8.25.2018

Atenție la ”dezmăţul corporaţiilor farmaceutice”






De zeci de ani românii sunt tratați, de unii medici, cu ”ciurucuri scumpe”. Bolile tratate necorespunzător nu se ameliorează iar în unele cazuri devin chiar mai grave.

Începând din noiembrie 2017, în aproape toate orașele din România au fost efectuate percheziţii şi reţineri în rândul farmaciștilor și a reumatologilor.

Până în acest moment (august, 2018) au fost reţinute 367 de persoane, printre acestea numărându-se atât medici obișnuiți, cât și șefi de secţii reumatologice și neurologice, ba chiar și foşti miniştri.

Motivul acestor ample acţiuni ale oamenilor legii este de-a dreptul șocant. Timp de 12 ani, reumatologii din România au prejudiciat sănătatea şi buzunarele pacienţilor, prescriindu-le acestora medicamente aproape inutile, dar foarte costisitoare.

Din păcate, această practică abuzivă s-a extins acum în întreaga țară.

Potrivit organelor de anchetă, medicii au prejudiciat sănătatea a peste 1 milion de pacienți, suma prejudiciului material depășind 280 de milioane de lei.

Dar cel mai groaznic este faptul că mulți dintre pacienții trataţi cu ciurucuri scumpe au ajuns, în cele din urmă, invalizi.

Am cerut părerea avizată a directorului adjunct al Secţiei de Reumatologie şi Recuperare din cadrul Centrului Clinic de Boli Reumatismale, profesor doctor Ştefan Bărbulescu, rugându-l să comenteze această situaţie strigătoare la cer.

Trebuie să precizăm din start că reputatul doctor Ştefan Bărbulescu a fost acela care a sesizat, în mod repetat, organele de anchetă cu privire la toate aceste abuzuri în serviciu contra sănătăţii și a intereselor pacienţilor, cerând efectuarea unor controale de proporţii în rândul colegilor săi de breaslă.


- Domnule profesor universitar, ce se întâmplă, de fapt, în branşa Dvs. ?


”- Se întâmplă ceea ce trebuia să se întâmple demult - justiţia a început, în sfârşit, să-şi facă datoria şi împotriva mafiei în halate albe din branşa mea. Situaţia este, într-adevăr, de-a dreptul strigătoare la cer, dacă stăm să ne gândim la proporţiile dezastrului ! Peste un milion de abuzuri de acest gen, în ultimii 12 ani ! O adevărată tragedie la scară naţională, dacă ne gândim la consecinţele acestui flagel !

Suferinzii, în cea mai mare parte pensionari, aveau nevoie de ajutor medical, iar aceşti gheşeftari în halate albe au profitat cu neobrăzare de situaţia lor dramatică, ştiind foarte bine că medicamentele prescrise de ei nu sunt eficiente ! Şi ceea ce e mai grav, aceste practici fac ravagii atât la clinicile private, cât şi la cele de stat.


- La ce mărci de medicamente vă referiţi, de fapt ?


- La mărci, în cea mai mare parte, străine, corporaţiile farmaceutice care le produc fiind, de fapt, generatoare de comisioane fabuloase la nivelul cel mai înalt al ierarhiei ministeriale şi nu numai. Aşa se face că înalţii funcţionari din minister, şefii din spitale şi clinici, dar şi somităţile din domeniul medical devin promotori activi ai acestor mărci, obişnuind să dea "indicaţii preţioase" medicilor de rând.

Pentru a-şi putea primi şi ei partea lor de tain "gras", sub formă de premii şi promovări pe linie de serviciu, medicii de rând recomandă şi prescriu pacienţilor numai ceea ce li se dictează de sus.

Mai exact, este vorba de preparate cu o eficienţă ce lasă foarte mult de dorit, precum:

Diprospan

Diclofenac

Dexametazonă

Alflutop

Movalis

Mydocalm

Meloxicalm

Prednisolon

Teraflex

Mucosat

Aertal

Hondrogard

Artra

Artrozan

Fermatron

Celebrex

Diafleks

Hondrolon

Sirdalud

Ketoralac

Hondroksid

Flamax

Allopurinol

Alflutop

Flexen

Fermatron plus

Artrozilen



- Dar, de fapt, toate preparatele enumerate de Dvs. se comercializeazâ cu succes în farmaciile din România, nu-i aşa ?


- Da, așa este. Cu toate acestea, prezenţa lor masivă pe piaţa românească nu înseamnă că aceste preparate sunt şi cele mai eficiente în tratamentul articulaţiilor bolnave. Vedeţi Dvs., farmaciile din zilele noastre sunt, înainte de toate, nişte unităţi strict comerciale. De fapt, nişte magazine în plin sensul cuvântului . Ele vând ceea ce se vinde bine, pentru a realiza un profit cât mai mare posibil. Iar preparatele enumerate de mine se vând bine, cel puțin din două motive mari şi late, ambele fără nicio legătură cu eficiența lor.

În primul rând, aceste preparate sunt prescrise de toţi medicii care sunt pe felie cu şefii lor corupţi, dar şi de cei obedienţi şi supuşi "indicaţiilor preţioase" venite de sus.

Mai mult, aceleaşi preparate sunt recomandate cu căldură şi de somităţile medicale aflate în solda corporaţiilor farmaceutice, pe la tot soiul de conferințe şi simpozioane sponsorizate chiar de producătorii acestor medicamente. Că doar acum totul este de vânzare, astfel încât se face o publicitate deşănţată şi deosebit de agresivă acestor medicamente promovate de puterea banului. Şi nu în ultimul rând, aceste preparate sunt promovate până şi de categoria doctorilor comozi şi conformişti de felul lor, în sensul că aceştea prescriu doar ceea ce prescriu ceilalți colegi de breaslă și ceea ce se promovează în mod activ.

În al doilea rând, aceste medicamente nu au practic nicio concurență pe piaţa românească.

Mai exact, bolnavii nu au acces la preparate cu adevărat eficiente. Și nu pentru că nu ar exista medicamente mult mai bune. Ele există, bineînţeles, numai că nu se găsesc deloc în farmaciile din România, acestea din urmă având cu totul alte interese decât vindecarea bolnavilor.

Din păcate, farmaciile din România sunt literalmente tixite cu o groază de medicamente scumpe şi aproape inutile, iar preparatele cu adevărat eficiente în tratamentul articulațiilor bolnave sunt pur și simplu de negăsit.

Întrebaţi-vă singuri dacă știţi cumva pe cineva, care să fi reuşit să-şi vindece articulațiile bolnave cu medicamente cumpărate de la vreo farmacie ? Poate se găseşte vreunul printre prietenii sau cunoştinţele Dvs. Nu există astfel de oameni.

Și aș mai vrea să vă explic de ce toate aceste medicamente enumerate mai sus nu vindecă afecţiunile articulaţiilor, pentru a vă face să înțelegeți cât de cât complexitatea situației.

Vedeți Dvs., producătorilor acestor medicamente pur și simplu nu le convine ca oamenii să-şi vindece complet articulațiile bolnave. Pentru ei este mult mai profitabil să vândă medicamente care doar atenuează durerile pentru perioade scurte de timp, astfel încât oamenii să cumpere aceste preparate iar şi iar, fără să se mai vindece.


- Şi atunci, de ce nu face nimeni nimic pentru a pune capăt acestui veritabil dezmăţ al corporaţiilor farmaceutice împotriva sănătăţii şi a intereselor suferinzilor de diferite boli ? Că doar ceea ce fac ele este un adevărat dezmăţ nimic altceva !


- Da, acest dezmăţ corporatist nu se va încheia prea curând, din păcate.

Noi i-am avertizat, în repetate rânduri, pe colegii noştri reumatologi cu privire la încălcarea legii şi a deontologiei profesionale, dar ei nu ne-au luat niciodată în serios. Că, deh, nu e deloc uşor să renunțe la nivelul de viaţă şi la banii oferiţi de producători pentru promovarea ciurucurilor lor, în detrimentul intereselor pacienţilor.

În prezent, se mai fac încă percheziţii şi reţineri, inclusiv la cabinetele unor medici cunoscuți în domeniu.

Cu toate acestea, noi nu avem vreo pârghie şi în cazul farmaciilor, chiar dacă această problemă spinoasă se discută deja la nivelul legislativului.

În timpul cel mai apropiat, parlamentul urmează să voteze o lege care să oblige farmaciile să comercialzeze toate preparatele medicale omologate, indiferent de preţul lor de vânzare. Până atunci, nu putem decât să aşteptăm.


- Domnule profesor universitar, Dvs. aţi spus câ, pe lângă toate acele preparate ineficiente comercializate în farmaciile din România, mai există şi medicamente cu adevărat eficiente, care chiar ajută la vindecarea deplină a articulațiilor. Aţi putea numi cel puțin un medicament cu adevărat eficient ?


- Da, desigur. De exemplu, un medicament foarte bun, care poate restabili chiar şi articulațiile grav afectate de boală, eliminând totodată şi durerile, este crema Hondrocream, compoziţia ei fiind elaborată încă în anul 2014, de către specialiştii Centrului Clinic de Boli Reumatismale. Este deci un medicament românesc, la un preţ cât se poate de accesibil, în comparație cu cele care sunt comercializate în farmacii, fiind, bineînţeles, și de câteva ori mai eficient !

Vreau să Vă arăt rezultatele studiilor şi testărilor clinice ale acestei creme Hondrocream. Acestea ne-au surprins placut chiar şi pe noi, cei care am elaborat compoziţia ei. Pentru pacienții care suferă de boli ale articulațiilor, această cremă va fi o adevărată binecuvântare.

Iar acestea sunt imagini ale articulațiilor "înainte" și "după" utilizarea cremei Hondrocream.




Femeie. 54 de ani. Articulaţia s-a restabilit complet. Durata tratamentului - 1,5 luni




Tratamentul articulației șoldului la bărbat. 44 de ani. Durerile intense care l-au chinuit pe pacient timp de 2 ani au dispărut definitiv.




Restabilirea articulației cotului. Femeie, 31 de ani. Durata tratamentului cu Hondrocream - 2 luni. Articulaţuia s-a restabilit complet.


Fotografiile demonstrează într-un mod cât se poate de clar că acţiunea cremei Hondrocream nu se reduce doar la calmarea durerilor articulare. Această cremă activeazâ procesul de regenerare a lichidului sinovial, depăşind categoric la acest capitol orice preparat hondroprotector existent pe piaţa românească. Prin urmare, stratul cartilaginos devine mai lat si mai elastic, articulatia se reface, se însănătoşeşte, iar durerea si rigiditatea dispar definitiv.

După coroborarea rezultatelor studiilor clinice și a rezultatelor utilizării practice, crema Hondrocream a fost omologată de Ministerul Sănătăţii ca fiind un medicament de bază în tratamentul afecţiunilor articulaţiilor şi ale coloanei vertebrale. Şi ceea ce este cu adevărat remarcabil, tratamentul cu această cremă Hondrocream nu necesită spitalizarea bolnavilor, acesta putând fi urmat şi la domiciliu.

La ora actuală, spitalizarea şi mai toate serviciile medicale au devenit un lux rezervat celor cu mai mulţi bani, astfel încât această cremă benefică vă permite să vă trataţi şi singuri, acasă, fără a mai apela la serviciile medicilor.


- Domnule profesor universitar, dar de unde poate fi procurată această cremă Hondrocream, din moment ce, aşa cu aţi spus, nu se găseşte în farmacii ?


- Centrul Clinic de Boli Reumatismale a creat, încă de anul trecut, un site web propriu, crema Hondrocream putând fi procurată aici la preţul de cost, ca cel mai accesibil medicament cu destinaţie socială. 


SAU 

http://citybreakguide.ro/hondrocream-pret-pareri-forum/

SAU

http://m.ro.thehondrocream.com/?utm_source=leadbit&utm_medium=cpa&utm_campaign=21165&TID=5B890D4D7EED7B242A0AB907&host=topleadbit.com&c=ro


În plus, acest medicament este vândut acum în cadrul unui program social preferențial, intitulat "Articulații Sănătoase", astfel încât preţul de vânzare este REDUS SEMNIFICATIV. Dacă le veţi compara cu prețurile medicamentelor comercializate în farmacii veţi fi de-a dreptul încântaţi.

Hondrocream restabilește articulațiile chiar și la o vârstă foarte înaintată, motiv pentru care este recomandată pensionarilor.

Poate fi folosită, de asemenea, și pentru prevenirea apariţiei problemelor legate de articulații, dar și în cazul unor leziuni traumatice.”



MULTĂ SĂNĂTATE CELOR CARE AU NEVOIE DE TRATAMENT  !




sursa: https://med-support365.club-Alexandru Mareş



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu