7.08.2017

NUNTĂ ÎN STIL TRADIȚIONAL ROMÂNESC - REVENIREA LA DATINILE STRĂVECHI





REVENIREA LA DATINILE STRĂVECHI - NUNTĂ ÎN STIL TRADIȚIONAL ROMÂNESC

Nunta reprezintă un eveniment important în viața oricărei persoane. În trecut, căsătoria simboliza o treaptă esențială, marca trecerea de la societatea adolescentă la cea adultă.

În prezent, tot mai des, observăm tendința de a reveni și a reînvia tradițiile vechi, lăsate din bătrâni. Tot mai mulţi miri preferă să-şi organizeze nunţile în stil tradiţional şi poartă cu drag haine naţionale, afirmând că doresc să promoveze astfel tradițiile naționale.

Întoarcerea la obiceiurile străvechi revine printre tinerii care îşi unesc destinele şi renunţă la nunta modernă, în favoarea uneia tradiţionale în straiele şi cu obiceiurile populare româneşti. Chiar dacă mulți dintre miri se lasă inspirați de nunțile și elementele moderne, tradițiile străvechi vor avea întotdeauna farmecul lor.

Costumele populare purtate de miri dau o notă originală evenimentului. Cununa de flori purtată de mireasă și buchetul alcătuit cu grijă din flori de câmp și spice de grâu, pentru a aduce belșug viitoarei familii, reprezintă elementele cele mai deosebite și mai angelice.

Designerii autohtoni spun că, în ultima perioadă, tot mai mulți moldoveni optează pentru portul popular atunci când este vorba de nunta lor sau încreștinarea bebelușilor.