10.05.2017

GOGOȘARI MARINAȚI, LA BORCAN, PENTRU IARNĂ





Vă prezint o rețetă de gogoșari marinați fără fierbere. Obțineți o gustare deosebit de aromată și delicioasă. Se prepară simplu și rapid. Pentru un aspect mai apetisant, folosiți ardei sau gogoșari de diverse culori. Un plus de gust, culoare și aromă pentru sezonul rece.

INGREDIENTE

5 kg de gogoșari sau ardei (de orice culoare)

6 linguri de sare grunjoasă neiodată (se găsește în marketuri, dar mai ales la vânzătorii din piețe)

300 g zahăr

500 ml de oțet din vin

1 linguriță de acid salicilic (opțional - înlocuiește conservantul; cine nu suportă aspirina nu este obligatoriu)

piper boabe

semințe de muștar

foi de dafin după plac


MOD DE PREPARARE

- Se spală bine gogoșarii, se curăță de cotoare, se taie întâi pe jumătate, iar apoi încă în 3-4 bucăți.

- Se pun într-un vas mai mare, se presară deasupra sarea, zahărul și acidul salicilic (opțional - căci se păstrează bine și fără conservant), iar la urmă se toarnă oțetul din vin.

- Se amestecă bine, se acoperă vasul și se pune deoparte cam pentru o zi (nu pățește nimic nici dacă stă mai mult).

- Se mai amestecă din când în când pentru ca sarea și zahărul să se dizolve complet și fiecare bucățică de gogoșar să stea în zeama rezultată.

- A doua zi se pune în borcane piper boabe, semințe de mustar și foi de dafin după plac, se îndeasă gogoșarii în borcane.

- Se toarnă peste gogoșari marinata rezultată după ce au stat, până ce îi acoperim cu marinată, se pune capacul și gata.

Borcanele se pun în cămară și GOGOȘARII SE MĂNÂNCĂ CU POFTĂ MARE, LÂNGĂ O FRIPTURICĂ ACOMPANIATĂ DE CARTOFI PRĂJIȚI ȘI O MĂMĂLIGUȚĂ GOGONATĂ !

SĂ AVEȚI SĂNĂTATE !

sursa: http://bucatarul.eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu