9.19.2021

Liviu Dragnea îşi face un partid naţionalist, de tipul AUR

 


Fostul preşedinte al PSD are astăzi, duminică seara, primul interviu după ieşirea de la închisoare. Conform unor surse, Dragnea va lansa o nouă formaţiune politică.

Liviu Dragnea încearcă să reintre în viața politică. Este foarte probabil potrivit unor surse politice să anunțe lansarea unui unui nou partid. Anunțul l-ar putea face chiar azi în cadrul unei prime ieșiri publice la televizor de după ieșirea condiționată din închisoare.

Potrivit acelorași surse noul partid ar urma să fie unul cu tentă naționalistă și va urma să se bată pe același electorat cu Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) și Partidul Neamului Românesc (PNR) unde activează Diana Șoșoacă.

Nimeni nu știe clar cum se va numi noua formațiune politică și din acest motiv au fost avansate mai mute posibile nume: Alianța Naționaliștilor Români, Partidul românilor, Alianța Pentru Patrie, România puternică, Uniunea Pentru Patrie, scrie stiripesurse.ro.

Referitor la faptul că Liviu Dragnea ar putea să-și facă partid, Ciolacu a spus că e cel mai potrivit să anunțe el sau Codrin Ștefănescu.

Ciolacu a anticipat: Ar fi al treilea preşedinte, nu ? Că şi Mircea Geoană şi-a făcut un partid şi Victor Ponta. Acuma, dacă doi nu au reuşit, să încerce şi al treilea, nu?/ PSD-ul înseamnă mai mult decât preşedinţii PSD-ului

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că, dacă predecesorul său Liviu Dragnea şi-ar înfiinţa propriul partid politic, ar fi al treilea fost preşedinte al PSD care face acest demers, după Mircea Geoană şi Victor Ponta, el subliniind că cei doi au eşuat în demersurile pe care le-au făcut în această privinţă. „PSD-ul înseamnă mai mult decât preşedinţii PSD-ului. Şi vom fi judecaţi atât pentru rezultate, cât şi ce am reuşit să întoarcem PSD-ului”, consideră Ciolacu.

„Am discuţii cu toţi foştii preşedinţi ai partidului, mai puţin cu domnul Liviu Dragnea, cu care nu am avut această plăcere nici cât timp a fost închis, nici…”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, în cadrul unei emisiuni la Radio Guerilla.

Toate persoanele vaccinate cu Pfizer şi Moderna trebuie să ştie rezultatele acestui studiu

 


Cercetătorii britanici avertizează că tot mai multe persoane vaccinate cu serurile de la Moderna şi Pfizer ar putea suferi de miocardită şi pericardită, două boli ale inimii.

Toate persoanele vaccinate cu Pfizer şi Moderna trebuie să ştie asta. De-a lungul timpului, miocardita şi pericardita au fost observate la persoanele vaccinate cu serurile bazate pe ARN mesager. Cercetătorii britanici au făcut noi descoperiri privind frecvenţa apariţiei celor două boli ale inimii.

Experții de la Siguranța medicamentelor din Southampton au folosit sisteme de raportare din Marea Britanie, Statele Unite și UE pentru a estima frecvența apariţiei miocarditei și pericarditei după vaccinurile pe bază de ARNm, scrie Capital.ro.

Potrivit cercetătorilor, cele două afecţiuni au fost mai frecvente în rândul bărbaţilor, au avut loc mai des după cea de-a doua doză de vaccin și au afectat în principal persoanele mai tinere. Ratele de raportare au sugerat că ambele afectiuni sunt foarte rare și că evoluția clinică tipică este ușoară, cu recuperare completă în majoritatea cazurilor.

Oamenii de ştiinţă spun că rata miocarditei și pericarditei va crește pe măsură ce vaccinarea din întreaga lume progresează.

Miocardita și pericardita au fost recunoscute ca afecțiuni adverse rare după vaccinarea cu serurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna. Prima dată au fost identificate în Israel în mai 2021, unde 148 de cazuri de miocardită au fost raportate în decurs de 30 de zile de la imunizare, de obicei după o a doua doză.

