9.24.2020

Primul automobil de înaltă performanță produs în România

 


Ford Puma ST dezvoltă 200 Cai Putere (CP) și sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde. Acest model devine, astfel, cel mai puternic și mai rapid automobil de serie fabricat vreodată în România și primul SUV Ford Performance produs în Europa de către compania auto americană Ford. Ford Puma ST intră în producția de serie în uzina Ford Craiova în Octombrie 2020, iar livrările către clienții din Europa (inclusiv România) tot atunci.

Câteva dintre caracteristicile tehnice importante sunt:

  • Motor 1.5 EcoBoost, cu trei cilindri, care dezvoltă 200 CP și 320 Nm, cu tehnologie de dezactivare a unui cilindru când mașina rulează lin.
  • Sprint 0-100 km/h în 6,7 secunde
  • Diferențial (Quaife) mecanic cu alunecare limitată (LSD) disponibil opțional
  • Moduri de rulare Eco, Normal, Sport și Track
  • Bară de torsiune cu 40% mai rigidă decât cea de pe Fiesta ST
  • Jante din aliaj ușor de 19 inch
  • Frâne cu 17% mai performante decât pentru un Ford Puma standard
  • Scaune Recaro
  • Anvelope Michelin Pilot Sport 4S


„Adevărații pasionați de șofat nu se vor mulțumi cu o experiență standard, doar pentru că viața cotidiană necesită o mașină mai sensibilă, așa că principala noastră prioritate a fost să facem în așa fel încât Ford Puma ST să fie la fel de încântător și capabil ca orice model ST, fără a sacrifica caracterul practic pe care îl are Puma”, a declarat Stefan Muenzinger, manager Ford Performance, Europa.

Președintele Ford România, Ian Pearson, a declarat pentru 0-100.ro că echipa locală „a luptat mult să vadă Puma ST un proiect realitate”, iar faptul că o asemenea mașină se fabrică în România confirmă angajamentele Ford pe termen lung în ceea ce privește uzina Ford Craiova.

Pentru a marca debutul public al Puma ST, echipa Ford a filmat mașina pe emblematicul Transfăgărășan, rezultatul video putând fi urmărit AICI. Totodată, Puma ST va fi expusă în premieră pe esplanada de la Cluj Arena, în contextul evenimentului Transilvania Rally 2020 organizat în weekend-ul 26-27 Septembrie la Cluj Napoca.

sursa:https://0-100.ro/2020/09/24/premiera-ford-puma-st-primul-automobil-de-inalta-performanta-produs-in-romania/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu