12.01.2021

Marius Manole : „E 1 decembrie, n-am niciun sentiment ! România e un neam(ţ)”

 


După ce a înapoiat decoraţia primită de la preşedintele Klaus Iohannis, Marius Manole a transmis un mesaj atipic în ziua în care România a sărbătorit 103 ani de la Marea Unire.

Actorul a postat pe pagina de Facebook un mesaj în care a scris că anul acesta nu are niciun sentiment de 1 decembrie.

„E 1 decembrie. N-am niciun sentiment”, a scris actorul pe pagina sa de Facebook.

La scurt timp, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a lăsat un comentariu la postarea actorului: „Poate pentru ca inca nu ai fost la paradă?”

„Romania e un neam(ț)”, a mai mai spus Marius Manole pe pagina sa.

Reamintim că actorul a renunţat la ordinul primit de la Klaus Iohannis în octombrie 2016.  Acesta a mers la Palatul Cotroceni şi a lăsat portarului ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler categoria D – „Arta spectacolului”.

Într-un interviu acordat jurnalistului Vitalie Cojocari, Marius Manole a precizat că l-a votat şi a ieşit în stradă pentru Klaus Iohannis, pe care-l acuză că a girat coaliţia de guvernare care este negociată acum de PNL cu PSD.

„Acum ceva ani, în 2016, am primit un ordin de cavaler pentru artele spectacolului de la domnul preşedinte Iohannis pe care l-am admirat, l-am votat, pentru care am ieşit în stradă.

În ultima perioadă, domnul Iohannis nu mai e domnul Iohannis. E altcineva în locul lui, drept pentru care acel ordin de cavaler nu mă măi reprezintă şi mi-e şi ruşine că l-am primit de la dumnealui.

Dat fiind faptul că acum se pregăteşte o coaliţie, ceva mai rău nu există pentru România şi pe care domnul preşedinte a girat-o, eu mă duc la Cotroceni să-i dau înapoi acel ordin de cavaler, că mi-e ruşine. Nu înţeleg de ce ar trebui să-l mai am acasă.

Mâine, la ora 10, (duminică), domnul Iohannis dacă sunteţi la Cotroceni, vă înmânez medalia. Luaţi-o! Faceţi ce vreţi cu ea. Mie îmi e ruşine că o am acasă! Le-o dau portarilor. Bănuiesc că nu o să vină domnul Iohannis să o ia. Dacă vrea să vină, eu îl aştept”, explica actorul.

Explozie puternică lângă cea mai mare gară din Munchen

 


O veche bombă de aviaţie a explodat miercuri în apropierea celei mai aglomerate gări din orașul german München, rănind cel puţin trei persoane, a anunțat poliția.

Presa germană spune că sunt mai mulți răniți, iar incidentul are un impact enorm asupra transportului local și pe distanțe lungi.

Potrivit pompierilor, trei persoane au fost rănite în explozia produsă pe un șantier al Deutsche Bahn din München, una dintre ele fiind în stare gravă. Tot traficul feroviar din jurul Gării Centrale din München a fost suspendat miercuri, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare. Acest lucru afectează tot transportul pe distanțe lungi și local, potrivit Der Spiegel, citat de Digi24.

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de foraj la un sit în construcţie, a precizat poliţia. Zona periculoasă a fost izolată. „Nu există pericol în afara acestei zone”, a precizat poliţia. Din cauza exploziei, traficul feroviar spre şi dinspre principala gară feroviară a fost suspendat, potrivit operatorului feroviar Deutsche Bahn. Nu se ştie când se va relua traficul feroviar.

Peste 2.000 de tone de bombe şi muniţii sunt descoperite anual în Germania, la peste 70 de ani de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial.

Avioanele britanice şi americane au lansat asupra Germaniei 1,5 milioane de bombe în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, care au provocat moartea a 600.000 de persoane. Oficialii estimează că 15% din bombe nu au explodat, unele dintre ale aflându-se la adâncimi de până la 6 metri.

Nadia Comăneci, Laurențiu Reghecampf și mulți alți sportivi au transmis mesaje de Ziua Naţională a României

 


Nadia Comăneci, prima gimnastă notată cu 10, a transmis un mesaj de "La Mulţi Ani!" României, miercuri, de 1 Decembrie. Şi alţi sportivi importanți ai României au transmis mesajele lor cu ocazia Zilei Naționale.

„Zeiţa de la Montreal”, românca multipla campioană olimpică, mondială şi europeană care a scris istorie în gimnastica mondială reuşind primul 10 perfect, a împlinit 60 de ani pe 12 noiembrie 2021.

„La mulți ani, Romania. La mulți ani, dragi români. Oriunde ne aflăm în lume, am fost și vom rămâne mereu romani”, a transmis legendara Nadia Comăneci.

„România suntem toți și fiecare dintre noi poate face ceva pentru a înălța drapelul cât mai sus pe culmile succesului, indiferent de domeniu. La mulți ani, români! La mulți ani, România”, a scris Gică Hagi pe Facebook. Ana Maria Brânză, cea care în vară a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a postat la rândul său un mesaj pe Instagram.

„La mulți ani, România”, a scris și Laurențiu Reghecampf, antrenorul Universității Craiova, care a publicat și o fotografie în care era îmbrăcat în costum tradițional românesc.




FCSB, surpriză pentru fani de Ziua Naţională

FCSB a postat un videoclip cu trei foști jucători străini care au rămas în amintirea suporterilor pentru performanțele lor din tricoul vicecampioanei României, trimițând mesaje emoționante de ziua națională. Este vorba de Federico Piovaccari, Daniel Georgievski și Filipe Teixeira. „Sunt Federico Piovaccari și vreau să îi urez poporului român „La mulți ani!”. Ați rămas în inima mea. Hai roș-albaștrii! La mulți ani, România”, a spus atacantul italian. „Salut! Sunt Daniel Georgievski, vreau să le urez tuturor românilor și fanilor FCSB o zi națională fericită. Am avut norocul să sărbătoresc cu voi atunci când eram acolo, este o zi superbă. Bucurați-vă de ea și sărbătoriți. Voi bea șo eu un pahar, aici în Australia. Distrați-vă! La mulți ani!”, a spus și Daniel Georgievski. „La mulți ani tuturor românilor și roș-albaștrilor. V-am pupat! Aveți grijă de corpurile voastre”, a spus și Filipe Teixeira.

Eclipsa totală de Soare din 4 decembrie 2021

 


În imagine, Eclipsa totală de Soare din 4 decembrie 2021. Am mărit viteza cu 200%, pentru a putea fi sesizată cu ochiul liber. Dacă priviți cu atenție, puteți sesiza mișcarea foarte  lentă a Pământului. Este un spectacol superb. 

Eclipsa totală de Soare, de sâmbătă 4 decembrie 2021, va avea un impact asupra tuturor zodiilor.  

Va fi cea de a 14-a eclipsă totală de Soare din secolul al XXI-lea, dar al 16-lea pasaj al umbrei Lunii pe Pământ, în acest secol. 

Ultima eclipsă de Soare a avut loc pe 10 iunie 2021 și după cea din luna decembrie va urma încă una pe 30 aprilie 2022.

Astrologul Minerva a vorbit, la Antena Stars, despre Eclipsa de Soare din 4 decembrie 2021. Minerva a afirmat că aceasta nu va afecta la nivel individual, ci influența ei se va resimți la nivel de grupuri.

”În special, atenție mare, cei din sistemul telemuncă sunt cei mai favorizați să facă schimbări, să găsească ceva, să pună ceva în practică pornind de la nimic. Să fie atenți la aspectul ăsta. În al doilea rând, încercați să nu mai cumpărați foarte multe alimente pentru că nu o să le mâncați.

Nu este de preferat să luați cu porția, ci atât cât credeți că vă poate ajuta. De evitat abuzurile, mai ales că acum am observat că toate hypermarket-urile au limitat acest tip de cumpărături.”, a afirmat astrologul Minerva.

Conform Minervei, se va simți influența lui Venus Retrograd în carieră și în alte aspecte ale vieții, unde poate provoca neplăceri.

”Ne va putea trage pe dreapta, ne poate duce cu preșul. Apropo de Venus retrograd, atenție poate să rupă relațiile de afaceri, pot să intervină rupturi în relațiile de afaceri. Nu cumpărați case, terenuri că e posibil să vă pară rău după aceea. Aș spune că fiți foarte atenți la sănătate.”

”Eclipsa totală de Soare acționează la nivel general. De aceea spuneam că s-ar putea să ne aflăm în situația ca oamenii să fie pe străzi din nou. Oricum e o nebunie generală pentru că toată lumea creează tensiuni. Sfatul meu este să faceți ce credeți, oricum suntem împărțiți în 'nșpte mii de tabere. Nu este un moment al deciziilor pe termen lung și s-ar putea lua niște hotărâri care să ne facă să luăm foc.”, a mai spus Minerva la Antena Stars.

Eclipsa de Soare din 4 decembrie 2021 va fi cea mai scurtă eclipsă totală. Fenomenul va dura 1 minut și 54 secunde, conform Astro Info.

Eclipsa totală de soare din prima sâmbătă din decembrie va fi vizibilă din Antarctica, iar în Africa de Sud și Atlanticul de Sud va fi observată ca fiind parțială.




LA MULȚI ANI, ROMÂNIA ! LA MULȚI ANI ROMÂNI de pe tot Globul !

 



Ziua Națională a României ! 
Astăzi, 1 Decembrie 2021,  se împlinesc 103 de la Marea Unire. 
Să sărbătorim așa cum este datina din strămoși, fără mască, fără alte restricții.
VĂ DORESC TUTUROR, SĂNĂTATE, MINTE MAI MULTĂ, VIAȚĂ LUNGĂ și BUNĂ !