5.27.2020

Protest la Sebeș, împotriva defrișărilor ilegale. Presa română acoperă ilegalitățile guvernării liberale.





„Jaful pădurilor a luat o și mai mare amploare în perioada stării de urgență, cu grave consecințe economice și sociale”

Spre disperarea presei naționale, peste 600.000 de persoane au urmărit protestul de la Sebeș împotriva tăierilor ilegale a pădurilor. La ordin venit “de sus”, adică de la cei care țin sforile, presa națională a boicotat evenimentul.

Peste 200 de persoane s-au adunat, sâmbătă, 23 mai, în jurul amiezei, într-un protest organizat la Sebeș, în parcarea din fața fabricii Kronospan. Motivul acțiunii a fosta acela de a ”condamna tăierile abuzive din timpul stării de urgență”, spun organizatorii, transmite Romanian Global News.

Acțiunea a cuprins și un ”marș auto” pe străzile din oraș, coloana de autoturisme întinzându-se pe câţiva kilometric, cu circa 150 de mașini,

”Am venit aici pentru a ne apăra dreptul la aer curat și a avea păduri din România” – participant din Vrancea, a declarant unul din participanții a protest.

”Vrem să fie protejată natura, pădurile, moștenirea noastră cea mai de preț” – participantă din Sighișoara, a mai transmis alt manifestant.

”Vrem să apărăm pădurile patriei. Guvernanții au făcut în așa fel încât să poată fi tăiate pădurile fără autorizații. Vrem să tragem un semnal de alarmă”, au susținut alți participanți.

Manifestanții au purtat steaguri tricolore și acțiunea a fost monitorizată de Poliție și Jandarmerie.Nu s-au dat amenzi şi nu au existat conflicte.

Unul dintre participanți a spus că este vorba despre un protest-maraton, ce ar urma să fie continuat și la Brașov, Covasna, dar și Hunedoara, Deva, Rădăuți, Maramureș sau alte locații. ”Aici au găsit păduri ieftine și guvernanți ieftini”, a spus acesta.

Oamenii au venit din multe județe din țară, printre care Mureș, Sibiu, Hunedoara, Cluj, Timiș, Iași, Vaslui, Vrancea, Sălaj, Ilfov, Bihor, București, Olt, Harghita, Constanța.

Grupul care a inițiat manifestarea a susținut că a primit ”numeroase informații și semnale de la cetățeni din toate regiunile României cu privire la tăierile și transporturile de bușteni disproporționat de mari comparativ cu perioada anterioară. 

Până acum, ministrul Mediului și premierul României au bagatelizat problema și au încercat să evite dezbaterea publică, ducând subiectul în derizoriu. 

Dacă starea de alertă cu privire la Sars-Cov-2 este temporară, starea de alertă civică față de hoție, ilegalități, nedreptăți și exploatarea sălbatică a pădurilor României trebuie să fie permanentă”.

„Jaful pădurilor a luat o și mai mare amploare în perioada stării de urgență, cu grave consecințe economice și sociale”, au spus aceștia.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 14.30.

De menționat că transmisiunile live de la mișcarea de protest, atât pe pagina de facebook a lui George Simion, cât și a Alianței pentru Unirea Românilor, a avut peste 600 000 de vizualizări.




sursa: https://rgnpress.ro/2020/05/25/spre-disperarea-presei-nationale-peste-600-000-de-persoane-au-urmarit-protestul-de-la-sebes-impotriva-taierilor-ilegale-a-padurilor-la-ordin-venit-de-sus-adica-de-la-cei-care-tin/?fbclid=IwAR0QvzN4TtKSU6ow2fOcpaELEK2EU6cKt_tHVTRQV6vXdV8B48DooVBR3g8

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu