*

Așa cum există o ”artă de a călători” sau o ”artă de a povesti”, există și o ”artă de a te informa” despre tot este mai interesant și de folos omului trăitor pe Planeta Albastră. Niciodată nu voi spune că am aflat destul sau că am aflat totul despre orice. O mare parte a timpului meu liber îl petrec colindând Lumea Planetei Albastre, adunând imagini și informații prețioase despre Istoria Planetei, despre Istoria Umanității, despre Învățături ale unor mari maeștri spirituali, informații din domeniile științei, tehnologiei, culturii, din domeniul artei și despre multe alte lucruri care îmi bucură privirea, mintea și sufletul. Vreau să aflu cât mai multe din ”Pomul Cunoașterii”, chiar dacă, după cum susțin unii, Dumnezeu l-ar fi alungat pe Om din Rai, tocmai pentru că ”a mâncat din Fructul Oprit al Pomului Cunoașterii”. Oare, să-l fi făcut Dumnezeu pe Om doar ca să se plimbe pe Pământ, fără a avea o menire, un rost !? Adevărul este doar pe jumătate spus. Dumnezeu nu l-a pedepsit pe om pentru că a ”mâncat din Fructul Pomului Cunoașterii”, ci pentru că a ales din ”Cunoaștere”, pe lângă altele, și gândirea Egoului Negativ, adică a Răului.

FOTOGRAFII VECHI
BLOCUL ”SCALA” din BUCURESTI - ROMANIA - Fotografii din anii 1939-1941.
Blocul a fost construit în 1935, la intersecția Bulevardului Brătianu (actual Bălcescu) cu Str. C. A. Rosetti. Se observă pe fațadă urmele cutremurului din noiembrie 1940.
În anii '50, pe locul casei "Sanitas" s-a ridicat un bloc-plombă, existent și azi.
În urma cutremurului din 4 martie 1977, Blocul ”Scala” s-a prăbușit complet, fiind deja avariat din 1940. După cutremurul din 1977 au fost multe victime omenești.
A fost ulterior înlocuit cu Blocul ”Scala II”, un imobil anost, în stilul practicat de regimul ceaușist, bloc astăzi anvelopat termic.

Foto: Willy Pragher și Arhiva Revistei “Life”

sursa: https://www.facebook.com/rezistenta/photos