CLĂTITE CU DOVLEAC
Ingrediente:
225 g dovleac (dat prin răzătoare sau piure)
300 ml lapte
3 linguri unt topit
1 ou
3 linguri zahăr brun
150 g făină
1 ½ linguriţă praf de copt
¾ sau 1 linguriţă de scorţişoară
¼ linguriţă ghimbir ras
1/8 linguriţă nucşoară măcinată
Într-un bol mare, se amestecă bine, până la omogenizare, dovleacul, laptele, untul topit, oul şi zahărul brun.
Într-un bol separat, se combină ingredientele uscate: făina, praful de copt, scorţişoara, ghimbirul şi nucşoara. Se amestecă bine până la omogenizare.
Se încălzeşte o tigaie sau o tavă de copt la foc mediu, se unge cu ulei dacă este nevoie. Se foloseşte o cană de măsurat pentru a turna aluatul de clătite în tigaie sau în tavă.
Se coc clătitele până se rumenesc frumos, se întorc pe partea cealaltă până capătă o culoare maro-aurie.
Se pot servi aceste clătite cu dovleac așa cum sunt sau unse cu sirop de arţar (sau alt tip de sirop) sau cu dulceaţa preferată sau cu miez de nucă.
AH ! CE BUNE SUNT !
POFTĂ BUNĂ LA CLĂTITE !
sursa: http://clickpoftabuna.ro