7.08.2020

SUPERBĂ IMAGINE ! ARDE CORONA lui COVID 19 ! 😍😍😍


BELGRAD, IULIE 2020, SERBIA

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, în calitate de for decizional, proiectul UDMR privind stabilirea datei alegerilor locale din acest an pentru ziua de 27 septembrie. Totodată, Camera Deputaţilor a respins amendamentul USR care propunea organizarea alegerilor locale timp de două zile, respectiv 26 şi 27 septembrie.

 

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, în calitate de for decizional, proiectul UDMR privind stabilirea datei alegerilor locale din acest an pentru ziua de 27 septembrie

BUCUREȘTI, 8 iul - Sputnik, Marius Holdean. Proiectul de lege depus de UDMR care stabilește data alegerilor locale pe 27 septembrie a trecut astăzi de votul final din Camera Deputaților cu 253 voturi pentru, 2 contra şi 36 abţineri.

Proiectul similar inițiat de Guvern pe aceeaşi temă a fost respins de deputați, astfel încât se poate spune că UDMR a stabilit data alegerilor locale din România!

Totodată, Camera Deputaţilor a respins amendamentul USR care propunea organizarea alegerilor locale timp de două zile, respectiv 26 şi 27 septembrie.

Înainte de votul final, Comisia juridică a Camerei a adoptat un raport de admitere pentru iniţiativa de lege a UDMR privind localele, care stabileşte ca data alegerilor să fie 27 septembrie şi a dat raport de respingere la proiectul Guvernului cu acelaşi obiect.

La începutul plenului de astăzi, viceliderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache a precizat că PSD ţine neapărat să respingă orice propunere legislativă a Guvernului.


„S-a dorit cu orice preţ ca Parlamentul să fie cel care stabileşte data alegerilor locale, după decizia CCR. Guvernul a procedat la adoptarea unui proiect de lege. Nici acest lucru nu a convenit majorităţii parlamentare şi ţine cu tot dinandinsul să respingă orice proiect de lege care vine de la Guvern. PNL va vota împotriva respingerii propunerii de lege a Guvernului”, a afirmat Andronache. De unde rezultă că PNL ține cu tot dinadinsul să respingă orice proiect de lege al Opoziției.

În schimb, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a spus că foarte multe dintre articolele propuse în iniţiativa legislativă a Guvernului au fost preluate în proiectul de lege al UDMR.

„Din punctul nostru de vedere, proiectul UDMR e mai complet. Dacă am discuta şi am avea orgolii la proiectul elaborat de Guvern, am avea o problemă de bicameralism, pentru că o parte din acele amendamente nu au fost dezbătute la Senat”, a explicat Iordache.

sursa: https://ro.sputnik.md/politics/20200708/30860194/UDMR-a-impus-data-alegerilor-locale-Parlamentul-a-dat-votul-final-.html


Proteste VIOLENTE, la Belgrad, faţă de restricţiile antiepidemice



Aproximativ 60 de persoane au fost rănite, iar 23 au fost reţinute în cursul protestelor violente izbucnite în capitala Serbiei, Belgrad, faţă de reimpunerea restricţiilor antiepidemice, a anunţat miercuri Poliţia sârbă, scrie Mediafax. 


Mii de persoane pe străzi 


Mii de persoane au protestat marţi seară în faţa Parlamentului Serbiei, în centrul Belgradului, denunţând decizia de instituire a restricţiilor antiepidemice. Decizia preşedintelui Aleksandr Vucici a generat confruntări de amploare între demonstranţi şi forţele de ordine. Protestatarii au atacat cu pietre şi sticle, iar forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene.


"Avem 43 de poliţişti răniţi şi dispunem de informaţii despre 17 manifestanţi răniţi", a declarat şeful Poliţiei sârbe, Vladimir Rebici, citat de postul tv RTS şi de cotidianul Le Figaro.


Douăzeci şi trei de protestatari au fost reţinuţi

 

Administraţia de la Belgrad este criticată pentru modul în care a gestionat epidemia de coronavirus, reproşându-i-se că a suspendat prematur restricţiile iniţiale pentru a permite desfăşurarea scrutinului parlamentar din iunie, câştigat de formaţiunea preşedintelui, Partidul Progresist Sârb (SNS).

sursa: https://www.dcnews.ro/proteste-violente-zeci-de-raniti-nemultumiti-fata-de-restrictiile-antiepidemice_758454.html

”Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru o rupere bruscă a legăturilor din 2021”, a declarat miercuri cancelarul Angela Merkel, în cadrul unei alocuţiuni rostite în plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles.


Merkel răsucește cuțitul în rana UE după BREXIT: Să ne pregătim și pentru o RUPERE bruscă !


Germania va continua să facă eforturi pentru încheierea unui nou acord de parteneriat cu Marea Britanie până la sfârşitul anului, dar Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru o rupere bruscă a legăturilor din 2021, a declarat miercuri cancelarul Angela Merkel, în cadrul unei alocuţiuni rostite în plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles. 

'Progresele din negocieri au fost până acum reduse, ca să mă exprim diplomatic', a spus cancelarul german, în contextul în care ţara sa a preluat în iulie preşedinţia semestrială a Consiliului UE, relatează Reuters.

Merkel, îngrijorată de relațiile cu Regatul Unit după Brexit

 

'Am convenit cu Regatul Unit să accelerăm ritmul convorbirilor... Voi continua să fac eforturi pentru o soluţie bună dar ar trebui să ne pregătim şi pentru posibilitatea unui scenariu no-deal', a adăugat Merkel.

Prioritățile Germaniei

 

Cancelarul german a enumerat printre priorităţile preşedinţiei germane a UE respectarea drepturilor fundamentale, protejarea climatului, digitalizarea, creşterea rolului Europei în lume şi încurajarea solidarităţii.

'Vrem ca Europa să iasă din criza coronavirusului mai unită şi mai puternică', a mai afirmat Merkel în discursul ei în faţa eurodeputaţilor. De asemenea, Angela Merkel a cerut sprijin pentru planul de redresare al UE după pandemia de coronavirus, notează DPA.

'Cred în Europa. Sunt convinsă de Europa. Nimeni nu poate trece prin această criză de unul singur. Suntem cu toţii vulnerabili', a subliniat ea, potrivit Agerpres.


Un nor de tip Shelf a fost surprins în zona stațiunii Mamaia din județul Constanța, în timpul unei furtuni



Furtuni România anunță că au fost surprinse mai multe fotografii, care înfățișează celebrul Shelf cloud, un 

nor extrem de fotogenic și apreciat de către vânătorii de furtuni.


Acesta a venit însoțit și de o avertizare de tip nowcasting de vreme severă iminentă (Cod Roșu).

Avertizarea a fost emisă de către Administrația Națională de Meteorologie.

sursa: https://www.cotidianul.ro/un-nor-extrem-de-fotogenic/


„Guvernul Orban naște un alt zombi legislativ și ne impune dezbatere în regim de urgență. Invităm în Parlament societatea civilă, să reparăm împreună haosul PNL”, a scris, pe Facebook, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD. Potrivit acestuia, social-democrații au găsit, în legea privind carantina și izolarea, aberații majore „ce atentează grav la drepturile și libertățile românilor”.


Guvernul Orban naște un alt zombi legislativ, a spus președintele PSD; Marcel Ciolacu, despre proiectul de lege al Guvernului privind carantina și izolarea.

„Guvernul Orban naște un alt zombi legislativ și ne impune dezbatere în regim de urgență. Invităm în Parlament societatea civilă să reparăm împreună haosul PNL”, a scris, pe Facebook, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD.

Potrivit acestuia, social-democrații au găsit în legea privind carantina și izolarea aberații majore „ce atentează grav la drepturile și libertățile românilor”.

„Enumăr câteva exemple din gândirea unui partid care își spune liberal, dar vrea să transforme statul într-un regim totalitar: izolarea prevede nu doar separarea fizică, ci și aplicarea obligatorie a unui tratament inclusiv asimptomaticilor, cum s-a întâmplat deja, neconstituțional, în multe spitale. Formularea permite oricând guvernului să instituie carantină și s-o mențină oricât. Oricine și orice poate fi suspectat ca ”potențial expus” virusului și intră în carantină se aplică restricții și unor bunuri ale românilor, precum automobilele, de exemplu”, a scris Ciolacu.

O altă problemă pe care au găsit-o social-democrații în proiectul de lege este aceea că „nu există niciun fel de claritate asupra duratei lipsirii de libertate”: „datele științifice” nu pot constitui un criteriu valid juridic când e vorba de lipsirea de libertate, fiindcă nu oferă deloc predictibilitate.

De asemenea, Ciolacu spune că proiectul oferă puteri discreționare ministrului Sănătății „de a dispune cele mai grave măsuri de privare de libertate când există un risc iminent, la simpla propunere a Institutului Național de Sănătate Publică, care de altfel îi este subordonat”.

„Am auzit azi cele mai importante voci ale societății civile punctând alte exemple de derapaje dramatice pe care această lege le provoacă. De aceea, vom invita mâine (miercuri – n.r.) principalele ONG-uri din România specializate în apărarea drepturilor omului la dezbaterea acestei legi în comisii. Îi vom asculta și le vom prelua propunerile. Să vedem dacă PNL va considera și societatea civilă un , pe modelul CCR”, a mai scris Ciolacu.



Scăpată din clenciul penibil cu CEDO, uitată în România, Laura Codruța Kovesi reapare cu un interviu la Euronews. Probabil că admiratorii s-au topit de dragul ei cînd au văzut-o. Dar, dincolo de reacțiile patetice ale unora, reapariția fostei șefe a DNA a fost de o banalitate cumplită.


În lipsă de dovezi, încă nu m-am lămurit dacă Romania a izbutit o fentă majoră la Comisia Europeană. Sau cei de la Bruxelles sunt atît de naivi încît să înghită, pe post de expert, o făcătură de personalitate juridică. Mai rămîne încă o variantă. Că ne-au astupat gura, zicînd că au promovat un român, adică ne-au repartizat o funcție importantă și, în fapt, au înrolat o figurantă pe care s-o manevreze după dorința lor. Dacă ar fi să cîntăresc toate cele trei variante, ar trebui să o exclud pe prima. N-am fenta pe nimeni pentru că în materie de politică externă suntem Lemn Tănase.

Sorina Matei, despre Kovesi: „Noi lupte, dar cu aceleaşi tactici”

Mitul lui Bogdan Aurescu a ținut pînă la celebra broșură cu hărțile României și Franței, oferită ministrului de Externe al Germaniei. Atunci s-a văzut că uriașul e pitic și, pe deasupra, gol pușcă! Atunci am priceput că faimosul succsul în procesul pentru Insula Șerpilor de la Haga nu putea fi rezultatul unui asemnea diplomat mediocru și gafeur. Ulterior, Bogdan Aurescu avea să confirme tot ce arătase în trecut. Că este altă nulitate de politică externă promovată din rațiuni care încă ne scapă. Așa și cu Codruța Kovesi. Nu România a repurtat un succes la Bruxelles, ci Burxelles-ul a păcălit Bucureștii, promovînd un instrument de protecție a multinaționalelor din România la nivelul Parchetului European.

România, lovită de trenul ticăloșilor

Despre procesul dubios deschis la Curte Europeană a Drepturilor Omului am scris nu demult. O lucrătură grosolană la adresa țării noastre și o cîrpeală judiciară demnă de un student cu multe restanțe. (/). Acceptarea dosarului Kovesi contra României nu este decît o probă că și la Strasbourg, cînd este vorba de interese majore, plîngerile și procesele se mai pot rezolva. Vă dați seama ce situație penibilă s-ar fi iscat dacă viitorul procuror european ar fi fost trimis la plimbare pentru o plîngere care să probeze neînțelegerea elementară a mecanismelor justiției.

Kovesi, interviu la Euronews: Sunt sigură că vor urma atacuri

Ei bine, scăpată din clenciul penibil cu CEDO, uitată în România, Laura Codruța Kovesi reapare cu un interviu la Euronews. Probabil că admiratorii s-au topit de dragul ei cînd au văzut-o. Dar, dincolo de reacțiile patetice ale unora, reapariția fostei șefe a DNA a fost de o banalitate cumplită. Înșir-te prostii, amenințări și banalități! Fie Laura Codruța Kovesi nu mai are sfătuitori de taină, fie s-a certat cu Monica Macovei care o alimenta la greu, fie, convinsă de alura sa europeană și mondială, nu mai vorbește decît singură. Dumnezeu știe! Eu am reținut doar nefericirea sa față de nepăsarea Maltei. ”Din decembrie, tot procesul a fost amânat. (…) Fără procurori europeni, nu putem avea un colegiu, iar fără acesta nu avem reguli procedurale şi un cadru normativ cu care ar trebui să funcţioneze Procuratura europeană”.
De ce n-or fi trimis maltezii propunerile de procurori europeni? Din cauza vremii? Din răzbunare față de rapoartele Monicăi Macovei? Sau cineva le-a șoptit să o lase mai moale? Nepăsarea Maltei poate fi rezultatul disputelor interne din această țară, acuzată de atîtea cazuri de corupție. Dar, ar putea ascunde și poziția sugerată de cineva de la Bruxelles care și-a dat seama cu ce expert de lemn se încalță Comisia Europeană. Nu se poate ca la Bruxelles și la Starsbourg să fie toată lumea cu ochelari de cal și să nu vadă ce nivel de înțelegere a justiției și ce ego săpat de sub control prezintă vedeta Carpaților. Așa că, pînă cînd Parchetul European nu intră în funcțiune și nu întocmește primele dosare, eu tot nu cred în funcționarea lui.
Întrebată de corupţia din România, madam Kovesi a spus că „independenţa Justiţiei a fost afectată constant prin atacuri şi modificări legislative”, făr să înțeleagă că existența ei în fruntea DNA, practicile și felul în care a fost protejată de președinte și de serviciile secrete reprezintă cea mai mare lucrătură în materie de independența Justiției.
Decît să dea un interviu, cu talentul ei de poliglot dîmbovițean, mai bine tăcea și admiratorii și-ar fi putut imagina că se gîndește la ceva important.


ESTE OFICIAL : „Dat fiind că au eşuat în efectuarea reformelor cerute şi foarte mult necesare, vom încheia relaţia noastră cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona fondurile spre alte nevoi de sănătate mondiale, care le merită”, a declarat Donald Trump.


Administraţia Donald Trump a anunţat oficial, marţi, Congresul american şi Naţiunile Unite că Statele Unite au iniţiat procedurile pentru retragerea din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

„Congresul SUA a primit înştiinţarea că preşedintele a retras oficial Statele Unite din OMS în mijlocul unei pandemii”, a transmis, prin Twitter, senatorul democrat Robert Menendez, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Senatului SUA.

„Chiar dacă numesc reacţia lui Donald Trump la Covid-19 haotică şi incoerentă nu se face dreptate. Actuala decizie nu va proteja vieţi americane ori interese, îi lasă pe americani bolnavi, iar America rămâne singură”, a argumentat senatorul democrat.

Administraţia Donald Trump i-a transmis şi secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, decizia retragerii SUA din Organizaţia Mondială a Sănătăţii, au declarat surse de la Washington citate de agenţia de presă DPA.

La sfârşitul lunii mai, preşedintele Donald Trump a anunţat că Statele Unite vor încheia relaţia cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, din cauza ineficienţei OMS în gestionarea pandemiei.

„Dat fiind că au eşuat în efectuarea reformelor cerute şi foarte mult necesare, vom încheia astăzi relaţia noastră cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona fondurile spre alte nevoi de sănătate mondiale, care le merită”, a declarat atunci Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a cerut şi clarificări din partea Chinei. „Lumea are nevoie de răspunsuri din partea Chinei în privinţa virusului. Trebuie să avem transparenţă”, a subliniat Donald Trump. Preşedintele SUA a acuzat China că nu a transmis în mod corespunzător informaţii despre coronavirus Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi că a exercitat presiuni asupra OMS pentru „a induce lumea în eroare”.

Preşedintele SUA suspendase contribuţiile financiare către OMS şi ceruse reformarea organizaţiei internaţionale.