5.29.2020

VEȘTI BUNE. SE ÎNTORC ROMÂNII ÎN ȚARĂ !



470 de cetăţeni români aflaţi în Regatul Spaniei, Regatul Belgiei, Regatul Ţărilor de Jos şi în Republica Irak revin în ţară.

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, la data de 28 mai 2020, a fost facilitată revenirea în ţară a 277 de cetăţeni români din Regatul Spaniei (pe ruta Bucureşti - Madrid - Bucureşti, respectiv Bucureşti - Barcelona - Bucureşti), a 14 cetăţeni români din Republica Irak (pe ruta Bucureşti-Erbil-Bucureşti) şi a 179 cetăţeni români din Regatul Belgiei şi Regatul Ţărilor de Jos (pe ruta Bucureşti - Bruxelles - Amsterdam - Bucureşti), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne.

Repatrierea a fost asigurată prin intermediul a trei curse operate de compania Tarom şi a unei curse operate de o companie privată românească. 


Cetăţenii români repatriaţi nu şi-au mai putut prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive. 

Demersurile autorităţilor române au permis revenirea în România a 33 de cetăţeni străini, rezidenţi.
Au revenit în statul de domiciliu şi 17 cetăţeni irakieni

De asemenea, demersurile de repatriere organizate pe ruta Bucureşti - Erbil - Bucureşti au permis revenirea în statul de domiciliu a 17 cetăţeni irakieni. 

Pe aceeaşi cursă, au fost îmbarcaţi şi 125 de cetăţeni străini care îşi continuă, prin România, traseul către statul de destinaţie.

Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a sublinia importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

sursa: https://www.dcnews.ro/sute-de-romani-revin-in-tara--mae--operatiune-de-repatriere_751282.html




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu