8.14.2020

Cu 400 de kilograme în braţe, genunchii i-au pocnit ca nişte vreascuri

 

Sportul are parte şi de momente neplăcute. Aşa s-a întâmplat şi cu halterofilul rus Alexander Sedykh, care şi-a rupt ambii genunchi în tentativa de a face o genuflexiune cu haltera de 400 de kg la piept.

Imaginile şi mai ales sunetul produs în momentul în care sportivului i-au cedat ambii genunchi este de-a dreptul impresionant.

Alexander Sedykh a stat şase ore în operaţie pentru a-i fi reconstruiţi genunchii

Chiar dacă la acest sport, Powerlifting, există asistenţi care să poată prelua imediat greutatea pentru a-i proteja pe sportivi, aceştia nu au avut cum să intervină în acest caz, iar rusul a fost dus direct la spital.

Sedykh, campion european, a fost urcat imediat pe masa de operaţii, iar intervenţia chirugicală a durat nu mai puţin de şase ore. Din fericire acţiunile doctorilor s-au încheiat cu succes.

"Doctorul mi-a spus că genunchii au fost puşi la loc, iar la cvadriceps a făcut o cusătură dublă. Soţia mea a spus că meniscul a fost rupt şi tendoanele au sărit de la locul lor. Dar deja mi le-au cusut la loc", a declarat Sedykh pentru agenţia de presă rusă RIA Novosti, preluată de Marca.

Ce este Powerlifting

Conform wikipedia, Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări la fiecare stil de ridicare.

Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare, similar cu sportul haltere.

sursa:https://www.digisport.ro/special/cu-400-de-kilograme-in-brate-genunchii-i-au-pocnit-ca-niste-vreascuri-atentie-imagini-impresionante-889162

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu