5.17.2017

TAINELE VIETII SI ALE MORTII


OBSERVATII ALE OAMENILOR DE STIINTA, PENTRU A DESLUSI TAINA VIETII SI A MORTII




Fiecare dintre noi ne-am intrebat, macar o data, ce se intampla cu adevarat cand mori si daca lumea de dincolo exista sau e doar o amagire a celor vii, ca efect al intrebarilor ramase fara raspuns.
Presa a relatat in numeroase cazuri experientelele celor care au “atins” lumea de dincolo. 


Este dificil de stabilit daca relatarile lor au fost reale, sau doar rodul inchipuirii si fricii de moarte, insa in toate se regasesc cateva elemente cheie : lumina puternica si pura, de multe ori asociata cu Dumnezeu, parasirea propriului corp (levitatia) si trecerea catre cer (alte dimensiuni), tunelul care in unele cazuri este intunecat, in altele luminos si parcurgerea intregii vieti, intr-o vedere panoramica.
Pentru a deslusi taina vietii si a mortii, experti din 25 de spitale din Marea Britanie si SUA, coordonati de specialistii Universitatii Southampton, au anuntat in septembrie 2008 ca au inceput un proiect amplu, care va include observatii atente pe 1.500 de pacienti.

Studiile au aratat o realitate socanta.

Numarul celor care au relatat experiente asemanatoare din pragul mortii este unul extrem de mare.
Intr-o lista a trairilor paranormale de acest gen, specialistii au enumerat nu mai putin de opt stari corelate, desi extrem de putini oameni ajung sa le traiasca pe absolut toate.


Sentimentul de liniste,

Prima senzatie pe care o au cei aflati in pragul mortii, este cea de pace interioara, de liniste sufleteasca, acceptarea mortii si confortul fizic si emotional. Uneori, aceasta stare poate fi precedata de un zgomot extrem de neplacut.


Lumina intensa si pura,

Cateodata, aceasta lumina intensa ( deloc dureroasa) pare sa umple camera in care se afla subiectul. In alte cazuri, pacientii mentioneaza o lumina neobisnuita, care pare sa vina dintr-un colt al camerei, si pe care o asociaza cu Dumnezeu sau cu Paradisul.


Parasirea propriului corp,

Cel de al treilea pas este cel in care persoana in cauza simte ca isi paraseste propriul corp. Exista numeroase mentiuni in care pacientii sustin ca levitau si ca puteau vedea si auzi persoanele din jurul lor, la fel de bine cum isi puteau vedea trupul inert. Uneori, “spiritul” poate zbura in afara camerei, catre cer sau catre ceea ce pare a fi Raiul.


Intrarea in alte dimensiuni,


Indiferent de orientarile religioase ale celui afectat, exista aceleasi mentiuni cu privire la natura locului in care “spiritul” poate ajunge. In marea majoritate a cazurilor, cei aflati in pragul mortii vorbesc de Rai, desi exista si situatii in care oamenii vorbesc de locuri reci, intunecoase, si de voci disperate care se aud in jurul lor, o imagine pe care nu au putut sa o asocieze decat cu Infernul.


Entitati luminoase,


Una dintre cele mai intalnite si mai des relatate experiente este cea a entitatilor luminoase care insotesc sufletul celui aflat in pragul mortii. Majoritatea relatarilor fac referire la un glob de lumina, a carui voce este calda si prietenoasa. Acesta este perceput ca Dumnezeu, un inger, un sfant sau chiar o persoana apropiata care a decedat.


Tunelul,

La fel de cunoscuta este si prezenta tunelului intunecat, pe care spiritul este nevoit sa il traverseze. In unele relatari, la capatul acestuia se afla o lumina, in timp ce altele sustin ca singura sursa de lumina este cea a entitatii care insoteste sufletul celui aflat in pragul mortii. In tunel este mentionata prezenta a numeroase alte spirite, unele ratacite, in timp ce altele isi urmeaza drumul catre aceeasi sursa de lumina.


Comunicarea cu spiritele ,


Inainte ca experienta sa ia sfarsit, pacientii afirma ca au comunicat cu o alta entitate. Aceasta a fost descrisa sub forma unei puternice voci masculine, care îi spune celui afectat ca inca nu a sosit timpul sau si ca trebuie sa se intoarca. Unii subiecti pretind ca li s-a dat posibilitatea alegerii intre lumina divina si intoarcerea in propriul corp, in timp ce altii sustin ca li s-a ordonat, pur si simplu sa se intoarca.


Vizualizarea propriei vieti,

Aceasta experienta mai este numita si “vederea panoramica a vietii” si poate fi intalnita atat la inceputul starii propriu-zise cat si la finele trairilor paranormale. Modul in care ea se produce difera de la persoana la persoana. Daca unii pacientii sustin ca imaginile erau extrem de detaliate, altii sustin ca au vazut doar franturi din propria viata. Subiectii aud uneori voci apropiate care le judeca faptele.

sursa : http://www.efemeride.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu