6.28.2021

Statuia ”Inima lui Isus” din Harghita, este considerată cea mai înaltă operă de artă din Europa

 


Statuia lui Iisus din Harghita a fost ridicată în 2011, pe dealul Gordon, aflat între Odorheiu-Secuiesc și Praid și este cea mai înaltă operă de artă din Europa de Est care-l reprezintă pe Mântuitor.  Construcția a fost denumită „Inima lui Iisus”, e făcută din fier galvanizat și oțel inoxidabil, iar la cei 22 de metri înălțime este o operă de artă unicat care concurează cu celebra statuie de la Rio a Mântuitorului.

La doar 5 ore de condus cu mașina din Capitală până în zona dealului Gordon din Harghita, se află construcția pe care o putem numi o „a opta minune a Lumii” pentru România. Impunătoarea statuie a Mântuitorului se află pe drumul dinspre Odorheiu Secuiesc către Târgu Mureș, la intrarea în comuna Bisericani, de unde traseul mai continuă 5 kilometri pe o porțiune anevoioasă.

Statuia Inima lui Iisus care domină dealul Gordon din Harghita este opera artistului Zavaczky Walter, iar costurile pentru ridicarea acestei opere de artă au fost de 200.000 de euro.



Imaginea mantiei lui Iisus formată din cele 4 rânduri de tablă cu brațele deschise ce par a cuprinde întregul ținut într-o imaginară binecuvântare, amintește de statuia lui „Cristos Mântuitorul“(Cristo Redentor), din capitala Braziliană.

Conform primarului comunei Lupeni, Albert Mátyás,  fondurile pentru construirea monumentului au provenit de la Fundaţia Protemp, dar și de la contribuțiile din partea patronului fabricii de brânzeturi Gordon din județul Harghita și de la donațiile strânse de primăria comunei.

„Costurile privind statuia Inima lui Iisus se ridică la suma de 200.000 de euro, suportate de Fundaţia Protemp şi de societăţile comerciale din zonă. Consiliul Local a participat la finanţarea lucrării cu suma de 100 de milioane de lei vechi”, a precizat Albert Mátyás, conform România Liberă.

La începutul anului 2011, primarul comunei Lupeni, anunța spre suprinderea locuitorilor construirea unui masiv monument care va oferi vizitatorilor șansa de a admira panorama de la Odorhei până la Sovata.

„Statuia, înaltă de 22 de metri, va aminti de statuia uriaşă a lui Iisus din Rio de Janeiro şi va fi amplasată pe muntele Gordon, la o înălţime de 946 de metri, la poalele căruia se află satul Bisericani. În interiorul ei va exista o scară pe care vizitatorii vor putea urca până în vârful statuii, pentru a admira panorama, de la Odorhei până la Sovata”, declara la vremea aceea primarul comunei Lupeni, Albert Mátyás.

Cea mai înaltă statuie a lui Iisus din Europa de Est, ridicată în Harghita, a fost inaugurată la data de 21 august 2011, în ultima zi a Primului Congres Mondial al Igienei, a Calităţii şi Controlului Laptelui, numit „Galacticus”, organizat în cadrul celei de a II-a Intâlniri Mondiale de Dezvoltare Durabilă.

După spusele celor care au vizitat impresionantul monument, Inima lui Iisus, care își întinde brațele ocrotitor asupra dealurilor din Harghita, experiența este una extrem de specială. Curioșii trebuie să urce mai întâi pe o scară în spirală, care se află în interiorul construcției și care urcă până în zona capului impunătoarei statui a Mântuitorului.


În Canada, s-a bătut recordul de căldură. Temperaturi de foc pe toată planeta, în Irak s-au depăşit 50 de grade

 


Cele mai călduroase zone de pe glob sunt în momentul de faţă Europa de Est şi nordul Americii de Nord, ambele zone înregistrând de la zi la zi recorduri de temperatură.

Zi istorică duminică, în Canada, unde s-a bătut recordul naţional de căldură, cu 46,6 grade Celsius, cea mai mare valoare termică înregistrată vreodată  în această ţară. Valoarea s-a consemnat la Lytton, în Columbia Britanică. De asemenea, s-a bătut recordul regional în statul Victoria (37,7 grade Celsius), dar şi în Insula Vancouver, unde s-au atins 41 de grade. De remarcat că în nu mai puţin de 23 de localităţi s-au depăşit duminică 40 de grade. Recordul naţional în Canada a fost bătut astfel după aproape 84 de ani, precedenta valoare maximă, 45 de grade Celsius, fiind consemnată în iulie 1937, potrivit The Guardian.

Tot duminică s-a depăşit în premieră pe 2021, pe teritoriul Irakului, valoarea de 50 de grade Celsius, termometrele indicând 50,4 grade la Basra. Irakul devine astfel a opta ţară care depăşeşte pragul de 50 de grade anul acesta.

În weekend mai multe capitale au fost afectate de călduri fără precedent, astfel că la Baku, în Azerbaidjan, s-a consemnat sâmbătă cea mai fierbinte zi de iunie (40,5 grade Celsius), în Grecia au fost 42,9 grade, în Macedonia de Nord 42,3, iar în Rusia s-a înregistrat p nouă maximă pentru 2021, respectiv 40,8 grade Celsius. În acelaşi timp, vinerea trecută a fost cea mai călduroasă zi din Africa, cu 49,1 grade Celsius consemnate la Salah, în Algeria.

Un medic din Italia a fost acuzat de omor, după ce o româncă a murit în urma unei liposucții

 


Mattia Colli a fost acuzat de omor, după ce o româncă de 36 de ani a murit în 2018, din cauza unor complicații de la o operație de liposucție. Omul era o somitate medicală la ”Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică MC” din Italia.

Scandal în lumea medicală din Italia.  După ce a fost supusă unei operaţii de liposucţie, Ana Maria Crăciun, în vârstă de 36 de ani, a trecut printr-o perioadă foarte grea. S-a întors în România şi a trecut prin alte intervenţii chirurgicale, pentru ”fasciită necrozantă”, adică o formă gravă de infecție.

Infecţia intraspitalicească dobândită în Italia, dar şi o culpă medicală a doctorului care a operat-o la Milano, au condus la înrăutăţirea stării de sănătate a femeii.

După aproximativ ”9 luni de agonie”, așa cum a acuzat partenerul ei, Ana Maria Crăciun a murit. Bărbatul a depus o plângere conform căreia operația de liposucție i-ar fi cauzat moartea româncei, informează stiridiaspora.ro.

În România, Ana Maria Crăciun a suferit mai multe intervenții pentru a se trata de ”fasciită necrozantă”, ceea ce se referă la o formă foarte gravă de infecție.

Pentru că starea ei nu s-a îmbunătățit, femeia a fost transferată la Fundația Poliambulanza din Brescia și apoi la un hospice din Orzinuovi.

Din nefericire, după ”9 luni de agonie”, așa cum a acuzat partenerul ei, în anul 2018, Ana Maria Crăciun s-a stins.

Bărbatul a înaintat o plângere autorităților, conform căreia operația de liposucție coordonată de medicul Mattia Colli de la ”Centrul de Chirurgie Plastică și Estetică MC” din Milano a condus la moartea pacientei, notează stiridiaspora.ro.

Potrivit avocatului medicului Mattia Colli,  Gian Filippo Schiaffino, cadrul medical „a respectat toate regulile și prescripțiile chiar și în faza postoperatorie”.

De altfel, personalul unei clinici de înfrumusețare din Capitală este acuzat de malpraxis, după ce mai multe femei au reclamat că au fost mutilate în urma operațiilor estetice eșuate. Mai mult, angajații nu aveau drept de practică și făceau intervențiile la mall sau la coafor.

Operații estetice la mall, la coafor, servicii neînregistrate în acte, pentru a evita plata impozitelor la stat, aceasta era „rețeta” unei clinici din Capitală, scrie digi24.ro.

Procurorii efectuează nu mai puțin de 45 de percheziții în acest caz, în jumătate din județele țării și ridică documente de la firmele care colaborau cu această clinică.

Coaliţia de guvernare, pe un butoi de pulbere

 


Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, la nivelul coaliției de guvernare, s-a decis ca parlamentarii să fie prezenți la moțiunea de cenzură, dar să nu voteze.

Orban şi Barna se contrazic pe moţiunea de cenzură. Totodată, liderul USR, Dan Barna, anunță faptul că parlamentarii USR-PLUS vor fi prezenți și vor vota împotriva moțiunii de cenzură.

Orban şi Barna se contrazic pe moţiunea de cenzură. Ce decizii au luat cei doi lideri

”Le cer PSD-iștilor să nu se mai implice în campania internă a PNL, rostind minciuni despre mine. Niciun parlamentar PNL nu va vota moțiunea de cenzură. La nivelul coaliției s-a decis ca parlamentarii noștri să fie prezenți, dar să nu voteze.

Obiectivul nostru este ca PSD și AUR să nu ia niciun vot în plus față de numărul parlamentarilor pe care îi au.

Au fost multe minciuni ale celor de la PSD, care au spus că parlamentari ai PNL sau ai altor parteneri din coaliție vor vota moțiunea de cenzură.

Noi am luat o decizie la nivelul coaliției, sigur că ar trebui să mărim numărul participanților la coaliție cu toți membrii Biroului Politic Național al USR, ca să fim siguri că se înțeleg toate deciziile.”, a spus Ludovic Orban.

Dan Barna îl contrazice pe Orban și arată că parlamentarii vor fi prezenți, dar vor vota împotrivă.

„Parlamentarii USR PLUS vor participa la votul moţiunii de cenzură. Vom vota împotriva moţiunii de cenzură. Nu e niciun de echivoc aici. Vom fi prezenţi, vom participa fără niciun fel de problemă”, a declarat Dan Barna, la finalul şedinţei de luni a Biroului Naţional al partidului.

PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, a anunţat miercuri prim-vicepreşedintele partidului Sorin Grindeanu, care a  afirmat că Guvernul actual este un dezastru pentru români şi pentru firmele româneşti şi şi-a exprimat speranţa ca, spre binele României, moţiunea să treacă.

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit miercuri pentru prezentarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, care a fost depusă dimineaţă de parlamentarii PSD. Moţiunea este intitulată „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”, iar în textul acesteia social-democraţii susţin că guvernarea PNL-USR-UDMR „conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.

Sorin Grindeanu a fost întrebat ce şanse are moţiunea să treacă, acesta spunând că sunt informaţii că sunt mai mulţi parlamentari din coaliţia de guvernare care ar urma să „întoarcă armele”. Grindeanu a explicat şi care sunt variantele pe care PSD le-ar lua în calcul, dacă moţiunea ar trece şi guvernul Cîţu ar cădea.

Cum a făcut Clotilde Armand Bucureștiul de râs în toată Europa

 


Bucureștiul a ajuns de râsul lumii. Priveliștea jucătorilor din Naționala Franței de la hotelul de lux : gunoaie, șobolani, oameni fără adăpost. "Nu prea își merită renumele de Micul Paris", au spus jurnaliștii francezi. În tot acest timp, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, pare că își vede liniștită de viață, fără să acorde o importanță prea mare acestor probleme.

Gunoaiele aflate pe străzile Bucureștiului au atras numeroase critici din partea jurnaliștilor și jucătorilor francezi veniți în țara noastră pentru a vedea meciul Franța – Elveția, din cadrul EURO 2021. Cei mai mulți au spus că Bucureștiul nu prea își merită renumele de „Micul Paris”.

România este gazda celui de-al patrulea meci din cadrul EURO 2021, dintre Franța și Elveția, care va avea loc în această seară de la ora 22, pe Arena Națională. Jucătorii au fost întâmpinați de străzi invadate de gunoaie, de oameni fără adăpost refugiați în parcurile centrale și, nu în ultimul rând, de șobolani.

Adrian Viegheciu, consilier din partea PSD în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a postat un clip video pe rețelele sociale în care arată exact care e priveliștea jucătorilor din echipa Franței. Sportivii sunt cazați la Athénée Palace Hilton, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din centrul Bucureștiului, vizavi de Ateneul Român, dar în momentul în care ies din clădirea de cinci stele pășesc pe tărâmul gunoaielor de care Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, nu pare să fie prea deranjată.

„Astăzi am văzut multă supărare pe Facebook și prin presă din cauza unor declarații ce aparțin jurnaliștilor și jucătorilor francezi cu privire la orașul nostru. Au spus, unii mai elegant, alții mai puțin, că București nu prea își mai merită renumele de „Micul Paris” și că mai are de lucru până acolo.

Înainte să le taxăm aroganța (care a existat dintotdeauna în ceea ce-i privește), aș vrea să vizionați clipul de mai jos. Așa a întâmpinat Capitala noastră cea mai valoroasă națională de fotbal a lumii. Asta au văzut pe geam superstarurile mondiale Mbappe, Pogba, Griezmann, Kante ori Benzema și toată presa lumii venită la București pentru meciul de luni din optimile Euro 2020.

Spuneți voi dacă este normal așa ceva și dacă Nicușor Dan și Clotilde Armand mai au vreo urmă de demnitate, că eu nu mai am putere. Pentru a mia oară o spun, dar chiar este rușinos modul în care acest oraș este condus. Așa că înainte să-i acuzăm pe francezii lor că sunt aroganți, ar trebui mai întâi să-i tragem la răspundere pe ai noștri că sunt incompetenți și delăsători”, a scris Adrian Vigheciu pe Facebook, în descrierea unui clip video absolut șocant.

Ce au scris jurnaliștii de la „L’Equipe“ despre Bucureşti?

*Bucureşti eurosceptic – Capitala română nu manifestă mare interes pentru Euro

*Aici e un mic Paris. Totuşi, în afara unei replici a Arcului de Triumf, nu e chiar evident. Bucureştiul e un oraş eterogen, cu un mozaic de cartiere foarte diferite. E dificil să găseşti puncte comune între festivul Lipscani, împrejurimile şic ale parcului Herăstrău şi aceste serii de blocuri lungi, albe sau gri.

*Euro? Doar panourile albastre demonstrează existenţa competiţiei. Trebuie să fii creativ pentru a detecta o formă de efervescenţă. Steagurile naţionale flutură peste tot. Şi, pe măsură ce ne apropiem de Palatul Parlamentului, sentimentul de a nu vedea decât aceste benzi, albastru, galben şi roşu, se întăreşte.

*Bucureştiul respiră, oficial. După două luni de izolare strictă, în iarnă, măsurile au fost ridicate. Fără mască, afară. Restaurantele şi cluburile de noapte s-au deschis de săptămâni.

Naţionala Franţei, reacţie după ce presa franceză a ironizat Bucureştiul: „Aici e mai bine decât la Budapesta“

Simţind că echipa sa riscă să fie fluierată şi huiduită, diseară, pe „Arena Naţională“, selecţionerul Didier Deschamps a încercat să repare ce au stricat conaţionalii săi prin articolele lor din ultimele zile.

„Noi am fost primiţi foarte bine, nu ne plângem de absolut nimic. Nu noi am ales hotelul, UEFA l-a ales, şi pot spune că e foarte frumos, condiţiile sunt foarte bune. Mă bucur să văd atâţia suporteri. Din păcate, n-am reuşit să facem fotografii cu ei sau să le oferim autografe, aşa cum ne-am fi dorit.

Stadionul pe care ne-am antrenat ieri (n.r. – Arcul de Triumf) a fost în stare foarte bună, de o calitate înaltă, aşa că nu suntem îngrijoraţi de nimic.

Chiar pot spune că pentru noi a fost mai bine aici decât la Budapesta, dacă vorbim despre condiţiile meteo şi despre temperatura. Chiar dacă sunt temperaturi ridicate şi aici, nu e, totuşi, la fel de cald ca la Budapesta. Dar revin şi spun că nu pot să mă plâng absolut deloc de condiţiile de la hotel”, a declarat selecționerul Didier Deschamps.

Clotilde Armand ridică din umeri, la mai bine de o lună de când a început scandalul gunoaielor

Scandalul gunoaielor din Capitală pare că e departe de a se termina, la mai bine de o lună de când a stârnit revoltă printre locuitorii țării.

În urmă cu o săptămână și jumătate, Garda de Mediu a confirmat că a amendat Primăria Sectorului 1 cu suma de 160.000 de lei din cauza gunoaielor. Garda de Mediu a amendat şi operatorul de salubritate din sectorul 1 cu suma de 70.000 de lei, pentru nerespectarea condițiilor impuse în Autorizația de Mediu.

Cu toate acestea, soluțiile din partea primarul Sectorului 1 întârzie să apară. În timp ce toată lumea se plânge de situația din centrul orașului, Clotilde Armand e de părere că „suntem pe drumul cel bun”.

„Sper să audă acum toți colegii liberali care au ales să mă denigreze și n-au înțeles problema de fond în această criză. Dragi colegi liberali din Sectorul 1, facem administrație și nu politică. Trebuie să reușim să reconstruim acest sector distrus de cei din urma noastră. Știu că este dificil și multe firme de partid care erau abonate până acum la banii publici fac presiuni. Însă interesul comunității este deasupra politicului și doar el trebuie să ne guverneze”, a spus Clotilde Armand acum câteva zile.

Marcel Ciolacu se bazează pe Orban la moţiunea de cenzură

 


Preşedintele PSD anunţă că Guvernul Cîţu ar putea să pice în urma moţiunii de cenzură, deşi vineri mai era nevoie de cel puţin 29 de voturi, în condiţiile în care nu ar fi niciun absent de la PSD.

Marcel Ciolacu afirmă că parlamentarii PSD, cu excepţia unuia care suferă de o boală incurabilă, vor fi prezenţi la votul moţiunii de cenzură marţi, el arătând că demersul PSD va fi susţinut şi de deputaţi şi senatori din afara partidului. „Este posibil ca marţi să treacă această moţiune de cenzură”, susţine liderul social-democrat.

„Noi avem o posibilă singură lipsă – un deputat care are o boală incurabilă într-o fază foarte avansată – dar şi el încearcă să ajungă la vot. Am înţeles de la colegii de la AUR sunt cu toţii prezenţi. Categoric, deja au anunţat cei neafiliaţi că vor susţine moţiunea, vor fi voturi şi de la grupul minorităţilor şi ne mai trebuiesc voturi din zona actuală a acestei puteri. Ţinând cont că 70% dintre români consideră că suntem într-o direcţie greşită, sunt ferm convins că există şi parlamentari din actuala putere care consideră că suntem în direcţia greşită şi sperăm că voteze această moţiune. Poate domnul Orban ne face surpriză şi îndeamnă anumiţi colegi să voteze această moţiune, nu neapărat ţinând cont de lupta lor politică internă. Poate face un act patriotic şi scapă această ţară de…”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

El susţine că a avut discuţii cu parlamentari din coaliţia aflată la guvernare, arătând că a discutat deja în acest sens.

„Am avut astfel de discuţii, vom vedea marţi ce se va întâmpla. Cred că vor face o presiune fantastică să nu se deplaseze la vot, ca nu cumva să voteze din greşeală”, a adăugat liderul PSD.

În opinia liderului PSD, preşedintele Iohannis „ţine cu domnul Cîţu şi atuncea are tot interesul să nu treacă această moţiune de cenzură”.

„Este posibil ca marţi să treacă această moţiune de cenzură. Eu am spus că are 50% şanse să treacă. (…) Este nevoie de anumite voturi din actualul arc guvernamental”, mai susţine Marcel Ciolacu.

Premierul Florin Cîţu afirmă că nu se aşteaptă ca vreun parlametar al coaliţiei să voteze moţiunea de cenzură, cu atât mai puţin dintre colegii săi de partid. ”În momentul în care votezi cu PSD sau cu AUR nu mai eşti membru PNL”, afirmă Cîţu.

Florin Cîţu a fost întrebat, recent, la TVR 1, dacă crede că din cauza situaţiei actuale din PNL vor exista parlamentari ai partidului care să voteze moţiunea de cenzură anunţată de PSD şi a răspuns: ”Nu ar avea cum. Ştiţi foarte bine că, la aceste moţiuni, membrii coaliţiei, Guvernului nu vor vota, noi stăm în bancă şi nu mă aştept să fie cineva care să voteze cu PSD. În momentul în care votezi cu PSD sau cu AUR nu mai eşti membru PNL”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspuns ironic şi ministrului Cristian Ghinea, care a scris pe Facebook că „Ciolacu s-a văzut pe hol cu un comisar european şi aduce iar veşti catastrofale legate de PNRR, a vorbit prin semne, că nu ştie boabă de limbi străine”. „Cred că domnul prim-ministru al Spaniei şi domnul Timmermans, auzind că am întâlniri cu ei, au învăţat repede româneşte ca să mă pot înţelege cu domniile lor”, a răspuns Ciolacu ironiilor ministrului Fondurilor Europene.

„Fiecare comisar european – eu m-am văzut cu domnul Gentiloni, nu m-am văzut pe holuri, m-am văzut la sediul şi al democraţilor germani, unde am fost invitat şi eu şi domnia sa, unde l-am şi întrebat dacă pot spune public acest lucru – unde mi-a declarat foarte clar că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României e foarte departe până când va termina analiza şi va fi aprobat de către Comisie. Până acuma, se pare sunt 10 state care au trecut, primele două state fiind Portugalia şi Spania, amândouă cu prim-miniştri social-democraţi. Cu domnul Sanchez chiar am stat de vorbă. Ca să terminăm şi asta cu limbile străine: cred că domnul prim-ministru al Spaniei şi domnul Timmermans, auzind că am întâlniri cu ei, au învăţat repede româneşte ca să mă pot înţelege cu domniile sale. Doomnul Sanchez, eu l-am felicitat pentru faptul că a fost al doilea Plan de Redresare şi Rezilienţă, cel al Spaniei aprobat, deja Spania a primit avansul ceva zeci de miliarde, pe care începe deja să le implementeze în reformele din Spania. L-am felicitat, dar l-am şi compătimit, mă uitam la dânsul nici nu ştiam, să-i spun, să nu-i spun, Dom-le, vezi că te-ai cam păcălit, aşa am aflat eu, de la Iohannis, te-ai ca păcălit că te-ai grăbit. Cum poţi să ieşi tu, preşedintele României, să spui ”E bine să întârzie”?”, a afirmat Marcel Ciolacu duminică seară.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat, duminică seară, şi la dezvăluirile lui Ludovic Orban care a reclamat că inspectorul şcolar general al judeţului Brăila a fost schimbat din funcţie pe motiv că îl susţine pe el pentru funcţia de preşedinte al PNL. „Vă daţi seama unde a ajuns această cretinitate în Partidul Naţional Liberal! Noi nu mai vorbim acuma că au venit şi-i schimbă pe PSD-işti. Se schimbă între ei”, a afirmat Ciolacu în acest context.

Scandal cu înjurături şi ameninţări în primărie: „Te distrug ! Nu mai comenta că te distrug !”

 


Scandal la Primăria Târgu Mureș. Unul dintre directori a fost surprins în timp ce urlă la o angajată, o înjură și chiar o amenință. România TV a încercat să îi ceară un punct de vedere acestuia, însă nu a răspuns la telefon.

Korpádi György, director executiv la Primăria municipiului Târgu Mureș, a fost surprins în timp ce ţipă şi ameninţă o angajată.

„Te distrug ! Nu mai comenta că te distrug ! Ieși afară și stai în fața ușii !

Poți să-ți bagi p***Citește ce spune că are eficiență o oră și nu mai comenta. Nu mai comenta că te distrug. Termină ! Termină, mă ! Dacă îți spun să termini … Ieși afară și stai în fața ușii până vine Luminița.

Nu mai fă mutre, mă, uită-te la mine, uită-te la mine, vrei să te distrug ? Te distrug dacă mai faci mutre !”, i-a spus directorul angajatei.

Korpádi György este încă în funcție după acest episod. România TV a încercat să îi ceară un punct de vedere acestuia, însă nu a răspuns la telefon.

Averile miniştrilor din Guvernul Cîţu

 


Declaratiile de avere ale miniştrilor din Guvernul Cîţu arată că în anul pandemiei majoritatea si-au îngrăsat conturile personale. În Guvernul României avem un ministru care conduce un TICO dar incaseaza UN MILION de lei dividende.

Potrivit declaraţiilor de avere, unii au acasă bijuterii si tablouri de zeci de mii de euro, iar altii au lucrat oficial doar pe salariul minim înainte să intre în Guvern. Majoritatea au conturile pline în bănci, iar unii au datorii de sute de mii de euro.

Premierul Florin Cîtu detine o cota de 50% dintr-un teren forestier de 75 de hectare primite ca donație de la părinti în comuna Voineasa din județul Vâlcea. În 2007 premierul si-a cumparat prin credit un apartament în Capitală si mai detine o cotă de 50% dintr-o casă de locuit în comuna Goleşti din Vâlcea, mostenită de la părinti.

Florin Cîţu are în conturi 350 de mii de lei si a împrumutat unei persoane peste 30 de mii de euro. Florin Cîtu si-a trecut în declaratia de avere si o datorie de peste 300 de mii de euro la o bancă. Iar veniturile premierului au depășit anul trecut 275.000 de lei.

Dan Barna are trei apartamente, două la Sibiu si unul in Capitala. Vicepremierul a primit mostenire un teren cu fâneată de peste 1200 metri patrati in judetul Sibiu. Barna a cumpărat anul trecut un tablou în valoare de 8.500 de euro. Liderul USR are în conturi peste 180 mii de lei și peste 50.000 de euro.

Vicepremierul are aproape 1,2 milioane de lei si 50.000 de euro în fonduri de investiții sau fonduri de pensii private. Si tot el detine actiuni sau părți sociale de aproape 50.000 de lei în firme. În calitate de deputat, Dan Barna a încasat peste 138 mii de lei, iar din chiriile de la Sibiu a obținut aproape 26.000 de lei.

Celalalt vicepremier, Kelemen Hunor, detine 5 terenuri în județele Cluj si Harghita și trei case împreună cu soția sa. Liderul UDMR și-a cumpărat anul trecut un autoturism de teren Toyota si detine tablouri în valoare de 6.000 de euro. Familia lui Kelemen Hunor are în conturi aproape 180.000 de lei, dar are și un credit la Bancă de peste 57 de mii de lei. Anul trecut, Kelemen Hunor a castigat peste 290 de mii de lei din indemnizatia de deputat si salariul primit de la UDMR. Sotia vicepremierului este si ea angajata a Uniunii si a castigat anul trecut 86 mii de lei.

Raluca Turcan are un teren de 3.000 mp la Limanu în județul Constanța. Ministrul Muncii deține bijuterii de 12.000 de euro și o mașină Toyota din 2008. Turcan si sotul sau au cumparat in 2017 un apartament in Sibiu si au astăzi în conturi 400.000 de lei și 320.000 de euro. Veniturile familiei au depasit 280.000 de lei, iar dividendele încasate de sotul Ralucă Turcan de la doua firme au depășit 565.000 lei.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu are 16 terenuri si actiuni sau părți sociale în 11 firme. Ministrul liberal detine alaturi de sotie două case și două apartamente, iar în conturi are 280.000 de lei. Virgil Popescu a împrumutat diferite firme cu 740 mii de lei și a dat unei persoane 160.000 de lei.

Ministrul are o datorie la bancă de 150.000 de euro, iar anul trecut a încasat din salarii, alături de sotia sa peste 272.000 de lei. În acelasi timp, a încasat dividende de aproape 150.000 de lei.

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihailă, detine trei terenuri si trei case în Oradea, alături de sotul său. În conturile familiei au peste 560 mii de lei, iar firma soțului a primit un împrumut de aproape 400 mii de lei. Soții Mihăilă au avut salariul minim pe economie anul trecut, ca medici la cele două clinici private ale familiei, dar au încasat dividende de peste 520 mii lei.

Sorin Câmpeanu detine un teren de peste 1400mp în judetul Ilfov. Alături de sotie, Ministrul Educatiei este proprietarul unui aparatament in Bucuresti si al unei case în Otopeni. Ministrul deține și trei mașini: un BMW din 2013, o Dacie din 1980 și un Fiat din 1973. Conturile ministrului Educatiei au crescut în 2020.

Dacă în 2019, Sorin Cîmpeanu avea în conturi aproape 200.000 de lei, anul trecut a ajuns la peste 600.000 de lei. Ministrul are însă si datorii considerabile: are mai multe credite la banci de peste 550 mii de lei.

În Guvern avem si un ministru care conduce un Tico. Ciprian Teleman, ministrul Cercetarii si Digitalizarii detine alaturi de sotia sa o casă în Corbeanca, dar și un Opel Corsa din 2004. Anul trecut familia a castigat din salarii peste 33 mii de lei, dar dividendele încasate au depășit un milion de lei! Firma soției ministrului Teleman a fost mandatarul financiar al USR pentru alegerile locale.

Catalin Drula nu are niciun imobil în proprietate personală, dar detine un teren de aproape 1500 mp. la Mogoșoaia. Ministrul Transporturilor conduce un BMW din anul 2012, iar în conturi are peste 260.000 de lei. Drula a castigat anul trecut venituri de peste 140.000 lei.

Cristian Ghinea nu are terenuri, dar detine alaturi de sotie un apartament in Capitala. Ministrul Investiiilor Europene are datorii de peste 172.000 lei la bancă, iar în conturi are peste 95.000 lei și 14.000 euro. Anul trecut, Ghinea a incasat peste 165.000 de euro in calitate de europarlamentar.

Stelian Ion și-a cumpărat în 2016 un apartament de 67 mp în Constanța. Ministrul Justitiei conduce doua autoturisme Volkswagen si are în conturi peste 325 mii de lei. Anul trecut veniturile sale ca deputat au depășit 133 mii de lei.

Ministrul Economiei are un apartament la Paris, cumpărat în 2007, cu o suprafață de 49 mp. Claudiu Năsui mai detine un apartament de 99 mp, dar nu a mentionat unde se află acesta, in declaratia de avere. Năsui conduce un autoturism Mercedes din 2016 si are în conturi 88.000 de lei, 60.000 de euro și 5.000 de dolari. Anul trecut a încasat aproape 130 mii de lei ca deputat si ministru si a castigat din chirii peste 12 mii de euro.

Ministrul de Interne nu detine terenuri, dar are o casă si un apartament în declaratia de avere. Lucian Bode conduce un autoturism Mercedes Benz din 2016 si a vândut alte doua masini in valoare de 17.500 de euro. Ministrul are in conturi 15 mii de euro si aproape 53 de mii de lei, dar are datorii la Bănci de 29 mii de euro si peste 277 DE MII DE LEI. Anul trecut, familia ministrului de Interne a avut venituri de peste 225 mii de lei.

Ministrul Agriculturii are două terenuri în Cluj, două apartamente și o casă de 280 mp. Adrian Oros conduce doua masini: un BMW din 2009 și o Skoda din 2018. Are în conturi 140 mii de lei, dar si o datorie la banca de 100.000 euro. Anul trecut, veniturile familiei Oros au depasit 350.000 de lei.