*

Așa cum există o ”artă de a călători” sau o ”artă de a povesti”, există și o ”artă de a te informa” despre tot este mai interesant și de folos omului trăitor pe Planeta Albastră. Niciodată nu voi spune că am aflat destul sau că am aflat totul despre orice. O mare parte a timpului meu liber îl petrec colindând Lumea Planetei Albastre, adunând imagini și informații prețioase despre Istoria Planetei, despre Istoria Umanității, despre Învățături ale unor mari maeștri spirituali, informații din domeniile științei, tehnologiei, culturii, din domeniul artei și despre multe alte lucruri care îmi bucură privirea, mintea și sufletul. Vreau să aflu cât mai multe din ”Pomul Cunoașterii”, chiar dacă, după cum susțin unii, Dumnezeu l-ar fi alungat pe Om din Rai, tocmai pentru că ”a mâncat din Fructul Oprit al Pomului Cunoașterii”. Oare, să-l fi făcut Dumnezeu pe Om doar ca să se plimbe pe Pământ, fără a avea o menire, un rost !? Adevărul este doar pe jumătate spus. Dumnezeu nu l-a pedepsit pe om pentru că a ”mâncat din Fructul Pomului Cunoașterii”, ci pentru că a ales din ”Cunoaștere”, pe lângă altele, și gândirea Egoului Negativ, adică a Răului.

miercuri, 22 iunie 2016



Ingrediente : 
1 cana albusuri
1 cana zahar pudra
1 cana faina
1 cana fructe confiate
1/2 cana ulei
3 linguri zeama lamaie
3-4 linguri esenta rom 
Se măsoară  ingredientele cu o cana de lapte, de 400 ml. Nu conteaza gramajul, important este sa folositi aceeasi cana ca sa masurati restul de ingrediente. 
Mai intai veti masura albusurile si in functie de cate albusuri aveti, veti pune si restul ingredientelor. 
De exemplu, la jumatate de cana de albusuri veti pune jumatate de cana de faina, etc. Fructe confiate se pot pune  caise, merisoare, stafide etc.
Din aceste  ingrediente obțineți un chec mare, copt in forma de cozonac sau in forma mica de chec cred ca ies doua. 
Se bat  albusurile  pana devin spuma tare.
Se adaugă  zeama de lamaie si zaharul pudra, putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare si lucioasa.
Apoi, se adaugă uleiul si faina si se amesteca cu ajutorul unei spatule pana se incorporeaza.
Fructele confiate se  stropesc  cu esenta de rom si se  lasa sa se hidrateze, apoi se adaugă peste compoziție.
Se omogenizeaza totul, apoi se pune compoziția  într-o  tava tapetata cu hartie de copt.
Se lasă in cuptor  pana se rumeneste usor deasupra.  Pentru siguranta se face  proba cu scobitoarea. 
Se lasă  sa se raceasca complet, apoi se taie  felii.
POFTA BUNĂ  !