7.25.2021

Protest important la Piața Universității - ”Dumnezeu ne-a făcut liberi...pentru libertate, am îmbrăcat cămașa morții”.

 


Peste 1000 de persoane au manifestat la Piața Universității, unde s-a organizat un protest ”pentru a apăra dreptul la viață in libertate și demnitate”

BUCUREȘTI, 24 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Peste 1000 de persoane (conform aprecierilor noastre) au participat la un protest organizat sub egida ”Alianței Mondiale pentru Libertate” – dar, așa cum spunea Dan Chitic, ”adevăratul organizator al mitingului a fost starea de libertate a românilor”.

Au fost prezente personalități care s-au remarcat, în timp, prin opoziția la măsurile luate de autorități în pandemie – dar și care au prevenit, încă dinaintea acestei crize mondiale asupra unor grave probleme în domeniile care acum revoltă lumea – sanitar, justiție, drepturile omului etc.

Astfel, la manifestare au fost, printre alții, Diana Șoșoacă, Dan Chitic, Gheorghe Piperea, Chris Terheș, Adriana Bahmuțeanu, Bogdan Duca, Iosefina Pascal, Olivia Steer, Pompiliu Diplan, George Simion, Aurelian Popa etc.

Europarlamentarul Chris Terheș a denunțat faptul că în Parlamentul European s-a recunoscut să vaccinurile sunt în faza de testare și în acest caz, cum să fie oamenii obligați să se vaccineze?

”Cum poate un guvern vremelnic să ia omului cel mai important dar de la Dumnezeu, după viață – libertatea!”, a spus Cristian Terheș.

Dan Chitic a spus clar – ”Dumnezeu ne-a făcut liberi, pentru noi nimic nu este mai important decât libertatea – pentru ea am îmbrăcat cămașa morții”.

Gheorghe Piperea a subliniat dreptul omului de a se opune prin boicot – dând exemplul contribuțiilor pentru sănătate, care ar trebui boicotate ”dacă nu vi se permite accesul la tratamente, dacă nu vi se permite accesul în spitale”.

Dezastru pentru naţionala României - Oare România mai are națională ?

 


Coreea de Sud a refuzat să ofere tricoul pentru poza oficială de dinaintea meciului cu România: „Nu ne miră prea tare”

România a fost învinsă, duminică, la Kashima, cu scorul de 4-0 (1-0), de Coreea de Sud, în etapa a doua a Grupei B a turneului olimpic. Tricolorii au jucat o repriză în inferioritate numerică, din minutul 44.

ROMANIA – COREEA DE SUD 0-4. Naţionala noastră a făcut un meci foarte modest, jucătorii noştri comiţând toate erorile posibile, de la autogol, cartonaş roşu şi penalty, până la pase greşite şi alte greşeli tehnice.

România, care a învins Hondurasul în primul meci cu 1-0, rămâne în cursă pentru sferturile de finală, însă va trebui să învingă Noua Zeelandă în ultimul meci pentru a merge mai departe.

Coreea a deschis scorul în min. 27, când căpitanul echipei noastre, Marius Marin (Pisa), a trimis imparabil în propria poartă mingea venită din centrarea lui Dongjun Lee. România a intrat la pauză în zece oameni, după ce Ion Gheorghe a primit al doilea cartonaş galben pentru o intrare stupidă la centrul terenului.

Jocul a avut un singur sens în repriza secundă, tricolorii făcând faţă cu greu atacurilor în valuri ale coreenilor. Aioani (52) s-a opus golului la şutul lui Uijo Hwang, scăpat singur. Avantajul asiaticilor s-a majorat în min. 59, când şutul de la 22 de metri al lui Donggyeong Lee a fost deviat nefericit de Valentin Gheorghe, iar apoi şi de Wonsang Um: 0-2.

Hwang (70) a trimis cu capul în plasa laterală, reluând o centrare la colţul scurt, după care Ricardo Grigore a fost în prim plan de două ori. În min. 77 a respins din faţa porţii goale, la un atac sud-coreean, iar în min. 83 l-a faultat în careu pe Seol Youngwoo, iar Kangin Lee a transformat penalty-ul: 0-3. Ultimul gol a fost înscris de acelaşi Kangin Lee (90), jucătorul Valenciei marcând cu un şut de la 15 metri.

În celălalt meci din grupă, Hondurasul a învins Noua Zeelandă cu 3-2.

Coreea de Sud e lider, cu 3 puncte (+3), urmată de Honduras şi Noua Zeelandă, câte 3 puncte (0), şi România, 3 puncte (-3). Miercuri 28 iulie sunt programate ultimele meciuri din grupă, România – Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo) şi Coreea de Sud – Honduras (ora României 11:30, Yokohama). Primele două clasate se califică în sferturile de finală.

Min. 90: 0-4, tricolorii sunt umiliţi la Olimpiadă

Min. 84: 0-3, Coreea marchează din penalty, România are nevoie de victorie la scor în ultima etapă, cu Noua Zeelandă.

Min. 59: GOL Coreea de Sud! (0-2) Lee şutează din afara careului, mingea e deviată de Valentin Gheorghe şi îl surprinde pe portarul Aioani.

Min. 46: Ion Gheorghe ia al doilea galben, vom juca în inferioritate numerică.

Min.45: Scăpăm de un gol penibil, portarul Aioani scapă mingea printre picioare, dar e salvat de bară.

Min. 34: Greşeală a coreenilor, lovitură liberă indirectă de la 8 m. Nu marcăm nici aşa!

Min. 28: Autogol Marin, ROMANIA – COREEA DE SUD LIVE VIDEO TVR STREAM: 0-1

Min.11: Ocazie uriasa pentru Coreea de Sud, portarul nostru a scos ca la handbal de pe linia portii la un corner.

ROMÂNIA:  12.Aioani – 6. Ghiță, 8. M. Marin (c), 4. Pașcanu – 7. I. Gheorghe, 10. Ciobanu, 18. Dulca, 2. Boboc – 21. Sefer, 9. Ganea, 20. Dobre

Rezerve: M. Popa, T. Băluță, V. Gheorghe, E. Florescu, Chindriș, R. Grigore, Sîntean

Antrenor: Mirel Rădoi

COREEA DE SUD: Song Bum-Woo – Seol Young-Woo, Jeong Tae-Wook, Park Ji-Su, Kang Yoon-Sung – Lee Dong-Gyeong, Won Du-Jae, Jung Seung-Won, Lee Dong-Jun – Um Won-Sang – Hwang Ui-jo

Rezerve: Ajn Joon-So, Kim Jae-Woo, Kwon Chang-Hoon, Lee Kang-In, Lee Sang-Min, Lee You-Hyeon, Song Min-Kyu

Antrenor: Kim Hak-bum

Stadion: Kashima Stadium (40.728 locuri)

Arbitru: Jesus Valenzuela (Venezuela)

Meteorologii anunţă temperaturi de până la 40 grade în ultima săptămână din luna iulie

 


PROGNOZA METEO 26 iulie. LA NOAPTE. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile vestice și nord-vestice, iar la începutul nopții și în zona de munte, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Banat, Crișana și pe crestele Carpaților Meridonali. Temperaturile minime se vor încadra între 8 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade în Dealurile de Vest. Cu totul izolat, în depresiuni, va fi ceață.

VREMEA ÎN București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 14 grade.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Banat, Crișana, Oltenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei, unde și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în regiunile intracarpatice și la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină și vijelii. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană înaltă, iar pe parcursul zilei și în vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 10 grade în depresiuni și 24 de grade în Dealurile de Vest, precum și în nordul litoralului.

VREMEA ÎN București va fi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO MARTI. Valul de căldură se va intensifica. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil și pe alocuri, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări ale vântului și averse, posibil cu caracter torențial, în nord-vestul, nordul, centrul țării și la munte. Izolat vor fi vijelii și grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 grade în depresiuni și 24 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului.

VREMEA ÎN București va deveni caniculară, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat (ITU peste 80 de unități îndeosebi în sud-vest și sud) și va fi caniculă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 31 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime local peste 20 de grade în zonele joase de relief, vor fi cuprinse la scara întregii țări între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…25 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil, însă mai ales în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină, dar numai pe alocuri, cu precădere în zona montană și submontană, averse ce vor avea și caracter torențial.

VREMEA ÎN București va fi caniculară, cu disconfort termic deosebit de accentuat. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, însă spre orele serii vor fi unele înnorări, dar probabilitatea pentru descărcări electrice și averse va fi redusă. Vântul va sufla în general slab.

PROGNOZA METEO JOI. Valul de căldură va persista în întreaga țară, iar pe arii extinse în vest și sud și local în rest, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, între 30 și 39 de grade, posibil mai ridicate în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime, în general, între 14 și 24 de grade.

Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara, înnorările vor fi temporar accentuate îndeosebi în nord-estul teritoriului și în zona de munte, unde se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil vijelii și căderi de grindină, dar numai pe arii restrânse averse.

VREMEA ÎN București se va menține caniculară, cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…23 de grade.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de VINERI, SAMBATA, DUMINICA

În Țară vremea se va menține caniculară în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Spre sfârșitul intervalului este posibilă o răcorire a vremii începând cu nord-vestul și nordul teritoriului. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în zona montană și local în regiunile nordice.

În București vremea se va menține caniculară, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Cum se simte Benone Sinulescu după ce a fost externat

 


Artistul suferă de Alzheimer şi de câţiva ani are probleme grave cu inima.

Benone Sinulescu a fost externat de la Spitalul Judeţean Arad, joi, 23 iulie, şi pare că se simte din ce în ce mai bine. Soţia artistului a declarat că acesta este "conştient şi întremat".

Benone Sinulescu a fost externat după două săptămâni petrecute pe patul de spital. La scurt timp după ce a fost externat, soţia artistului a făcut primele declaraţii privind starea de sănătate a acestuia.

„Benone este acasă de câteva ore şi e conştient şi întremat!”, a declarat Elena Sinulescu, potrivit Libertatea. 

De asemenea, directorul medical al Spitalului Judeţean Arad a declarat că starea de sănătate a artistului era mult mai bună când a fost externat.

„Pacientul a plecat de la noi într-o situaţie mult mai bună decât a sosit”, a precizat directorul Spitalului Judeţean Arad.

Profesorul Anton Hadăr, prieten apropiat al artistului, a declarat cu câteva zile înainte să fie externat că starea de sănătate a lui Benone Sinulescu a evoluat în mod pozitiv.

„Maestrul se simte bine, atât cât poate să se simtă un om. E vesel, comunica tot timpul. Este sub asistenţa medicilor, se ocupă specialiştii de starea sa. S-a făcut RMN. Acum RMN e supus analizelor unor mari specialişti din toată România, persoane foarte, foarte pregătite. Încă nu s-a luat decizia finală. Mai durează probabil o zi, două. Am vorbit cu soţia sa”, a transmis profesorul Hadăr.

Reamintim că artistul a fost internat din 10 iulie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad și a fost supus mai multor seturi de analize medicale, în toată această perioadă.

Iniţial, familia l-a internat într-un centru de îngrijiri paleative, ulterior fiind transferat la secția UPU a Spitalului Județean Arad. Potrivit impresarului care a făcut unele declarații imediat după ce acesta ar fi ajuns la spital, se pare că starea de sănătate a lui Benone Sinulescu a început să se deterioreze în urmă cu un an, însă, din cauza pandemiei, nu a mai avut acces la medicul specialist, iar situaţia lui s-a agravat.

TOATĂ ITALIA a protestat împotriva pașaportului Covid-19 - ÎN ROMÂNIA AU MANIFESTAT ”TREI FIRE”

 


Mii de italieni au protestat în toată țara împotriva pașaportului sanitar.

Mii de italieni au manifestat sâmbătă în întreaga ţară împotriva introducerii de noi măsuri care afectează persoanele nevaccinate cu scopul de a încetini creşterea numărului de contaminări, notează AFP şi dpa, citate de Agerpres. "Libertate!" şi "Nu dictaturii", au scandat manifestanţii de la Napoli, în sud, până la Torino, în nord, în timp ce la Milano, ei au strigat, în ploaia torenţială, "Nu paşaportului sanitar!".

Marea majoritate a acestora nu a purtat mască

Italia va introduce la 6 august un paşaport sanitar obligatoriu pentru a avea acces în locuri închise ca baruri şi restaurante, dar şi piscine, săli de sport, muzee, cinematografe şi teatre, precum şi săli de jocuri. Paşaportul sanitar, numit "green pass" în peninsulă, va putea fi eliberat chiar de la prima doză de vaccin, dar şi persoanelor vindecate de COVID-19 şi celor care au obţinut un test negativ în ultimele 48 de ore.

"Mai bine să mori liber decât să trăieşti ca sclav", se putea citi pe o pancartă în faţa Domului din Milano, în timp ce în centrul istoric al Romei alta prezenta o fotografie a porţii lagărului de exterminare de la Auschwitz (unde figurează inscripţia "Arbeit macht frei", "Munca te face liber"), cu sloganul "Vaccinurile te fac liber".

La Genova, manifestanţii au purtat stele galbene pe care scria "nevaccinat"

Manifestaţii erau anunţate pe reţelele sociale în cel puţin 80 de oraşe, în această sâmbătă. Decizia guvernului, anunţată joi, de a introduce paşaportul sanitar obligatoriu, a condus la un asalt asupra programărilor la vaccinare, de până la peste 200% în unele regiuni, potrivit generalului Francesco Figliuolo, comisar extraordinar responsabil de campania de vaccinare.

Italia înregistrează în prezent câteva mii de noi cazuri noi în fiecare zi, dar puţine decese, respectiv 5.000 şi cinci sâmbăta aceasta, dar tendinţa de bază este ascendentă.

