8.25.2020

Dimensiunea traseismului: „135 de primari” și de restul deputați

 


„PNL-ul a transferat 135 de primari de la PSD”, iar în Parlament, „PNL a început cu 69 de deputați, iar azi are 82 de deputați”, spune liderul deputaţilor social-democrați, Alfred Simonis.

Reprezentanții PSD și cei ai liberalilor s-au contrat marți în Parlament, pe tema traseismului, în contextul în care s-a anunțat oficial că deputata Marilena Meiroşu, demisionară din PSD, va activa în grupul parlamentar al PNL.

Anunțul a fost criticat de Alfred Simonis, care a spus că sunt 135 de primari PSD care au trecut la PNL.

„Vreau doar să constat că o dată cu încheierea listelor și candidaturilor la locale s-a oprit și traseismul primarilor dinspre PSD spre PNL, s-au oprit racolările făcute de PNL și a început perioada de mercato la Parlamentul României. Vă e teamă de anunțata moțiune de cenzură și începeți să transferați parlamentari de la PSD fără nicio reținere și jenă”, a contracarat liderul deputaților PSD.

În discuție a intervenit și liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Florin Roman, care a reamintit de ordonanța de urgență 55/2014, care a permis traseismul politic, în urma căreia, în urmă cu șase ani, mulți primari PNL au trecut la PSD.

„PSD a început prima sesiune parlamentară, în decembrie 2016, cu 155 de deputați. Azi grupul PSD are 125 de deputați. PNL a început cu 69 de deputați, iar azi are 82 de deputați. Deci principalul beneficiar al trasesimului politic, cel puțin în Camera Deputaților, este PNL. (…) Dvs în acest moment încurajați astăzi traseismul politic. Ne acuzați pe noi ca am făcut în 2014-2015, în timp ce voi faceți asta astăzi. Unde e moralitatea de care vorbiți? În fiecare zi primiți traseiști. Cum aveți tupeul să vorbiți de moralitate?”, a intervenit Alfred Simonis.

sursa:https://www.cotidianul.ro/dimensiunea-traseismului-135-de-primari/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu