7.06.2020

Înghețată de ciocolată


Pe timpul verii, înghețata de casă este un desert delicios și sănătos.

ÎNGHEȚATĂ DE CIOCOLATĂ 

Ingredientele necesare: 480 ml de frișcă, 1 cană (aproximativ 400 g) de lapte condensat, 50 g de pudră de cacao, 175 g de fulgi sau bucăți de ciocolată.

Mod de preparare: 

Cu ajutorul unui mixer, se amestecă frișca până când se obține o cremă aerată, dar fermă. Apoi se adaugă treptat toate celelalte ingrediente, amestecându-le ușor pentru a obține o textura aerată, dar cremoasa în același timp. Apoi se lasă întregul amestec la congelator pentru cel puțin șase ore, înainte de a se consuma.

Poftă bună !

”Miliardar, investitor, filantrop”, așa sunt descriși George Soros și mulți alții în presa de mainstream. Ce înseamnă ”filantrop” și ”filantropie” ne spun William A. Schambra și Michael E. Hartman, foști membri Harry Bradley Foundation, într-un articol publicat de The American Conservative.


Majoritatea americanilor știu că filantropia este acea activitate benevolă a vecinilor și a enoriașilor din organizații mici, locale, prin care încearcă să satisfacă niște necesități umane imediate – acel voluntarism celebrat de Alexis de Tocqueville în ”Despre Democratie in America”.

Da, încă mai există filantropie de acest fel. Însă vârfurile filantropiei de azi din America sunt ocupate de instituții mari, bogate și care nu au nimic în comun cu aceasta activitate, ci o disprețuiesc.

De fapt, un dispreț asemănător a dus la apariția primilor mari granturi, la începutul secolului 20. Aceste fundații au considerat că politica socială din America trebuie să treacă de la tratarea simptomelor problemei – căci doar atât considerau că făceau amatorii în ale filantropiei inspirați de moralitatea retrogradă și de superstițiile religioase. În schimb, America ar fi trebuit să rezolve problemele o dată pentru totdeauna, ducându-se la rădăcina răului. Asta nu putea fi făcut decât prin elite pregătite profesional în acele științe sociale care să le permită decelarea cauzelor și care operează prin birocrații centralizate și organizate rațional.

Astăzi, ideea că filantropia trebuie să ”rezolve problemele o dată pentru totdeauna” este la fel de puternică. Însă, poate din cauza frustrărilor create de un secol de programe sociale ratate, această idee presupune acum aplicarea cunoștințelor experților.

Astfel, idealul filantropic a ajuns să se manifeste prin promovarea unor ”schimbări structurale profunde” în societate, împotriva a aceea ce este perceput ca nedreptăți instituționale fundamentale ale ordinii politice și economice actuale. Așa cum spunea Darren Walker, președintele Fundației Ford – unul dintre pilonii sistemului filantropiei liberale din SUA – este momentul să trecem ”de la mărinimie la justiție”.

Asta înseamnă retragerea puterii deținute de la clasa profesională a elitelor manageriale din prima etapă a revoluției filantropice. Pentru că aceste elite sunt deseori bărbați albi, ele sunt văzute automat o parte din injustiția socială structurală din SUA și, prin urmare, trebuie să plece. Acum ei sunt numiți ”salvatorii albi”, care trebuie înlocuiți de ”decolonizatori”.


PSD și riscul de scufundare. Congresul PSD trebuie să aibă loc imediat și nu online, pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. „Altfel partidul se scufundă”, a declarat, luni, Eugen Teodorovici.


Ce trebuie să decidă urgent CEx-ul PSD: Data Congresului, forma de organizare și sistemul de candidatură. Cum văd eu lucrurile: Congres organizat imediat ‼️ Avem deja un interimat nelegitim și mult prea îndelungat (aproape 9 luni ‼️). Din păcate, mulți dintre primarii şi parlamentarii PSD (inclusiv membrii de partid !) vor să plece către alte partide fiind nemultumiţi de situaţia actuală din partid ! Nu online ‼️ Pentru că este un risc major de eludare a rezultatului. Se poate organiza simultan, în toate județele, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și protecție impuse de situația medicală din România”, a scris pe Facebook Eugen Teodorovici.

El a mai spus că la congresul PSD toți delegații prevăzuţi de Statutul PSD trebuie să aibă dreptul să participe la dezbateri și să-și exprime în mod liber și secret votul.

Sistemul de candidaturi prin Moțiuni nu este prevăzut de Statut‼️ Trebuie aprobat acest sistem și apoi aplicat! În plus, trebuie să permită legitimarea prin vot a fiecărui membru al echipei, pentru a nu promova un tratament inegal, de natură a înlesni accesul nemeritat, sau, din contră, de a îngrădi șansele tuturor celor ce pot și vor să acceadă la orice funcție de conducere în PSD! Stabilirea unui profil de candidat‼️ Trebuie stabilite criterii de pregătire, experiență, competență, integritate și, nu în ultimul rând, de reprezentativitate, în creionarea unui profil de candidat pentru fiecare funcție din conducerea PSD! Și, nu în ultimul rând, toate acestea trebuie mai întâi decise prin vot de o majoritate, nu impuse de cineva sau de câțiva‼️ Altfel … PSD se scufundă”, a conchis Teodorovici.


Membrii Comisiei de anchetă „Sparanghelul” vor discuta cu toate autorităţile care au permis ca mii de muncitori să se înghesuie pe aeroportul clujean, ca să plece la muncă în Germania, anunță senatorul PSD Radu Oprea

 

”La final vom audia ministrul Muncii, ministrul Internelor, ministrul Sănătăţii, ministrul Transporturilor pentru a afla răspunsuri la întrebările care îi preocupă pe români. (…) Ne interesează firmele care au intermediat acest exod al românilor către Germania”, anunță senatorul PSD Radu Oprea.

Vom transmite începând de astăzi adrese către toate instituţiile care au fost implicate în acea perioadă în ceea ce am văzut cu toţii la televizor, două mii de români prezenţi pe aeroportul de la Cluj. Vă readuc aminte că în acea perioadă existau restricţii foarte puternice, existau dispozitive în care Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale erau prezente, românii trebuiau să stea acasă, pentru a părăsi o localitate era interzis, trebuia să completezi tot felul de declaraţii, o birocraţie foarte intensă şi într-o noapte, două mii de români au fost înghesuiţi pe aeroportul de la Cluj. Obiectivele pe care le avem sunt foarte clare, prin hotărârea Parlamentului României sunt cinci obiective pentru a afla de ce şi cum şi cine răspunde pentru faptul că două mii de români au fost în acea zi pe aeroportul de la Cluj”, a spus Radu Oprea, conform news.ro.

El a menţionat că toţi cei responsabili vor fi chemaţi la audieri.

Deci, am stabilit ca astăzi să transmitem scrisori către toate instituţiile care sunt implicate în acest proces şi apoi vom chema la audieri, începând cu cei care sunt responsabili locali, prefecţii, prefectul de la Cluj, prefectul de la Suceava, prefecţii din judeţele care au fost puternic afectate în acea perioadă şi de unde au provenit majoritatea celor care se aflau la Cluj în acea zi, de asemenea, preşedinţii consiliilor judeţene dacă va fi necesar şi sigur cei care au coordonat dispozitivele, cei care erau oamenii cu responsabilitate în Ministerul de Interne, în Ministerul Apărării Naţionale şi desigur că la final vom audia şi miniştrii: ministrul Afacerilor Externe, ministrul Muncii, ministrul Administraţiei şi Internelor, Ministrul Transporturilor, ministrul Sănătăţii pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări care îi preocupă pe toţi cetăţenii României”, a continuat Oprea.

El a adăugat că vor fi contactate şi ONG-urile şi sindicatele din Germania pe tema muncitorilor români din acea ţară.

Ne interesează firmele care au intermediat acest exod al românilor către Germania şi cred că va fi necesar să contactăm toate organizaţiile neguvernamentale, sindicatele din Germania şi cei care au fost implicaţi pentru că aţi văzut dumneavoastră la acea perioadă în presa germană şi nu numai au apărut foarte multe informaţii despre români. De acolo putem afla, de asemenea, foarte multe informaţii, vom contacta şi organizaţiile neguvernamentale din România care au semnlat şi care au avut spunem noi poziţii foarte puternice în acea perioadă încercând să lămurim cât mai repede toate dedesubturile acestei operaţiuni Sparanghelul, pentru că aşa a rămas deja în mentalul colectiv, aşa este cunoscută această acţiune când două mii de români au ajuns pe aeroportul de la Cluj”, a susţinut el.

Iohannis și sparanghelul

La începutul lunii aprilie, peste 1.500 de români care doreau să plece la muncă în Germania cu zboruri charter au stat înghesuiţ la Aeroportul ”Avram Iancu” din Cluj, fără a respecta niciuna dintre restricţiile impuse de autorităţi pentru a preveni infectarea cu coronavirus.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în acest caz.

sursa: https://www.cotidianul.ro/se-scutura-sparanghelul/

Donald Trump îi arată pisica lui Joe Biden

 

Preşedintele american, Donald Trump, a transmis un mesaj în forță pentru contracandidatul său, Joe Biden.

Donald Trump a distribuit pe contul său de Facebook o postare a echipei sale de campanie. Este vorba despre o fotografie cu un mesaj sugestiv îndreptat către adversarii săi politici. 

În postare apare un bilanț al locurilor de muncă create în luna iunie în SUA, un număr record de 4.8 milioane, cu cât au crescut salariile și care este rata șomajului.

Trump a exultat la statistici, spunând: ”Joburi ! Joburi ! Joburi !”.


Ouă cu Salmonella în supermarketuri


Ouă cu salmonella, distribuite de cel mai mare producător din zona Moldovei, au fost găsite într-un lanț de supermarketuri, relatează România TV. Reprezentanții lanțului comercial au retras deja produsele de la comercializare, iar clienții care au cumpărat deja aceste ouă sunt sfătuiți să nu le consume. 

Salmonella este o bacterie ce poate provoca afecțiuni grave digestive.

Anunțul magazinului 

 

„Stimați clienți,

PENNY vă informează cu privire la rechemarea și returnarea produsului „OUĂ 30 M". București, România, 20 iunie 2020.

SC VANBET S.R.L recheamă preventiv produsul „OUĂ 30 M" cu termenul de valabilitate 05.07.2020, LOT 160, marca de sănătate: RO EPC 53 CE, vândut de către PENNY | REWE România. În urma unei analize, a fost detectată Salmonella. Aceasta poate provoca afecțiuni grave digestive.

Nu consumați ouăle!



Clienții care au cumpărat acest produs, cu termenul de valabilitate menționat mai sus, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, PENNY| REWE România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele PENNY.

Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Această rechemare vizează exclusiv produsul „OUĂ 30 M" cu termenul de valabilitate 05.07.2020, LOT 160, marca de sănătate: RO EPC 53 CE.

Alte tipuri de ouă nu sunt periculoase 

 

Alte produse vândute de PENNY | REWE România, inclusiv alte tipuri de ouă, nu sunt afectate de această rechemare.

PENNY | REWE Romania îşi cere scuze pentru incovenientele create. Pentru mai multe informații, ne puteți contacta telefonic la 0800.110.111 (Luni ‐ Sâmbătă 08:00 ‐ 21:00) sau pe adresa de mail contact@penny.ro", se arată în comunicatul companiei.


Bătrâni înșelați de Casa de Ajutor Reciproc


Mii de bătrâni din Constanța au fost înșelați de Casa de Ajutor Reciproc din oraș. Protecția Consumatorului a făcut un amplu control la această instituție după ce s-au primit mai multe reclamații, relatează România TV

După verificarea contractelor de credit, oamenii legii au aflat că pensionarilor li se percepeau dobânzi mai mari, dar existau și costuri ascunse în contractele oamenilor. Mai mult, unii dintre ei nici măcar nu primeau o copie a contractului, a mai precizat sursa citată. 

Nereguli de natură penală 

 

Inspectorii OPC spun că vor sesiza toate instituțile statului pentru că ar exista și nereguli de natură penală la Casa de Ajutor Reciproc din Constanța. 

În urma verificărilor a reieșit că peste 3700 de pensionari au fost înșelați. 

sursa:https://www.dcnews.ro/batrani-inselati-de-casa-de-ajutor-reciproc-constanta-opc-a-facut-verificari_757897.html

Compozitorul italian Ennio Morricone a murit


Compozitorul italian avea 91 de ani. 

În cariera sa, Ennio Morricone a compus muzică pentru peste 500 de filme, câștigând ultimul Oscar pentru coloana sonoră a filmului ”The Hateful Height” în 2016. 

În urmă cu câteva zile, compozitorul italian Morricone a fost victima unui accident, în urma căruia femurul a fost fracturat. El a murit într-o clinică din Roma, în urma complicațiilor. 





DALAI LAMA, aniversare specială

 

Dalai Lama marchează aniversarea vârstei de 85 de ani prin lansarea unui album muzical cu mantre şi învăţături. 

Cu ocazia aniversării vârstei de 85 de ani, Dalai Lama a lansat luni, un album muzical cu mantre şi învăţături. Albumul, intitulat ''Inner World'' începe cu piesa ''One Of My Favourite Prayers'' şi continuă cu meditaţii şi învăţături recitate de liderul spiritual tibetan exilat, acompaniat de muzică.

Ideea albumului a pornit de la muziciana Junelle Kunin, elevă a lui Dalai Lama din Noua Zeelandă, care l-a contactat în 2015 şi i-a făcut această propunere. Spre surprinderea ei, Dalai Lama a acceptat, citează Reuters

''Am crezut că va trebui să încerc să-l conving. La momentul înregistrării, Doamne, tremuram ca o frunză înainte de a intra acolo'', a povestit ea.

Înregistrările au fost făcute la reședința lui Dalai Lama


Kunin a efectuat înregistrările la reşedinţa lui Dalai Lama din Dharamsala, India. După ce a revenit acasă, ea a lucrat împreună cu soţul său, Abraham, şi cu alţi muzicieni pentru a produce muzica pentru piese.

''Este o onoare incredibilă. A fost intimidant având în vedere încrederea acordată şi responsabilitatea'', a declarat Abraham Kunin.

Într-o înregistrare video de promovare a albumului, întrebat de ce a acceptat ideea, Dalai Lama a răspuns: ''Însuşi scopul vieţii mele este acela de a servi pe cât de mult pot''.

Cine este Dalai Lama

 

Al 14-lea lider spiritual tibetan, Dalai Lama s-a născut pe 6 iulie 1935, în familia unor agricultori din satul Taktser, în nord-estul regiunii care acum face parte din Republica Populară Chineză.


La vârsta de doi ani, Lhamo Dhondup, aşa cum se numea atunci, a fost recunoscut drept ''reîncarnarea liderului anterior Dalai Lama, Thubten Gyatso''. A fost întronat oficial, în 1950, ca cel de-al 14-lea Dalai Lama (''Ocean de înţelepciune'').

A început educaţia monastică la vârsta de şase ani şi a obţinut diploma Geshe Lharampa (doctorat în filosofie budistă), când avea 25 de ani, conform datelor biografice publicate pe pagina Premiilor Nobel (www.nobelprize.org).

În 1950, Sfinţia Sa a fost chemat pentru a-şi asuma puterea politică deplină ca şef de stat şi de guvern când Tibetul era sub ameninţarea Republicii Populare Chineze. După răscoala nereuşită a populaţiei tibetane, Dalai Lama a părăsit Lhasa, capitala Tibetului, iar în 1959, a fost forţat să se exileze în India, după ocuparea militară a Tibetului, ce avea să devină Regiunea Autonomă Tibet. Din 1960, locuieşte în oraşul indian Dharamsala, supranumit şi ''micul Lhasa'', scaunul guvernului tibetan în exil, potrivit www.nobelprize.org.

În 1989, Dalai Lama a primit Premiul Nobel pentru Pace.

A primit peste 150 de premii, titluri onorifice, distincţii, în semn de recunoştinţă pentru mesajul cuprinzător de pace, non-violenţă, înţelegere inter-religioasă, responsabilitate universală şi compasiune. A semnat ca autor sau co-autor peste 110 lucrări, citează Agerpres.