10.25.2020

Sanda Ladoși și Marcel Pavel candidează la alegerile parlamentare pe listele P.E.R. - Partidului Ecologist, în Mureș

 


Cântăreții Sanda Ladoși și Marcel Pavel vor candida pe listele Partidului Ecologist la alegerile parlamentare din 6 decembrie, în Mureș. Lista PER pentru Camera Deputaților va fi deschisă de Bogdan Stanoevici, iar pe locul 2 se află Marcel Pavel. Lista pentru Senat va fi deschisă de Sanda Ladoși, potrivit publicației Mureș.ro.

Recent, în PER s-au înscris și foștii social-democrați Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Cătălin Rădulescu.

Senatorul Șerban Nicolae și deputatul Liviu Pleșoianu au demisionat din PSD, după ce partidul nu i-a pus pe lista pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Parlamentarul Cătălin Rădulescu a anunțat, sâmbătă, pe Facebook că s-a înscris, alături de Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu, în Partidul Ecologist Român și va candida la alegerile parlamentare 2020, pentru un nou mandat de deputat la Argeș.

Editor : Iulia Iancu

sursa:https://www.digi24.ro/alegeri-parlamentare-2020/artistii-sanda-ladosi-si-marcel-pavel-candideaza-la-alegerile-parlamentare-pe-listele-partidului-ecologist-in-mures-1390417

Năstase prezintă dovada: Iohannis datorează totul… PSD !

 


Este una dintre cele mai grele palme pe care le primește Iohannis – pentru că Adrian Năstase îi demonstrează ipocrizia! De fapt, președintele ”anti-PESEDE” a fost ridicat și datorează cariera… pesedeului!

BUCUREȘTI, 25 oct – Sputnik. Fondatorul PSD îi dă lui Iohannis o nouă lecție – dar și o palmă totodată. Ipocrizia sa „antipesedistă” este dată în vileag chiar de ceea ce a lăsat în urmă – inclusiv acte semnate! Iar unul dintre acestea este protocolul semnat cu Guvernul PSD… Adrian Năstase.

Năstase subliniază însă noua motivație a atacurilor la PSD – mascarea deciziei sale de a derula alegerile acum, pentru un câștig electoral, chiar punând în pericol viețile a mii de români.

”Cred că ne-am dat cu toții seama că Iohannis, pentru a-și atinge scopurile meschine, legate de concentrarea puterii în mâinile sale, este gata să sacrifice sănătatea și viețile românilor, insistând pentru desfășurarea alegerilor în 6 decembrie - chiar dacă, în urma numărului tot mai mare de infectări, singurii care vor mai fi abilitați să intre în secțiile de vot vor fi doar reprezentanții STS!”, scrie Adrian Năstase.

Ori, acuză fostul premier, pentru a-si atinge aceste scopuri, ”Iohannis atacă permanent Partidul Social Democrat, încercând să anuleze, prin criticile sale, contribuțiile politice, economice, instituționale ale PSD la dezvoltarea României din ultimii 30 de ani”.

Printr-o scurtă trecere în revistă, Adrian Năstase îi dă cea mai bună replică lui Iohannis, un președinte care, deocamdată, nu a realizat nimic – decât o tensionare a relațiilor cu Estul și a angajat țara în cheltuieli uriașe pentru „apărare”, deturnând sensul doritei relații cu SUA.

Ori, spre deosebire de cele ale lui Iohannis, guvernările PSD au realizări, pe care, așa cum menționam, din care Adrian Năstase enumeră doar câteva.  

”Nu vreau să menționez eu rezultatele guvernului PSD minoritar Văcăroiu (între altele, cine a finalizat lucrările la prima unitate de la Cernavodă?) - cunosc mai bine rezultatele guvernului PSD pe care l-am condus in perioada 2000-2004”, scrie Năstase:

- cea mai mare rată de creștere din Europa (8,4%)”;

- scăderea inflației de la 43% la 9%;

- adoptarea Codului fiscal;

- scăderea deficitului bugetar la 1,2%;

- (re)înființarea a 400 000 de IMM-uri;

- peste un milion de noi locuri de muncă;

- finanțarea Unității nr. 2 de la Cernavodă;

- scăderea numărului de săraci de la 8 milioane la 4 milioane;

- programe sociale numeroase;

- venitul minim pe economie;

- programul ANL;

- programul ”Cornul și laptele”;

- cele 400 de săli de sport;

- primii 100 de km de autostradă după Revoluție;

- centrele de diagnostic medical,

- obținerea statutului de economie funcțională de piață;

- eliminarea vizelor pentru călătorii în Europa;

- integrarea în NATO;

- finalizarea negocierilor cu Uniunea Europeană;

Desigur, sunt și altele, pentru că Năstase NU a preluat Guvernul din postura de șomer, fost atârnător la stat fără o pregătire clară și fără o echipă! Năstase a venit după o experiență diplomatică vastă, de asemenea una parlamentară de top – și, nota bene, cu o echipă de excepție, care lucrase non stop la pregătirea din timp a celei mai bine plănuite guvernări de după revoluție.

În privința lui Iohannis, ei bine el nu numai că a fost un beneficiar direct al guvernării PSD, dar îmi permit să spun că Iohannis-Președintele României este creația PSD! Pe scurt, guvernul Năstase, chiar fostul premier, a pregătit și negociat proiectul ”Sibiu – capitală culturală europeană” – cel care l-a scos pe Iohannis din ordinarul unui primar de municipiu (nici măcar unul mare) și l-a ridicat la nivelul atenției naționale și europene!

Tot Guvernul Năstase a băgat bani în proiect, în Sibiu, închizând și ochii la golănii care s-au făcut cu banii acolo – dar despre care presa a relatat. Iar Iohannis nu a pățit nimic – ci, dimpotrivă, datorită renumelui câștigat – datorită demersurilor PSD – Năstase! – a căpătat renume, pentru ca apoi tot PSD, aliat cu PNL, să-i propună funcția de premier, transformându-l în ceea ce nu era: un personaj de anvergură națională.

Pe scurt și concis – Klaus Iohannis datorează marea lui carieră prezidențială… PSD-ului! Și încă PSD-ului ”penalilor” cărora le-a luat decorațiile și/sau vrea să-i bage în pușcărie!

Da, deci asta e pe scurt istoria devenirii lui Iohannis: din profesorul ajuns primar și îmbogățit cu mișmașuri cu retrocedări, a fost catapultat, în timp record, fără vreun merit, fără argumente solide, în fruntea cruciadei anti-Băsescu. Dar, sigur, era și opera unor grupări care lucrau deja, pe la spatele fantascului Crin Antonescu – și a alunecosului „cârlan” Ponta… capabil să alunece și pe propriile combinații sulfuroase. Apropo, propunerea i-a fost transmisă de penalul Dinu Patriciu, autorul celei mai mari țepe dată statului român!

Închid paranteza – zic eu necesară – și revin la textul lui Năstase, care spune ”Iohannis ar trebui să știe lucrurile astea deoarece conducea Federația democrată a germanilor din România, cu care PSD a avut un Acord de colaborare (nerespectat la alegerile prezidențiale din 2004) iar FDGR a sprijinit, cu  parlamentarul său (!!!), proiectele legislative ale PSD”.

”Acordul stabilea și relația cu guvernul PSD iar rezultatul a fost că multe din proiectele Sibiului au fost sprijinite de guvern, inclusiv pregătirea logistică a proiectului „Sibiu – capitală culturală europeană”, proiect pe care l-am decis cu premierul Luxembourgului de atunci, J. Cl. Juncker”, scrie Năstase – adică exact ceea ce explicam eu… mai pe șleau, anterior.

Și, scrie în finalul comentariul Adrian Năstase, ”vă rog să-i reamintiți, din când în când, lui Iohannis textul pe care l-a semnat in 2002 cu Partidul Social Democrat”.

Mai departe, Adrian Năstase reproduce pe blogul personal textul integral întitulat ”PROTOCOL.

PRIVIND COLABORAREA ÎNTRE PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT ŞI FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMÂNIA în perioada 2002-2004”.

 Nu îl reproducem și noi – îl puteți citi pe Blogul lui Adrian Năstase. Dar nu încheiem înainte de a preciza data la care a fost semnat: 13 iunie (2002)! Ce alte cuvinte, cel care azi se pune în fața victimelor mineriadelor și impulsionează tot felul de dosare care vizează ”pesediștii” – semna cu PSD colaborarea… chiar pe un 13 iunie! Coincidență… ce să mai zici, nu? Că nu credem că atunci Iohannis nu respecta victimele mineriadelor într-atât încât să semneze cu PSD-ul protocoale de ziua comemorării!

sursa:https://ro.sputnik.md/analytics/20201025/32153618/Nastase-prezinta-dovada-Iohannis-datoreaza-totul-PSD.html


„Europa își pregătește propriul său sfârșit”

 


Criticând politica țărilor europene față de musulmani, președintele Erdogan a prezis sfârșitul Europei evocând chiar un ”fascism european”

BRUXELLES, 25 oct - Europa a ”creat un front deschis împotriva musulmanilor”, ceea ce înseamnă începutul sfârșitului său, a declarat ieri președintele turc Recep Tayyip Erdogan la congresul al șaptelea al Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP), la Kayseri, declarații difuzate pe contul său de Twitter, arată Sputnik France.

”Fascismul european a intrat într-o nouă etapă cu acest gen de atacuri împotriva drepturile cetățenilor musulmani. Europa își pregătește propriul sfârșit cu frontul deschis împotriva musulmanilor. Dacă nu îi pune capăt, această boală va măcina toată Europa din interior”, a mai spus Erdogan.

Președintele a comentat în acest fel operațiunea desfășurată de poliția din Berlin pe 21 octombrie în moscheea Mevlana atunci când comunitatea se aduna pentru rugăciunea de dimineață. Potrivit ziarului Sabah, mai mult de 150 de polițiști însărcinați cu percheziția moscheii în cadrul unei anchete financiare au călcat pe covoarele de rugăciune cu încălțările în picioare, lucru interzis de religia islamică.

În timpul aceluiași eveniment de la Kayseri, Erdogan a cerut ca Emmanuel Macron să își facă ”un examen de sănătate mentală”, criticând propunerile sale cu privire la islam și intenția sa de a ”elibera islamul din Franța de influențele străine” și de a întări controlul financiar al locurilor de cult.

Președintele turc l-a acuzat de asemenea pe Macron că vrea să creeze ”un sistem anti-islamic” totalitar.

Palatul Élysée a condamnat afirmațiile, considerate „inacceptabile”, ale președintelui Erdogan.


Cozi kilometrice după devierea traficului în zonă

 

Lucrările la pasajul rutier Mogoșoaia de pe centura Capitalei au ajuns în momentul în care traficul de pe DNCB a fost deviat pe bretelele viitorului pasaj, astfel încât să poată începe lucrările la pila și culeea dinspre Otopeni. Măsura a dus la formarea unor cozi kilometrice în ambele sensuri, după cum se poate observa într-o filmare de vineri. Situația va rămâne astfel până la finalizarea pasajului, la începutul lui 2022.

Asociația Pro Infrastructura a publicat un video din dronă realizat vineri cu șantierul în cauză. Pasajul de doar 800 de metri va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A. Lucrările au început în aprilie și au un termen de realizare de doi ani.

Constructorul a deviat de curând traficul de pe DNCB pe bretelele viitorului pasaj, astfel încât să poată începe lucrările la pila și culeea dinspre Otopeni.

Problema apare din lățimea redusă a celor două benzi pe care a fost deviat traficul, dar și prin „gurile” de intrare și ieșire în sensul giratoriu, un TIR neputând sp se încadreze în același timp cu un alt vehicul în paralel.

Astfel, traficul care vine de pe Centura Capitalei pe câte două benzi este înghesuit pe două benzi mult mai înguste și de-a dreptul gâtuit la o singură bandă la intrarea în sensul giratoriu.


Pasaj suprateran DNCB peste DN1A la Mogoșoaia

Lungime: 800 m
Cost: 6,8 mil. Euro
Constructor: Strabag SRL
Contract semnat în: octombrie 2018 (licitația lansată din iunie 2017)
Termen de finalizare: 24 de luni (de la începerea construcției)
Lucrări începute: aprilie 2020.
Finalizare posibilă (n.r.) : Q1 2022

Stadiu (25 octombrie): cca 26%

Planul pasajului peste rond:



Podul de la Mogoșoaia, necesar pentru eliminarea unui "dop" de pe sectorul modernizat de pe Centura Nord

Circa 20 de km din Centura de Nord a Capitalei au fost modernizați și lărgiți la 4 benzi încă din 2010, iar singurul punct din zonă care a rămas nerezolvat a fost intersecția de la Mogoșoaia cu DN1A - un sens giratoriu unde constant apar blocaje și cozi kilometrice.

Abia în luna iunie 2017, după ani la rândul de promisiuni și revizuiri de studii, Compania de Drumuri scotea la licitație proiectarea și execuția pasajului suprateran de la Mogoșoaia care ar urma să "ridice" Șoseaua de Centură peste DN1A București - Mogoșoaia - Ploiești.

sursa:https://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articole-24375216-video-imagini-din-drona-pasajul-mogosoaia-cozi-kilometrice-dupa-devierea-traficului-zona.htm

Garda de Mediu a identificat posibila sursă de poluare din București și Ilfov din noaptea de sâmbătă

 


Garda Naţională de Mediu spune că ar fi identificat posibila sursă de poluare a aerului, ce a dus la înregistrarea unor valori peste medie ale poluanţilor în zona București-Ilfov, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şi anume o topitorie ce nu funcţiona în perioada controlului, dar pentru care fusese aplicată anterior o sancţiune. „În acest caz a fost propusă şi întocmirea unui de dosar penal”, transmite Garda de Mediu.

Anterior, în cursul zilei de Duminică, Ministerul Mediului a comunicat că, sâmbătă noaptea, valoarea concentrațiilor de PM2,5 raportată la cea a PM10 (aprox 80%) indică existența unor procese de ardere desfășurate la începutul serii, dar că nu ar fi fost depășite valorile limită.

Ministerul mai spunea că Garda de Mediu a făcut controale pentru identificarea unor arderi ilegale, însă nu a fost semnalat niciun incident.

Ce spune acum Garda de Mediu


În urma informaţiilor apărute în mediul online referitoare la depăşiri ale principalilor parametri de calitate ale aerului înregistrate de reţelele alternative de senzori, echipele de permanentă ale Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul comisariatelor Ilfov şi Bucureşti au controlat în cursul nopţilor de 23 spre 24 şi 24 spre 25 octombrie, zonele unde senzorii de măsurare a calităţii aerului arătau depăşiri foarte mari, Militari, Bragadiru, Rahova și Colentina.
În urma verificărilor, echipa de permanentă a comisariatului judeţean Ilfov a identificat o posibilă sursă de poluare, o topitorie care însă nu funcţiona în perioada controlului, aceasta fiind sancţionată anterior de către reprezentaţii GNM- CJ Ilfov. In acest caz a fost propusă şi întocmirea unui de dosar penal.
Ulterior comisarii GNM s-au deplasat în zona Sintești-Ilfov, în apropiere de Str. Zlătari, unde s-a constatat un miros foarte puternic. Nu s-a putut identifica în perioada controlului sursa exactă de poluare.
În urma informaţiilor primite de la staţiile oficiale de monitorizare a aerului reiese că, în cursul nopții de 24/25 octombrie (aproximativ între orele 20-24) concentrațiile poluanților monitorizați în cadrul RNMCA au înregistrat creşteri la aproape toate staţiile de monitorizare. Valoarea concentraţiilor de PM 2,5 raportată la cea a PM 10 (aprox 80%) indică existenţa unor procese de ardere desfăşurate la începutul serii, creşterea concentraţiilor fiind favorizată de dispersia deficitară a poluanţilor (calm atmosferic aproape total instaurat de la ora 18.00).
Nu au fost depăşite valorile limita, cu excepţia PM 10 unde concentraţia medie zilnică a depăşit valorile limita la staţiile B6 (60 micrograme/mc) şi B1 (55 micrograme/mc). Aceste valori vor fi validate ulterior de măsurătorile realizate gravimetric, prin metoda de referinţă. Evoluţia concentraţiilor (PM10, PM 2,5 NO2, CO, benzen) şi a indicatorilor meteo indica posibile cauze traficul rutier şi încălzirea rezidenţială cu lemne din zonele periferice Bucureştiului.
Deşi emisiile de poluanţi nu au fost semnificative, factorii meteo au influenţat dispersia poluanţilor şi au condus la aceste creşteri faţă de zilele precedente.
Echipele de permanentă ale Gărzii Naţionale de Mediu sunt pregătite să facă verificări și în această noapte dacă senzorii vor indica din noi depăşiri ai parametrilor calităţii aerului.
sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-mediu-24375250-garda-mediu-identificat-posibila-sursa-poluare-din-bucuresti-ilfov-din-noaptea-sambata-topitorie.htm


Tramvaiul 41 revine de luni pe traseul normal între Ghencea și Casa Presei Libere

 


Tramvaiele liniei 41 își reiau circulația normală, începând de luni, 26.10.2020, între terminalele Ghencea și Piața Presei Libere, anunță STB SA într-un comunicat.

Societatea bucureșteană de transport amintește, însă, că stația Uverturii, aflată pe sensul către Piața Presei Libere, va fi în continuare suspendată până la finalizarea lucrărilor de modernizare a peronului, iar tramvaiele vor opri în stația Orșova.

Linia de tramvai 41 a fost suspendată în perioada 21 – 25.10.2020, pentru a permite METROREX SA executarea unor lucrări de deviere a liniei pe o porțiune din traseu, în scopul finalizării pasajului pietonal de la stația de metrou „Parc Drumul Taberei”, de pe Magistrala 5.

STB SA a suspendat linia de tramvai 41 timp de cinci zile pentru a permite METROREX SA executarea unor lucrări ce țin de Magistrala M5 și conexiunea cu stația Parc Drumul Taberei.

În perioada suspendării liniei 41, STB a pus în circulație linia navetă 641 pe traseul Bd. Expoziției, Bd. Mărăști, Bd. Mareșal Alexandru Averescu, Str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângași, Șos. Virtuții, Pasajul Lujerului, Str. Brașov, Bd. Ghencea.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24375287-tramvaiul-41-revine-luni-traseul-normal-intre-ghencea-casa-presei-libere.htm

"Ceapa este un panaceu"

 


Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a explicat, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri Ascunse de la Antena 3, beneficiile cepei. Ceapa este considerat un panaceu pentru multe afecțiuni specifice sezonului rece.

Pentru că suntem în perioada rece și pentru că ni se înfundă nasul și ne mai dor urechile și ne mai lovim, ne învinețim, ne ardem, ni se mai face câte un panarițiu la degete, ceapa este panaceu pentru toate aceste lucruri.

Dacă ni se înfundă nasul, luăm două bucățele de ceapă și băgăm în nas.

Ceapa are o substanță foarte puternică. E foarte bună. Nu e nicio problemă. Dacă avem otită și ne doare o ureche sau avem o problemă cu o măsea și ne doare capul punem o bucățică de ceapă în ureche și o lăsăm toată noaptea. Sau o bucățică de cățel de usturoi.

Și cu ceapa e la fel. Știi că, dacă vrei să trezești pe unul din beție foarte repede, toci puțină ceapă și i-o pui lângă nas, să respire când doarme și se trezește imediat din beție.

Dacă ne lovim și am făcut o vânătaie puternică sau un hematom puternic, tocăm ceapa sau o dăm prin mașina de tocat și o facem un fel de pastă,  o punem pe un tifon și o punem pe lovitură. Așa scoatem vânătăile foarte repede.

Dacă facem panarițiu la deget, tot așa. Pastă de ceapă pe care o punem într-un tifon și îl legăm toată noaptea. Același tratament e bun și dacă ne-am opărit, dacă ne-am ars.

Imediat vindecă pielea. Are foarte mute întrebuințări. Ceaiul de ceapă, ceapă cu miere pentru tuse, ceapă tocată cu un pic de oțet pentru bronșită.

Pentru scăderea temperaturii, se taie, se toacă, se pune în șosetă și apoi în picioare.

sursa:https://www.antena3.ro/life/leacul-zilei-lidia-fecioru-ceapa-panaceu-universal-584850.html

Premierul Orban revine asupra introducerii restricţiilor de deplasare pe timp de noapte

 


Premierul Ludovic Orban a revenit, duminică, asupra declaraţiilor făcute cu o zi înainte, când a anunţat că autorităţile evaluează posibilitatea restricţiilor de deplasare pe timp de noapte.

Premierul a fost întrebat, sâmbătă, dacă ia în calcul interzicerea deplasărilor pe timp de noapte, măsură specifică instituirii stării de asediu şi care este în vigoare în anumite state europene, de pildă în Franţa.

Declaraţia de sâmbătă a premierului: 

"Avem în evaluare o astfel decizie, dar vrem să vedem, în schimb, efectul măsurilor luate prin lege şi prin Hotărârea de Guvern, de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la mie.

(Întrebare: în cât timp am putea ajunge la aceste restricţii?) - Se face evaluarea, sunt localităţi importante, inclusiv Bucureşti, în care urmărim rezultatele măsurilor în vigoare."

Duminică, Orban a spus că autorităţile sunt "departe" de adoptarea oricărei restricţii suplimentare:

(Reporter: Se ia în calcul introducerea declaraţiei pe proprie răspundere?)

(Ludovic Orban) "- Nu vă grăbiţi, suntem în evaluarea eficienţei măsurilor introduse la depăşirea diferitelor praguri (...) Suntem în evaluări referitoare la orice altă măsură care să reducă riscul de răspândire dar, deocamdată, suntem departe de a lua vreo decizie cu privire la vreo restricţie suplimentară."

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/orban-restrictii-deplasare-noapte-decizie-584897.htm

Marcel Ciolacu, prins în flagrant cu „lingura”

 




Liderul PSD Marcel Ciolacu s-a ales cu o amendă, fiind acuzat că a încălcat regulile impuse pe perioada pandemiei la un restaurant. Ciolacu a fost fotografiat stând la masă, în restaurantul unei pensiuni din Buzău, în prezența a 10 persoane, deși numărul maxim de persoane admis este de 6. Niciunul dintre cei aflați la masă, printre care și Mihai Tudose, nu purta mască și nu păstra distanța. Fotografiile au fost surprinse sâmbătă seara.

Poliția a fost sesizată despre acest caz și a venit la fața locului, dar a găsit altă situație și i-a amendat pe reprezentanții localului pentru că nu purtau mască. Ulterior au fost amendați și Ciolacu și ceilalți participanți.

„La data de 24.10, în jurul orei 23.45, urmare a unei sesizări, o patrulă de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Merei-IPJ Buzău, s-a deplasat la o pensiune, de pe raza localității Monteoru, demarând verificări, sub aspectul respectarii normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2. La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior și 3 în exteriorul locației).De asemenea, în interior au fost găsite trei mese, două cu câte trei tacâmuri și o a treia, cu două tacâmuri.

Facem precizarea că pe raza comunei Merei este aplicabil „scenariul verde” pe problematica indicată.

Declarativ, administratorul pensiunii a afirmat că sistemul de înregistrare video depistat nu poate fi vizionat la acest moment, decât de către administratorul de sistem, o firmă din București”, a precizat IPJ Buzău.

Conform polițiștilor, au fost sancționați 3 reprezentanți ai operatorului (patron,administrator și ospătar) pentru că se aflau în incinta restaurantului pensiunii și nu purtau masca de protecție.

„Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă. De asemena, reprezentantul operatorului economic a fost sancționat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Române, comisarul Georgian Drăgan duminică.

Cum se apără Ciolacu

„Eram la restaurant cu fiul meu, cu nepotul meu, cu prietena lui, cu fratele meu, eram în familie, cam 10 persoane. Era un eveniment privat. Mihai Tudose era în trecere spre București și s-a oprit și el acolo. Presupun că cine ne-a fotografiat a anunțat și la 112”, a explicat Marcel Ciolacu presei.
„A venit poliția acolo, au venit jandarmii și au văzut că eram despărțiți la trei mese când ne-am apucat să mâncăm. Am transmis astăzi dimineață la Poliție toate datele celor care au fost la masă pentru a se face anchetă”, a adăugat președintele PSD.
Ciolacu a revenit apoi pe Facebook cu explicații, acuzând că „Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice”
„Este o rușine! Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane.
În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute.
De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți.
Dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!”, a mai scris Marcel Ciolacu.
Grindeanu i-o trântește lui Ciolacu

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a spus că oricine încalcă legea trebuie să plătească. „Mai mult, dacă este persoană publică trebuie să vină și cu scuze”, a spus Grindeanu, întrebat despre cazul liderilor PSD fotografiați într-un restaurant din Buzău.

„Din punctul meu de vedere, oricine încalcă legea, plătește. Indiferent cum îl cheamă, că îl cheamă Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu, trebuie să plătească”, a spus Grindeanu, întrebat despre cazul de la Buzău.

Prim-vicepreședintele PSD a salut promptitudinea Poliției, pe care spune că nu a văzut-o în urmă cu câteva lui, când mai mulți membri ai Givernului Orabn au fost fotografiați fără mască la o întâlnire de la Palatul Victoria.

„Salut promptitudinea Poliției Române, în a ieși, nu doar prin acțiuni, ceea ce e foarte bine, ci și printr-o declarație de presă. E o promptitudine pe care sper să și-o mențină pentru orice caz pe care îl au de acum încolo, pentru că mu am văzut aceeași promptitudine și în urmă cu câteva luni. Dar țin să vă mai spun o dată: oricine încalcă legea în România, trebuie să plătească. Și mai ales trebuie dacă e persoană publică, din punctul meu de vedere, cu atât mai mult, trebuie să vină și cu scuze în fața românilor”, a mai spus Grindeanu.

Acesta a spus că „organele abilitate” sunt în măsură să stabilească dacă a fost încălcată legea în acest caz și a precizat că „din ce am văzut și eu, n-am participat la acea întâlnire, e o localitate aflată în scenariul verde”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/foto-marcel-ciolacu-prins-in-flagrant/

Ne-a cotropit poluarea

 


Ministerul Mediului a anunțat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, au fost înregistrate concentrații crescute ale poluatorilor monitorizați la aproape toate stațiile din țară.

„În cursul nopții de 24/25 octombrie (aproximativ între orele 20.00 și 24.00) concentrațiile poluanților monitorizați în cadrul Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului au înregistrat creșteri la aproape toate stațiile de monitorizare din țară”, au transmis duminică reprezentanții ministerului.

Conform acestora, factorii meteo au influențat dispersia poluanților și au condus la creșteri ale valorilor.

„În ceea ce privește aglomerarea București-Ilfov, valoarea concentrațiilor de PM2,5 raportată la cea a PM10 (aprox 80%) indică existența unor procese de ardere desfășurate la începutul serii, creșterea concentrațiilor fiind favorizată de dispersia foarte slabă a poluanților (calm atmosferic aproape total instaurat de la ora 18:00). Nu au fost depășite valorile limită, cu excepția PM10, în cazul căruia concentrația medie zilnică a depășit valorile limită la stațiile B6 (60 micrograme/mc) și B1 (55 micrograme/mc). Aceste valori vor fi validate, ulterior, de măsurătorile realizate gravimetric, prin metoda de referință. Evoluția concentrațiilor (PM10, PM2,5 NO2, CO, benzen) și a indicatorilor meteo indică posibile cauze emisiile din traficul rutier acumulate pe parcursul zilei și încălzirea rezidențială cu lemne și alte tipuri de combustibil din zonele periurbane ale Bucureștiului. Deși emisiile de poluanți nu au fost semnificative, factorii meteo au influențat dispersia poluantilor și au condus la aceste creșteri față de zilele precedente”, au mai scris, pe Facebook, reprezentanții Ministerului Mediului.

Aceștia au mai susținut că, în intervalul în care s-au înregistrat creșterile, echipele Gărzii Naționale de Mediu au fost pe teren pentru a monitoriza situația și pentru a identifica eventuale arderi necontrolate sau ilegale. În urma raportărilor, nu au fost semnalate incidente care să afecteze calitatea aerului, potrivit ministerului.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ne-a-cotropit-poluarea-cresteri-la-aproape-toate-statiile-din-tara/

13 femei dezbrăcate în aeroport

 


Tensiuni între Australia și Qatar dintr-un motiv inedit. Guvernul australian a cerut explicaţii autorităților din Qatar după ce 13 femei au fost umilite în aeroportul Hamad din Doha, conform Daily Mail.

„Am înregistrat oficial plângerea privind incidentul din Qatar şi am fost asiguraţi că vom primi informaţii detaliate şi transparente curând”, au precizat reprezentanţii Departamentului de Afaceri Externe australian.

Treisprezece femei din Australia au fost dezbrăcate cu forţa şi controlate minuţios luna trecută, pe aeroportul din Doha, după ce reprezentanţii aeroportului au găsit un bebeluş născut prematur şi abandonat în baia unui avion.

Ulterior, aceştia le-au ordonat celor 13 pasagere să nu ia zborul către Sydney, ci să urce într-o ambulanţă staţionată în aeroport, pentru ca acestea să fie dezbrăcate şi controlate.

Femeile au spus că examinarea a fost una umilitoare şi a încălcat drepturile omului. Prin urmare, au depus plângere după ce s-au întors în Australia.

Guvernul australian nu are autoritatea să efectueze o investigaţie a incidentului, dar Departamentul de Afaceri Externe australian colaborează cu guvernul din Qatar pentru a rezolva problema.

sursa:https://www.cotidianul.ro/poveste-cu-consecinte-uluitoare-13-femei-dezbracate-in-aeroport/

Imagini spectaculoase cu cea mai mare fântână din lume

 


Dubaiul are acum și cea mai mare fântână din lume. Recordul a fost confirmat de reprezentanţii Cărţii Recordurilor.

„Palm Fountain” ocupă o suprafaţă de 1.335 de metri pătraţi.

„Cartea Recordurilor Guinness se bucură să oficializeze faptul că ‘Palm Fountain’ a doborât recordul pentru cea mai mare fântână din lume. Această fântână este un exemplu pentru o nouă capodoperă inaugurată în Dubai”, a anunţat într-un comunicat Shaddy Gaad, directorul comercial al instituţiei.

sursa:https://www.cotidianul.ro/video-imagini-cu-cea-mai-mare-fantana-din-lume/

Spania, în stare de urgență

 


Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat duminică instituirea stării de alertă, echivalentul stării de urgenţă sanitară, pe întreg teritoriul Spaniei, măsură însoţită de interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, pentru a încerca să atenueze răspândirea accelerată a coronavirusului.

Se impune lockdown-ul nocturn şi se oferă acoperire legală administraţiilor regionale, pentru a ajusta restricţiile. În Insulele Canare nu se vor aplica noile reguli.

Premierul a anunţat că se restrânge circulaţia persoanelor pe timpul nopţii şi lasă libertate liderilor regionali, pentru a reduce grupurile sociale la maximum 6 persoane sau să impună carantina pe localităţi sau pe provincii.

„Se va putea circula în intervalul de timp stabilit doar pentru cumpărarea medicamentelor, deplasarea la locul de muncă, întoarcerea acasă sau îngrijirea bătrânilor şi copiilor. Această restricţionare a circulaţiei de la 11 noaptea la 6 dimineaţa va fi aplicată în toată ţara, cu excepţia Insulelor Canare, care prezintă o situaţie epidemiologică foarte bună”, a spus Pedro Sánchez, premierul Spaniei.

El a confirmat că starea de alertă va avea iniţial o durată de 15 zile, aşa cum prevede Constituţia, dar va cere Camerei Deputaţilor prelungirea ei până la data de 9 mai.

În prezent, Spania a declarat 1.046.132 de cazuri şi o rată a îmbolnăvirii de 361 la 100 de mii de persoane.

Restricții și în Italia

Premierul Giuseppe Conte a semnat un nou decret de interdicţii care va intra în vigoare de luni. Se închid teatrele, cinematografele, piscinele, sălile de sport, sălile de concert. Barurile, restaurantele şi cofetăriile nu vor mai servi publicul după ora 18 ci doar în modalitate „food delivery”.

Pentru a treia oară în ultimele 10 zile, premierul italian a semnat un decret care impune noi măsuri de restricţii în lupta cu răspândirea virusului Sars-CoV-2.

Încă de la începutul conferinţei de presă, Giuseppe Conte le-a cerut italienilor să fie conştienţi că sacrificiile sunt necesare pentru a evita închiderea totală experimentată, deja, în primăvară.

Prin urmare, de luni vor putea merge cu prietenii la restaurant doar în grupuri de maxim patru persoane.

La rândul lor, toate activităţile Horeca vor rămâne deschise publicului în fiecare zi, până la ora 18.00. După această oră îşi pot continua activitatea în sistem de food delivery sau vânzare la pachet.

Cultura a fost drastisc penalizată. Rămân deschide muzeele, dar se închid teatrele, cinematografele, sălile de concert şi târgurile naţionale şi internaţionale de orice natură.

În aceleaşi condiţii se găsesc şi nunţile şi înmormântările care, momentan, sunt suspendate.

Competiţiile sportive nu se mai pot desfăşura, la fel şi antrenamentele individuale, în condiţiile în care sălile de sport şi piscinele se vor închide de luni.

Şcolile rămân deschide şi se vor desfăşura în prezenţă. Liceele şi universităţile trebuie să funcţioneze în prezenţă cu o capacitate de maximum 25%.

Italia a înregistrat 19.644 de noi cazuri în ultimele 24 de ore şi 151 de decese.

sursa:https://www.cotidianul.ro/spania-in-stare-de-urgenta-ce-inseamna-asta/

„Cât de cinic să fii să declari asta, ba chiar cu emfază de cult în cap?”

 


Ceea ce era de demonstrat recunoaște ministrul Tătaru*:
Mortalitatea este dată de cazurile grave, cazurile cu comorbidităţi, după o îndelungă, să spunem, suferinţă şi luptă cu boala în terapiile intensive. Există patologii concomitente, există patologii decompensate în aceste şapte luni şi există în acelaşi timp şi resurse limitate în această boală. Discutăm de o mortalitate efectivă dată SARS-CoV-2, dar există şi o mortalitate dată de decompensările acestor boli cronice. Dacă v-aţi uitat în raportările noastre, sunt tocmai aceste decompensări ale bolilor cronice, care se află în tratament cronic de o perioadă îndelungată sau unii dintre ei, să spunem, în ultima perioadă chiar nu au mai verificat aceste boli”.
Deci, decesele de covid nu sunt toate de covid. Se moare și din patologii concomitente sau “decompensate”. Cu toate acestea, nu se fac autopsii, iar rămășițele pământești ale decedaților se trimit acasă în saci sigilați, înmormântările făcându-se ca pe vremea ciumei lui Caragea.
Și, cică, sunt răi conspiraționiștii, de aia se întâmplă aceste barbarii și de aia crește numărul zilnic de infectări.
Cât de cinic să fii, cât de sigur că nu ți se va întâmpla nimic, să declari asta, ba chiar cu emfază de cult în cap?
Probabil că “justificările” experimentelor clinice pe pacienți, la Balș, în București, și ale comerțului cu testări, la Babeș, în Timișoara (exercitat în conflict de interese, n.n.) vin din smurdificarea sistemului sanitar, care a transformat țara într-o ambulanță. Dar, totuși : așa ceva…?
De-a dreptul năucitor este, însă, faptul că ministrul Tătaru recunoaște cu nonșalanță că ar fi fost posibil să avem raportări distincte de cazuri de deces DIN CAUZA covidului de decesele ȘI CU covid, dar nu avem pentru că … așa au decis ei.
Adică, au acceptat să arunce în derizoriu știința medicală, pentru ani de zile de acum încolo, să facă lumea să îi fie frică de medic și spital, să facă din România oaia neagră epidemiologică a Europei, toate astea pentru ca … așa au decis ei?!!
Oare de ce?
Pentru a-i păcăli pe birocrații europeni că treaba este mai nașpa la noi decât la greci sau la unguri, ca să “ni se dea” mai mult cașcaval? Nota bene – mi se pare că ungurii și grecii s-au cam prins de miș-maș-ul românesc și nu mai “cumpără” bilete la wrestlingul pus în scenă la noi…
Uitați aici :
Întrebat de ce România este pe locul doi ca mortalitate în Europa, în condiţiile în care în alte ţări sunt mai multe cazuri de infectare decât în ţara noastră, Nelu Tătaru a răspuns: „Raportăm efectiv la tot ce înseamnă comorbidităţi. Noi am văzut şi celelalte raportări. De exemplu, sunt unele ţări care dau acea raportare pentru cazurile decedate de SARS-COV-2, fără comorbidităţi sau decesul prin decompensarea acestor comorbidităţi. Noi am ales să raportăm toate decesele care au avut, o dată, cauză SARS-CoV-2, dar şi decompensarea patologiilor concomitente prin prezenţa SARS-CoV-2 şi decesul fiind din acele cauze”.
Iar eu (mă) întreb: cum Dumnezeu am reușit să fim atăt de naivi și îmbrobodiți încât să îi credem cvasi-religios pe acești impostori cinici?
*omul a recunoscut și că i-a dat cifre greșite lui Johannis, iar oficialii din minister au recunoscut că nu s-a declarat oficial epidemie în România și, totuși, nu i-a demis nimeni

sursa:https://www.cotidianul.ro/piperea-cat-de-cinic-sa-fii-sa-declari-asta-ba-chiar-cu-emfaza-de-cult-in-cap/