9.14.2020

Gabriela Firea a pus la dispoziție mai multe autobuze școlare

 

Spre surpriza multora, poate, prima zi de școală nu a venit dat peste cap traficul din București, așa cum se întâmpla până acum. De vină poate fi pandemia, și faptul că unele școli nu s-au deschis fizic, dar și faptul că Primăria Capitalei încurajează transportul în comun. Și nu o face doar la nivel declarativ ci și faptic. Astăzi, spre exemplu, edilul Capitalei a mers cu un tramvai „aproape construit de la zero, de colegii din uzinele STB“, pentru a arăta exact condițiile de călătorie. „Așa cum puteți vedea, atât acest tramvai cât și cele 8 care sunt modernizate au un confort sporit pentru toți călătorii. Wi Fi, prize USB, AC și trapă pentru persoanele cu handicap“, a declarat Gabriela Firea.

Am suplimentat mijloacele de transport in comun, le-am dezinfectat, suntem pregătiți pentru începutul de an școlar, chiar dacă, anul acesta, sunt emoții și incertitudini pentru toată lumea“, a mai afirmat edilul general. De asemenea, și autobuzele școlare au fost pregătite pentru a transporta elevii în siguranță. Din această dimineață, cele 16 trasee  asigurate de 33 de autobuze școlare cu dedicație pentru cele 5 școli care deservesc sectoarele 1, 6 si 3 sunt apte și deservesc 9000 de elevi. Este un proiect în extindere și de aceea, dacă vor mai fi solicitări, situația se va rezolva, susțin autoritățile.

Și tot pentru a pregăti deschiderea școlilor, și pentru a fi siguri că elevii vor fi în siguranță, mijloacele de transport sunt decontaminate la fiecare capăt de linie, dar și seara, la intrarea în depouri.

O acţiune suplimentară de igienizare şi dezinfectare a autobuzelor, troleibuzelor şi tramvaielor Societăţii de Transport Bucureşti (STB) a avut loc, sâmbătă şi duminică, pentru a asigura o mai mare siguranţă pentru elevi, la începerea anului şcolar.

Odată cu începerea noului an şcolar în contextul epidemiologic actual, Societatea de Transport Bucureşti desfăşoară în acest weekend (12-13 septembrie) o acţiune suplimentară de curăţare şi igienizare a vehiculelor, astfel încât elevii să călătorească fără grija îmbolnăvirii, într-un mediu sigur, care respectă toate măsurile de prevenire a infecţiei cu virusul SARS COV 2, conform prevederilor legale„, a anunțat Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Astfel, sâmbătă şi duminică, aproximativ 500 de angajaţi s-au mobilizat în autobaze şi depouri pentru a curăţa şi igieniza mijloacele de transport din parcul STB SA. În fiecare autobuz, tramvai sau troleibuz care va ieşi pe traseu vor fi igienizate şi dezinfectate barele de susţinere, scaunele, toate suprafeţele cu care călătorii intră în contact.

Potrivit sursei citate, toate mijloacele de transport din dotarea STB SA sunt igienizate zilnic, iar în această perioadă, având în vedere riscul infectării cu noul coronavirus, sunt incluse şi în programe de dezinfectare. Procedeul utilizat este acela de a pulveriza în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, o ceaţă densă de decontaminare, pe baza unei substanţe speciale, care distruge virusurile.

Cu toate acestea, păstrarea curăţeniei din vehicule depinde şi de comportamentul călătorilor. Din acest motiv, facem apel la călători să respecte eforturile angajaţilor şi să păstreze curăţenia, atât în vehicule, cât şi în staţii, dovedind un spirit civic responsabil„, a mai transmis Primăria Capitalei.

 Voi continua sa fac tot ce tine de mine pentru ca elevii, profesorii si parintii sa fie in siguranta. Succes tuturor si multe reusite scolare, in ciuda tuturor problemelor!“, este o parte din mesajul transmis de Gabriela Firea astăzi, la începutul școlii. 

 


sursa:https://www.cotidianul.ro/gabriela-firea-a-pus-la-dispozitie-mai-multe-autobuze-scolare/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu