8.06.2021

Începe deratizarea în toate grădiniţele, școlile şi liceele din București, anunță Primăria Capitalei

 


Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare București, (CMEIB S.A.) demarează, începând de luni,​ 9.08.2021, tratamente de deratizare și dezinsecție la toate unitățile de învățământ din Capitală.

În vederea desfășurării anului școlar 2021-2022, în condiții optime,​ CMEIB S.A. va efectua, în perioada 9.08 – 11.09.2021, tratamente de combatere a șobolanilor și țânțarilor, în toate grădiniţele, școlile şi liceele din București.

Deratizarea se va efectua pe spațiile exterioare și în subsolurile unităților de învățământ, iar dezinsecția în subsoluri, acolo unde acestea există, potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Totodată, sâmbătă, 7.08.2021, începe și al doilea tratament de deratizare (combatere șobolani) în parcurile Municipalității, la Grădina Zoologică și pe spațiile verzi aflate pe domeniul public (spații verzi aferente blocurilor de locuințe, instituțiilor publice, aliniamente stradale).

Luni, 9.08.2021 și miercuri, 11.08.2021, operatorii CMEIB S.A. efectuează noi tratamente de deratizare și dezinsecție (pentru combaterea țânțarilor și căpușelor) în cimitire și în punctele termice, căminele, gurile de vizitare și canalele aferente sistemului de transport și distribuție agent termic în sistem centralizat.

Ce substanțe vor fi folosite pentru deratizare

Cel de-al treilea tratament de combatere a căpușelor se va aplica în zonele cu vegetație: parcuri, grădini publice, locuri de agrement, cimitire, spații și terenuri aferente imobilelor cu spații destinate locuințelor colective (asociații de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuințe sociale, etc.).

Substanța folosită pentru combaterea căpușelor este MICROSIN, iar tratamentele se desfășoară în intervalul orar 8.00-16.00.

Pentru tratamentele de deratizare se folosesc substanțele​ AGRORAT VAX BLOCKS (pentru rețelele de termoficare) și RACUMIN PASTE (în stațiile de intoxicare amplasate la exterior).

Începând de miercuri, 11.08.2021, Compania Municipală Eco Igienizare București va derula și cel de-al 4-lea tratament de combatere a larvelor de țânțari, operațiune care se desfășoară în zonele din imediata vecinătate a malurilor de lac sau a zonelor cu vegetație dezvoltată în interiorul lacului din imediata vecinătate a malului de lac în zona de mică adâncime a apei.

Substanța biocidă folosită pentru combaterea larvelor de țânțari este VECTOBAC, aprobată de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol fauna și flora de pe malurile lacurilor.

Compania Municipală Eco Igienizare desfășoară și activități de dezinfecție. Începând cu data de 04.08.2021, a fost demarat al 3-lea tratament. Operațiunile de dezinfecție se desfășoară în spațiile interioare aferente clădirilor care aparțin instituțiilor publice și entităților subordonate Primăriei Municipiului București, conform Programului Anual de Acțiune (PUA), aprobat prin HCGMB nr. 123 din 19.05.2021.

Pentru sesizări și reclamații, Compania Municipală Eco Igienizare București poate fi contactată la numărul de Dispecerat 24/24 - 0752.041.898.

Primarul din Ștefăneștii de Jos, Ilfov, cercetat pentru pedofilie și corupție

 


Ionel Robert Ştefan, încă primar în funcţie al localităţii Ştefăneştii de Jos, acuzat şi reţinut pentru acte de pedofilie, mai este vizat de un alt dosar penal.

Ionel Robert Ştefan este încă în funcție pentru că, potrivit legilor în vigoare nu a primit un mandat de arestare, după ce însuși procurorul care a emis ordonanța de reținere, a fost cel care a și revocat-o.

Practic, primarul și toți ceilalți nu au stat în arest, în baza ordonanței de reținere, 24 de ore.

Astăzi aflăm că primarul mai este vizat de un alt dosar penal, care este legat de dosarul de pedofilie. Dosarul este deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov și vizează infracțiuni de corupție.

Potrivit unui răspuns primit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, s-a început urmărirea penală in rem în dosarul penal înregistrat pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită.

Când se făceau cercetări în dosarul de pedofilie, primarul ar fi intervenit pe lângă cei de la DGASPC Ilfov, care aveau dosarul psihologic al copilei abuzate și ar fi cerut să se uite în acest dosar.

De asemenea, se vorbea la vremea respectivă și despre intervenții și presiuni făcute asupra polițiștilor de la Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov.

Dana Budeanu îi face praf pe Cîţu şi pe Arafat : „În secunda aia trebuiau demişi. În acest moment România nu are un guvern”

 


Dana Budeanu i-a criticat pe Florin Cîţu şi pe Raed Arafat după conferinţa de presă de la finalul şedinţei de Guvern de joi, 5 august. Creatoarea de modă spune că preşedintele României trebuia să-i demită pe cei doi pe loc în urma conferinţei de presă.

Dana Budeanu i-a făcut praf pe Florin Cîţu şi Raed Arafat după conferinţa de presă de joi. Creatoarea de modă a criticat modul în care cei doi au răspuns la întrebările adresate de jurnalişti.

”Uitați-vă ce se întâmplă în Guvern. Nu știu dacă cineva a văzut, astăzi, conferința de presă a lu’ Cîțu și a lu’ Arafat. Eu m-am uitat de aici, de la bogați. Ideea este că, ok, fiecare e limitat… a fost, nu a fost la școală, nu contează. Și ajunge prim-ministru, să zicem sau… șefu’ la salvări, nu contează asta. Eu, ca șef al statului – nici nu știu cine e șeful statului, să zicem că e președintele – dacă vedeam conferința de presă de astăzi a lu’ Câțu și a lu’ Arafat, atâta cât a fost ea, cu întrebările alea așa cum au fost ele, îmi dădeam seama că… nu că sunt pe marginea prăpastiei, e o chestie de siguranță națională. Nu mai poți, nu ai cum. În secunda aia demiți PM-ul (n.r. – primul ministru) și pe Arafat pe loc. Nu există. Nu există așa ceva”, a declarat creatoarea de modă la Antena 3.

Creatoarea de modă susţine că în acest moment România nu are un guvern. Aceasta l-a făcut praf pe Florin Cîţu, spunând despre el că nu a știut să răspundă la nicio întrebare de la conferința de presă.

„Cîțu venea după ședința de Guvern, că așa a fost conferința, și au venit ziariștii acolo și au întrebat. (…) Unii au întrebat aberații, alții au întrebat alte chestii. N-a știut să răspundă la nicio întrebare, n-a răspuns la nimic. Venea de la ședința de Guvern. Nu există asta. Noi nu avem guvern! El nu știa nimic. (…) El răspundea: să așteptăm miniștri să vină să spună ce au făcut. Cum miniștri? Păi tu ești șeful lor. Tu ești șeful Guvernului, tu trebuie să visezi ce se întâmplă. Habar n-avea, nu a răspuns la nicio întrebare.

După care, nu știu dacă a observat presa, dar cu siguranță a observat, a spus la un moment dat foarte clar, dar așa, un pic în joacă: domne’, eu am comunicat coaliției că trebuie să existe comunicare. Adică el ne-a anunțat că nu există. Deci după un an, sau de când naiba sunt ăștia, nu există comunicare. Deci noi nu suntem conduși de nimeni. După care spune: însă, comunicarea momentan se face prin presă.

Cîțu ne-a anunțat că noi n-avem guvern. Noi nu avem guvern! (…) Așa sunt și titlurile ultimelor șase luni: Drulă îi dă replica lui Cîțu, Cîțu îi dă replica lui Orban, Orban îi dă replica Cîțu. Ei nu există ca guvern. Ei vorbesc prin presă”, a mai precizat Dana Budeanu la Antena 3. 

Dezastru pe Transalpina și în Târgu Jiu după codul roşu de vijelii

 


Codul roşu de vijelii  a făcut dezastru pe Transalpina. Tarabele din zonă au fost răsturnate din cauza vântului puternic, iar mobilierul din acestea a fost împrăştiat pe şosea.

Chioşcurile din zonă au fost răsturnate de vântul care a suflat cu peste 90 de kilometri pe oră.

Imaginile dezastrului au fost surprinse de un localnic la scurt timp după vijelie. În fotografii se văd mai multe doze de suc împrăștiate pe şosea, după ce frigiderul în care se aflau a fost dărâmat de vânt.

Pe Transalpina și în mai multe zone din județul Gorj a fost cod roșu de furtună joi seară.

Angajații ISU Gorj au intervenit în 11 localități pentru a înlătura acoperișurile căzute, copacii căzuți pe carosabil, cablurile de curent și stâlpi de curent căzuți pe carosabil.

„ISU GJ a intervenit in mai multe localități din județul Gorj pentru gestionarea situațiilor de urgentă generate de fenomenele meteo din aceasta seara. Localitățile unde au intervenit echipajele de pompieri din cadrul subunităților noastre sunt următoarele: mun. Tg-Jiu, Novaci, Pociovaliștea, Baia de Fier, Crasna, Mușetești, Bumbești Pițic, Scoarța, Bălănești, Lelești, Tismana. Intervențiile au fost la acoperișurilor căzute, copaci căzuți pe carosabil, cabluri de curent și stâlpi de curent căzuți pe carosabil” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, potrivit gorjonline.

Dezastru a fost şi în Târgu Jiu. Acoperişurile mai multor blocuri din oraș au fost luate pe sus de vijelie și trântite la pământ.

„O primă evaluare a pagubelor produse de această furtună arată că ne-am confruntat cu un fenomen meteo extrem. Angajați ai municipalității sunt și la această oră la datorie pentru a înlătura resturile aruncate în stradă de vântul puternic. Se muncește alături de reprezentanți ai ISU, Edilitara și ai Poliției Locale, în așa fel încât circulația în municipiu să se desfășoare în mod normal și să fie înlăturat orice pericol pentru cetățeni. Telefonul cetățeanului, 0253984 vă stă la dispoziție pentru a sesiza orice problemă. Nu ezitați să ne contactați” a scris pe contul personal de Facebook primarul Marcel Romanescu.