9.22.2021

Gheorghe Piperea : ”Ce caută Iohannis la congresul unui partid ?”

 


Avocatul Gheorghe Piperea îl acuză pe președintele Iohannis pentru participarea activă la congresul PNL în condițiile în care o mare anchetă DNA îl are Cîțu ”principalul suspect”.

Reputatul avocat și profesor de Drept Gheorghe Piperea  întreabă: ”Ce caută Iohannis la congresul unui partid ?”

Și nu orice congres, ci unul care ”nu ar trebui să se țină decât online, în ciuda “dispensei” acordate de Arafat ?”

”Ce, mie mi se permite să țin cursuri la facultate, în amfiteatru ? Ce, școlile sunt deschise în “scenariul” roșu ?””, întreabă Piperea, subliniind diferența între tratamentul aplicat cetățenilor obișnuiți ?

Dar, atenție, acum vine acuzația dură lansată direct de avocatul Gheorghe Piperea:

”Și, mai ales, cum de girează Iohannis, cu prezența sa, un fost și viitor deținut, Cîțu cel prins băut la volan și pus în cătușe în SUA, Cîțu, principalul suspect în dosarul de la DNA privind achizițiile abuzive și fictive a celor 120 de milioane de doze de ser magic (care nu servesc decât la îmbogățirea îmbogățiților de război)?”, întreabă reputatul avocat.

În finalul mesajului, Piperea lansează o provocare celor ce susțin măsurile anti-Pandemie luate de autorități:

”Voi, cei care aplaudați apartheidul sanitar comis de acești cinici călcători de Constituție și legi, nu vă simțiți măcar un picuț cu musca pe căciulă ?”, scrie Gheorghe Piperea.

Anterior, Piperea reacționase la știrea că DNA a deschis o anchetă in rem care vizează achiziția de vaccinuri – și a notat: ”România a cumpărat cu cca 15 euro pe doză 5 mil de doze, pe care nu le-a putut utiliza, fiind nevoită să le dea de pomană, ca să nu se strice”.

”Regula follow the money impune ca cele câteva firme de casă ale puterii plandemice care s-au ocupat cu intermedierea, transportul, depozitarea la -80 de grade, distribuția la punctele de vakseenare și injectarea la coadă la mici, în parcare sau pe stadion, să fie audiate om cu om, contract cu contract. Plus lanțul decizional de la INSP, DSP, DSU, Tătaru, V V Voiculescu, Orban, Cîțu, Arafat”, scrie avocatul, subliniind – ”Sper să nu se oprească ancheta la vreun țap ispășitor”.

Prezidențiabil francez : „Dorim să ne regăsim suveranitatea. Dacă nimic nu se schimbă, vor fi și alte ‘Brexituri'”

 


Părăsirea Marii Britanii a Uniunii Europene poate reprezenta un precedent pentru ceea ce va urma în anii următori, crede Michel Barnier, candidat la alegerile prezidențiale din Franța și fost negociator-șef al Comisiei Europene pentru Brexit. În opinia liderului politic francez, din ce în ce mai multe nemulțumiri au apărut în rândul cetățenilor UE, în special legate de politica migraționistă.

Candidatul dreptei franceze și-a luat angajamentul că în cazul în care va ajunge președinte, va convoca un referendum, în care cetățenii francezi să hotărască cum se poziționează vizavi de problematica imigrației, temă ce a jucat un rol esențial în decizia britanicilor, de a părăsi blocul comunitar.

„Dacă nimic nu se schimbă, vor fi și alte Brexituri”, a declarat Michel Barnier, potrivit Le Point. „Trebuie să facem o pauză, o oprire a imigraţiei extraeuropene, pentru o perioadă de trei până la cinci ani, timp în care procedurile naţionale să fie revizuite, să negociem la nivel european asupra frontierelor externe ale Uniunii şi cu ţările de origine ale imigraţiei”, a explicat fostul comisar european.

„Dorim să ne regăsim suveranitatea”

În discursul său, Barnier a vorbit despre întărirea suveranității, prin consolidarea unui „scut constituțional”.

„Deocamdată, noi dorim să ne regăsim suveranitatea, sub forma unui ”scut constituţional” care să securizeze deciziile luate pentru a consolida politica noastră migratorie. De ce ? Pentru că, în condiţiile în care nu există vreo referinţă reală despre chestiunea fluxurilor migratorii în Constituţia noastră şi textele noastre naţionale şi europene sunt prea generale sau imperfecte, li se lasă mult loc instanţelor naţionale şi europene în interpretarea textelor. Există numeroase viduri legislative”, a mai punctat francezul.

De asemenea, Barnier a declarat că una dintre lecțiile pe care le-a învățat cât timp a fost lider la Bruxelles a reprezentat faptul că Uniunea Europeană are nevoie de „mai puțină birocrație și mai multă democrație”.

Poziția prezidențiabilului francez vine în contextul în care la nivelul UE s-au aprins din ce în ce mai multe tensiuni. Polonia și Ungaria se numără printre statele ale căror guverne acuză conducerea Comisiei de încălcarea suveranității țărilor membre. Taberele conservatoare și progresiste au căpătat din ce în ce mai mult contur și astfel, au apărut speculații cu privire la o posibilă scindare sau dezmembrare a blocului european.

AUR : ”decizia introducerii certificatului digital de vaccinare este neconstituţională”

 


Decizia Guvernului de a introduce certificatul digital COVID pe teritoriul României este "ilegală" şi poate fi atacată în instanţă, susţin reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR).

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu susţine că hotărârea de guvern nu poate lua locul unei legi, astfel că introducerea certificatului verde este neconstituţională.

„Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege. Legea este un act normativ care emană de la organul legislativ al statului, adică de la Parlament. În nicio interpretare juridică, hotărârea Guvernului nu ţine loc de lege. Este limpede ca lumina zilei : Cîţu a adoptat o hotărâre eminamente anticonstituţională şi îi îndemnăm pe români să o anuleze în instanţă”, declară senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte al AUR, într-un comunicat transmis Agerpres.

La rândul său, deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, afirmă că prin introducerea „aşa-numitului” certificat verde digital se încearcă o segregare pe criterii sanitare.

„Guvernul Cîţu încalcă flagrant Constituţia şi legile ţării, substituindu-se Parlamentului. Mai mult, prin introducerea aşa-numitului certificat verde digital se încearcă o segregare pe criterii sanitare, inadmisibilă din punctul nostru de vedere. Deţinerea unui certificat de vaccinare nu ar trebui să fie o condiţie prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulaţie, iar eliberarea acestuia nu ar trebui să ducă la discriminare. Deja s-a ajuns foarte departe: se iau decizii nelegale şi peste capul românilor”, potrivit lui Simion.

PREȘEDINTELE UCRAINEI : „Să-mi dai Bună Ziua cu focuri de armă arată slăbiciune”

 


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis miercuri un răspuns puternic după tentativa de asasinat care l-a vizat pe unul dintre consilierii săi, un atac pe care el îl consideră îndreptat asupra eforturilor sale de reformare a Ucrainei.

„Cine se află în spate, sincer, nu ştiu. Care sunt aceste forţe ? S-ar putea să fie interne, s-ar putea externe. Eu nu le consider însă nişte forţe, pentru că a-mi da Bună Ziua cu focuri de armă din pădure țintite spre mașina prietenului meu înseamnă slăbiciune, iar răspunsul meu va fi puternic„, a declarat Zelenski într-o înregistrare postată pe contul său de Facebook de la New York, unde participă la reuniunea Adunării Generale a ONU.

Preşedintele ucrainean a adăugat că imediat după ce îşi va rosti alocuţiunea la Adunarea Generală va reveni în ţară, dând asigurări ucrainenilor să continue „lupta împotriva criminalităţii şi a grupurilor financiare influente”.

Moscova imediat s-a delimitat de orice implicare în acest atac. Presupunerile privind o eventuală implicare a Rusiei în tentativa de asasinare a consilierului preşedintelui ucrainean „nu au nimic de a face cu realitatea”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters şi RIA Novosti.

Anterior, Oleksandr Kornienko, actualul lider al partidului preşedintelui Zelenski „Servitorul Poporului”, nu a exclus ca Rusia s-ar putea să se afle la originea atacului împotriva principalului consilier prezidenţial.

Serghii Şefir, principalul consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a fost vizat miercuri de o tentativă de asasinat, persoane necunoscute deschizând focul asupra maşinii care îl transporta, au comunicat autorităţile şi poliţia ucrainiană, citate de AFP, Unian şi Reuters.

Atacul a avut loc în jurul orei 10:00 în apropiere de localitatea Lesniki, în regiunea capitalei Kiev, conform aceleiaşi surse.

În 2020, Volodimir Zelenski declarase că Şefir se numără printre persoanele în care are cea mai mare încredere. Şefir nu a suferit decât un şoc în urma tentativei de asasinat, dar şoferul său a fost rănit, potrivit agenţiilor de presă ucrainene, care notează că maşina acestuia nu era blindată.

Biroul Parchetului General a deschis o anchetă penală ”pentru tentativă de ucidere a două sau mai multe persoane”.

Şeful procuraturii regiunii Kiev, Aleksei Homenko, a declarat că asupra maşinii lui Şefir au fost trase cel puţin 18 gloanţe dintr-o puşcă automată, potrivit Interfax-Ukraina.

Cîțu îl acuză pe actualul ministru al Sănătății pentru vaccinurile expirate

 


Premierul susține că inițial România a avut o pierdere de doar 10% la vaccinurile expirate, în contextul în care potrivit OMS pierderea medie este de 40%.

Prim-ministrul a atacat-o pe Ioana Mihăilă, pe care a declarat-o responsabilă pentru o pierdere în privința vaccinurilor expirate de 25%.

„750.000 de doze.. nu au fost fondate. Recomandarea OMS este ca până la 40% dintre vaccinuri este pierderea. Noi am avut iniţial 10%. Doamna ministru Mihăilă a venit şi a crescut la 25% această pierdere de vaccinuri.”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu a declarat miercuri că fostul ministru USR al Sănătății, Ioana Mihăilă, a recunoscut reducerea numărului de paturi ATI pentru bolnavii COVID-19.

„Deci doamna ministru a recunoscut ca a redus numarul de paturi la ATI contrar la ce-am zis eu sa se mentina capacitatea pentru că nu stim când vine valul 4”, a spus Cîțu.

Despre explicatia Ioanei Mihăilă că nu putea să țină ocupate paturi ATI când erau doar 30 de internați Covid-19 în țară, în timp ce alți pacienți care aveau alte boli cronice severe riscau să fie lipsiți de îngrijire medicală la ATI, premierul a spus că era rolul Ministerului Sănătății să vină cu soluții. „Aceasta pandemie nu e ceva predictibil”, a adăugat el.

Florin Cîțu l-a criticat și pe Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, pentru că nu a fost văzut niciodată într-un centru de vaccinare.

„România a primit şi primeşte până în 2023 dozele de vaccin. Şi doamna Mihăilă a început să iasă public, deşi acum două luni a semnat şi ea încă o comandă. Să faci o programare şi să vezi câte doze ai… Acum facem a treia doză. Nu ştia nimeni că vei face a treia doză.

Este bizar să aud astfel de discuţii când e vorba de sănătatea românilor. Cred că nu există preţ pentru sănătate românilor şi ar fi fost mai bine să-l fi văzut pe Vlad Voiculescu o singură dată într-un centru de vaccinare. Nu cred că l-am văzut vreodată într-un centru de vaccinare pe ministrul Sănătăţii.

Ar fi fost frumos în seara în care erau transferaţi pacienţii de la Foişor să nu stea în BPR-ul partidului din care face parte să-şi ia susţinere politică, ci să fie acolo alături de oamenii care sufereau..

Aş fi vrut mai multe de la domnul ministru, la fel şi de la doamna ministru. Aş fi vrut să-i văd mai mult pe teren şi pe ceilaţi membri ai Guvernului.

Din ce îmi aduc aminte, am fost singurul care a fost în centre de vaccinare, iar membrii Guvernului au fost o singură dată în centre de vaccinare, când le-am cerut eu”, a spus Cîțu.