11.14.2020

Iohannis a dat-o în bară ca un primar cu tupeu și ia decizii ca un administrator de bloc

 


Un coleg de redacție îmi atrage atenția la discursul președintelui Klaus Iohannis. Nu putem sări peste dînsul, așa cum, pe vremea lui Ceaușescu, nu puteam trece nici o masă fără pește! Sună ca dracu’! Dar este adevărat. 

Nu se mai întîmplă nimic fără Klaus Iohannis. Nu se închid piețele fără ca președintele să afle și fără ca el să fie cel care anunță poporul. El nu știe cum se face o injecție, dar conduce hotărît operațiunile de pregătire a vaccinării populației. El confundă pielea ursului din pădure cu grija pentru viitorul României. Și transformă toate iluziile sale în promisiuni și în date certe.

Vineri, președintele a făcut o minideclarație de presă despre viitorul fericit al României în domeniul economic. A insistat ca el, cu mîna și cu piciorul lui, să ne asigure că vom avea parte, „atenție, de 30 de miliarde de euro pentru un plan de reconstrucție și „reziliență” (operațiune pe care compatrioții noștri o înțeleg așa cum Azor înțelege un aport în limba chineză”. Planul este în lucru. Va fi trimis la Comisia Europeană și de anul viitor începe aplicarea. Dacă avem bască și dacă plătim toți banii multinaționalelor!

Rezilientul la fluierături, Klaus Iohannis a anunțat populația că 10 mii de infectări pe zi reprezintă succesul obținut în urma măsurilor deștepte pe care ceata lui le-a luat în luna octombrie. Și populația trebuie să aibă răbdare, pentru că adevarata victorie asupra coronavirusului va avea loc după 20-30.000 de mii de infectări pe zi.

”Vă amintiți că la mijlocul lui octombrie, Guvernul prelungise starea de alertă și instituise un set de măsuri. Iată că avem un impact al acelui set de măsuri, repet, măsurile din octombrie. Avem, cam de două săptămâni și ceva încoace, o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi. Asta este o veste bună și ne arată că măsurile au efect.
Pe de altă parte, vedem foarte clar că trebuie să avem răbdare și trebuie să respectăm aceste măsuri. Acest efect de plafonare a apărut în urma setului din octombrie, nu în urma setului de acum, de luni.
Trebuie însă să fim sinceri și să spunem că plafonarea la 10.000 este mult prea sus. Avem un număr prea mare de cazuri grave la Terapie Intensivă și avem un număr mult prea mare de decese, și atunci a fost nevoie de un nou set de măsuri, setul care a intrat în vigoare de luni.
Iarăși, vă cer respectarea măsurilor și răbdare! Va trebui să așteptăm două-trei săptămâni până când noul set de măsuri va produce efectele dorite – efectele dorite: îngrădirea pandemiei, scăderea sau cel puțin limitarea numărului de noi infectări, limitarea cazurilor grave și, evident, sperăm într-o reducere a mortalității. Aceste lucruri sunt extrem, extrem de importante.
Vă solicit tuturor: respectați noul set de măsuri! Este nevoie de aceste măsuri pentru sănătatea noastră, a tuturor, pentru a da o șansă medicilor să se ocupe de cazurile grave din spitale”.

Dacă parcurgeti cu atenție vorbirea inutilă a președintelui Iohannis, veți observa, de îndată, că omul vorbește de dragul de a fi văzut și auzit. Zero idei, zero argumente! Ne vinde pielea ursului din pădure. Nu este calificat nici pentru a stabili închiderea piețelor (a dat-o în bară ca un primar cu tupeu și a trebuit să o dea la întors, cîrpind situația cu scoaterea tarabelor în ploaie), necum pentru a coordona o strategie de țară în situații de criză.

Cu un guvern de netoți în preajmă, președintele a devenit un fel de stăpîn al jocului. S-a așezat în fruntea țării și ia decizii ca un administrator de bloc. De altfel, Klaus Iohannis este singurul politician în campanie electorală. El este propagandistul iluziilor PNL și acuzatorul principal al PSD. Și, tot el este coordonatorul asfaltărilor, al construirii de autostrăzi și căi ferate, un soi de tătic al poveștilor despre viitorul României.
Căci despre reconstrucție de țară pe mîna unui politician care a rămas tot la semnături și ifose de primar, slabă speranță!

sursa:https://www.cotidianul.ro/atentie-treizeci-de-miliarde-de-iluzii/

Moș Crăciun îl fugărește pe Raed Arafat prin Piața Obor

 


Mă! Unde fugi mă! Lumea speriată, care mai de care, cine să fie, ce-i cu caleașca aia, e de la Studiourile de Film Buftea, e de la Teatrul Național din recuzită, e pe inventar la Circul de Stat? Mare dandana. Ne dăm la o parte, renii trec în goană. Nu știu care zice că avem o vedenie colectivă. Așa o fi, de ce să ne contrazicem noi acum?

Cad niște afișe electorale din cer, cum că să ne ducem să votăm PNL sau PSD sau USR. Mai vedem. Ne luăm după caleașcă, vezi bine, Moș Crăciun în carne și oase tună și fulgeră. Raed Arafat, uluit, indignat, speriat, înfricoșat se ține pe bordură, alunecă, lumea se dă la o parte, frate, nu te băga, nu-i treaba ta. Moș Crăciun șfichiuiește văzduhul cu un bici de argint.

Trupele de securitate, țuț, unul nu mai mișcă-n front, nimeni nu se aștepta la una ca asta. Cică Moș Crăciun ar fi ieșit dintr-un OZN. Cică Moș Crăciun ar fi venit cu avionul la Otopeni, și acolo, toți în păr, agenții de securitate au leșinat în front de o așa surpriză nemaivăzută. Se aude că Ambasada Americii cere explicații. Se aude că Ambasada Rusiei ne acuză de nu știu care act de terorism în contra lui Moș Crăciun, zvonurile curg gârlă.

Raed Arafat nu știe pe unde să scoată cămașa. Fuge mâncând pământul, unul zice, băi, ăsta fuge-n cerc. Ne dăm iar la o parte să fie la lărgime Raed Arafat, să scape de Moș Crăciun care e foarte pornit, foarte. Renii lui Moș Crăciun mai să-l prindă-n copite pe Raed Arafat. De ce le-ai furat mă, copilăria, copiilor din România strigă ca un turbat Moș Crăciun. Nu știu care zice că Moș Crăciun e un actor deghizat de la Teatrul Național, lasă balivernele, urlă mass media internațională. Un tătar de la Ministerul Sănătății amenință că intră-n greva foamei în semn de protest.

Ce e cu toată tevatura asta vrea să știe o bunică. Îi explic nescăpându-l din ochi pe Moș Crăciun care, chiar acum, e gata, gata să-l prindă pe Raed Arafat. Raed Arafat face un salt, sare peste-un gard, ai zice c-a scăpat, lasă-l Doamne, că e sărac cu duhul. Și, ce să vezi, Moș Crăciun își strunește atelajul și renii se desprind de caldarâm de parcă ar fi niște îngeri și caleașca se ridică prin văzduh și urmărirea continuă-n draci. Noi, după ei.

Niște jandarmi mai că ne-ar băga la popreală, acuzându-ne că am fi complici cu Moș Crăciun, că-i ținem hangul! Dar ce treabă avem noi dom’ jandar cu fenomenele misterioase ale universului, facem plângere la Tribunalul de la Haga. Asta e, Raed Arafat a surghiunit copii românilor pe Internet, uite că acum are probleme serioase cu Moș Crăciun. Moș Crăciun e moșul cel adevărat care, iată, a ieșit dintr-un black hole și s-a înființat în țara noastră să facă ordine și să salveze toți copiii.

Și, dintr-odată, ce se aude, frate, de dincolo de Teatrul Național?! E o larmă, e un zumzet, parcă, o rumoare care se ridică-n cer asurzitoare, mii și mii de copii apar de pe toate străzile Bucureștiului, mii de copii nemaipomenit de curajoși care strigă, așa cum ar fi trebuit să strigăm noi, poporanii rupți de atâtea minciuni, să strigăm Moș Crăciun, Moș Crăciun, tu ești mare și ești bun!

sursa:https://www.cotidianul.ro/mos-craciun-il-fugareste-pe-raed-arafat-prin-piata-obor/

Momente critice pentru Draga Olteanu Matei

 


Medicii au reușit să o stabilizeze pe marea actriță Draga Olteanu Matei. Aceasta comunică cu echipa medicală, după ce i s-a făcut o transfuzie din cauza unei hemoragii și se speră într-o evoluție favorabilă.

„A fost evaluată în urgență. S-a început transfuzia de sânge fiind vorba de o hemoragie importanta. Este internata în acest moment în ATI. Este conștientă. Comunica cu echipa medicala. S-au început manevrele diagnostice și terapeutice și sperăm ca evoluția sa fie una favorabilă. Doamna are și alte patologie. Are afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni endocrine care bineînțeles trebuie evaluate și tratate în continuare”, a declarat șefa UPU-SMURD, Diana Cimpoeșu.
În prezent, Draga Olteanu Matei este internată în Clinica de gastroenterologie și hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

Actrița Draga Olteanu Matei a ajuns, vineri seara, în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași.

Potrivit Dianei Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași, Draga OIteanu Matei este în comă, cu hemoragie digestivă.

Draga Olteanu Matei, care are 87 de ani, a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune.

sursa:https://www.cotidianul.ro/momente-critice-pentru-draga-olteanu-matei/

Tensiunile post-alegeri cresc în Statele Unite ale Americii

 


Chiar dacă Joe Biden a câştigat Georgia, primind astfel un avas electoral de 306 voturi, Donald Trump tot nu îşi recunoaşte înfrângerea.

După o săptămână în care acesta a fost vocal doar în mediul online, Donald Trump a participat la o conferinţă de presă privind stadiul vaccinului anti COVID-19.

Trump a profitat de ocazie şi şi-a asumat meritele pentru rapiditatea cu care vaccinul va apărea.

„Timpul mediu de creare a vaccinului, incluzând testele clinice şi producţia, poate dura până la 12 ani. Cu ajutorul Operaţiunii Warp Speed, îl facem în mai puţin de un an. Dacă aveaţi o administraţie alcătuită din alte persoane, ce am făcut noi ar fi durat, în opinia mea, trei, patru sau cinci ani şi ar fi rămas la FDA pentru totdeauna”, a spus Trump.

Aceasta a fost prima apariţie a lui Trump, de când a fost învins de adversarul său democrat.

Între timp, statele în care nu a fost ales încă un câştigător au venit cu cifre noi. Georgia a fost câştigată de Biden, iar Carolina de Nord îi revine lui Trump. Cu toate că Biden a câştigat un avans de 306 voturi, în continuare, republicanii îl susţin pe Trump în cursa pentru cel de-al doilea mandat.

Consilierul economic de la Casa Albă, Peter Navarro, a declarat vineri că presupune că va exista un „al doilea mandat al lui Trump”, în timp ce acesta se întrece în acuzaţii de fraudă electorală.

Navarro a făcut comentariile în faţa jurnaliştilor de la Casa Albă, înainte de apariţia publică a preşedintelui Trump care nu vorbise în public de câteva zile, scriind în schimb mesaje pe Twitter în care anunţa fraude în statele pe care Joe Biden le-a câştigat sau unde acesta conduce.

sursa:https://www.cotidianul.ro/trump-la-prima-conferinta-dupa-pierderea-alegerilor

Proteste Sanitas la nivel național

 


Consiliul Național al Federației Sanitas a analizat stadiul negocierilor cu reprezentanții Guvernului și a decis calendarul următoarelor acțiuni de protest. Astfel, marți, 17 noiembrie, sindicaliștii vor picheta sediul Guvernului.

Potrivit unui comunicat al Sanitas, Consiliul Național al federației a adoptat un calendar al acțiunilor de protest viitoare.

Conform sindicaliștilor, decizia a fost luată având în vedere „întârzierea nepermisă în acordarea drepturilor salariale cuvenite și/sau acordarea neunitară a acestora la nivelul aceluiași tip de unități sanitare/de asistență medico-socială/de asistență socială și/sau pentru același tip de activitate” și a faptului că federația nu este de acord cu „proiectele documentelor legislative care urmează să reglementeze acordarea unor drepturi salariale caracteristice situaţiei epidemiologice în care ne aflăm din cauza răspândirii noului virus SARS-COV-2”.

Astfel, potrivit calendarului adoptat, luni, 16 noiembrie, reprezentanţii organizaţiilor judeţene vor depune lista de revendicări la prefecturile din țară, iar marți între orele 11.00 și 13.00 sindicaliștii vor picheta sediul Guvernului României.

„Dacă, până în data de 20 noiembrie 2020, discuţiile cu autorităţile nu se vor concretiza în documente care să detensioneze situaţia din cele două sisteme pe care le reprezentăm, începând cu data de 23 noiembrie 2020 vom începe acţiunea de strângere de semnături în toate unităţile sanitare, cele de asistență medico-socială și cele de asistență socială, pentru declanşarea conflictului de muncă la nivel naţional”, se mai arată în comunicat.

sursa:https://www.cotidianul.ro/sanitas-ameninta-cu-proteste-la-nivel-national/