Acest lucru a determinat Ministerul Sănătății israelian să lanseze o investigație cu privire la o posibilă legătură între cazurile de miocardită și vaccinare. Ulterior, și alte cazuri de miocardită și pericardită au fost raportate în numeroase țări.

Elena Merişoreanu şi Viorica de la Clejani, vaccinate cu schema completă, internate în spital

 


”EFECTELE ASCUNSE”  ale VACCINURILOR și a TESTELOR IES LA SUPRAFAȚĂ... 

ÎNTREB, NU DAU CU PARUL : DE CE AUTORITĂȚILE INSISTĂ, ÎN CONTINUARE, CU VACCINAREA și TESTAREA, dacă VACCINUL NU PROTEJEAZĂ ÎMPOTRIVA COVIDULUI ? DE CE ? PENTRU CĂ TOCMAI VACCINUL și TESTUL INFESTEAZĂ OMUL SĂNĂTOS cu COVID

Elena Merişoreanu şi Viorica de la Clejani au ajuns la spital, după ce s-au infectat cu coronavirus. Ambele cântăreţe sunt vaccinate cu schema completă.

Elena Merişoreanu a povestit pentru România Tv că are nevoie de perfuzii, că poate vorbi cu greu. Cântăreaţa spune că nu se aştepta să se infecteze, mai ales că s-a vaccinat cu schema completă.

Cântăreaţa a povestit că totul a debutat cu durere in gat, apoi cu tuse accentuata. Simptomele s-au agravat si si-a dat seama ca s-ar putea sa nu fie o simpla raceala. A mers la spital, acolo unde a fost confirmată cu coronavirus.

De asemenea, şi Viorica de la Clejani a ajuns la spital după ce s-a infectat cu coronavirus.

Reamintim că până sâmbătă, 18 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.144.893 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.078.434 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.388 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.980. Dintre acestea, 798 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 178 sunt minori, 162 fiind internați în secții și 16 la ATI.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că situaţia este gravă, predicţiile specialiştilor fiind reevaluate. Potrivit ultimelor date, am putea avea o medie săptămânală de 17.000 de cazuri, în 15 octombrie, cu vârfuri care pot ajunge la 20.000 de cazuri zilnic. ”Situaţia e cât se poate de serioasă”, susţine Gheorghiţă, care anunţă că nu se poate să nu fie luate măsuri – cum ar fi certificatul verde – doar pentru că sunt nepopulare.

“Nu m-am vaccinat şi am demisionat. Nu ştim ce este în vaccin, noi nu suntem cobai” PROTESTE de amploare în FRANȚA

 


Noi proteste de amploare au avut loc sâmbătă, în Franţa.

Sâmbătă au fost organizate 180 de manifestaţii împotriva paşaportului sanitar şi a obligativităţii vaccinării angajaţilor cu anumite profesii, relatează Ouest France.

Ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, anunţa joi că aproximativ 3000 de suspendări s-au decis în cazul angajaţilor din sistemul de sănătate care nu s-au vaccinat împotriva covid-19, după intrarea în vigoare miercuri a obligativităţii de imunizare în ceea ce îi priveşte.

“Nu m-am vaccinat şi am demisionat. Nu ştim ce este în vaccin, noi nu suntem cobai”, a afirmat Hager, o îngrijitoare din domeniul sanitar în vârstă de 37 de ani, potrivit news.ro. 

Armelle, educatoare specializată în psihiatrie infantilă din Val-d’Oise, suspendată din 16 septembrie, a afirmat la protestul de la Paris că nu va renunţa la dreptul său de a alege.

Din cei aproape 58 de milioane de francezi cu vârsta de peste 12 ani eligibili pentru vaccinare, peste 86 la sută au primit deja cel puţin o doză. Noile manifestaţii au avut loc în momentul în care s-a atins pragul simbolic de 50 de milioane de oameni care au primit cel puţin o doză.

Poliţia s-a aşteptat sâmbătă la aproximativ 17.000 de manifestanţi la Paris şi la 80.000 până la 120.000 în restul Franţei. La Toulouse au protestat 1.500 de persoane, la Montpellier 3.000 şi la Lille 2.100. Au avut loc manifestaţii şi în alte oraşe.

Sâmbăta trecută, autorităţile au anunţat că la proteste au participat 121.000 de oameni.