6.19.2021

Fost demnitar acuză că România va fi vândută pe bucăți de către ”GUVERNUL FOARFECĂ”

 


Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, scrie, pe pagina sa de Facebook, faptul că actualul Guvern pregătește vânzarea unor obiective strategice ale României, ”pe nimic”. Despre ce este vorba.

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, trage un puternic semnal de alarmă și acuză că actualul Guvern are intenții dintre cele mai nefavorabile pentru România.

”Gaşca lui Cîţu, cu ”oamenii noi” gata să apese pe butoane, pregăteşte vânzarea pe nimic a unor obiective strategice ale statului român. Pe nimic pentru stat ! În condiţiile în care transportul aerian a început să îşi revină după perioada extrem de grea a pandemiei, Ministerul Transporturilor trimite în şomaj tehnic 50% din personalul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti SA”, scrie Cuc.

Acesta se întreabă de ce sunt trimiși acum oameni în șomaj tehnic, în condițiile în care zborurile se reiau, iar Aeroportul ”Henri Coandă” are câteva intervale orare în care este sub presiune, se aglomerează, iar indicatorii economici sunt în creştere.

Tot Cuc are răspunsul. În opinia sa, când ceva merge prost, se vinde mai ieftin.

Iar situația de la Transporturi nu este singulară. Fostul ministru al Transporturilor avertizează că Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență prin care va creşte alocarea de fonduri din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către operatorii privaţi din Sănătate.

Adică, spune Cuc, nu va mai evacua nimeni Spitalul Foişor, pentru că Guvernul va da bani spitalelor private.

În opinia sa, în loc să pună pe picioare rețeaua de sănătate plătită de toți românii, ”Guvernul-foarfecă se pregăteşte să livreze 250 de milioane de euro către privaţii la care au acces numai cei care îşi pot permite”.

Cuc subliniază, însă, că este nevoie și de servicii private în Sănătate.

”Dar nu acoperite din banii tuturor! Şi nu în detrimentul sănătăţii publice”, a precizat Cuc.

Acesta a adăugat că miniştrii USR PLUS au introdus în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă crearea unei agenţii care să controleze toate investiţiile din Sănătate.

”Dar ca tacâmul să fie complet, dacă nu vând obiective care nu le aparțin, hoarda cinică din Piața Victoriei taie tot ce se poate din drepturile românilor. Mai țineți minte promisiunile lui Cîțu, Orban și ale lui Klaus Iohannis legate de creșterea alocațiilor ? Nu mai sunt valabile”, a punctat Răzvan Cuc.

Acesta a precizat că, din cele cinci tranșe de majorare, cu câte 20 de puncte, copiii vor beneficia doar de trei : cele acordate deja în august 2020 și ianuarie 2021 și cea care, potrivit proiectului de ordonanță, ar urma să fie acordată de la 1 ianuarie 2022. Tranșele de la 1 iulie 2021 și de la 1 iulie 2022 sunt anulate.

”Pentru toate acestea, și pentru încă multe altele, acest guvern al trădării naționale trebuie să plece !”, a adăugat Cuc.

DUPĂ CE APOCALIPSA A FĂCUT RAVAGII S-A TREZIT și Premierul Florin Cîțu să convoace prefecții, miniștrii și pe Raed Arafat la o videoconferință

 


Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, în timpul videoconferinţei, că doreşte o evaluare a situaţiei, îndemnând ca toată lumea să fie precaută. „Să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii şi toată lumea rămâne în contact, nimeni nu pleacă nicăieri, nu ne luăm concediu, nu ne luăm liber zilele acestea”, a subliniat Cîţu.

„Aş vrea să facem o evaluare a zilei de ieri, am avut momente mai dificile, în câteva judeţe, Bacău şi mai ales la Vrancea. Situaţia de la Vrancea încă este în derulare, avem acei 12 muncitori care au rămas izolaţi şi acolo situaţia este în curs de rezolvare”, a declarat Florin Cîţu.

El a arătat că vrea să facă o evaluarea a zilei de vineri, în urma fenomenelor meteo.

„Este o situaţie dificilă, toată lumea trebuie să fie pregătită, nu ştim exact ce se va întâmpla în perioada următoare, dar aş vrea să fim precauţi. Să ne pregătim pentru cele mai dificile situaţii şi toată lumea rămâne în contact, nimeni nu pleacă nicăieri, nu ne luăm concediu, nu ne luăm liber zilele acestea”, a precizat Cîţu.

La videoconferinţă a participat şi minsitrul de Interne, Lucian Bode, cel al Mediului, Tanczos Barna, şi şeful DSU, Raed Arafat.

Dezastrul provocat de ciclonul format în Marea Neagră s-a dezlănțuit. A plouat într-o zi cât pentru o lună întreagă, iar inundațiile și furtunile au făcut ravagii în mai multe județe din țară.

Zeci de drumuri și gospodării au fost acoperite de ape, culturile agricole au fost distruse. Doi oameni au murit după ce au fost luați de ape, mai multe acoperișuri au fost luate de vânt, copacii au căzut, adăposturi de animale au fost inundate și lista evenimentelor neplăcute cauzate de vremea rea poate continua.

Moarte suspectă a unei tinere avocat, din Iași, în vârstă de 26 de ani

 


Avocata ar fi căzut de la etajul șase al unui bloc.

Tânăra a fost găsită moartă pe asfalt, iar în jurul orei 4.30 dimineața concubinul ei a sunat la 112.

„În dimineaţa de 19 iunie, în jurul orei 4.30, am fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că o persoană s-ar fi aruncat de la etajul 6 al unui bloc din municipiul Iaşi. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde a fost identificată o tânăra de 26 de ani, ulterior fiind declarat decesul acesteia. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt. De asemenea, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au transmis reprezentanţii IPJ Iaşi, potrivit Ziarul de Iași.

Tânăra de 26 de ani este din Târgu Frumos, un oraș din județul Iași, era absolventă a Liceului Ion Neculce și a terminat studiile Facultății de Drept de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza în 2017, trecând examenul de intrare în avocatură în 2019.

ROMÂNIA INUNDATĂ, inclusiv Bucureștiul, locuințe, culturi distruse de inundații și vijelii. Animale, oameni în suferință sau decedați

 


România a fost pusă din nou la grea încercare de vremea rea. Dezastrul provocat de ciclonul format în Marea Neagră s-a dezlănțuit. A plouat într-o zi cât pentru o lună întreagă, iar inundațiile și furtunile au făcut ravagii în mai multe județe din țară.

Zeci de drumuri și gospodării au fost acoperite de ape, culturile agricole au fost distruse. Doi oameni au murit după ce au fost luați de ape, iar altul este căutat după ce s-a rupt un podeț. Mai multe acoperișuri au fost luate de vânt, copacii au căzut, adăposturi de animale au fost inundate.

O viitură pe râul Zăbala s-a produs în Vrancea, astfel că drumurile de acces spre satul Brădăceşti, comuna Nereju, au fost distruse. Ulterior, Consiliul Judeţean Vrancea a anunţat că a fost amenajată o punte de lemn peste podul de beton aflat în construcţie, pentru circulaţia pietonilor.

Tot în satul Nerejeu, 10 muncitori au rămas izolați într-o zonă acoperită de apă. Aceștia au fost surprinși de viitură și s-au adăpostit într-un vagon. Pompierii și salvamontiștii au intervenit.

Momente de panică au fost și în județul Hunedoara. Totul după ce, din cauza vijeliilor, acoperișul unui bloc s-a prăbușit peste 3 autoturisme.

În localitatea Almaș din județul Neamț, salvatorii au intervenit de urgență după ce un bătrân de 78 de ani a fost luat de viitură. Bărbatul a fost scos din viitură în stop cardio respirator și cu toate că medicii l-au resuscitat minute în șir, inima lui a cedat.

Dezastru și la Cluj acolo unde o ploaie torențială a inundat mai multe case, iar o schelă a fost dărâmată de vânt.

Drumurile au fost inundate și în Botoșani acolo unde apa ajungea la jumătatea mașinilor.

O tragedie a avut loc și în Galați, un bărbat de 45 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut într-o canalizare neacoperită, plină cu apă de ploaie. Bărbatul ar fi avut o sacoșă în mână, care la un moment dat i-a căzut. Când s-a aplecat dupa ea însă, acesta a căzut și nu a mai putut să iasă din canalizarea care se afla în lucrări. Oamenii legii au intervenit însă până la sosirea lor, bărbatul a murit înecat.

Animalele ținute în adăposturi în Galați au avut și ele de suferit. Locuințele sărmanilor câini au fost inundate, iar aceștia s-au văzut nevoiți să se urce pe coteț pentru a fi în siguranță. 500 de animale de la adăpostul din Galați au avut de suferit din cauza ploilor abundente.

Și în Capitală au fost probleme. Au fost inundate mai multe drumuri, iar șoferii au circulat cu mare greutate. Mai mult, multe dintre apartamentele situate la demisolul unui bloc nou din oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov, au fost inundate, iar proprietarii şi-au văzut în câteva minute mobila scufundată în apa refulată din toalete.

Din păcate, de ploi nu scăpăm până la finalul lunii iunie. Ploile abundente, furtunile vor continua în mare parte a țării.