Maria Ciobanu s-a retras de pe scenă

 


Cântăreaţa a strâns o avere uriașă: 2 milioane de euro, multe case în România și America, terenuri și bjuterii de peste 100.000 de euro.

Maria Ciobanu a fost prezentă pe scenă, în fața publicului timp de 60 de ani. Cu toate acestea, după o carieră impresionantă și piese celebre cântate acum de generațiile tinere de artiști, Maria Ciobanu încasează de la statul român o pensie foarte mică.

Maria Ciobanu este una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică populară din România și are peste 600 de piese înregistrate pe discuri, la Radio și TV, dar statul nu o apreciază aproape deloc pentru ceea ce ea a adus acestei țări.

Deși a primit numeroase distincții și a reprezentat țara noastră în diverse colțuri ale lumii, ieșită la pensie, vedeta primește o sumă despre care spune că nu i-ar ajunge să se întrețină: 1.200 lei.

Norocul artistei vine de peste hotare. Stabilită de mai mulți ani în Statele Unite, unde a reușit să obțină și cetățenia americană, ea mai primește de la țara adoptivă lunar suma de 1.000 de dolari.

„Cu sănătatea sunt ca la 83 de ani. Mă mai dor mâinile, genunchii, dar anii își spun cuvântul. Suntem sănătoși, așa în general. Dar abia aștept să vin în țară, pentru că acolo e mai bine. Mă rog să ne țină Dumnezeu sănătoși și să începem munca, pentru că eu am cântat aici doar de două ori și pe gratis. Mă rog zi și noapte la Dumnezeu să ajung acasă cât mai repede”, a spus Maria Ciobanu într-un interviu recent la Antena Stars.

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, declara Maria Ciobanu acum ceva timp.

Maria Ciobanu nu vrea ca, după trecerea ei în neființă, cei trei copii să se certe pe avere. Așa că și-a făcut testamentul și a stabilit ce le va reveni lui Ionuț Dolănescu, Leontinei și Cameliei.

Un apropiat al artistei a declarat că „dânsa a văzut multe la viața ei și știe că principalul motiv de ceartă între neamuri sunt banii. Chiar și între frați. Tocmai de aceea, ea a vrut ca totul să fie clar încă de pe acum. A stabilit cu fiecare dintre ei ce va primi.”

Prin urmare, sursa spune că „Ionut va rămâne cu vila din America, printre altele.” De asemenea, „bijuteriile vor rămâne surorilor, Leontina și Camelia. Doamna Maria a pus condiție ca fetele să nu le vândă. Ținutele populare, la fel.”

„Apartamentele le-a împărțit între nepoți. Drepturile pentru melodii se vor împărți în mod egal. Așa, toată lumea este mulțumită, iar dânsa are certitudinea că frații nu vor avea de la ce să se certe”, a mai spus apropiatul artistei.

Marile iubiri ale Mariei Ciobanu

„Ciocârlia muzicii populare” s-a căsătorit de două ori, dar a mai avut și alte relații, neoficializate. Cu Mircea Câmpeanu, fostul soț al regretatei Ileana Sărăroiu, este căsătorită de 39 ani. Acesta a fost baschetbalist de performanţă, cu care a întemeiat o familie, la doi ani de la moartea prietenei ei. Bărbatul are acum peste 80 de ani şi se confruntă cu mai multe probleme de sănătate. Suferă cu inima şi are și un diabet care-i dă de furcă de mai mulţi ani.

Despre mariajul ei cu Mircea Câmpeanu, cârcotaşii au spus vrute şi nevrute. Când s-au luat au fost criticaţi chiar şi de rude. „Se spunea că aş fi avut o relaţie cu el încă dinainte să se prăpădească Ileana. Nimic n-a fost adevărat. Dumnezeu îmi e martor. Nici nu m-am gândit vreodată că eu mă voi mărita cu acest om. Îl luam la nunţi, pentru că avea staţie şi maşină, ca să-i mai ocup timpul, pentru că suferea cumplit. Mai ales că ei s-au iubit foarte mult. Când eram la Tel Aviv, Ileana îmi spunea: «Să dea Dumnezeu tuturor femeilor bărbat ca al meu!» şi avea dreptate, fiindcă este un sufletist. Dacă Dumnezeu mi-l scotea în cale de la început, n-aş fi avut atâtea necazuri. Ileana a murit în 1979, iar noi suntem împreună din 1981. Eu am iubit-o atât de mult pe Ileana, încât cu greu i-am acceptat lui Mircea cererea în căsătorie”, a declarat la un moment dat Maria Ciobanu, potrivit Jurnalul.