7.25.2020

Vremea astăzi și mâine : Ploi torențiale în peste jumătate din țară. Căldură în restul regiunilor


Potrivit meteorologii, sâmbătă, 25 iulie, vremea va fi în general instabilă, îndeosebi în jumătatea de Nord-Vest a țării unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă însemnate.

În restul teritoriului vremea va fi călduroasă la amiază, izolat caniculară în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, mai ales seara și noaptea, cu precădere în Sud-Vest.

Temperaturile maxime, mai scăzute decât în ziua anterioară, în Vest și Nord-Vest se vor încadra între 23 de grade Celsius, în dealurile de vest, și 35 de grade în sudul Munteniei. Minimele vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade Celsius.

În Sud-Est vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, iar disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. Cod galben de averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină până duminică Conform ANM, de la ora 04:00 a intrat în vigoare o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, valabilă până duminică, la ora 23:00, în peste jumătate de țară.

În Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restranse 40…60 l/mp.

În Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza și noaptea, când vor fi condiții de ploi de scurtă durată, posibil averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32-34 de grade Celsius, iar cea minimă de 17-19 grade Celsius.

Cum va fi vremea duminică, 26 iulie 2020 Duminică, 26 iulie, vremea se menține instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, exceptând regiunile estice și sud estice, unde va fi călduroasă, iar cerul va fi variabil. În cursul zilei se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua trecător aspecte de vijelie și grindină.

În Est și Sud-Est astfel de fenomene se vor semnala izolat, îndeosebi după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade Celsius, în dealurile de Vest și 34 de grade Celsius în Sud-Est, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 23 de grade Celsius. Duminică, în București, cerul va fi temporar noros și, mai ales în prima parte a zilei, se vor semnala ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30-32 de grade Celsius, iar cea minimă de 16-18 grade Celsius.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu