11.12.2020

Persoanele decedate care au „votat” la alegerile diin SUA

 


Echipa de campanie a lui Trump contestă rezultatele alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, invocând fraude și nereguli, inclusiv folosirea numelor unor persoane decedate pe buletinele de vot. Prezentatorul Fox News Tucker Carlson prezintă o listă cu aceste nume.

Prezentatorul Fox News Tucker Carlson a dezvăluit o listă extinsă cu americani morți care au „votat” în ziua alegerilor prezidenţiale din SUA.

Lista, prezentată în cadrul emisiunii sale de miercuri seara, conține numele a zeci de cetățeni americani şi datele deceselor acestora, iar unii dintre aceştia nu mai sunt în viaţă încă din 2003.










Gazda a criticat principalele canale de presă pentru că s-au grăbit să îl declare drept președinte pe Joe Biden și pentru că nu au acordat atenţie presupusei fraude în alegeri, susținând că au făcut în mod deliberat acest lucru.

Carlson susține că frauda electorală ar fi fost facilitată prin votul prin poștă. „Oamenii morți tind să voteze mai des atunci când le facilitezi posibilitatea de a vota”, a explicat cunoscutul prezentator, citat de Sputnik News. 

 „Pretextul a fost COVID. «A trebuit să facem asta din motive de sănătate publică», vă amintiţi ? «Nu am avut de ales ! Este o urgență de sănătate publică!» Efectul a fost încurajarea fraudei”, a spus Carlson.

Carlson a menţionat ca exemplu Nevada, unde buletinele de vot au fost trimise „tuturor alegătorilor înregistrați” din stat, indiferent dacă aceştia au solicitat sau nu buletinele de vot, și unde peste 40.000 de înregistrări nu au mai fost actualizate de 10 ani. Carlson susţine că aceste buletine de vot au putut fi trimise şi persoanelor moarte, buletinele fiind primite și apoi ştampilate de altcineva.


Echipa lui Trump a susținut că un număr substanțial de buletine de vot au fost exprimate de oameni morți, fiind menţionată Pennsylvania ca exemplu.


De asemenea, presa americană a relatat că buletinele de vot pentru absenți au fost „ştampilate” de americani decedați în New York și Florida.


Recent, echipa de campanie a lui Trump a reușit să determine autoritățile din Georgia să efectueze o renumărare manuală completă a buletinelor de vot.

sursa:https://ro.sputnik.md/International/20201112/32430493/Lista-cu-persoanele-decedate-care-au-votat-la-alegerile-SUA.html

Rusia acuză

 


Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat joi că Alexei Navalnîi, căruia i s-a făcut rău într-un zbor dinspre Siberia către Moscova pe 20 august și a fost transferat ulterior cu avionul la Berlin pentru a fi tratat, ar fi putut fi otrăvit în Germania sau în avionul cu care a fost dus în capitala germană, relatează Reuters.

Mostrele de sânge recoltate de la Navalnîi a confirmat prezența neurotoxinei Noviciok, a spus Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice.

Otrăvirea a înrăutățit relațiile dintre Rusia și Vest, care a sancționat mai mulți oficiali ruși apropiați ai președintelui Putin.

”Avem toate motivele să credem că toate, tot ceea ce i s-a întâmplat acestuia (Navalnîi) cu privire la cum a ajuns agentul toxic în corpul său, s-ar fi putut întâmpla în Germania sau în avionul în care a fost urcat şi trimis la clinica Charite”, a declarat Serghei Lavrov într-o nouă conferinţă online.

  • Rusia a anunțat diagnosticul final în cazul îmbolnăvirii lui Navalnîi: pancreatită

El nu a specificat vreo dovadă.

Aleksei Navalnîi a fost tratat în spitalul Charite din capitala Germaniei, timp de 32 de zile și a fost externat în septembrie.

Luna trecută, Uniunea Europeană şi Marea Britanie au impus sancţiuni împotriva unor oficiali ruşi apropiaţi lui Putin, ca răspuns la otrăvirea lui Navalnîi.

Lavrov a declarat, joi, că Rusia va anunţa în curând măsurile de retorsiune luate împotriva oficialilor francezi și germani.

Rusia a negat orice implicare în otrăvirea lui Navalnîii care se recuperează în Germania.

Urme ale agentului Noviciok au fost găsite şi în corpul dublului agent rus Sergei Skripal şi al fiicei sale, otrăviţi la Londra în 2018.

sursa:https://www.hotnews.ro/stiri-international-24414922-rusia-acuza-alexei-navalnii-putut-otravit-germania-sau-avionul-spre-berlin.htm

Ungaria vrea să blocheze bugetul UE

 


Ungaria le-a transmis celorlalte state membre ale Uniunii Europene că va bloca aprobarea bugetului multianual comunitar şi a Fondului de relansare economică din cauza mecanismului privind statul de drept.

Preşedinţia germană a Consiliului UE tocmai a ajuns la un acord cu Parlamentul European privind bugetul comunitar pentru perioada 2021-2027. Dar, pentru a intra în vigoare, proiectul de buget multianual, în valoare de 1.074,3 miliarde de euro, şi Fondul de relansare de 750 de miliarde de euro trebuie aprobate formal de Parlamentul European şi de Consiliul UE. Votul în Consiliul UE este prin unanimitate, astfel că un singur stat membru poate bloca adoptarea deciziei.

Potrivit unor surse UE citate de agenţia DPA, reprezentantul permanent al Ungariei în Consiliul UE a semnalat că ar putea să nu voteze bugetul UE, din cauza introducerii mecanismului privind condiţionarea accesului la fonduri europene de respectarea normelor statului de drept.

Gergely Gulyás, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a confirmat iniţiativa. Proiectul privind Mecanismul statului de drept este inacceptabil şi, dacă va fi menţinut, vom bloca bugetul UE, a declarat Gergely Gulyás, potrivit site-ului Portfolio.hu.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a avertizat săptămâna trecută, într-o scrisoare trimisă liderilor Uniunii Europene, că va bloca aprobarea proiectului de buget multianual dacă va fi introdusă clauza privind respectarea normelor statului de drept. „Deşi Ungaria se simte obligată să coopereze, în contextul noilor evoluţii, este posibil să nu asigurăm unanimitatea care este necesară pentru aprobarea formală a proiectului bugetar decis în iulie”, a transmis Viktor Orban în scrisoare. Viktor Orban consideră că mecanismul privind respectarea statului de drept conţine „definiţii neclare privind încălcarea normelor”, astfel că „pot apărea abuzuri politice”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/surse-ungaria-vrea-sa-blocheze-bugetul-ue/

”Pentru o mână de voturi, inconștienților!”

 


Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi critică pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban, despre care afirmă că proclamă triumfători victorii acolo unde au doar înfrângeri.

„Doi inconștienți care proclamă triumfători victorii, acolo unde au doar înfrângeri! Iohannis și Orban au pierdut lupta cu virusul, dar continuă să ascundă senini mizeria sub preș. În ziua în care România numără din nou peste 10 mii de cazuri și record de pacienți la ATI, președintele și premierul le spun românilor că măsurile de stăvilire a virusului, noaptea în parcuri sau pe trotuarele din fața piețelor, unde i-au aruncat pe producători, dau – iată! – rezultate”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El apreciază că președintele și premierul „sunt complet rupți de realitate”.

„Care rezultate?! Că oraș după oraș cedează neputincios în fața virusului. Primarii din orașele devenite focar cer disperați ajutor. Medicamente în spitale nu sunt. Oamenii se sting așteptând un loc la ATI. Teste nu fac așa cum ar trebui. Iar pentru toate, președintele României spune că de vină e doar comunicarea suboptimală. Nu! De vină este subumanitatea voastră iresponsabiă și insuportabilă! Pentru o mână de voturi, inconștienților! O să primiți ce meritați pe 6 decembrie”, conchide Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis spune că suntem în a treia săptămână în care numărul de noi cazuri de coronavirus se situează în zona de 10.000, ceea ce înseamnă că măsurile au fost corecte, însă nu suficiente, deoarece numărul pacienților din ATI și al deceselor este din ce în ce mai mare.

sursa:https://www.cotidianul.ro/ciolacu-ii-acuza-pe-iohannis-si-orban-ca-ascund-mizeria-doi-inconstienti/

Sloganul USR PLUS interzis

 


Biroul Electoral Dâmbovița a admis, joi, sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovării sloganului „O Românie fără hoție” al USR PLUS pe motiv de „defăimare”. Alianța anunță că va contestat la BEC această decizie.

„Biroul Electoral de Circumscripție Dâmbovița a admis azi sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovării sloganului „O Românie fără hoție” al Alianței USR PLUS pe motiv de „defăimare”. Așteptăm motivarea deciziei pentru a înțelege ce anume este deranjant pentru vechile partide politice din mesajul USR PLUS”, anunță Alianța USR PLUS.

Alianța consideră în continuare că mesajul „O Românie fără hoție” nu vizează persoane sau un grup de persoane ci expune o valoare, un principiu, care își are ecou atât în Constituție, cât și în legislația penală.

„Este cel puțin bizar ca un partid politic, în acest caz PSD, să susțină că se simte discriminat prin faptul că ne dorim o Românie fără hoție, așa cum a formulat în plângerea către BEC Dâmbovița. Alianța USR PLUS va contesta această decizie la Biroul Electoral Central”, transmite USR PLUS.

sursa:https://www.cotidianul.ro/sloganul-usr-plus-interzis-pentru-defaimare/

Amendă zilnică pentru Orban

 


Tribunalul Cluj a admis, joi, cererea fostului subprefect al Clujului Györke Zoltán, care a obținut în instanță repunerea în funcție și a decis obligarea primului ministru Ludovic Orban la suportarea unei amenzi pentru refuzul de a pune în executare o hotărâre judecătorească definitivă.

Györke Zoltán a transmis că Tribunalul Cluj a admis cererea sa și a dispus obligarea prim-ministrului Ludovic Orban la suportarea unei amenzi pentru refuzul nejustificat de a pune în executare o hotărâre judecătorească definitivă.

„Instanța a stabilit aplicarea unei amenzi în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei de reintegrare a subsemnatului în funcţia de subprefect al judeţului Cluj, pentru refuzul de a pune în executare Sentința Civilă nr. 249 din 11.02.2020 rămasă definitivă prin Decizia Curții de Apel Cluj nr. 894 din 16.07.2020”, spune Györke Zoltán.

Acesta i-a trimis, în luna august, și președintelui Klaus Iohannis un memoriu prin care l-a informat despre nerespectarea hotărârii judecătorești de către Guvernul României și l-a rugat să dispună măsurile necesare în vederea executării Deciziei civile.

„Nu am primit răspuns cu privire la soluția adoptată. Așa cum rezultă din ultimul Raport al Comisiei Europene privind statul de drept, România a fost considerată vinovată de încălcarea Convenției Europene a drepturilor omului pentru că statul nu s-a conformat hotărârilor judecătorești definitive. În consecință, România face obiectul unei supravegheri sporite din partea Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei până la instituirea măsurilor necesare garantării executării hotărârilor judecătorești”, a mai spus Györke Zoltán.

Fostul subprefect de Cluj, Györke Zoltán, a anunţat în 16 iulie că a câştigat procesul cu Guvernul şi va reveni în funcţie.
La trei luni de la decizia instanţei, Guvernul nu a adoptat o prevedere legislativă de numire în funcţie a fostului subprefect.

sursa:https://www.cotidianul.ro/amenda-zilnica-pentru-orban-a-incalcat-decizia-instantei/

Orban: Am oprit creşterea

 


Premierul Ludovic Orban a declarat că prelungirea stării de alertă, care este pe ordinea de zi a Guvernului nu va veni cu măsuri restrictive noi.

„Trebuie să vă spun prudent că a existat un risc, în ultimele două săptămâni, de intrare pe o progresie geometrică. Pe rezultatele testărilor pe ultimele 5 zile, constatăm că am oprit această creştere, ba chiar este o oarecare tendinţă de plafonare a numărului de cazuri, dar nu putem spune încă dacă am intrat pe platou. Obiectivul nostru este să intrăm cât mai rapid pe platou. Tocmai de aceea, pe lângă deciziile care existau anterior, am decis să suplimentăm măsurile”, a afirmat Orban.

Ludovic Orban a precizat că starea de alertă va fi prelungită, dar fără restricții noi.

„În ceea ce privește prelungirea stării de alertă, nu vom introduce măsuri de restricție suplimentară. Considerăm că la ora actuală avem, practic, instrumentele la dispoziție pentru a putea opri creșterea numărului de cazuri”, a mai spus Orban.

sursa:https://www.cotidianul.ro/orban-am-oprit-cresterea/

Un „conflict global” la scară planetară este „în pregătire”



Raportul anual al serviciilor de informații militare cehe pentru 2019 a avertizat asupra riscului unui conflict global. Lipsa dialogului „tradițional” și utilizarea tehnologiilor avansate în scopuri militare ar putea duce la război în spațiul cibernetic sau în aer.

Într-un moment în care rivalitățile se intensifică în cursa pentru tehnologii, ipoteza unui al treilea război mondial este dezbătută mai mult decât oricând. Autorii raportului anual privind activitățile de informații militare cehe pentru 2019 nu exclude o astfel de posibilitate.

„Un posibil conflict de natură globală, către care se îndreaptă omenirea, se află într-o fază de pregătire”, se menţionează în document, citat de Sputnik France. „Mentalitatea celor care sunt capabili și dispuși să participe activ se formează în prezent și, încetul cu încetul, se dezvoltă mijloacele tehnice cu ajutorul cărora poate fi înfăptuit acest lucru”.


Lipsa dialogului duce la un potențial conflict


Serviciile de informaţii cehe au indicat polarizarea tot mai mare a intereselor și opiniilor, precum și o scădere a interesului pentru respectarea dreptului internațional, ca stând la baza transformării ordinii mondiale astăzi.

 „A existat [în 2019] o lipsă a dialogului tradiţional [la nivel internațional], în timp ce confruntarea ca mijloc de rezolvare a contradicțiilor în creștere a fost din ce în ce mai frecventă. Rolul instituțiilor internaționale, al alianțelor militare, al acordurilor de dezarmare sau garanțiile pe care acestea le stabiliseră au fost puse sub semnul întrebării”, avertizează autorii.

În consecință, potrivit autorilor raportului, rivalitățile dintre Statele Unite, China și Rusia au crescut, ceea ce are un impact extrem de negativ asupra altor state.


Tehnologia de ultimă generație, sabie cu două tăișuri


Potrivit serviciilor de informații cehe, tehnologiile avansate ar putea reprezenta un pericol special, deoarece acestea ar putea fi utilizate și în scopuri militare.


Astfel, autorii au identificat două zone în care ar putea avea loc un al treilea război mondial: spațiul cibernetic și aerul. De asemenea, acum este posibilă transformarea dronelor civile în avioane de luptă.


„Nu este prea târziu”


Potrivit serviciilor de informații cehe, nu este prea târziu pentru inversarea acestor tendințe distructive. Autorii raportului îndeamnă la dezvoltarea de abordări comune ale provocărilor globale.

„Dacă nu suntem capabili să prevedem și să evaluăm consecințele [negative] ale propriilor noastre acțiuni, instrucțiuni sau comenzi greșite pot genera procese care ar putea duce la distrugerea noastră reciprocă”, avertizează raportul.


Trump, primul eveniment public

 


Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, a participat, miercuri, la o ceremonie comemorativă cu ocazia Zilei Veteranilor, în prima apariţie publică după înfrângerea în scrutinul prezidenţial, informează publicaţia The Hill.

Donald Trump a participat la depunerea de coroane de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut, în Cimitirul Naţional Arlington, situat în statul Virginia.

Donald Trump a fost însoţit la eveniment de vicepreşedintele în funcţie, Mike Pence.

Preşedintele în funcţie al SUA nu a făcut nicio declaraţie la eveniment.

Donald Trump nu recunoaşte victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial. Echipa preşedintelui în funcţie al SUA contestă rezultatele în state decisive pentru scrutin.

Joseph Biden, preşedintele-ales al SUA, a marcat Ziua Veteranilor prin participarea la un eveniment comemorativ desfăşurat în Philadelphia, conform Fox News.

sursa:https://www.cotidianul.ro/trump-primul-eveniment-public-dupa-esecul-de-la-alegeri/

Orașele au început să intre în carantină unul după altul

 


Baia Mare, ajunsă la o rată de infectare de 6,47 la mia de locuitori, intră în carantină pentru două săptămâni, începând de miercuri ora 17.00. Totuși, sunt permise botezuri, cununii și înmormântări în biserici cu participarea a maxim 16 persoane.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş anunță că se instituie carantinare zonală, pentru o perioadă de 14 zile, în orașul Baia Mare.

Carantina începe miercuri la ora 17.00, conform preşedintelui CJSU Maramureş, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Principale măsuri stabilite se referă la interzicerea circulaţiei în spaţii publice a persoanelor.

Botezuri, cununii și înmormântări se pot oficia în biserici cu maxim 16 persoane.

Altfel, organizarea de nunți, botezuri, mese festive în spații închise și deschise, organizarea de activități private pentru copii în spații deschise şi închise, locuri de joacă, spații de tip after-school este interzisă.

Restaurantele, cafenelele, inclusiv terasele, în interiorul și exteriorul clădirilor, nu pot funcționa. Sunt interzise jocurile de noroc, activitatea cu publicul a saloanelor de înfrumusețare, coafură, frizerii, tatuaj, masaj, bronzat, activitatea cu publicul a hotelurilor, cu excepția cazării persoanelor care efectuează deplasări în interes profesional. Nu se pot organiza nici spectacole și concerte, dar nici competiții sportive, individuale sau colective, care se desfășoară în spații închise sau deschise, cu excepția celor profesioniste organizate de federațiile de specialitate.

Magazinele închid la ora 21,00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de benzină.

Se limitează numărul de persoane în hypermarket-uri, supermarket-uri și magazine la maxim 30% din capacitate.

Sâmbătă și duminică centrele comerciale își vor suspenda temporar activitatea pentru o perioadă de 14 zile, cu excepția celor care vând alimente, a farmaciilor, curățătoriilor sau magazinelor care vând hrană pentru animalele de companie.

Transportatorii care trec prin Baia Mare pot opri în stații.

Băimărenii vor primi mesaj prin RO-ALERT.

Rata de infectare în Baia Mare a ajuns la 6,47 la mia de locuitori.

Totodată, Comitetul pentru Situații de Urgență (CJSU) Ialomița a propus, miercuri, în ședință, carantinarea orașului Slobozia, începând de joi, de la ora 12.00, pentru o perioadă de 14 zile.

Ca urmare a creșterii accelerate a răspândirii virusului SARS-COV2 pe teritoriul municipiului Slobozia, miercuri seara CJSU Ialomița a propus carantinarea zonală a municipiului Slobozia începând de joi, ora 12, pentru o perioadă de 14 zile.

„Propunerea CJSU se comunică Departamentului pentru Situații de Urgență, urmând ca după decizia DSU, aceasta să fie publicată în Monitorul Oficial. Astăzi (miercuri – n.r.) situația epidemiologică ne arăta un indice de infectări de 7,46/1000 de locuitori, ceea ce arată o răspândire a virusului deosebit de periculoasă pentru populație”, arată Prefectura Ialomița.

Propunerea CJSU prevede, printre măsurile de interes general, interzicerea intrărilor și ieșirilor din localitate pe alte căi decât drumurile naționale și județene, interzicerea circulației și staționării în spații publice a persoanelor. Este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință și locul desfășurării activității profesionale și înapoi și deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesitățile de bază, inclusiv pentru asigurarea necesităților de bunuri în interes profesional. De asemenea, este permisă deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată.

În timpul caratinării sunt permise deplasările scurte în zona din jurul locuinței legate de activitatea fizică individuală, cât și pentru nevoile animalelor de companie, este permisă deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat ori pentru activitățile agricole. Este permisă deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei locuințe din afara localității, pentru eliberarea de documente sau a celor necesare pentru obținerea unor drepturi, precum și participarea la programe sau proceduri de tratament. Este permisă deplasarea pentru motive justificate precum: îngrijirea/însoțirea copiilor sau a membrilor familiei, îngrijirea unei persoane aflate în întreținere, asistența persoanelor vârstnice. Este permisă deplasarea pentru realizarea serviciilor de îngrijire personală.

Este necesară completarea unei declarații pe propria răspundere din care să reiasă motivul deplasării atât pentru interiorul localității, cât și pentru ieșirea din localitate. Pentru deplasarea în interes profesional, cetățenii sunt obligați să prezinte personalului autorităților abilitate legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Pentru deplasarea în interes personal, cetățenii sunt obligați să prezinte personalului autorităților abilitate o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere va trebui să conțină numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/locul activității profesionale, motivul deplasării, data și semnătura.

Se va interzice circulația și formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleași familii.

sursa:https://www.cotidianul.ro/baia-mare-intra-in-carantina/

Minciuna cu „dragi români“

 


„Să le spunem românilor adevărul”, zicea o dată prin telefon fanfaronul de Rareș Bogdan în timp ce se lăfăia cu burta la soare pe o plajă la Mediterana. Dragi români, zice, din cînd în cînd, Klaus Iohannis. După cum spune, și după cum îi scrîșnesc măselele, se înțelege că îi sunt atît de dragi, încît n-ar avea în cap decît Miorița, Meșterul Manole, plaiuri însorite și doine. El, cînd rostește, parcă ordonă. Ai zice că se aude la un patefon și că îl doare gîtul. Cam așa sunau și ordinele date de căprari pe front. Am căutat pe Google expresia ”Dragi români”. Este plin de Klaus Iohannis. Merită trecute la Opere alese și acest „Dragi români, lăsați, între 11 și 13, pensionarii să-și facă aprovizionarea! Noi avem timp tot restul zilei. Haideți să ne protejăm ..” Aș adăuga-o și pe aceasta: „Dragi români, virusul este încă printre noi! Cu cât conştientizăm mai bine, cresc şansele noastre să controlăm şi să stopăm epidemia COVID-19”.
Cu adevărat apoteotic și măreț a fost acel „dragi romani” de la alegerile europarlamentare:
” Bună seara, dragi români, sunteţi fantastici, vă felicit! Aţi votat clar şi ferm pentru o politică corectă, pentru o justiţie independentă, …”.
La așa dulceață de adresare, ce mai contează o cacofonie!

Să le arătăm românilor, zice țărănoiul de Florin Roman, un pîrlit de ziarist de la Alba Iulia, care se joacă de-a țara și de-a parlamentul de parcă ar sări călare la un lapte gros pus la cale lîngă zidul bisericii. La el,„dragi romani” iese ca o propoziție scoasă din găleata cu rahat:  ”Dincolo de războiul cu pandemia, dragi români, mai avem un  război de dus: ciuma roşie trebuie extirpată până la capăt!”.
”Iubiți români”, zicea Gheorghe Funar, încercînd să nu se trădeze că mai vorbea cu el însuși. Spuneți asta românilor, zic pesediștii în criză de un limbaj mobilizator etc.

Dragi români în sus și dragi romani în jos, de parcă de peste tot ar vorbi cîte un Cațavencu ieșit din mormintele lumii lui Caragiale. Este semnul că nerușinarea și goliciunea politicianului român au atins cote maxime. Nu mai știe ce să mintă, ce să promită și cum să o scalde. Și o dă cu „dragi români”, știind că sintagma închide gura oricărui nemulțumit. Dacă ești drag, ești și iubit. Și, dacă ești iubit, înduri orice și crezi orbește. Iubirea nu minte. Dar, nu în politică. În limbajul politic, dragostea este numai o spoială, iar iubirea nu există. Nici prietenia! Vă aduceți aminte de minciunile gogonate ale lui Victor Ponta despre prietenia trainică, mai solidă ca un protocol care îl lega de Crin Antonescu?
Și partidele au început să vorbească des cu „dragi români”. PNL-ul are și el la activ asemenea apeluri țîșnite din inimă, demne de Radu Câmpeanu și de Ionescu Quintus: ”Păi, dragi români, nici astăzi nu vă opreşte nimeni să lucraţi după vârsta de pensionare! Dar acum, dacă veţi lucra după 65 sau 63 de ani, veţi lua atât pensia la care aveţi dreptul, cât şi salariul pentru care munciţi”.
Vorbește cineva despre „compatrioți” sau despre „dragi cetățeni”? Doar români și iar români! Pentru politicianul tembel, folosirea cuvîntului român are valoare de proiectil afectiv. Își imaginează că intră în mintea și în sufletul oricui. Ați auzit pe cineva spunînd „stimați compatrioți” sau „dragi cetățeni”? Sunt reci și neconvingătoare. Nimeni nu cîntă „Noi suntem cetățeni”. Toți strigă „Noi suntem români!”. De ani buni, patria a fost coborîtă la nivel de „țara asta”, iar patriotismul a devenit desuet. Pentru lepre, patriotismul este chiar o rușine!
„Dragi români” este doar un apel care trădează prefăcătoria politicianului de azi, pudrată cu un iz nationalist, un discurs de om care spală putina de îndată ce și-a încheiat discursul.

sursa:https://www.cotidianul.ro/minciuna-cu-dragi-romani/

Împiedicată să depună jurămîntul de primar

 


Deși a trecut o lună și jumătate de la alegerile locale, noul primar ales al municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, nu a depus încă jurămîntul și, implicit, nu-și poate începe mandatul!

Astăzi, însă, s-a încheiat procedura de validare a consilierilor supleanți, așa încît primarul în funcție, Mihai Genoiu, a convocat pentru vineri, 13 noiembrie, ora 10:00 ședința în care Olguța Vasilescu și consilierii supleanți ar trebui să depună jurămîntul, încheindu-se astfel întreg procesul electoral. Ordinea de zi anunțată de Mihai Genoiu este una firească și ar cuprinde mai întîi depunerea jurămîntului de către primarul ales, Olguța Vasilescu, și apoi alegerea celor doi viceprimari.

Numai că, din rațiuni electorale ce vizează alegerile parlamentare, consilierii PNL și USR+PLUS au pus la cale o strategie prin care să amîne depunerea jurămîntului de către Olguța Vasilescu, astfel încît pe toată perioada campaniei electorale Primăria Craiovei să fie condusă de Marian Vasile, deja anunțat ca viceprimar PNL!

Astfel, consilierii PNL și USR+PLUS, care au majoritatea în Consiliul local, au anunțat pe pagina lui Marian Vasile că vor ca această ședință pentru depunerea jurămîntului să aibă loc luni, 16 noiembrie, dar cu o Ordine de zi care trezește foarte mari suspiciuni, căci încalcă orice logică, anunțînd, în acest fel, o strategie ușor de devoalat:

După cum se vede în print-screen-ul de mai sus, consilierii PNL și USR+PLUS ar vrea, la punctul 4, ca mai întîi să depună jurămîntul viceprimarii Craiovei și abia la punctul 6 să depună jurămîntul Olguța Vasilescu, ceea ce ar fi total ilogic!

Scenariul însă este ca după alegerea celor doi viceprimari, consilierii PNL și USR+PLUS, avînd majoritatea, să părăsească sala, astfel încît să nu mai existe cvorum pentru depunerea jurămîntului de către Primar! În acest fel, primar interimar ar rămîne pînă după alegerile parlamentare Marian Vasile, PNL!

Scenariul pare fantezist, numai că el a fost deja anunțat de un fost președinte al PNL Dolj, Horațiu Buzatu, pe pagina sa de Facebook:

Și Horațiu Buzatu, dar și consilierii PNL și USR+PLUS au sperat ca Olguța Vasilescu să fie condamnată în acel penibil dosar cu vopsirea fațadelor, numai că aceasta a fost achitată definitiv încă de săptămîna trecută, așa încît ultima soluție ar fi cea expusă de fostul președinte al filialei PNL, adică aceea de a boicota depunerea jurămîntului de către primarul ales!

Pentru confirmare, l-am întrebat pe Cezar Drăgoescu, propus viceprimar din partea USR+PLUS, dacă nu este normal ca în ședința de consiliu mai întîi să depună jurămîntul primarul ales și apoi să fie aleși cei doi viceprimari. Răspunsul său este sugestiv: „Vă dați seama că asta este o strategie de partid și nu o iau eu, ci se ia de către consilieri, deci nu pot să comentez nimic în sensul ăsta”! Întrebat de ce nu colegii săi nu se vor prezenta la ședința convocată pentru vineri, Drăgoescu ne-a spus: „O să vedeți dvs. în cel mai scurt timp un răspuns oficial pe această temă”.

Lucrurile par destul de clare: strategia consilierilor PSD și USR+PLUS, fiind devoalată de Horațiu Buzatu înainte de a fi pusă în practică, și-a cam pierdut efectul. Cu o majoritate la limită, 14 contra 13, liberalii și useriștii dovedesc că sînt dispuși chiar de la începutul mandatului la mișcări de forță, chiar dacă acestea ar fi împotriva craiovenilor care i-au ales.

Aburii Puterii par deja să le tulbure mințile, mai ales după ce Klaus Iohannis le promite zilnic că vor cîștiga alegerile parlamentare.

sursa:https://www.cotidianul.ro/olguta-vasilescu-impiedicata-sa-depuna-juramintul-de-primar/