11.02.2020

Zuckerman, tupeu unic în istorie ! Umilire totală a românilor

 


Un nou episod prin care ambasadorul SUA a vrut să arate cine e șeful „la toate” – acum dă indicații precise ce să facă Nicușor Dan la Capitală.

Relația de subordonare a României față de SUA capătă noi dimensiuni!, Pe scurt, astăzi, premierul Orban și primarul Nicușor Dan au fost chemați de Zuckerman pentru a primi indicații ce să facă la Primăria Capitalei.

Și, în primul rând, le-a trasat o sarcină clară: desfiinţarea companiilor deţinute de municipalitate!


”Este nevoie de desfiinţarea companiilor deţinute de municipalitate”, a spus Zuckerman, subliniind că ”au existat decizii ale instanţelor în trecut referitoare la desfiinţarea acestor companii, dar ele continuă să funcţioneze. Sunt o sursă de privilegii politice, înăbuşă competiţia şi nu sunt bune pentru cetăţenii Bucureştiului”.


Și, atenție la sublinierea imperativă a lui Zuckerman: ”Aşteptăm rezolvarea acestor probleme!”.

Așteptăm… cine? Cine sunt cei care așteaptă? Descifrarea acestui mister apare tot din spusele lui Zuckerman:

”Aşteptăm să lucrăm cu noul primar în mai multe proiecte”, iar companiile municipale ”sunt o sursă de privilegii politice, înăbuşă competiţia”.

Competiția ?! Păi tocmai ambasadorul SUA vorbește de ”competiție” când SUA elimină competitorii pe cale ”strategică”?! Atât tupeu !


E clar ce doresc americanii pe care îi reprezintă Zuckerman – să preia contracte și lucrări pe care le execută acum companiile municipale!


”Suntem determinați să ajutăm în orice mod posibil”, spus Zuckerman, referitor la anumite ”probleme” ale Capitalei, inclusiv legate de infrastructură. Adică domeniul în care sunt cei mai mulți bani.


Atitudinea lui Nicușor Dan și a lui Orban a fost umilă, ascultând obedient și manifestându-și acordul formal față de absolut tot ce a spus Zuckerman.


O altă atitudine sfidătoare a fost locul unde a avut loc conferința și întâlnirea: pe terenul dobândit ilegal de Puiu Popoviciu, prin act de corupție condamnată în justiție ! Pe un asemenea teren se află ambasada SUA – și mă întreb cum se simt oare susținătorii ”anticorupție” ai lui Nicușor Dan văzând asta ?!


Se poate umilință mai mare ? Dar a existat vreodată o mai mare dovadă de tupeu decât o face acum ambasadorul SUA ? A fost vreodată România mai umilită decât acum ?!


Întrebare de baraj: va reacționa PSD, acuzat din nou de Zuckerman ? Dar Gabi Firea, direct vizată de ambasadorul SUA ?

sursa:https://ro.sputnik.md/politics/20201102/32298251/Zuckerman-tupeu-unic-in-istorie-Umilire-totala-a-romanilor.html

Ion Țiriac este unul dintre militanții importului vaccinului rusesc în România

 


Ion Țiriac este unul dintre militanții importului vaccinului rusesc în România, în lupta cu pandemia de COVID-19. 
"Toată lumea "ha, ha, ha", "hi, hi, hi" cu vaccinul rusesc. Nu, nene! Mâine dimineață, dacă mi-l dau, eu îl iau. Nu mai aștept să-l am pe ăla chinez, american, tătăresc sau românesc. Ăla care a dat vaccinul și pare că e în regulă, sprijiniți-l să facă pentru întreg globul! Unde suntem? Suntem acum într-o "ciorbă" cu toții. 
Venind înapoi la situația de astăzi, ce facem? După părerea mea, e corect să încerci să trăiești cu problema pe care o ai. Dacă nu... în 6 luni, fiule, o să avem niște huliganisme și niște lupte exact cum spun ăștia că așteaptă un război civil în Statele Unite. Ferească Dumnezeu să vină, dar când nu mai ai apă, când nu mai ai papa și nu știu ce, treburile ies din contextul normal”, a afirmat Ion Țiriac pentru gsp.ro

sursa:https://www.dcnews.ro/ion-tiriac-reactie-fulminanta-cu-vaccinul-covid-toata-lumea-ha-ha-ha-hi-hi-hi-suntem-intr-o-ciorba_781537.html

PROFILUL criminalului din Giurgiu. Detalii-cheie care schimbă tot

 


Psihologul Radu Leca a analizat informațiile apărute în presă, după crima înfiorătoare din Giurgiu, și a schițat profilul criminalului. 

”În lumina informaţiilor prezentate de media, în ceea ce priveşte crima din Giurgiu, până la data de 2 noiembrie 2020, ştim următoarele lucruri certe despre criminal (şi crimă):

1. Făptașul are discernământ. Victima a fost bătută, ucisă şi introdusă într-o valiză. Criminalul este strategic, fix ca într-un joc online.

2. Nu avem de-a face cu un criminal slab educat. Făptaşul ştie ce înseamnă amprentă, urmă, contaminarea cadavrului.

3. Criminalul ar fi putut avea o relaţie (ascunsă) cu victima. Victima a fost bătută. Respectiv criminalul era furios. De ce ar fi fost furios? Ce anume i-a alimentat furia?

4. Crima poate fi o fantezie pusă în practică? Da! De către cine? De către o persoană total neaşteptată (prin vârstă şi aspect).

5. Criminalul care iși incendiază victima, ca să-i acopere trăsăturile omeneşti, fuge de la locul faptei. Dar cuprins de nelinişte şi dorind să controleze tot, se întoarce să vadă cine găseşte victima şi se interesează despre faptă.

6. Criminalul se teme că poate fi prins, ceea ce înseamnă că în universul victimei, pentru o perioadă, acesta a existat/văzut de terţi.

7. Nu este un criminal în serie, dar în lumina rezultatelor din viitorul apropiat al autorităţilor, el poate lovi din nou ca să îşi demonstreze valoarea/superioritarea.” este analiza psihologului Radu Leca, pentru DCNews. 

O tânără cu vârsta între 15 și 25 de ani a fost ucisă cu cruzime și pusă într-o valiză care a fost ulterior incendiată la marginea unui drum. Până acum, nu se știe identitatea tinerei. 


sursa:https://www.dcnews.ro/profilul-criminalului-din-giurgiu-psihologul-radu-leca-analiza-exploziva-detalii-cheie-care-pot-schimba-tot_781559.html

Mai multe proiecte imobiliare controversate aprobate de administrația Firea în ultimele zile de mandat



Administrația Firea a aprobat în ultimele zile de mandat, după alegerile de pe 27 septembrie, mai multe proiecte imobiliare controversate. Este vorba despre un bloc de 6 etaje pe Calea Victoriei, între 6 clădiri monument istoric, un bloc de 4 etaje pe Șoseaua Kiseleff, în locul unei case superbe demolate în 2010, în baza unei autorizații emise ilegal de fostul primar Sorin Oprescu, două blocuri de 4 etaje, unul pe Calea Moșilor zona veche și unul pe strada Docenților, ambele zone protejate, un bloc de 4 etaje pe bd. Aviatorilor. Planurile urbanistice se află în dezbatere publică până aproape de finalul lunii noiembrie, apoi trebuie să fie discutate de Consiliul General, ultimul pas înainte de aprobare. Nicușor Dan și noul Consiliu General trebuie să decidă ce se va întâmpla cu ele.

Calea Victoriei 192 A - un bloc de 6 etaje între 6 clădiri monument istoric, vizavi de Casa Vernescu

Proiectul imobiliar avizat prevede construirea unui bloc cu 3 subsoluri, parter și 6 etaje pe Calea Victoriei 192 A, între 6 clădiri monument istoric. Înălțimea maxim admisă în zonă este de 16 m, iar blocul avizat de administrația Firea are o înălțime de 26,5 m.

Avizul de urbanism a fost dat de fostul arhitect șef Ștefan Dumitrașcu pe 1 octombrie 2020, practic după alegeri, iar referatul de aprobare a fost semnat de Gabriela Firea pe 6 octombrie.

Inițiatorul proiectului este District Development SRL, iar proiectant Western Outdoor.

Acum proiectul se află în dezbatere publică până pe 19 noiembrie, apoi trebuie supus aprobării Consiliului General.

Bloc de 4 etaje pe Șoseaua Kiseleff 39

Proiectul imobiliar propune construirea unui bloc de 4 etaje, în locul casei interbelice demolate în 2010, în baza unei autorizații emise ilegal de fostul primar Sorin Oprescu. Instanța a anulat autorizația în 2012, la cererea Asociației Salvați Bucureștiul, dar casa era deja demolată.

Avizul de urbanism pentru proiectul imobiliar a fost dat pe 29 septembrie de arhitectul șef Ștefan Dumitrașcu. Inițiatorul proiectului este Business Management System, iar proiectant MT Spacetime.

Șoseaua Kiseleff este zonă protejată, în jurul terenului pe care ar urma să se construiască blocul fiind mai multe clădiri monument istoric, vile superbe construite în urmă cu circa 100 de ani.

Proiectul se află în consultare publică până pe 20 noiembrie 2020, apoi va fi supus aprobării Consiliului General


Aviatorilor 58 - bloc de 4 etaje pentru Sorin Crețeanu


Proiectul imobiliar avizat de Primăria Capitalei prevede construirea unui bloc de 4 etaje pe bd. Aviatorilor 58. Avizul de urbanism a fost semnat de arhitectul șef, Ștefan Dumitrașcu, pe 8 octombrie 2020. Bulevardul Aviatorilor este zonă protejată, iar înălțimea maxim admisă este de 16 m.
Beneficiarii proiectului sunt Sorin Crețeanu, Simona Crețeanu și Aviatorilor 58 Proiect. Proiectant: Ante.ARH.

Calea Moșilor 60 - un bloc de 4 etaje


Proiectul imobiliar avizat de administrația Firea prevede construirea unui bloc de 4 etaje pe Calea Moșilor 60, înălțimea maximă fiind de 16,6 m. Terenul se află în zona protejată Calea Moșilor, înălțimea maxim admisă fiind de 13 m.

Avizul de urbanism a fost semnat de arhitectul șef Ștefan Dumitrașcu pe 29 septembrie 2020, după alegeri. Inițiatorul proiectului este Laser Mania, iar proiectant CPCP Studio.

Bloc de 4 etaje pe strada Docenților


Avizul de urbanism a fost semnat de arhitectul șef Ștefan Dumitrașcu pe 30 septembrie 2020. Inițiatorul proiectului este Engage Investments, iar proiectant KXL Studio. Terenul se află în zona protejată Parcelarea Jianu, iar înălțimea maxim admisă este de 13 m.


Avizul de urbanism a fost dat pe 30 septembrie 2020.


Blocuri de 11 etaje pe bd Mărășești 2 - în spatele Bibliotecii Naționale


Planul urbanistic prevede construirea unui ansamblu de blocuri cu înălțimi cuprinse între 4 și 11 etaje pe bd. Mărășești nr. 2, în spatele Bibliotecii Naționale. O parte din teren este zonă protejată, pe bd. Mărășești fiind mai multe clădiri construite în urmă cu peste 100 de ani.

Avizul de urbanism pentru proiect a fost semnat de arhitectul șef Ștefan Dumitrașcu pe 22 septembrie 2020. Inițiatorul proiectului este Dib Com Inter, iar proiectant Western Outdoor.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24392157-administratia-firea-aprobat-ultimele-zile-mandat-mai-multe-proiecte-imobiliare-controversate-printre-care-bloc-6-etaje-calea-victoriei-vizavi-casa-vernescu-unul-4-etaje-kiseleff-bloc-similar-aviatoril.ht

Crește bilanțul victimelor seismului de vineri

 


Crește bilanțul victimelor seismului produs vineri în nordul insulei elene Samos. Cutremurul, care a afectat cel mai rău orașul turcesc Izmir, a lăsat în urmă sute de clădiri afectate.

Autorităţile turce au declarat că 79 de persoane şi-au pierdut viaţa în Izmir, iar doi adolescenţi au murit pe insula greacă Samos.

Peste 3.500 de corturi şi 13.000 de paturi au fost livrate pentru a oferi adăpost temporar persoanelor afectate, conform Autorităţii turce pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD), care a precizat că 962 de persoane au fost rănite în urma seismului de vineri.

Până în prezent au fost externate din spitale peste 740 de persoane, a mai spus AFAD.

Turcia este situată la intersecţia mai multor falii geologice şi este predispusă la cutremure. În 1999, două seisme puternice au dus la moartea a 18.000 de persoane în nord-vestul Turciei.

Seismul de vineri care, potrivit Institutului Kandilli, cu sediul la Istanbul, a avut o magnitudine de 6,9, a avut epicentrul în Marea Egee, la nord-est de Samos.

sursa:https://www.cotidianul.ro/creste-bilantul-victimelor-seismului-de-vineri/

Rămîne cum AU stabilit ! Vin alegerile parlamentare și numărătoarea se va face tot la STS

 


În plină campanie elctorală, m-am trezit cu un telefon de la cineva din Teleorman. Zicea că a lucrat, la un moment dat, la Evenimentul zilei. Și voia să-mi spună despre o nedreptate care se petrece în comuna sa (jur că nu-mi mai aduc aminte numele!). Și îmi spunea că primarul în funcție a înregistrat 200 de cetățeni cu vize de flotant iar pe dînsul nu-l lasă să înregistreze nici unul. I-am propus să anunțe Poliția și să îmi trimită măcar o dovadă că respectivii au fost înregstrați ca flotanți numai pentru alegeri. Și, atunci, putem publica despre situația existentă în comuna respectivă.
-Păi noi vrem să-i aprobe și pe ai noștri!
Nu încălcarea legii era o problemă, ci faptul că primarul nu permitea jongleria electorală și pentru adversarii săi.
Golănia asta electorală cu flotanții este veche. A apărut o dată cu navetismul electoral de după 1990. Nu știu cum este în alte țări, dar, la noi se practică peste tot. Fenomenul este cunoscut ca obținerea de certificate și scutiri medicale.
În chiar 27 septembrie, la Dobroești (Ilfov), premierul Ludovic Orban avea să declare:

-”Vom introduce prevederea pe care noi am vrut să o introducem când ne-am angajat răspunderea ca şi guvern, care, din păcate, nu a fost adoptată pentru că atunci a trecut moţiunea de cenzură şi, anume, aceea ca să nu se mai permită cu 6 luni înainte de alegeri să se facă vize de flotant. E evident că acest proces de acordare a vizelor de flotant până în ziua votului este un proces de turism electoral”. Omul a fost și este în temă.

Tot în recentele alegeri locale, PNL a acuzat PSD că în județul Dolj folosește tehnica vizei de flotant. Nu mai reproduc din comunicat. A apărut chiar o înregistrare cu primarul PSD din comuna Radovan care se lăuda că are 80 de flotanți și nu se lasă pînă nu ajunge la 150. În același timp, în județul Bacău, primarul PNL al comunei Secuieni a fost acuzat de folosirea a 200 de vize de flotant pentru alegerile locale. Se vorbește de un dosar penal. S-o vedem și pe asta! În județul Constanța, numărul vizelor de flotant din acest an este de 5300. Nu se știe cîte sunt pentru alegeri și cîte din nevoi reale. Se spune că acestea vor fi cercetate de poliția locală. Și, ce dacă descoperă că au fost înregistrate în scop electoral? Mai schimbă cineva rezultatul oficial al alegerilor? Cine are chef să cerceteze și cum să verifice diferențele de 4-5-10 voturi cînd s-a jonglat cu sutele! Ce procuror și ce judecător își pierd vremea cu așa ceva? Același lucru a fost semnalat și în Timiș, în comunele Bara și Secaș, unde primarii au umflat listele cu flotanți.
Am dat aceste exemple pentru toate grupările politice și pentru toate zonele geografice al României. Fenomenul este public și generalizat. El ne arată că un vot contează doar în teorie. În practică, nici vorbă. Se jonglează cu zeci și sute de voturi măsluite și nimeni nu face nimic.
Se așterne tăcerea peste încurcăturile și jongleriile de la alegerile locale. Bătălia pentru un vot rămîne un vis, în vreme ce numărarea farmaceutică pentru unul singur care face diferența rămîne doar o iluzie.
Tot tărăboiul electoral devine ridicol numai cînd vedem cum a fost tratată de justiție brambureala de la Sectorul 1.
Învîrteala electorală (jonglerie, șarlatanie, iluzionism politic, furt electoral etc) este cunoscută și de Autoritatea Electorală Permanentă și la Biroul Electoral Central. În luna septembrie, a fost emisă o reglementare, corectată cîteva zile mai tîrziu. Și, cu toate acestea, ea nu este de natură să curme jongleria. 

Iată hotărîrea:

”Art. 1 – Art. 2 alin.(2) din Hotărârea Biroului Electoral Central nr. 81 din 7 septembrie 2020 se completează după cum urmează:
„(2) Alegătorul care, până cel mai târziu în data de 4 septembrie 2020, și-a stabilit reședința la o altă adresă decât cea de domiciliu și a solicitat înscrierea în registrul electoral cu adresa de reședință, votează numai la secția de votare unde este arondată strada la care își are reședința menționată în actul de identitate, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară dacă nu a solicitat înscrierea în listele electorale permanente cu adresa de reședință șu se prezintă la votla secția de votre la care este arondată adresa de reședință” 

Rămîne cum au stabilit! Chiar mai rău decît atît! Vin alegerile parlamentare și numărătoarea se va face tot la STS: Cîți ani cîștigătorul va fi stabilit tot la servicii și tot la președinte, alegerile din România rămîn un eveniment de ochii lumii.
Mai zice Ludovic Orban ceva? Dar Marcel Ciolacu?
Un prieten cu boală pe măsluirea numărului de voturi îmi zice că liniștea așternută acum peste incoerența procesului electoral ascunde altceva.
-Au intrat în faza negocierilor. Cine cîte voturi obține și cu cine se aliază!

sursa:https://www.cotidianul.ro/afacerea-flotantilor-si-numararea-voturilor/

Cine câștigă de pe urma izolării

 


La finalul lunii martie, la scurt timp după declararea pandemiei, președintele SUA a semnat legea prin care oferea sprijin financiar americanilor izolați la domiciliu (o majorare a ajutorului de șomaj și un cec de 1.200 de dolari pentru fiecare adult), dar în special pentru marile corporații. Din totalul de 2,2 trilioane de dolari, 500 de miliarde s-au îndreptat către marile corporații și 350 de miliarde către IMM-uri.

Din acel moment, în ciuda crizei induse de închiderea economiei, bursele nu au mers decât în sus. Mulți economiști au apreciat că a fost un moment de răscruce, momentul din care politica financiară americană a început să fie condusă de Federal Reserve, sistemul bancar central. A fost momentul începând din care Fed a început să cumpere obligațiuni ale marilor companii, pentru a le ajuta să rămână pe linia de plutire. A fos momentul în care a dispărut legătura între ceea ce guvernul încasează și ceea ce poate cheltui.

Aceasta înseamnă că alegerile din SUA au foarte puțină importanță pentru marile corporații și pentru bursă. Federal Reserve, care nu poate fi controlată de președinte, are de ales între prăbușirea piețelor și împrumutarea în continuare a marilor corporații. Primul scenariu este de neconceput. Prin urmare, marile companii vor fi împrumutate, indiferent de cine va fi ales președinte.

Această situație mai semnalează un lucru important, subliniat de mulți analiști, însă nu de la tribuna presei de mainstream. Acum însă, cea mai mare banca comercială din SUA, JP Morgan, spune același lucru: oricât de păguboase ar fi pentru oamenii de rând, restricțiile impuse în timpul pandemiei fac bine acționarilor și burselor, cel puțin pe termen mediu. ”Deși are un impact negativ pe termen scurt, izolarea și reducerea creșterii economice pot duce la creșterea acțiunilor pe termen mediu și lung, prin intermediul relaxarii cantitative și al creării de lichidități”, se arată într-un document al JP Morgan, citat de Finanz.dk. Este un exercițiu de sinceritate dusă până la cinism din partea băncii americane.

Plecând de la această viziune, scrie Finanz.dk, se poate spune că o președinție cât mai disfucțională ar fi in avantajul marilor acționari și al marilor corporații. O președinție paralizată, așa cum a fost mult timp administrația Trump, va face ca politica financiară să treacă tot mai mult în seama Federal Reserve. De altfel, așa se și explică de ce indicii bursieri sunt la un nivel record, în timp ce economia americană a trecut printr-o perioadă de creștere modestă.

sursa:https://www.cotidianul.ro/sinceritate-pana-la-cinism-cine-castiga-de-pe-urma-izolarii/

Plângere penală împotriva lui Orban

 


Premierul Ludovic Orban s-ar putea trezi cu o plângere penală pentru abuz în serviciu și nu numai. Gabriela Firea îl acuză pe Orban de corupție și abuz în serviciu, șantaj și cumpărare de voturi pentru că nu a alocat bani Capitalei.

„Premierul a anunțat, în dispreț total față de cetățeni, că recunoaște că a subfinanțat Primăria București doar pentru a câștiga politic candidatul dreptei unite. Ceea ce a recunoscut premierul are conotație juridică. Sunt mai multe încălcări ale legislației. Îl transformă pe Ludovic Orban direct în inculpat pentru cel puțin trei infracțiuni – corupție și abuz în serviciu, șantaj și cumpărare de voturi. Este inacceptabil ca un prim-ministru al României să lipsească de resurse cetățenii unui oraș doar pentru a avea avantaje politice. Ne dorim ca instituțiile statului să reacționeze și să sancționeze faptele încă prim-ministrului Orban”, spune Gabriela Firea, care mai afirmă că se gîndește serios să depună plîngere.

Reacția Gabrielei Firea vine după ce, într-o discuție dintre Ludovic Orban și Nicușor Dan, surprinsă de jurnaliștii de la recorder.ro, premierul ar fi afirmat:

„Le-am spus că acum am încredere să transfer banii în contul Primăriei pentru încălzire, nu să caut soluții să se ducă banii la ELCEN”.

Adică, mai pe scurt, Orban recunoaște deschis sabotajul împotriva fostului primar al Capitalei, Gabriela Firea.

sursa:https://www.cotidianul.ro/orban-risca-o-plangere-penala-dupa-ce-s-a-scapat-ca-a-sabotat-o-pe-firea/

Nicușor Dan, vizită la Ambasada SUA, cu tot cu premier

 


Nici nu s-a instalat bine la Primărie că pleacă în vizită. Nicușor Dan a dat o tură la Ambasada americană pentru o întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman. La discuții a fost prezent și premierul Ludovic Orban. Dintre afirmațiile noului edil, după întrevederea cu ambasadorul american, se remarcă una legată de companiile municipale. Acestea „au fost exact opusul a ceea ce înseamnă competiție corectă pe piața din București“, susține edilul, care nu a ezitat să își laude orașul care l-a ales.

„Bucureștiul are potențialul de a deveni un centru regional în afaceri, un centru regional academic, un centru regional cultural. Am vorbit în discuția pe care am avut-o de deschiderea Bucureștiului către mari investiții. Bucureștiul trebuie să înceapă (…) cu a pune bazele unei competiții economice în interiorul Bucureștiului și acele companii municipale au fost exact opusul a ceea ce înseamnă competiție corectă pe piața din București. Am vorbit de un ajutor și de un transfer de tehnologie în ceea ce înseamnă (…) oraș inteligent, în ceea ce înseamnă soluții de transport pentru mari orașe, am vorbit, așa cum a spus domnul ambasador, de problema traficului de ființe umane și am asigurat Ambasada Statelor Unite de suportul municipalității pentru centre de cazare pentru victimele traficului de ființe umane și pentru consiliere pentru aceste persoane”, afirmă Nicușor Dan.

 

„În discuții am arătat foarte clar că decizia fermă a Guvernului pe care îl conduc este de a sprijini toate proiectele importante pentru București, de a sprijini toate propunerile municipalității pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, pentru crearea unui climat investițional care să permită atragerea celor mai importante companii. De asemenea, să adoptăm reglementări care să permită transferul rapid alor căror soluții de guvernare locală inteligentă, care poate fi implementată pentru a crește calitatea serviciilor în București pentru a crește calitatea locuirii, pentru a permite îmbunătățirea traficului și dezvoltarea transportului, nu numai în municipiu, ci și în arealul metropolitan”, spune și Orban.

 sursa:https://www.cotidianul.ro/nicusor-dan-vizita-la-ambasada-sua-cu-tot-cu-premier

Blocaj la Serviciul de Pașapoarte

 


Serviciu de Pașapoarte, suspendat de coronavirus. Sibienii nu vor putea depune sau ridica acte de la Serviciul de Pașapoarte din cadrul Prefecturii până miercuri. Activitatea în acest serviciu rămâne suspendată până miercuri, după ce un angajat a fost confirmat cu SARS-CoV-2. Întreg personalul a fost testat și așteaptă rezultatele, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, a transmis că activitatea Serviciului Comunitar de Pașapoarte este suspendată, după confirmarea unui caz de COVID-19 la un angajat.

„În scopul prevenirii răspândirii virusului și protejării cetățenilor beneficiari ai serviciilor noastre, activitățile privind pașapoartele, vor fi suspendate, până miercuri 04.11.2020 inclusiv”, a spus Ștefan.

De asemenea, întreaga instituție a fost, luni, dezinfectată, iar întreg personalul serviciului public comunitar de pașapoarte a fost testat și așteaptă rezultatele testelor.

sursa:https://www.cotidianul.ro/serviciu-de-pasapoarte-suspendat-de-coronavirus/

România, reclamată la CE din cauza SUA

 


România a fost reclamată la Comisia Europeană. Compania Huawei a contestat la Comisia Europeană semnarea de către România şi Polonia a unor memorandumuri cu SUA prin care echipamentele firmei chineze nu pot fi utilizate pentru reţelele de telecomunicaţii 5G, arată un document oficial obţinut de site-ul Politico.eu și citat de Mediafax.

Grupul chinez de telecomunicaţii a trimis o scrisoare vicepreşedintelui executiv al Comisiei Europene Margrethe Vestager, responsabilă de Politicile UE în domeniul digital, în care contestă măsurile aplicate de România şi Polonia. Scrisoarea a fost trimisă Comisiei Europene pe 11 septembrie, dar a fost obţinută de site-ul Politico.eu la sfârşitul lunii octombrie, după o solicitare privind accesul la documente oficiale.

„În perspectiva viitoarei noastre întâlniri, vă scriu în legătură cu recentele propuneri legislative din România şi Polonia în domeniul securităţii reţelelor 5G, care au scopul excluderii Huawei din cauza originii geografice. Atât România, cât şi Polonia au semnat cu SUA un acord comun sau un memorandum de înţelegere privind securitatea 5G, care are scopul excluderii furnizorilor pe baza unor criterii tendenţioase şi ambigue care vizează unii furnizori de echipamente 5G din cauza originii geografice”, scrie filiala belgiană a Huawei în sesizarea transmisă vicepreşedintelui executiv al Comisiei Europene, Margrethe Vestager.

„Aceste propuneri legislative vor reduce competiţia, ceea ce va afecta industria europeană, economia europeană, slăbind rezistenţa digitală a Europei. Noi plănuim investiţii uriaşe în Europa, nu prin cumpărarea companiilor start-up europene, ci prin construirea unor unităţi de producţie, care vor avea rezultatul creării de locuri de muncă. Suntem prezenţi aici în Europa de 20 de ani şi suntem consideraţi o companie de încredere. Prin aceste măsuri şi prin altele, mulţi oameni ne consideră o companie europeană. Cu toate acestea, planurile noastre de investiţii în Europa sunt în pericol din cauza faptului că aceste propuneri legislative sunt concepute prin încălcarea reglementărilor UE. Huawei formulează obiecţii la aceste propuneri legislative care intră în contradicţie cu principiile fundamentale ale UE”, subliniază compania de telecomunicaţii chineză în scrisoarea trimisă Comisiei Europene.

Letter-from-Huawei-to-EVP-Vestager-Redacted

sursa:https://www.cotidianul.ro/romania-reclamata-la-ce-din-cauza-sua/

Ludovic Orban, anunț

 


Au trecut doua săptămâni de restricții conform scenariului roșu în București: "Se va prelungi măsura purtării măștii și măsura care prevede închiderea școlilor", a declarat Ludovic Orban luni dimineața, la sosirea la sediul PNL din București

La două săptămâni de restricții conform scenariului roșu în București, Premierul Ludovic Orban este hotărât să prelungească măsurile pentru încă două săptămâni.

Se va prelungi măsura purtării măștii și măsura care prevede închiderea școlilor, a declarat Ludovic Orban luni dimineață, la sosirea la sediul PNL din București

În cursul zilei de luni, este așteptată ședința Comitetului pentru Situații de Urgență, în care se va hotăra dacă măsurile de restricție se prelungesc în București și dacă se instituie și noi măsuri.

Măsură nouă de restricție propusă: închiderea parcurilor

O măsură de restricție nouă, propusă pe ordinea de zi a Ședinței Extraordinare a CMBSU, se referă la închiderea parcurilor, zilnic, între orele 22:00 și 6:00, "vizată fiind activitatea teraselor, cafenelelor, barurilor existente pe raza parcurilor, întrucât s-a observat consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice peste programul prevăzut."

În cazul în care se vor institui măsuri noi, va fi convocată și Ședință de Guvern, luni seară

Capitala a intrat în scenariul roșu pe 20 Octombrie, odată cu depășirea ratei de infectare cu COVID-19 de 3 cazuri la 1000 de locuitori.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti, a anunțat la acel moment:

- Începând cu ora 0.00 a zilei de marţi, 20 octombrie 2020, se suspendă activitatea didactică faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ, inclusiv creşe şi universităţi;

- Purtarea măştii este obligatorie în spaţiile publice pentru toată lumea, începând cu copiii cu vârste de 5 ani; masca trebuie să acopere nasul şi gura;

- Cinematografele şi sălile de spectacole se închid;

- Restaurantele şi cafenelele se închid la interior, dar se poate desfăşura activitate la exterior, pe terase. Clienţii hotelurilor şi pensiunilor pot fi serviţi în interiorul unităţilor de alimentaţie;

- A fost interzisă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc.

sursa:https://www.antena3.ro/coronavirus/bucuresti-masuri-restrictii-covid19-585434.html

Lista simptomelor COVID la care trebuie să anunţăm medicul de familie

 


Aflăm care sunt simptomele coronavirusului care ne fac să anunţăm medicul de familie. Doctorul Sandra Alexiu ne spune care sunt paşii corecţi pe care ar trebui să îi urmăm în momentul în care ne-am infectat cu Sars CoV-2. De asemenea, aflăm şi dacă masca de protecţie ne afectează respiraţia sau nu.

"În primul rând, simptomele nu ar trebui să ne ducă la medicul de familie, ci să ne facă să dăm telefon, pentru că nici acolo nu se recomandă contactul direct, nici cu medicul şi echipa lui, şi nici cu ceilalţi din sala de aşteptare.

Deci, în cazul în care avem febră, tuse, respiraţie greoaie, secreţie nazală, nas înfundat sau avem o problemă cu gustul şi mirosul alimentelor sau parfumulului, asta trebuie să ne pună pe gânduri", a explicat medicul Sandra Alexiu, luni, la rubrica Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Simptomele COVID care ne trimit la medic

Doctorul atenţionează că acum nu mai contează atât de mult să avem contact cu o persoană pozitivă cu COVID, pentru că avem deja transmitere comunitară a virusului. "Practic, suntem toţi expuşi la acest virus de oriunde", a subliniat medicul.

Aşadar, dacă avem unul dintre simptomele de mai sus, trebuie să sunăm medicul de familie, potrivit definiţiei de caz şi să întrebăm ce e de făcut. În niciun caz, nu ne prezentăm la cabinet fără a telefona înainte.

La telefon, doctorul ne va pune câteva întrebări şi în funcţie de acestea, el decide dacă e cazul să facem un test COVID sau nu. Dacă trebuie să ne testăm, sunăm la Direcţia sanitară sau la 112. Şi testarea la cerere este o opţiune.

Dacă apelăm la DSP, ei vor trimite o maşină care să ne testeze. Acolo există şi gardă, astfel că testarea se poate face şi noaptea, în funcţie de programare, precizează dr. Alexiu. Dacă testul e pozitiv, specialiştii DSP ne vor îndruma ce avem de făcut.

Regulile de aur prin care prevenim COVID

În ce priveşte metodele de prevenţie, masca, distanţa şi dezinfecţia ne ajută să prevenim infectarea. 

"Masca trebuie să o purtăm corect, să acopere nasul şi să fie până jos, sub gură, practic să sigileze zona prin care pot intra microbii. Pe mâini ne spălăm cu apă şi săpun sau ne dezinfectăm cu alcool minim 60% minim 20 de secunde. Distanţa fizică trebuie să fie de minim1,5 metri între două persoane", a reiterat dr. Sandra Alexiu.

În ce priveşte masca de protecţie şi miturile care circulă pe internet, doctorul ne asigură că "masca nu dăunează în niciun fel şi nu afectează oxigenarea.

Dr. Alexiu: Masca nu dăunează în niciun fel

Masca nu scade oxigenarea, au fost făcute nenumărate experimente care arată acest lucru. Să nu-i uităm pe colegii noştri care lucrează în sălile de operaţie şi care poartă măşti câte 12 ore", a asigurat dr. Alexiu.

Totodată, măsurile de prevenţie enumerate mai sus sunt bune împotriva tuturor virozelor.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/simptome-coronavirus-medic-familie-circuit-dsp-585432.html

Centru pentru anchete epidemiologice în capitală

 


Prefectul Bucureștiului, Traian Berbeceanu, a anunțat că 72 de linii telefonice sunt folosite pentru anchetele epidemiologice din Capitală.

Centrul a fost format în doar câteva zile cu ajutorul unor instituții, dar și al voluntarilor de la Facultatea de Medicină București.

„Toate acestea însă ar fi fost în zadar fără implicarea totală a studenților Facultății de Medicină București care, pe bază de voluntariat, au ales să-i ajute pe medicii DSP în realizarea anchetelor epidemiologice. Astfel, cu sprijinul viitorilor medici, intenționăm să reducem cât mai mult timpii de realizare a anchetelor epidemiologice, să identificăm în termen cât mai scurt contactele directe ale persoanelor infectate cu Covid 19 și, prin izolarea rapidă a acestora, să întrerupem lanțul de transmitere a virusului (…) Am întâlnit studenți care, deși în cursul zilei de ieri au desfășurat activități în centru în ambele ture, astăzi, la prima oră, au revenit pentru a ajuta! Mulțumesc!”, a declarat prefectul Traian Berbeceanu.

Prefectul Capitalei a dezvăluit faptul că în perioada următoare va fi înființat încă un centru telefonic pentru desfășurarea anchetelor epidemiologice.

sursa:https://www.cotidianul.ro/centru-pentru-anchete-epidemiologice-in-capitala/

Cresc facturile la energie electrică

 


Ordinul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) de creştere a taxei de cogenerare, taxă plătită de toţi consumatorii casnici sau industriali, a intrat în vigoare de duminică, 1 noiembrie.

Astfel, taxa de cogenerare creşte de la aproximativ 3,5 euro/MWh la circa 5 euro/MWh, o creştere de peste 40%, scrie ZF.

La nivelul întregii ţări, taxa pe cogenerare va fi în valoare de peste 350 mil. de euro pe an, faţă de aproximativ 245 mil. de euro, când taxa de cogenerare era de 3,5 euro/MWh. Calculul este realizat la un consum mediu naţional de aproximativ 8.000 de MWh, care include atât consumul casnic, cât şi cel industrial.

Taxa de cogenerare este plătită de toţi consumatorii, casnici sau industriali. Ea este destinată ajutorului de stat acordat producătorilor de energie în cogenerare, cei mai mari beneficiari fiind CET-urile (centralele electrice de termoficare) care produc şi agent termic pentru populaţie.

sursa:https://www.cotidianul.ro/cresc-facturile-la-energie-electrica/

Primarul și șotronul

 


Șirul de ilegalități continuă în comuna prahoveană Târgșoru Vechi. Situată la 12 km de Ploiești și fiind una dintre cele mai mari localități din județ, Târgșoru Vechi a devenit timp de 12 ani locul de „joacă” al primarului Nicolae Drăgan.

Ghidându-se după principiul că timpul înseamna bani(în buzunarele proprii nu neapărat în cei ai obștei)Drăgan nici nu a ajuns să fie ivestit în noul mandat de primar că a și demarat niște afaceri „de familie”.

Nu este primul scandal în care Nicolae Drăgan (PNL) este implicat. În urma alegerilor din septembrie, veteranul administrației locale a câștigat încă un mandat de primar. În timp ce își savura victoria, doi consilieri locali au făcut cercetări și au descoperit că beneficiara unui contract de 25 000 euro, bani publici, este pur și simplu mama primarului. Contractul se realizase la nici trei săptămâni de la ziua alegerilor.


Misiune îndeplinită

Dekprime Arena SRL, societatea care a luat contractul, a fost înființată de Drăgan Floarea, în urmă cu un an. Așa cum efemeridele trăiesc doar o zi dar oferă un spectacol de magie și dna Drăgan a decis să se retragă din firma în aceeași zi în care i s-a încredințat contractul de 25 000 euro. Așadar, misiune îndeplinită. Pentru această suma firma trebuie să asigure 13255 de porții elevilor din comună, adică 10 lei pentru fiecare copil. Conducerea școlii a refuzat însă, în a da o explicație în ceea ce constă masă de 10 lei, mai ales că nu toți elevii vor fi prezenți fizic în școală din cauza regulilor sanitare.
Suma de 25 000 euro este limita legală care nu este supusă unei licitații, iar contractul a fost atribuit în timp record : 10 minute după ce programul primăriei se încheiase !



Demascarea de pe WhatsApp

„Pornind de la simpla observație că atât Dekprime Arena cât și firma fiului lui Nicolae Drăgan au același sediu social, la o simplă căutare în aplicația WhatsApp, am introdus numărul de telefon (găsit în SEAP, la detalii despre ofertant) și surpriză…sau nu, a apărut poză soției primarului „, martusriseste Cristian Purice, consilier local.


Ce se știe. Ce nu se știe.
Se știe…
Oamenii din Târgșoru Vechi afirmă că bunurile deținute de familia primarului devin de la an la an din ce în ce mai numeroase: depozite, case, terenuri, mașini, un hotel-restaurant etc.

Pe 28 aprilie a.c. primăria comunei a achiziționat un tocător de crengi în valoare de 3.807 euro. Se pare că, în plină pandemie, oficialii primăriei au considerat acest aparat că fiind o urgență.

În decembrie 2019 și înaintea alegerilor locale, primăria și-a propus să plătească sute de mii de euro pentru o clădire de locuințe care nu îndeplinește normele necesare condițiilor de siguranță care să găzduiască copiii de grădiniță.
Casa a fost cumparată de Alexandru Ninel Aurelian. Achiziția s-a realizat la notarul Andreea Cosma ( fiica fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, condamnat la 8 ani de închisoare pentru corupție) și a fost evaluată la 557.550 euro.

Chiar dacă va fi nevoie de multe lucrări de renovare și reamenajare a spațiului pentru a funcționa ca grădiniță, nu există certitudinea că ISU va acorda autorizație de funcționare. Terenul are 567 mp din care suprafața construită doar 219 mp.
În 2018, Primăria Târgșoru Vechi a dat contractul de împrăștiere a materialului antiderapant unui bar din Strejnicu, Dekosar Impex SRL. Societatea care a primit contractul în valoare de 20.000 lei prin atribuire directă ( fără licitație) are ca principal obiect de activitate, vânzarea de produse alimentare, băuturi și tutun. Barbu George Mădălin, unicul acționar, a preluat firma în 2016 de la Ioana Drăgan, fiica primarului Nicolae Drăgan (conform ziarului Incomod din 8 noiembrie 2019).
În 2017 Nicolae Drăgan a fost implicat în dosarul în care procurorul Negulescu Mircea era acuzat că, ajutat de cămătari, și-a construit vila pe un teren obținut ilegal pe baza unor înscrisuri false prin care Primăria comunei Târgșoru Vechi ( aplicând abuziv legislaţia) a acordat unele facilităţi tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, concesionându-i, pe o perioada de 90 ani. Printre ei se afla și fiul procurorului, Dragoș-Alin Negulescu.

Așa cum Cuius regio, eius religio ( Religia stăpânului, religia supusului) și în Târgșoru Vechi partidul din care face parte Nicoale Drăgan a ieșit câștigător la toate alegerile, indiferent dacă a fost sau nu câștigător în țară. În 2014 (la alegerile europarlamentare), deși la nivel național PDL a scos unul dintre cele mai slabe scoruri din istorie (aproximativ 12%), la Târgșoru Vechi, același partid a obținut 55% dintre voturile sătenilor.

Nu se știe…

Conform strategiei de dezvoltare durabilă afisata pe site-ul comunei, edilii se angajeaza ca Târgsoru Vechi va fi o localitate prosperă, deschisă oportunităţilor, o destinaţie turistică atractivă, un loc plăcut în care să trăieşti, să munceşti şi să studiezi. Va fi o localitate cu autorităţi locale responsabile şi deschise, cu cetăţeni activi şi o comunitate de afaceri dinamică şi implicată. Mai exact : dezvoltarea infrastructurii, acţiuni de protecţie a mediului şi reabilitare a zonelor expuse riscurilor naturale; exploatarea potenţialului agricol; modernizarea şi dotarea unităţilor şcolare, a căminelor culturale; îmbunătăţirea sistemului sanitar; stimularea dezvoltării sectorului IMM‐urilor, colectarea deșeurilor în condiţii de securitate sanitară; amenajarea şi extinderea spaţiilor verzi ; stimularea antreprenoriatului, programe pentru ocuparea forţei de muncă, accesul pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile; modernizarea şi extinderea infrastructurii sportive etc. Nu se știe…

sursa:https://www.cotidianul.ro/nicolae-dragan-si-targsoru-vechi-primarul-si-sotronul/