8.19.2020

Obrăznicia lui Zuckerman pune România în pericol ! Un interes personal (material) ?

 

”Dragă Adrian, noroc că nu au cum să te dea chinezii în judecată, pentru că nu ai așa ceva” - i-ar fi replicat Corneliu Vadim Tudor.

Așa zisul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, a semnat un ”editorial”  în care cere imperativ României să nu colaboreze cu marea companie chineză Huawei! De ce? Pentru că… ”Huawei rămâne alegerea greșită”.

Și, dacă mai întrebăm odată ”De ce?”, un puhoi de acuzații se revarsă din pana ambasadorului. De când îi este permis asta unui ambasador? De… nicicând! Zuckerman își încalcă grav statutul – dar dacă nimeni nu reacționează decât cu lingușeli penibile (vezi cazul Ciolacu), ambasadorul perseverează!

”Națiunile nu trebuie să încredințeze securitatea cetățenilor lor unei companii inculpate pentru furt de proprietate intelectuală, conspirații, fraudă cibernetică, fraudă bancară, afaceri necinstite sau pentru că a ajutat Iranul să evite sancțiunile menite să oprească țara de la finanțarea terorismului”, ne spune Zuckerman, în condițiile în care în niciunul dintre aceste cazuri compania în cauză NU a fost condamnată!

Ambasadorul afirmă că Huawei ”a fost implicată în infracțiuni și comportament infracțional (?!) din Republica Cehă până în Sierra Leone și în nenumărate țări aflate între ele”. O fi vorba de aceeași Sierra Leone de unde veneau sclavi pe plantațiile din SUA? Întreb, pentru că BLM !

OK, atunci ce facem, dăm afară toate companiile străine care ”au fost implicate în infracțiuni și comportament infracțional”? Păi dacă e așa… rămâne vreo companie americană în picioare?! Nici măcar alea care au lucrat la Deveselu!

Auzi afirmație de om cu probleme: ”Mă simt confortabil ca telefonul meu inteligent să vorbească mașinii mele, dar refuz să îl las să comunice cu comuniștii chinezi și cu statul lor care supraveghează tot”.

Dragă Adrian, noroc că nu au cum să te dea chinezii în judecată, că nu ai așa ceva - ți-ar fi replicat Corneliu Vadim Tudor.

”România trebuie să ia o decizie și trebuie să țină cont de securitatea sa, de alianțele sale, de istoria sa și cu cine vrea să facă afaceri”, spune Zuckerman – chestiune cu care suntem de acord – numai, el, ipocritul, nu e! Da, România ar trebui să facă afaceri cu cine vor românii, nu cu cine dictează SUA!

Dacă vorbim de istorie… păi când ne-au asigurat SUA ”securitatea”?! Când ne-au bombardat Capitala sau sondele de petrol? Când NU au recunoscut România Mare? Când plăteau posturi de dezinformare ca să producă destabilizare și false iluzii de ”libertate”? Sau poate când soldatul lor îl ucidea pe artistul Teo Peter și românilor nu le era permis să judece? Sau când americanii făceau sex cu minore, dar ancheta se oprea? Sau când arestau români care îndrăzneau să se bage și ei, legal, în comerțul cu arme? Sau… multe altele!

De cealaltă parte, China a fost alături de România, ajutându-ne de câteva ori la greu! China este cel mai mare investitor mondial, pe când SUA au însemnat pentru noi doar o grupare de profitori, care ne pun pe masă facturi uriașe sub pretextul ”vă apărăm”. Ne apărați… de ce  și de cine?

De traficanții de droguri care vă urmează oriunde pătrundeți? Sau de teroriștii care răsar ca ciupercile după „democrațiile” instalate de voi?! Hai sic… transit gloria mundi, cum ar zice  Erdogan, în momentele lui de supărare…

Auzi aici blasfemie: ”Sub conducerea Președintelui Trump, Statele Unite și alte democrații din întreaga lume au ales libertatea. România a ales și ea libertatea, alături de țări asemănătoare, care cred în transparență, stat de drept și securitate. România, ca alte state curate care folosesc tehnologia 5G, ar trebui să accepte doar cele mai înalte standarde de securitate”.

Adică poți compara sacrul concept al libertății cu bazaconia de 5G?! În mintea lui Zuckerman, da – iar probabil că Liberty Bell e vreun produs din Silicon Valley!

Culmea, Zuckerman amestecă Revoluția culturală maoistă  sau ”Comportamentul Chinei în Tibet” cu Huawei, apoi bagă și o tocăniță de uiguri și niște drepturi ale omului din Hong Kong!

Păi de ce nu amesteci Apple cu masacrul indienilor, viețile africanilor BLM sau antisemitismul diverselor perioade americane? Ar trebui să nu mai lucrăm cu compania Ford, fondată de un mare antisemit?! Sau să-i ocolim pe petroliștii americani cu finanțările trimise de branșa respectivă lui Adolf Hitler, la începuturile sale? Finanțări fără de care poate șerpișorul nu se transforma în balaur?...

Bineînțeles că Zuckerman, imparțial ca toți ambasadorii americani, radicalizează românii și pe criterii politice, lăudând închipuite ”Eforturi” ale lui Iohannis ”de a încheia munca începută acum 30 de ani și de a curăța România de ultimii baroni roșii și moștenirea lor coruptă sunt lăudabile”.

Adică spune concret, la ce te referi? Pe cine vrei să „curețe” Iohannis? Ce-i asta, îndemn la ostracizare… la exterminare?

Apoi, ca să fie tacâmul aproape complet, laudă și gașca Orban: ”Din fericire pentru România, guvernul Orban a făcut din memorandumul bilateral 5G un pilon de susținere a platformei de securitate cibernetică”.

Mă rog, trec peste restul gogomăniilor și obrăzniciilor acestui personaj, nu pot să-l numesc ambasador, l-aș jigni pe Hans Klemm, de exemplu, și stai să mă întreb: oare nu cumva în spatele insistențelor cu Huawei și 5G există un interes privat?

Nu cumva Zuckerman, la fel ca Gittenstein - sau ca Joe Biden - are un interes personal și vrea să se bage într-o mare afacere în România? O afacere pe care să o preia, nu să o construiască, evident.

Și mi-am adus aminte cum un amic râdea după întâlnirea cu Predoiu, fix în ziua în care se împlinea un an de la izbucnirea scandalului Caracal, iar eu scrisesem cum Zuckerman îl acoperă pe ministrul Justiției în fața celei mai rușinoase pagini din istoria recentă a procuraturii.

Amicul îmi spune – ”de fapt, Zahărel (așa îi spune amicul meu ambasadorului), are un mare interes – digitalizarea a tot ce înseamnă Justiție și Interne. Toate să se facă prin cei pe care îi reprezintă”. 

Ce-ar însemna asta? Date personale, baze infirmative din sistemul judiciar și penitenciar, multe, multe… N-am dat mare importanță atunci – când, ce să vezi, Adrian Severin publică negru pe alb cam ce spunea amicul.

Iată câteva pasaje dintr-un recent text al informatului fost ministru de Externe și vicepreședinte la Parlamentului European.

- ”Unul dintre marii finanțatori ai campaniei lui Donald Trump a fost și rămâne Commercial & Industrial Security Corporation (CISCO), conglomerat multinațional și lider mondial în domeniul IT, specializat în realizarea rețelelor de securitate cibernetică. Jared Kushner, consilierul și totodată ginerele Președintelui american, este cel care ține legătura dintre administrație și donatorii săi și care a susținut candidatura lui Adrian Zuckerman (Zaharescu) pentru funcția de ambasador al SUA în România”.

- ”Descoperirea meritelor liderilor PSD de către ambasadorul Zuckerman (…) Evident, ambasadorul are nevoie de majoritatea parlamentară pesedistă pentru a trece legislația de care are nevoie CISCO”.

- ”Reducerea forțată a concurenței pe piața românească duce la creșterea costurilor de construcție a rețelei 5G. Dacă măsura ar viza și contractele în curs de executare, firmele lezate vor cere despăgubiri care vor fi, până la urmă, plătite din buzunarul contribuabilului. Dacă se va pune problema înlocuirii imediate a echipamentelor deja achiziționate, dincolo de întârzierile în construcția rețelei, prețurile realizării ei vor spori enorm”.

Deci, ”Zăhărel” e doar obraznic și calcă în picioare obligația diplomaților din statele membri ONU de a nu se amesteca în treburile interne ale statului în care sunt acreditați?  Sau are sau reprezintă și un mare interes financiar?

Cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob a sărit pe ”Zăhărel” amintindu-i, după o obrăznicie specifică așa zisului ambasador, că, în iulie 1968, ”România a ratificat Convenția de la Viena din 1961, privind statutul agenţilor diplomatici, prin expresia „agent diplomatic” înțelegîndu-se şeful misiunii sau un membru al personalului diplomatic al misiunii”.

Conform art.41 din Convenție, agenții diplomatici ”au datoria de a respecta legile şi regulamentele statului acreditar”. Ei au, de asemenea, ”datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat”.

Să mai amintim că, în finalul articolului său,  Zuckerman spune că ”Mult prea mult din trecutul acestei țări a fost furat în secolul 20 de comuniști – străini și locali – și de către supravegherea continuă”.

Îi amintesc că respectivii comuniști s-au instalat aici cu acordul SUA. Apoi, în final, comuniștii români nu au furat România, și nici cei ruși – ci dezastru au produs unii care au domnit o perioadă de vreo 10 ani, fiind apoi zburați de patrioții Gheorghiu Dej și Nicolae Ceaușescu. Apropo – poate ne spune ambasadorul cu ce se ocupa familia sa în România anilor 50? Că am înțeles că, ulterior, au devenit prieteni cu Ion Iliescu. Țărănist, desigur!...

Nu, dragă ambasadorule, comuniștii lui Ceaușescu au lăsat o țară bogată, pe care acum au pus mâna americanii – pe CNE Cernavodă și pe multe altele.

În final voi vorbi pereților – adică Opoziției. Oare nu există nimeni în politica mare care să ia atitudine contra acestui individ – de fapt, a demersurilor sale dincolo de orice limită a tupeului, a obrăzniciei?

Reamintesc, totuși, că atacurile la adresa Chinei – nu doar contra unei firme fanion, de stat – se comit pe teritoriu României. Deci, permițând așa ceva, România este părtașă la asemenea gesturi grave, care pot afecta iremediabil relațiile sino-române. Oare suntem chiar nebuni să-i permitem personajului să ne strice relațiile cu cel mai puternic investitor mondial al momentului – și cu un partener de nădejde, vreme de peste 70 de ani?!

sursa:https://ro.sputnik.md/analytics/20200819/31360347/Obrznicia-lui-Zuckerman-pune-Romania-in-pericol-Are-si-un-interes-personal-material.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu