7.27.2020

OVIDIU BOJOR: REŢETA CU FRUNZE DE PRUN CARE ELIMINĂ CHEAGURILE DIN VASELE DE SÂNGE




Nu numai prunele, ci şi frunzele de prun au efecte laxative şi diuretice demne de luat în seamă, afirmă reputatul profesor Ovidiu Bojor. În plus, aceste frunze au şi puternice proprietăţi purgative, febrifuge, şi vermifuge.


Pot fi utilizate cu mult succes frunze de prun în cazuri de probleme digestive şi viermi intestinali. Se prepară un decoct dintr-o lingură de frunze, fierte 10-15 minute într-o cană cu apă. Ceaiul astfel obţinut se consumă timp de 3-5 zile consecutiv.

Frunzele de prun conţin isatin – un laxativ natural foarte eficient. O reţetă laxativă cu rezultate bune se poate obţine din 30 de frunze puse la fiert timp de un sfert de oră într-un litru de apă. Se obţine o infuzie care trebuie băută în fiecare zi, timp de cinci zile, câte o ceaşcă după fiecare masă.



Cura de 10 zile cu infuzie de frunze de prun pentru dizolvarea cheagurilor

Ovidiu Bojor recomandă un remediu din frunze de prun proaspete pentru cei care suferă de tromboflebită și ateroscleroză

Astfel, se culege o mână de frunze de prun proaspete (8-10 frunze) şi se lasă la infuzat într-o cană cu lapte de capră clocotit. Se lasă 10 minute acoperit, apoi se strecoară. Se îndulcește cu puțină miere de albine.

Pentru dizolvarea cheagurilor de pe pereții arterelor, se recomandă consumul a câte 2 căni pe zi, una dimineața și una seara. Cura durează 10 zile.

Aceleaşi efecte laxative, dar şi vermifuge pot fi obţinute dacă lăsăm la înmuiat peste noapte 10-15 prune uscate – pe care dimineaţa le fierbem timp de 10 minute. Ovidiu Bojor recomandă ca apa să se bea în porţii egale pe parcursul unei zile, fiind un remediu adjuvant foarte eficient împotriva viermilor intestinali precum limbricii şi a oxiurilor.

Frunzele de prun combat febra şi anemia. Împotriva febrei, se pot pune 30 de grame de frunze mărunţite la fiert timp de 5 minute într-un litru de apă obţinându-se astfel o infuzie care se lasă la răcit timp de 10 minute. Se bea câte o cană de două ori pe zi. 

Frunzele de prun mai sunt indicate în tratarea anemiei, a asteniei, hemoroizilor, reumatismului şi a tromboflebitei.

Se pun 30 g de frunze de prun proaspete la fiert într-un litru de apă. După ce apa începe să clocotească, se lasă 10 minute la foc mic, apoi se strecoară și se adaugă 1 linguriță de miere. Se bea câte 1 ceașcă mică pe zi, seara, înainte de culcare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu