7.29.2020

29 iulie,2020/ Belarus a declarat COVID 19 boală psihică și a exclus-o de la boli infecțioase


Ministerul Sănătății din Belarus a făcut modificări la standardul medical de stat.

Principala inovație a fost extinderea numărului de boli mintale, a căror categorie a fost completată cu COVID-19. Totodată, coronavirusul a fost exclus din categoria bolilor infecțioase. Conform noului standard, toți infectații COVID-19, începând cu 1 august, vor fi tratați în spitale psihiatrice, ceea ce va ajuta la eliberarea paturilor în alte instituții medicale din Belarus.

„De la începutul acestui an, mulți cetățeni au căutat ajutor medical chiar și cu o ușoară creștere a temperaturii. Mulți oameni citesc site-uri web străine sau urmăresc canale TV străine, unde pseudo-experții vorbesc zilnic despre noi simptome ale coronavirusului. În acest context, mulți oameni cred că sunt bolnavi de o boală și, dacă le iese un test pozitiv, intră în panică. Și asta în condițiile în care testele nu pot fi de încredere, deoarece sunt experimentale. Prin urmare, Ministerul Sănătății a luat singura decizie corectă – să considere COVID-19 o boală mintală cu tratament adecvat “, a declarat primul ministru adjunct al Sănătății din Belarus, Dmitry Pinevich.

În conformitate cu recomandările departamentului, toți cetățenii care solicită îngrijiri medicale de urgență vor fi plasați pentru tratament într-un spital de boli psihice. 

Președintele Belarusiei, Aleksandr Lukashenko, a caracterizat pandemia încă de la început ca fiind “o psihoză generalizată” și a refuzat să ia măsuri de carantină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu