7.04.2021

Ludovic Orban, atac devastator la partenerii din USR-PLUS : „Nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nici făcând crucea”

 


Ludovic Orban a declarat, referindu-se la USR-PLUS, că liberalii au nişte parteneri de guvernare care "parcă nu s-au născut aici", precizând că nu i-a văzut la Ziua Drapelului Naţional, nu i-a văzut jurând pe Bibile sau să îşi facă cruce.

Ludovic Orban a declarat duminică, în cadrul alegerilor din cadrul organizaţiei judeţene PNL Bacău, că PNL nu trebuie să îşi uite trecutul, că trebuie să fie un partid puternic legat de Biserică, care să promoveze morala creştină. „Trebuie să fim PNL, puternic ancoraţi în istoria noastră, în tradiţiile noastre, în obiceiurile specifice, în menţinerea identităţii, a personalităţii a poporului român. Trebuie să fim un partid care să fie puternic legat de Biserică, un partid care să promoveze morala creştină ca fundament al moralei publice. Noi trebuie să fim un partid care să sprijinim toate valorile tradiţionale ale românilor, valori cum sunt familia, Biserica, satul românesc, comunitatea.

Noi suntem un partid care nu are voie niciodată să îşi uite trecutul, noi trebuie să fim partidul care să se bată aşa cum s-a bătut Brătianu la negocierile pentru pace, riscându-şi funcţia de prim-ministru pentru a apăra interesele fundamentale ale României în faţa oricărui partener atât de la nivel european, cât şi la nivel internaţional. Noi trebuie să promovăm imaginea României, interesele României, să transformă într-adevăr România într-un partener respectat, într-un partener apreciat”, a spus Ludovic Orban.

Noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român, partid care ţine de cont de toată matricea componentă a personalităţii României, noi trebuie să fim partidul care are forţa şi capacitatea de a apăra fiecare român indiferent unde este el, că este în România sau trăieşte în orice ţară din Europa sau din lume”, a transmis Ludovic Orban, citat de News.ro.

Valul de caniculă se apropie de România, de miercuri temperaturile vor urca la 38 de grade

 


Vreme din ce în ce mai caldă în următorul interval de timp, cu precipitaţii doar izolate. Canicula va pune stăpânire pe cea mai mare parte a ţării începând de marţi, iar miercuri şi joi vom avea chiar şi 38 de grade Celsius.

Luni, vremea va continua sã se încãlzeascã uşor şi va fi cãlduroasã în regiunile vestice şi sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 34 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, local averse şi descãrcãri electrice, cu probabilitate mai mare în estul ţãrii, iar dupã-amiaza şi în zonele de deal şi de munte. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat se vor acumula cantitãţi de apã însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, local în regiunile estice şi în extremitatea de sud-vest, iar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

Şi la Bucureşti, luni, vremea va deveni cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza, când probabilitatea pentru ploi de scurtã duratã va fi în creştere. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade.

Marţi, în jumãtatea de sud-vest a ţãrii, vremea va fi cãlduroasã, izolat canicularã, iar disconfortul termic va fi în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, local averse şi descãrcãri electrice, mai ales în regiunile estice, iar dupã-amiaza şi seara şi în zonele de deal şi de munte. Aversele vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp şi pe arii restrânse se vor acumula cantitãţi de apã însemnate. Vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri la munte, precum şi în regiunile sud-estice şi estice, dar de scurtã duratã asociat şi ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade.

La Bucureşti, marţi, vremea se va menţine cãlduroasã, iar disconfortul termic va fi în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza şi noaptea, când vor fi posibile ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului, în creştere uşoarã faţã de ziua anterioarã, va avea valoarea maximã în jurul a 32 de grade, iar minima va fi de 18…20 de grade.

Miercuri, valul de cãldurã va persista şi se va intensifica în vest şi în sud-vest, unde local va fi caniculã şi maximele termice se vor încadra între 33 şi 38 de grade. Valorile de temperaturã vor creşte şi în restul ţãrii şi se vor situa în marea lor majoritate între 26 şi 32 de grade. Disconfortul termic va fi în accentuare în special în Câmpia de Vest şi în Câmpia Românã. În regiunile estice şi sud-estice probabilitatea pentru perioade cu manifestãri de instabilitate atmosfericã (local averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi izolat grindinã) se va menţine ridicatã. În restul ţãrii, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua în sud-est, iar noaptea în extremitatea sud-vesticã, dar rafale de scurtã duratã se pot asocia şi averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 grade în depresiuni şi 22…23 de grade în Dealurile de Vest.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea va fi în continuare cãlduroasã, cu disconfort termic în accentuare. Cerul va fi variabil, dar în orele dupã-amiezii vor fi perioade în care se pot semnala fenomene de instabilitate atmosfericã -averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimã va fi de 18…20 de grade.

Joi, vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, în regiunile vestice şi sud-vestice se va menţine local canicularã, iar disconfortul termic va fi ridicat în vest, în sud şi parţial în centru. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe alocuri averse, cu probabilitate mai mare în regiunile extracarpatice şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu unele intensificãri în Dobrogea, în sudul Banatului şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 26…28 de grade pe litoral şi 37…38 de grade în Câmpia de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade.

La Bucureşti, joi, vremea va rãmâne tot cãlduroasã, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorãri şi condiţii pentru ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimã va fi de 18…19 grade, după cum transnite ANM.

Victor Ponta, reacţie furioasă la adresa Guvernului

 


Fostul premier Victor Ponta, care şi-a dat demisia în toamna anului 2015, după incendiul de la Colectiv, a reacţionat acum public după ce autorităţile au decis transferul în străinătate al celor doi pacienţi răniţi în explozia de la Petromidia.

Victor Ponta acuză că nu s-a schimbat nimic în cei aproape şase ani câţi s-au scurs de la demisia sa, ba mai mult solicitarea de atunci, de a părăsi postul de premier, s-a dovedit a fi fost fără acoperire.

„Cuuum? Doua persoane cu arsuri NU pot fi tratate in Romania si le trimite Dl Citu in strainatate?

La 6 ani dupa ce ati cerut demisia Guvernului ca nu a asigurat tratament imediat pentru sutele de victime de la “Colectiv”?

Dupa ce a venit Guvernul “Ciolos” si “Salvatorul” Vlad Voiculescu a fost de doua ori ministru si a facut un film ?

Dupa ce ati facut dosar penal medicilor de la Urgenta ca aveau prea putine paturi pentru arsi?

Dupa ce ati trimis tot in strainatate medicul cu arsuri dupa tragedia de la Piatra Neamt ?

Dupa aproape doi ani de Guvern PNL?

Ok – imi dau eu demisia ca nu au facut Ciolos, Voiculescu si PNL nimic pentru tratarea in Romania a persoanelor cu arsuri! Ba da – au facut ceva : si-au batut joc de voi! Merita sa ii votati din nou!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Victor Ponta și-a depus mandatul de premier al României în data de 4 noiembrie 2015. Gestul său a venit în urma unui miting care a avut la București, în care 25.000 de persoane au cerut demisia sa, a vicepremierului Gabriel Oprea și a primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Ludovic Orban le ia apărarea lui Mihai Chirica şi Costel Alexe, urmăriţi penal de DNA

 


Ludovic Orban a extaziat asistenţa la Iaşi, luându-le apărarea lui Mihai Chirica şi Costel Alexe, urmăriţi penal de DNA

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat în faţa celor peste 400 de delegaţi liberali participanţi la conferinţa de alegeri a liberalilor ieşeni că este convins că primarul Mihai Chirica şi preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, sunt nevinovaţi şi că aşteaptă cu încredere ca instanţa să le facă dreptate.

Afirmaţia lui Ludovic Orban a stârnit aplauze puternice din partea celor prezenţi în sală. „Chiar dacă nu sunt prezenţi în sală, vreau să-i salut şi pe Costel Alexe şi pe Mihai Chirica. Sunt convins că sunt nevinovaţi şi aştept cu nerăbdare dar şi cu încredere ca instanţa să le facă dreptate şi să arate care este adevărul„, a afirmat liderul PNL Ludovic Orban.

Primarul PNL al Iaşiului Mihai Chirica este vizat în mai multe dosare, una dintre anchetele procurorilor DNA referindu-se la modul în care s-a făcut un schimb de terenuri lângă cimitirul Eternitatea din municipiul Iaşi.

La Primăria Iaşi au avut loc percheziţii făcute de către DIICOT, în luna aprilie, într-un alt dosar referitor la concesionarea unui teren al municipalităţii.

În acest caz, edilul Mihai Chirica este urmărit penal, alături de alte 14 persoane. De asemenea, Mihai Chirica a fost trimis în judecată într-un alt dosar DNA care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, fostul ministru al Mediului Costel Alexe este cercetat într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a afirmat ă este absolut necesar un nou Program Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), menţionând că localităţile mici au nevoie de astfel de programe pentru a-şi dezvolta infrastructura.

„Cu siguranţă sunt adeptul, şi susţin de mult că este absolut necesar un nou PNDL odată ce se apropie de final PNDL 1 şi PNDL 2. Localităţile din România, în special localităţile cu venituri mai mici pentru dezvoltare, au nevoie de infrastructură: infrastructură de drumuri, de gaz, de apă, canal, pentru că altfel nu au suportul necesar dezvoltării. Ca atare este vital un nou PNDL 3. Eu am fost partizanul PNDL 3 într-o valoare mai mare decât PNDL 2, de exemplu, de cel puţin 40 de miliarde către drumuri, către gaz, către apă”, a afirmat Ludovic Orban, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor.

Ludovic Orban s-a aflat sâmbătă la Iaşi, pentru a lua parte la Conferinţa Judeţeană de Alegere a Biroului Permanent Judeţean pentru perioada 2021-2024. Pentru funcţia de preşedinte al filialei teritoriale Iaşi a PNL a fost ales deţinătorul funcţiei de preşedinte interimar, deputatul Alexandru Muraru.

Vladimir Putin a aprobat noua Strategie de Securitate Naţională

 


Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a aprobat noua Strategie de Securitate Naţională a ţării, care constată că "forţe distructive" interne şi externe încearcă să folosească actualele provocări pentru a destabiliza Rusia.

Documentul, de 43 de pagini, publicat sâmbătă pe portalul digital de informaţii guvernamentale, subliniază că sporirea infrastructurii militare a NATO în apropierea frontierelor ruse şi exerciţiile pentru posibila folosire a armelor nucleare împotriva Rusiei cresc ameninţările militare cu care se confruntă ţara. „Forţe distructive din exterior şi din interiorul ţării încearcă să folosească dificultăţile socio-economice obiective în Federaţia Rusă pentru a stimula procese sociale negative şi pentru a agrava conflicte interetnice şi interconfesionale”, se menţionează în textul semnat de Vladimir Putin.

Noua Strategie, care o înlocuieşte pe cea aprobată la 31 decembrie 2015, semnalează că dezvoltarea rapidă a tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor este însoţită de posibilitatea sporirii ameninţărilor pentru siguranţa cetăţenilor, a societăţii şi a statului.

„Folosirea în Federaţia Rusă a tehnologiilor informaţiei şi a echipamentelor de telecomunicaţii străine creşte vulnerabilitatea resurselor informatice ruse, inclusiv instalaţiile de infrastructură critice”, se menţionează în documentul citat de Agerpres.

Pentru a face faţă acestei provocări, noua strategie îşi propune să sporească securitatea şi stabilitatea sistemului de alimentare cu energie, a sectorului rus de internet şi a altor infrastructuri, precum şi să blocheze controlul străin asupra funcţionării acestor sisteme.

În ceea ce priveşte securitatea economică, documentul subliniază nevoia de „a depăşi dependenţa critică a economiei ruse de importul de tehnologii şi echipamente” şi de a întări sistemul financiar al ţării şi suveranitatea sa. În acest scop, printre alte măsuri, noua strategie are în vedere reducerea folosirii dolarului american în comerţul cu străinătatea.

Noua strategie include şi un capitol referitor la „apărarea valorilor etico-spirituale tradiţionale ruse, a culturii şi memoriei istorice” şi acuză Statele Unite şi aliaţii lor că atentează la aceste valori. „Sabotajul informativo-psihologic şi ‘occidentalizarea’ culturii sporesc pericolul ca Federaţia Rusă să-şi piardă suveranitatea culturală”, avertizează documentul.

Scene halucinante cu pui refrigeraţi care „zboară” pe deasupra capetelor clienţilor

 


După proverbiala înghesuială pentru tigăi, a venit rândul înghesuielii pentru puii refrigeraţi aflaţi la promoţie.

Brăilenii s-au călcat în picioare să prindă pui la reducere. Scenele halucinante s-au petrecut în hipermarketul Kaufland de pe strada Dorobanţilor din Brăila. Clienţii hipermarketului s-au îmbrâncit pentru a prinde un pui pentru care au plătit doar 5,99 lei per kilogram. Oamenii au uitat de de statul civilizat la coadă, în condiţiile în care oferta era limitată.

Filmulețul a fost publicat pe Facebook de un internaut. În el se pot observă cliențîi magazinului îmbrâncidu-se, călcându-se în picioare și aproape să se ia la bătaie pentru un pui la rotisor.

Din cauza înghesuielii, vânzătoarea, aflată în depozit, s-a văzut nevoită să arunce puii către clienţi.

Decizia luată de premier, după ce echipa sa a pierdut şefia PNL Sector 5

 


Vineri seară, la scurt timp după ce Cristian Băcanu a pierdut şefia PNL Sector 5, în fața lui Dan Meran, candidatul susținut de Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu a decis să părăsească grupul de WhatsApp al PNL Sector 5, filială din care face parte.

Imediat după aflarea rezultatului alegerilor pentru preşedinţia PNL Sector 5, pe grupul de WhatsApp al PNL Sector 5, liberalii din tabăra lui Ludovic Orban au început să sărbătorească: „La S5 majoritatea a hotărât: Ludovic Orban președinte!”

Conform unei capturi publicate de Hotnews.ro, ce surprinde discuția purtată dupa anunțarea rezultatului votului, a fost schimbat inclusiv numele grupului – din „PNL Sector 5” în „PNL Sector 5 #TeamOrban”.

„Pentru colegii noștri care nu știu încă în ce filială se găsesc, tocmai am schimbat denumirea acestui grup”, a fost anunțul administratorului grupului. Tot el a venit ulterior cu precizarea: „Sper să nu părăsească nimeni grupul și să rămânem uniți”. Şi totuşi, după doar câteva secunde utilizatorul „Florin Catu a ieșit din grup”.

Tot în Bucureşti, preşedintele PNL Sector 6, Ciprian Ciucu, a fost reales, sâmbătă, în această funcţie. Ciprian Ciucu este primar al Sectorului 6.

Potrivit unei postări pe Facebook, în urma Comitetului de Coordonare al PNL Sector 6, Ciprian Ciucu a fost ales preşedinte al filialei, Paul Moldovan şi Daniela Nicolescu – prim-vicepreşedinţi, Cristin Popa, Ligia Cecilia Popescu, Anton Cristian-Ioan, Adrian N. Enache, Alexandru Grumaz, Ioan Ovidiu Maxim, Nicoleta Stroe şi Larissa-Mariana-Paula Bîrsan – vicepreşedinţi.

Joi, Sebastian Burduja a fost ales preşedinte al PNL Sector 1.

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că dacă nu exista parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis, PNL nu avea nici guvernarea şi nici funcţia de prim-ministru.

„Eu vreau ca PNL să fie cel mai mare partid din România, nu al doilea, nu primul dacă mai scoatem nu ştiu ce procente, nu, cel mai mare partid politic din România. Pentru asta trebuie să avem curaj să ne uităm în trecut să vedem de ce nu este astăzi PNL cel mai mare partid politic din România pentru că a avut toate atuurile şi trebuie să ne uităm în ultima campanie electorală pentru parlamentare, să fim sinceri cu noi şi să admitem că dacă nu exista parteneriatul şi susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis, astăzi nu aveam nici guvernarea, nici premierul. Cine vorbeşte astăzi împotriva preşedintelui vorbeşte împotriva PNL, împotriva Guvernului PNL. De ce nu este astăzi PNL cel mai mare partid politic din România? Pentru că nu am avut curajul să facem ceea ce am promis„, a spus Cîţu, la conferinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Neamţ.