-anafilactic-dupa-vaccinare-a-fost-transportata-de-urgenta-reactia-medicilor_796987.html

Indemnizaţia anti-COVID, luată cu acte false

 


Polițiștii fac descinderi în Sectorul 1 al Capitalei. 

Poliţiştii Capitalei efectuează, joi, opt percheziţii în Bucureşti şi una în judeţul Călăraşi într-un dosar privind fapte de înşelăciune, mai multe persoane fiind depistate că primeau, pe baza unor documente false, indemnizaţia destinată angajaţilor implicaţi în lupta anti-COVID-19.

"În perioada martie 2020 - prezent, 11 persoane, folosind documente falsificate, au solicitat şi primit din partea Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, în valoare de 4.500 lei/lună", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, joi, Agerpres.

Cuantumul prejudiciului urmează a fi stabilit pe parcursul cercetărilor. 12 persoane vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Sectorului 1. Acţiunea este desfăşurată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. 

sursa:https://www.dcnews.ro/indemnizatia-anti-covid-luata-cu-acte-false-perchezitii-de-amploare-in-capitala_796993.html