9.26.2020

David Attenborough, acum și pe Instagram / Recordul stabilit de prezentatorul britanic pe platforma social media

 


Naturalistul și realizatorul de documentare David Attenborough a devenit joi persoana care a strâns cel mai rapid un milion de followeri pe instagram, ajungând la numărul respectiv la doar câteva ore după ce și-a deschis un cont pe platforma social media, relatează CNN.

Prezentatorul veteran a publicat prima sa postare joi la 12:00, ora României, și doar patru ore mai târziu contul său era urmărit de 1 milion de persoane, a anunțat Guiness World Records. Între timp numărul a ajuns la 3,1 milioane de urmăritori.

În postare, un videoclip despre schimbările climatice, Attenborough a explicat că este nou pe platforma social media dar că debutează pe Instagram pentru a crește conștientizarea asupra urgenței climatice.

„După cum știm cu toții, lumea se confruntă cu probleme”, a declarat acesta în videoclipul IGTV care a strâns până acum peste 12 milioane de vizualizări.

„Continentele au luat foc, recifele de corali mor iar peștii dispar din oceanele noastre. Iar lista tot continuă”, afirmă prezentatorul britanic, adăugând că „dar știm ce trebuie să facem în privința asta”.

Attenborough le-a spus urmăritorilor că în următoarele săptămâni va prezenta mai multe despre problemele cu care se confruntă lumea și soluțiile pentru schimbările climatice.

„În următoarele câteva săptămâni voi înregistra mesaje pentru a explica problemele cu care ne confruntăm și cum le putem soluționa”, a anunțat acesta.

Contul de Instagram al lui Attenborough va fi gestionat cu ajutorul a doi dintre colegii săi, Jonnie Hughes și Colin Butfield, cei doi glumind că „social media nu este habitatul obișnuit al lui David”.

Recordul de followeri strânși rapid de prezentatorul britanic a fost omologat de Guiness World Records, acesta depășind anteriorul record de un milion de urmăritori strânși de Jennifer Aniston în 5 ore și 16 minute după ce aceasta s-a alăturat platformei social media în 2019.





Vizionați VIDEO : https://www.instagram.com/tv/CFg3LHIHGug/?utm_source=ig_embed


sursa:https://science.hotnews.ro/stiri-terra-24308176-video-david-attenborough-acum-instagram-recordul-stabilit-prezentatorul-britanic-platforma-social-media.htm

Corlățean dă verdictul: Nicușor Dan ar trebui săltat de DNA !

 


Vicepreședintele Senatului și fostul ministru de Externe și Justiție face o apreciere extrem de dură a situației lui Nicușor Dan.

Titus Corlățean, unul dintre cei mai experimentați demnitari, fost ministru de Externe și al Justiției, a făcut o declarație tranșantă în privința lui Nicușor Dan. 

”Ar trebui săltat de Parchetul General, de DNA pentru mizeriile pe care le-a făcut”, spune Corlățean, în condițiile în care există probe în spațiul public împotriva lui Nicușor Dan – cu înregistrări audio.


Iată declarația lui Corlățean, făcută în județul Dâmbovița: ”Nicușor Dan ar trebui săltat de Parchetul General, de DNA, de toți procurorii din România pentru mizeriile pe care le-a făcut, pentru șantajul pe care l-a practicat cu asociațiile lui nonguvernamentale, pentru bani, pentru apartamente, terenuri. O rușine!”.

Mai mult, Titus Corlățean consideră că acest comportament aruncă o pată pe partidele care îl susțin pe Nicușor Dan, dar al căror comportament este și el condamnabil.

”Asta este puterea PNL, asociații ei neomarxiștii de la USR și de la PLUS”, a declarat Titus Corlățean.

De altfel, contra PNL a fost depusă o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție, în care acuză liberali din Guvern de constituirea unui grup infracțional organizat și de ”folosirea influenței pentru obținerea de foloase necuvenite”.


Unii dintre aceștia sunt chiar din județul Dâmbovița, unul dintre cele mai problematice din punct de vedere al racolărilor și presiunilor PNL.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20200925/31809681/Corlatean-da-verdictul-Nicusor-Dan-ar-trebui-saltat-de-DNA.htm

Ambasadorul Zuckerman, implicare DUBIOASĂ de ultimă oră

 


Adrian Zuckerman a făcut o vizită în fieful unui dintre cei mai controversați miniștri PNL – candidat la locale! – în chiar ultima zi de campanie electorală.

O știre interesantă pentru ultima zi de campanie electorală: ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a făcut, începând cu ora 14.00, o vizită în Focșani, municipiul unde candidează unul dintre cei mai controversați miniștri PNL, Ion Ștefan – zis ”Grindă”.


Vizita a inclus mai multe momente și locații - Biblioteca județeană ,,Duiliu Zamfirescu” din Focșani – Aripa de literatură în limba engleză; întâlnire cu oamenii de afaceri din județul Vrancea, la sediul Prefecturii Vrancea urmată de o declarație de presă pe Esplanada Prefecturii Vrancea și, în fine, vizită în bazinul viticol Dumbrăveni la producătorul Mera Com Internațional din localitatea Dragosloveni, comuna Dumbrăveni.


Un cuvânt bun pentru cei de la Biblioteca județeană ,,Duiliu Zamfirescu” – excelentă primire și prezentare, s-a văzut pregătirea și preocuparea pentru activitatea ce cercetare! O idee excelentă, ambasadorului SUA i s-a oferit prilejul de tăia paginile unei cărți rare, folosind cuțitul de corespondență al marelui jurnalist Leon Kalustian, născut în Focșani – și căsătorit cu Iza Dora, fiica unei importante familii evreiești din Vaslui și Iași - Aronovici. Din aceeași zonă este și familia ambasadorului. 


Asta a fost partea frumoasă a vizitei, ambasadorul fiind impresionat de gazde.


Acum însă, iată și partea clar politizată: deși s-a dus la o instituție (Biblioteca județeană) care ține Consiliului Județean, el nu s-a văzut cu ”baronul” PSD Oprișan, nici măcar nu a ținut conferința la CJ, ci la prefectură – adică la instituția omului PNL!


Tot la prefectură s-a întâlnit cu oamenii de afaceri – și tot aici a avut loc și o conferință de presă. Întrebare – trebuia Zuckerman, care a dovedit clar părtinire politică - să facă această vizită în ultima zi de campanie? Nu ne crede cumva prea proști să nu înțelegem ce face el, de fapt?


Dar, cel mai clar aspect al implicării politice este faptul că e însoțit de Ionel Dancă, șefului Cancelariei premierului – și un principal vector de imagine al PNL!

”Sunt onorat sa-l însoțesc astăzi la Focșani pe Excelența Sa, Ambasadorul SUA în România, domnul Adrian Zuckerman, un prieten vechi al României și de astăzi al județului Vrancea și al Moldovei. Deschidem Moldova și județul Vrancea pentru investiții”, scrie Dancă – făcând și o completare propagandistică pe seama ambasadorului: ”Am promis, ne ținem de cuvânt!”.

Nici vizita la cramele din Dragosloveni, afacerea creată de Constantin Gîrboiu, nu este lipsită de aspecte politice – crama în cauză fiind o destinație avută recent și de ministrul liberal Oros – și, evident, de controversatul ministru „Grindă” – Ion Ștefan, candidatul PNL la primăria Focșani.

De altfel, Ion Ștefan a salutat vizita de azi, făcând și precizarea: Guvernul a organizat ”dezbaterea” de la prefectură!

”Ambasadorul SUA va participa la o dezbatere la Prefectura Vrancea, la care vin oameni de afaceri din Vrancea, un eveniment organizat de Guvernul României”, a scris Ion Ștefan pe pagina de Facebook.

Deci, o deplasare cu iz de implicare dubioasă în campania electorală – în chiar ultima zi.

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20200925/31808940/Ambasadorul-Zuckerman-implicare-DUBIOASA-de-ultim-ora.html

Ne putem infecta totuși prin alimente ?

 


Nu există dovezi potrivit cărora virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente, spune ANPC, iar rezultatele unui studiu prezentat de Universitatea din Bucureşti se contrazic „oarecum” cu declaraţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi ale Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).

„Având în vedere ultimele ştiri apărute în presă, despre cum se poate transmite virusul Sars-Cov-2 prin alimente şi în special prin pâine, consider că este de datoria mea, în calitate de director general al ANPC, să atrag atenţia supra efectelor acestui tip de ştiri asupra încrederii consumatorilor în anumite produse (de bază) şi asupra industriei de profil. Rezultatele făcute publice de Universitatea Bucureşti se contrazic oarecum cu declaraţiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi ale Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) potrivit cărora nu există dovezi că virusul SARS-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente”, a precizat pentru Agerpres Paul Anghel, directorul general al ANPC.

Potrivit sursei citate, coronavirusurile nu se multiplică în alimente, ele au nevoie de o gazdă-animal sau de una umană pentru a se multiplica. Deşi studiile recente arată că virusul persistă până la 24 de ore pe carton şi până la câteva zile pe suprafeţe dure (oţel, plastic), nu există nici o dovadă că ambalajele contaminate transmit infecţia. „Nu există nicio dovadă privind prezenţa în alimente a virusului, supravieţuirea acestuia în aliment şi riscul de infectare a oamenilor. Aceasta este poziţia oficială a autorităţilor internaţionale amintite, care a rămas neschimbată de la începutul pandemiei până în prezent”, menţionează Paul Anghel. El subliniază că studiul realizat de Universitatea din Bucureşti privind riscurile de transmitere a virusului este doar unul preliminar.

Directorul general al ANPC afirmă că regulile de igienă la cumpărături rămân aceleaşi şi face din nou apel pentru respectarea lor, respectiv purtarea măştilor în magazine, dezinfectarea frecventă a mâinilor cu soluţiile pe care toate magazinele le pun la dispoziţie, atingerea exclusivă a produselor care sunt puse în coş.

sursa:https://www.cotidianul.ro/afla-raspunsul-ne-putem-infecta-prin-alimente/

Furtună de praf pe Autostrada A2 / Vizibilitatea este redusă

 


Vântul bate cu putere, sâmbătă, pe Autostrada București - Constanța și se formează furtună de praf, iar din acest motiv, vizibilitatea este redusă sub 100 de metri, avertizează Centrul Infotrafic.

”La această oră (14:30), vântul afectează circulaţia autovehiculelor pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsonul kilometric 125 – 130 (loc. Ștefan cel Mare, județul Călărași), dar și în zona kilometrului 144 (loc. Fetești, județul Ialomița), formându-se furtună de praf”, arată Centrul InfoTrafic.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

”Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare”, subliniază sursa citată.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24309342-furtuna-praf-autostrada-a2-vizibilitate-redusa.htm

Ce documente trebuie să prezinte persoanele confirmate cu COVID-19 care solicită urna mobilă

 


Persoanele care solicită să voteze la alegerile locale de duminică prin intermediul urnei mobile, invocând faptul că sunt confirmate cu noul coronavirus, trebuie să prezinte pe lângă cerere şi un document din care să rezulte diagnosticul, a informat, sâmbătă, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Actele medicale care trebuie să însoțească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale din anul 2020 sunt următoarele:

  • Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleași documente care au fost prezentate și la scrutinele anterioare).

  • În cazul persoanelor confirmate cu infecția COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locație declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:

  • biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul și indicația de izolare;
  • decizia de izolare emisă de Direcția de Sănătate Publică;
  • rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

  • Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituționalizată, impusă atât pentru cetățenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât și pentru contacții persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcția de Sănătate Publică.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24309358-alegeri-locale-2020-documente-trebuie-prezinte-persoanele-confirmate-covid-19-care-solicita-urna-mobila.htm

Cod galben de inundații în 26 de județe. După ploile puternice, apele fac prăpăd în mai multe zone din țară

 


Hidrologii au emis, sâmbătă, atenționări cod galben de inundații pe râuri din 26 de județe din țară. Potrivit INHG, sunt vizate de inundații râuri din județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureș, Alba, Sibiu, Caraș-Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Dolj, Covasna, Brașov, Vâlcea, Argeș, Olt, Dâmbovița, Suceava, Neamț și Bacău.

Astfel, de sâmbătă, de la ora 13.00 până duminică, la ora 10.00 este cod galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur (judeţele Maramureş şi Satu Mare), Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Cluj şi Bihor), Someş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Crişul Negru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Bihor şi Arad), Crişul Alb – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Hunedoara şi Arad), Mureş – bazin amonte S.H. Stânceni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Stânceni amonte confluenţӑ Arieş (judeţele Harghita, Mureş şi Bistriţa Nӑsӑud), Arieş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Alba şi Cluj), Târnava Mare – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sighişoara (judeţele Mureş, Sibiu şi Alba), Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Târnave (judeţele Alba, Sibiu, Hunedoara şi Arad), Timiş – bazin superior amonte S.H. Lugoj, Nera – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Cerna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Gorj şi Caraş Severin), Jiu – bazin superior amonte S.H. Sadu şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Răcari (judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Feldioara – amonte Ac. Drӑgӑneşti (judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş şi Olt), Argeş – bazin superior, Dâmboviţa – bazin superior (judeţele Argeş şi Dâmboviţa), Suceava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Suceava), Moldova – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Suceava şi Neamţ), Bistriţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău). Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare de sâmbătă, de la ora 18.00 până duminică la ora 03.00 pe unele râuri mici din judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea şi Argeş.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/cod-galben-de-inundatii-in-26-de-judete-dupa-ploile-puternice-apele-fac-prapad-in-mai-multe-zone-582751.html

Decizie controversată a BEC: O persoană poate vota chiar dacă este depistată că a mai votat o dată în aceeași zi

 


Biroul Electoral Central (BEC) a decis, recent, că o persoană poate vota, chiar dacă Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează că persoana respectivă a mai votat deja.

Asta pentru că România nu dispune de un sistem informatic lipsit de erori, iar preşedintele secţiei de votare nu poate împiedica o persoană să voteze, deoarece doar o instanţă poate revoca acest drept printr-o decizie definitivă, scrie Adevărul.

Potrivit documentului, informaţiile care apar în sistem sunt verificate de către preşedintele secţiei de votare cu preşedintele secţiei de vot unde figurează că ar mai fi votat persoana. Dacă în dreptul numelui alegătorului nu apare nicio semnătură, acesta este lăsat să voteze.

Dacă apare vreo semnătură, persoana respectivă poate vota, dar trebuie să completeze un proces-verbal şi i se aduce la cunoştinţă că este pasibil de fraudă la vot, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi.

Peste 18 milioane de români votează în 18.755 de secții

Potrivit datelor oficiale, peste 19 milioane de români au drept de vot, însă doar 18,2 milioane au domiciliul sau reședința în țară și pot participa la alegerile locale de duminică, 27 septembrie 2020.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că la data de 25 august 2020 numărul total de cetățeni români cu drept de vot era de 19.004.986, "cu 21.401 mai mulți față de ultima informare publică realizată pe această temă".

Totuși, dintre aceștia doar 18.270.004 au domiciliul în țară și pot participa la alegerile locale de duminică, în cele 18.755 de secții de votare înființate în întreaga țară.

Alegerile locale 2020 sunt organizate duminică, 27 septembrie 2020, iar românii trebuie să aleagă primari, consilii locale, președinți de consilii județene și consilii județene.

Votul începe la ora 07.00 și se încheie la ora 21.00, fiind organizat un singur tur de scrutin. La ora 21.00, rezultatul alegerilor locale îl puteți afla pe antena3.ro și în direct pe Antena 3, într-o ediție specială în care va fi prezentat singurul exit-poll din România.
Alegeri locale 2020. Cum aflu unde votez?

La alegerile de duminică, 27 septembrie 2020, românii pot vota doar în secțiile de votare la care sunt arondați și nu își pot exercita dreptul în altă comună sau alt oraș, ori județ, pentru că nu există liste suplimentare.

Cei care vor să afle exact secția de votare la care sunt arondați și unde pot vota, trebuie să acceseze site-ul registrulelectoral.ro și să introducă următoarele date:

- CNP (codul numeric personal);

- Numele de familie;

- Codul de verificare.

Registrulelectoral.ro este un site oficial administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, datele personale introduse fiind securizate.

sursa:https://www.antena3.ro/alegeri-locale-2020/decizie-controversata-a-bec-o-persoana-poate-vota-chiar-daca-este-depistata-ca-a-mai-votat-o-data-582753.html


”Vor cădea capete mari dacă spun adevărul”

 


Gheorghe Dincă, așa cum nu și l-a imaginat nimeni! A izbucnit în plâns în fața mamei Luizei Melencu. Situația uluitoare a avut loc la ultimul termen în dosarul privind dispariția fetelor, când părinților li s-a permis să stea față în față cu presupusul criminal și să-i pună întrebări.

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a răpit, dar printre lacrimi le-a cerut celor două mame să-l creadă că nu le-a ucis.

"Am cerut permisiunea să vorbesc, el (Gheorghe Dincă, n.r.) era pe scaun, l-am întrebat dacă poate să mă privească în ochi, el m-a privit și i-am spus să recunoască dacă a ars fetele în butoi. A zis: 'nu, doamnă'. A zis că în curtea lui nu s-a întâmplat absolut nimic, n-a fost picătură de sânge în casa lui, nu a fost os uman găsit în curtea lui, totul a fost o diversiune și tot ce a făcut a fost sub presiune", a spus Monica Melencu.

Mama Luizei a spus că Dincă a declarat în fața instanței că vrea să-și ispășească pedeapsa pe care o merită pentru răpire.

"A spus că fetele i-au fost luate. Spune mereu că de acel Buță Ștefan și acea Petruța, asta este diversiunea lui. Părerea mea e că nu știe cine i le-a luat. Dar el a zis că fetele nu sunt omorâte și el vrea să-și facă pedeapsa. Ultimele cuvinte pe care le-a spus a fost că o să cade capete mari dacă el spune adevărul". a adăugat femeia.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/mama-luizei-melencu-fata-in-fata-cu-gheorghe-dinca-ce-i-a-marturisit-printre-lacrimi-monstrul-din-582755.htm

Plângeri penale pe numele premierului Orban

 


Președintele PSD Marcel Ciolacu îl acuză  pe Ludovic Orban că a participat la întâlniri electorale, sâmbătă, în Giurgiu și Dâmbovița, după ce campania electorală a luat sfârșit, și anunță plângeri penale pe numele premierului.

Ciolacu a declarat, sâmbătă, că are dovezi în privința participării ilegale premierului la întâlniri electorale la Dâmbovița și Giurgiu.

„Este inadmisibil ca un prim-ministru al unei țări europene să încalce legea cu bună știință și să se afle în campanie electorală după ce campania electorală a luat sfârșit ieri (vineri – n.r.) la orele 24. S-a deplasat în două județe, în Dâmbovița și Giurgiu, s-a întâlnit cu candidați și cu primari, au făcut întâlniri electorale. Avem documente și dovezile necesare, atât filmări, cât și poze. Niciodată nu s-a întâmplat în România așa ceva. Această disperare a domnului Orban și a Partidului Național Liberal că vor pierde alegerile locale i-a dus să încalce legea. Vom depune plângeri penale la DNA pentru acest fapt”, a spus Ciolacu.

Acesta a afirmat că plângerile penale vor fi depuse la Dâmbovița și Giurgiu, de către președinții organizațiilor PSD din teritoriu.

De asemenea, PSD a sesizat și AEP despre faptul că sâmbătă ar fi fost folosite de către PNL niște platforme online, pe Facebook, după ce campania electorală a luat sfârșit.

„Până acum sunt patru sau cinci platforme online sponsorizate de către Partidul Național Liberal care astăzi (sâmbătă – n.r.) au fost folosite după ce campania electorală a luat sfârșit”, a mai spus Ciolacu.

Site-ul stiripesurse.ro a publicat sâmbătă mai multe fotografii cu Ludovic Orban, care ar fi fost făcut în Dâmbovița ori la Giurgiu.



sursa:https://www.cotidianul.ro/incaierare-mare-inainte-de-votare

Poftim de compară Sărbătoarea Votului versus Sărbătoarea Paștelui !

 


Avocatul Gheorghe Piperea îi ironizează sâmbătă pe guvernanți în legătură cu îndemnul de a merge la vot, amintind ce declara președintele Klaus Iohannis cu ocazia Sărbătorilor Pascale din acest an – când ne aflam tot în plină epidemie de Covid – și ce mesaj a transmis acum, cu ocazia alegerilor.

„Pentru ca votul să nu fie viciat sau fraudat, oamenii normali trebuie să vină la vot în număr mare. Nu vă temeți, cei care v-au aruncat în șomaj sau faliment pentru “o simplă răceală”, cei care v-au interzis să mergeți în biserici sau cimitire, cei care v-au pus botnițe copiilor în școli, cei care v-au torpilat salariul minim pe economie, pensiile, alocațiile copiilor, salariile și drepturile de consumatori, vă spun că sunteți în siguranță. Domnul Arafat însuși vă spune că puteți merge la vot chiar dacă aveți temperatură – veți fi primi care vor vota, cu condiția să purtați mască.
Nou-normalii, recte, cetățenii “noii normalități” de care vorbește domnul Iohannis necontenit, nu au motive să vină la vot. E clar că o să iasă candidatul “meu” și al statului paralel. Se rezolvă cu tabletele și softul sts și cu sutele de vize de flotant aranjate pe fiecare secție în parte de feblețea voastră, “noul” politician – deci stați acasă, stimați eroi. Sau mergeți la un barbecue, la distanță socială de secția de votare. În felul ăsta, poate ne ajutați să scăpăm de oroarea “noului” București…”, a scris Piperea pe pagina sa de Facebook, alături de imaginea de mai jos.



sursa:https://www.cotidianul.ro/sarbatoarea-pastelui-versus-sarbatoarea-votului/

Arafat ne sparge și sticla de șampanie. Cum vor fi sărbătorile de Crăciun anul acesta

 


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat vineri seara la Digi24 că anul acesta, în contextul pandemiei, nu mai sunt de conceput sărbători de Crăciun și Revelion așa cum au fost anul trecut.

Arafat a fost întrebat cum vor fi sărbătorile de Crăciun anul acesta, în condițiile în care de Paște nu a fost permis accesul credincioșilor în biserici.

„Cred că astfel de decizii trebuie să fie discutate prin noiembrie – care este situația, care vor fi măsurile, cum vor fi măsurile, unde se va face o anumită activitate sau alta. Nu uitați că e aspectul bisericilor în Crăciun și după care avem și toate restaurantele care organizează Revelion și care vor începe presiunile că vor să organizeze revelioane ca în fiecare Revelion. Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta. Acum ca în alți ani încă e prea devreme. O spun acum, cu toată răspunderea: acum să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred!”, a spus Arafat.

„Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice. Gândirea autorităților este la interesul public general, chiar dacă se supără unii sau alții, interesul public al majorității este în joc aici. Când se ia o măsură, se uită la interesul public general, nu la interesul individual. Ne uităm la protecția generală a populației și asta va fi și în perioada care urmează, care nu va fi o perioadă ușoară”, a mai afirmat Raed Arafat.

Arafat a fost întrebat și ce i-ar sfătui pe românii care în alți ani în această perioadă deja căutau oferte pentru Revelion și a spus că și-ar păstra același sfat pe care l-a dat și înainte de concediile de vară: „Preferabil, vacanța acasă!”. Acesta a explicat apoi de ce dă acest sfat: „Ca să nu te trezești în situația că trebuie să-ți anulezi biletul, că trebuie să-ți anulezi rezervarea, că nu primești banii înapoi”.

„Îmi pare rău, știu că nu toți vor fi de acord cu ce spun acum, mai ales cei care organizează excursii în exterior, dar uitați-vă și acum. Acum e totul OK, peste 10 zile o țară vine și-ți spune: cei care vin din România – carantină 14 zile, cei care vin din Franța – carantina 14 zile etc. și te trezești în situația că nu mai poți să-ți faci concediul afară. Este riscant să-ți planifici acum Revelionul afară, fără discuție, asta e realitatea. Dacă n-aș zice asta ar însemna că induc oamenii în eroare, pentru că posibilitatea să fie măsuri serioase luate la momentul respectiv există și atunci va trebui să urmărim evoluția epidemiologică. Dacă vedem că totul merge în jos și totul e perfect – ceea ce mă îndoiesc să fie așa – atunci, OK. Dar dacă vedem că cifrele în Europa sunt ridicate, vedem că sunt situații serioase, că țările europene iau măsuri serioase – și sunt măsuri serioase care se iau, sunt țări care au început să ia măsuri de lockdown total. E discutabil, dar se iau astfel de măsuri!”, a arătat Raed Arafat.

sursa:https://www.cotidianul.ro/arafat-ne-sparge-si-sticla-de-sampanie-nu-cred-nu-cred/

''Este o pandemie monitorizată și manipulată politic''

 


Dan Puric, unul dintre cei mai cunoscuți actori, eseiști și regizori din România, a fost invitat în cadrul emisiunii Exces de Putere, unde a vorbit despre cum s-a transformat omul în timpul pandemiei cu coronavirus. De altfel, Dan Puric a prezentat şi noua sa carte, ''Omul liber'', pe care i-a dedicat-o celui mai bun prieten al vieţii sale, profesorul Gheorghe Ceauşu.

Dan Liric se declară un om liber, aşa cum este şi titlul noii sale cărţi şi spune că omul îşi cedează acum libertatea, care este un dar de la Dumnezeu.

''Sub mască sunt suflete strivite, speriate, marcate de îndoială, de frică, de temere''

Ea este o necesitate din punct de vedere sanitar, aşa se spune, că stopează virusul. E o părere, cealaltă părere spune că nu este neapărat nevoie, dar noi o păstrăm. Aţi obervat că dacă intraţi într-un magazin, oamenii privesc cu suspiciune la celălalt, pentru că le este teamă. Ceea ce s-a lansat dincolo de periculozitatea virsului în sine este o frică subterană, o angoasă şi o depresie. Eu masca nu o port ca să nu mă contaminez, ci din respect pentru celălalt, pentru că omului îi este frică şi este normal din punctul acesta de vedere.

Nu suferinţa contează şi nu intensitatea ei. De regulă, durata este cea care te înebuneşte.

Ceea ce contează este cum ieşi din suferinţă. Majoritatea oamenilor ies deprimaţi. Cei care cred în Dumnezeu ies întăriţi. Este un paradox.

''Această pandemie nu distruge nu numai imunitatea biologică, ci şi imunitatea politică, economică, socială şi cea mai importantă, cea sufletească''

Pe acest fond se crează panică şi se creează, cea ce din punct de vedere medical se numeşte receptivitate morbidă (...) Acum cedăm libertatea noastră, care e un dar de la Dumnezeu. Am spus şi în carte. Omul nu prea are nevoie de libertate.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/interviu-de-exceptie-cu-dan-puric-se-ineaca-tara-este-o-pandemie-monitorizata-si-manipulata-poltic-582725.html

Țeapă cu "haine cu stil" pe Facebook

 


Atenţie, cumpărători online! O pagină de Facebook cu peste 10.000 de like-uri, care vinde haine, este de fapt o mare escrocherie. Ieşeanca Mihaela Geosanu şi-a luat ţeapă după ce şi-a comandat îmbrăcăminte prin intermediul contului „Haine Dante cu Stil”.

Atrasă de produsele cu preţuri atractive şi încurajată de mulţimea de comentarii pozitive, Mihaela Geoseanu şi-a comandat fără grijă câteva haine de iarnă, le-a plătit şi a aşteptat livrarea. Cum pagina respectivă de Facebook nu avea şi una de web asociată, detaliile livrării au fost stabilite prin mesageria reţelei sociale, scrie BZI.

După ce a dat adresa completă și a confirmat comanda pentru care s-a solicitat suma de 170 lei, ieșeanca a transmis pe Facebook, în ziua în care urma să ajungă curierul cu coletul, faptul că este disponibilă doar la un anumit interval orar, iar reprezentanții „Haine Dante cu Stil” i-au transmis că va fi sunată de curier. Două zile mai târziu, curierul era cu coletul la ușa ei, la ora programată.

Numărul de telefon și adresa expeditorului erau inexistente

Femeia a rămas însă de-a dreptul siderată când la deschiderea coletului a descoperit că în locul produselor vestimentare comandate erau pur şi simplu nişte cârpe. Cum curierul a refuzat să preia coletul retur pentru că fusese deschis, femeia a încercat să reia dialogul pe Facebook cu firma expeditoare. Din păcate i-a răspuns automat doar robotul, iar ulterior a fost blocată.

„Am găsit pe pagina de Facebook numită «Haine Dante cu Stil», o vestă de iarnă îmblănită care mi-a plăcut foarte mult. Nu obișnuiesc să fac cumpărături pe internet, dar nu mai găseam acel produs nicăieri. Am văzut că pagina de Facebook a lor nu are un site web sau un număr de telefon, dar pentru că aveau peste 10 mii like-uri și multe comentarii de mulțumire, am făcut comanda. Am dat click pe o reclamă pe Facebook la o vestă de 149 lei și am scris pe chat că mă interesează”, povestește Mihaela Geosanu.

Şi fără haine şi cu banii luaţi

Partea şi mai gravă este că deși a încercat să facă retur sau să îşi recupereze banii, ieșeanca a descoperit, cu stupoare, că numărul de telefon și adresa expeditorului erau inexistente.

Pentru a-şi reupera prejudiciul, singura soluţie a fost să apeleze la poliţie.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/social/teapa-pe-facebook-si-a-comandat-haine-online-dar-cand-a-deschis-coletul-nu-i-a-venit-a-si-crede-582662.html

Care este programul secțiilor de votare - cum afli secția de vot - regulile votării

 


Alegerile locale din 2020 au loc duminică, 27 septembrie.Românii cu drept de vot vor merge la urme pentru a-i alege pe reprezentanţii administraţiei publice locale, respectiv primarii, consiliile locale, consiliile judeţene şi preşedinţii consiliilor judeţene.

Programul secțiilor de votare la alegerile locale 2020

Secțiile se vor deschide duminică, 27 septembrie, dimineață, la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00. Pentru a-și putea exprima votul la alegerile locale, pe cetățenii trebuie să aibă la ei acte prin care să-și dovedească identitatea.

La ora 21.00, președintele biroului electoral al secției de votare declară încheiat procesul de vot și închide secția. Alegătorii care la ora 21.00 se află în incinta secției de vot pot să își exercite dreptul de vot. De asemenea, la ora 21.00, urna specială trebuie să se afle în localul secției de vot.

Regulile votării la Alegeri locale 2020

Când ajungeți la secția de votare la care sunteți arondat, trebuie să prezentați actul de identitate operatorului de calculator al secției de votare. După scanarea actului de identitate și validare, trebuie să mergeți la membrii biroului electoral. După semnarea sau înscrierea și semnarea pe lista electorală veți primi buletinele de vot.

Înainte de a intra în cabina de vot, asiguraţi-vă că pe buletinul de vot este aplicată ștampila de control a secției de votare. Dacă aceasta lipsește, votul va fi declarat nul. În cabina de vot, aplicaţi ştampila „VOTAT” pe patrulaterul care corespunde partidului sau candidatului independent dorit, după care îndoiţi buletinul, astfel încât pagina goală care poartă ştampila de control a secției de votare să rămână în afară, iar apoi introduceţi buletinul în urna corespunzătoare.

În cazul în care aplicați greșit ștampila, puteți cere un nou buletin de vot, dacă nu a fost introdus în urnă. Primul va fi anulat. La final, înapoiați ștampila și primiţi actul de identitate pe care trebuie să fie aplicată ştampila sau autocolantul cu menţiunea „VOTAT”.

Cum afli secția de vot la care ești arondat

La Alegerile locale 2020 puteți afla secția de votare la care sunteți arondați și adresa acesteia de pe registrulelectoral.ro. Este necesară completarea a trei câmpuri:

  • CNP - codul numeric personal
  •     Numele de familie
  •     Codul de verificare pe care îl vedeți pe site

CAUTĂ AICIhttps://www.registrulelectoral.ro/



sursa:https://www.antena3.ro/alegeri-locale-2020/alegeri-locale-2020-care-este-programul-sectiilor-de-votare-582735.html

„În toate celelalte campanii am mers și am votat”

 


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat nu va vota la alegerile locale de duminică. Motivul: nu are viză de flotant, având domiciliul în cartea de identitate în Mureș.

"Sunt în București, nu am făcut viză de flotant așa că nu am cum să votez. O să fiu la Minister", a declarat Raed Arafat, la Digi 24, explicând că are, în continuare, adresa din Mureș. "Nu pot să mă duc acolo și să mă întorc în București, mai ales că înlocuiesc și un coleg, așa că voi fi la București. Altfel, în toate celelalte campanii am mers și am votat", a precizat el.

Votul electronic ar fi rezolvat astfel de probleme, este de părere secretarul de stat. "Lumea evoluează, e normal să ajungem să votăm și să facem multe lucruri pe cale digitală", a spus Arafat.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24308829-nu-voteaza-raed-arafat-alegerile-locale-2020-toate-celelalte-campanii-mers-votat.htm

Alegeri locale 2020: Prezența la ultimele două rânduri de alegeri, pe județe și în Capitală. HARTA INTERACTIVĂ HotNews.ro

 


Alegerile locale în România, deși poate cele mai importante ca influență directă în viața cetățenilor, nu au fost neapărat de-a lungul timpului printre tipurile de alegeri care să producă o prezență foarte ridicată în rândul votanților din țară. În urmă cu patru ani prezența națională a fost de sub 50%, cu un minim îngrijorător în Capitală de abia 33,3%. În 2012 însă, prezența la locale în țară a sărit de 56%, iar în Capitală, când în duel direct erau Oprescu și Prigoană, prezența a fost de peste 44%.

  • HotNews.ro a centralizat datele de prezență de la biroul electoral central pentru alegerile locale din 2016 și 2012 și vă prezintă o hartă interactivă cu situația de la finele zilei de vot din fiecare județ din țară și din fiecare sector din Capitală.
  • În ziua votului de duminică 27 septembrie, HotNews.ro va publica o hartă interactivă actualizată în timp real cu datele de prezență de la alegerile locale 2020 comparativ cu cele din 201 și din 2012.

HARTA INTERACTIVA, AICI:https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24308859-prezenta-alegeri-locale-2020-harta-interactiva-judete-alegeri-2016-2012.htm



sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24308859-prezenta-alegeri-locale-2020-harta-interactiva-judete-alegeri-2016-2012.htm












În București panouri uriașe cu #traficdeinfluență și #câine vizavi de sediul de campanie al lui Nicușor Dan

 


Pe panourile publicitare de pe magazinul Cocor, vizavi de sediul de campanie a lui Nicușor Dan, au rulat vineri seară, în ultima zi de campanie, mesajele #traficdeinfluență și #câine, alături de siglele PNL și USR-PLUS. Acestea fac referire la înregistrările care au apărut în spațiul public, redând discuția dintre Nicușor Dan și consilierul primarului PSD al sectorului 4 pe tema demolării unui imobil din Parcul Orășelul Copiilor.

„Ăsta e PSD”, a comentat pe Facebook Nicușor Dan. „Ce mizerie ilegală!!! Firea, noaptea ca hoții. PSD joacă murdar până la capăt!”, a scris și Ciprian Ciucu, candidat PNL la primăria sectorului 6.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24308867-ultima-mizerie-campanie-bucuresti-panouri-uriase-traficdeinfluenta-caine-vizavi-sediul-campanie-lui-nicusor-dan.htm

Bătăliile în primele 10 cele mai mari orașe și ultimele calcule înaintea votului de duminică

 

Alegerile locale 2020 reprezintă o provocare atât din punct de vedere al condițiilor de securitate sanitară în care se organizează, cât și politic, miza PNL, partidul aflat acum la putere, fiind de a detrona PSD, formațiune cu care se luptă din 2016 încoace pe toate fronturile. Rezultatele alegerilor locale 2020 vor fi un semnal în perspectiva alegerilor parlamentare. Până la închiderea urnelor, însă, meciul electoral se joacă, șansele măsurându-se până acum în sondaje. Cum arată calculele în primele 10 mari orașe:

Emoții mari la București

Nicușor Dan și Gabriela Firea sunt umăr la umăr în intențiile de vot ale bucureștenilor, potrivit ultimului sondaj Novel Research. Cu trei zile înaintea alegerilor locale, candidatul susținut de PNL, USR și PLUS era creditat cu 42%, iar primarul în funcție, susținut de PSD, cu 40%. Traian Băsescu, de la PMP, are o cotă de doar 9%.

Nici la sectoare lucurile nu sunt tranșate. Din calculele liberalilor și useriștilor, Clotilde Armand ar avea un ușor avans, la sectorul 1, față de Dan Tudorache, de la PSD.

La sectorul 2, candidații au trecut pe primul loc pe rând, Radu Mihaiu, deși fără notorietate, putând fi avantajat în condițiile în care electoratul PSD se împarte între Dan Cristian Popescu și Neculai Onțanu. Popescu însă, pe ultima sută de metri ar fi pe primul loc.

La sectoarele 3 și 4, Robert Negoiță și Daniel Băluță, primarii în funcție, au garantat un nou mandat.

La sectorul 5, inflația de candidați pe partea stângă – Daniel Florea, Marian Vanghelie și Cristian Popescu Piedone – l-ar putea pune în avantaj pe Cristian Băcanu de la PNL căruia nimeni nu-i dădea nicio șansă la începutul campaniei.

Emoții sunt și la sectorul 6, unde liberalul Ciprian Ciucu se luptă cu pesedistul Gabriel Mutu, primar în funcție. Calculele pentru penelist ar putea fi încurcate și de Ștefan Florescu de la PMP, a cărei organizație este puternică în sector.

Emil Boc rămâne favorit la Cluj Napoca

La Cluj Napoca, favorit rămâne Emil Boc de la PNL, care candidează pentru al cincilea mandat. În 2016, el a fost ales cu aproape 65% din voturi. În cursă mai sunt înscriși Valentin Claudiu Cuibusde la PSD, cunoscut în special pentru perioada îndelungată în care a fost şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean, și deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Robu și Fritz își dispută primul loc în sondaje la Timișoara

La Timișoara, bătălia se dă între primarul în funcție, Nicolae Robu, de la PNL, și Dominic Fritz, de la USR-PLUS.

Sondajele lui Robu îl dau pe acesta în pole position, la diferență de peste 10 procente de Fritz. În calculele useriștilor însă Dominic Fritz l-a ajuns din urmă pe liberal, emoții fiind în privința mobilizării la vot.

Mihai Chirica, fără emoții la Iași

La Iași, primarul în funcție, Mihai Chirica, ex-PSD, susținut acum de PNL, conduce detașat în plutonul candidaților la alegerile locale 2020, fiind creditat cu peste 40 de procente în intenția de vot.

El este urmat de Cosette Chichirău de la USR-PLUS care are un scor în jurul a 20%, în vreme ce Camelia Gavrilă de la PSD este cotată cu un procent în jur de 10%.

Olguța Vasilescu, din nou la Primăria Craiovei

Lia Olguța Vasilescu este favorită pentru primăria Craiovei, în estimările PSD aceasta având o intenție de vot de peste 60%.

Contracandidatul Olguței Vasilescu este Nicolae Giugea de la PNL, deputat din 2016 încoace.

La Brașov, luptă deschisă între PNL și USR-PLUS

În Brașov lupta se va da între PNL și USR-PLUS. Liberalii îl susțin pe George Scripcaru, actualul primar al orașului, care este considerat favorit pentru al cincilea mandat la conducerea Primăriei. Scripcaru este primar al orașului de la poalele Tâmpei din 2004, iar de numele acestuia se leagă o serie de dosare făcute de DNA, însă fără nicio condamnare. George Scripcaru a fost achitat în 3 dosare penale - dosarul „Skoda”, dosarul construcției din curtea Spitalului Județean Brașov și dosarul „Termoficarea”.

Alianța USR -PLUS îl propune pe senatorul USR Allen Coliban drept candidat la primăria Brașovului. Conform sondajelor locale, Coliban nu se bucură de prea multă notorietate.

La alegerile europarlamentare din 2019, USR-PLUS a obținut un rezultat mult mai bun decât PNL, cu 37,66% din voturi față de 21,93%, potrivit rezultatelor publicate pe pagina de Facebook a senatorului.

La Galați, actualul primar își apără scaunul

PSD îl susține pentru un nou mandat pe actualul primar Ionuț Pucheanu, creditat cu prima șansă în alegeri. PNL și USR au semnat la Galați un potocol de susținere reciprocă a candidaților. USR l-a propus pentru Primăria Galați pe Bogdan Rodeanu.

În cursă este și Marius Stan, fost primar USL al Galațiului, acum candidat Pro România.

Voloșevici, favorit în sondaje la Ploiești

Candidatul cel mai bine plasat în sondaje este avocatul Andrei Volosevici (PNL) care anunţă, prin sloganul său electoral, că se întoarce la primărie. Fost edil ales sub sigla PD-L în 2008, Volosevici a pierdut la scor mic al doilea mandat în 2012.

Al doilea în preferinţele alegătorilor din Ploieşti este, conform unui sondaj PNL, candidatul PLUS, Răzvan Enescu.

Omul de încredere a lui Bolojan, prima șansă la Oradea

La Primăria Oradea, candidează cu prima șansă actualul viceprimar Florin Alin Birta, din partea PNL, omul de încredere al lui Ilie Bolojan, care acum candidează la Consiliul Județean. De asemenea, în cursă s-a înscris şi fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila Zoltan (UDMR), din Guvernul Boc II. PSD a intrat în cursa pentru primăria Oradea cu Emilian Pavel (PSD).

La Brăila, primarul PSD în funcție e favorit

La Brăila, actualul primar Marian Dragomir de la PSD este favorit înaintea alegerilor de duminică. Pentru Primărie, PNL a făcut alianță cu partidul Brăila Nouă și-l susține pe Lucian Căprariu.

În cursă aleargă și Dorin-Silviu Petrea, Pro Romania, și Mihai-Cristian Isvoranu, USR.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-politic-24308790-alegeri-locale-2020-bataliile-primele-10-cele-mai-mari-orase-ultimele-calcule-inaintea-votului-duminica.htm