10.16.2020

S-au făcut de râs, dar nu se lasă ! O mână spală pe alta !

 


Premierul Ludovic Orban a sărit joi în apărarea şefului Grupului de Comunicare Strategică, Andi Manciu,  susținând că „nu are obligaţia legală” de a avea diplomă de licenţă, iar faptul că nu şi-a dat licenţa nu înseamnă că nu poate să exercite atribuţiile de consilier pe comunicare.

„A recunoscut lucrul ăsta încă de la angajare (că nu are diploma de licenţă – n.r.). Nu are obligaţia legală de a avea licenţă. Nimeni nu a zis că Andi Manciu are licenţa luată. Bineînţeles că am ştiut că nu are licenţa luată. Lucrez cu Andi Manciu de foarte mult timp (…). Este un om care este un specialist bun în comunicare, este un om pe care te poţi baza, care munceşte de dimineaţă până noaptea, care este supercorect şi faptul că e acum scoasă din mânecă povestea asta, în prag de campanie electorală nu mi se pare… Deci nu e nicio minciună, nu e nicio ilegalitate faptul că există un consilier care se ocupă de comunicare care nu are licenţa terminată”, a spus Orban la Digi 24.

Acesta a adăugat că nu ştie de ce nu şi-a dat Manciu licenţa, „asta este problema lui”, dar „faptul că nu şi-a dat licenţa nu înseamnă că nu poate să exercite atribuţiile pe care le are ca şi consilier pe comunicare”.

Reacția lui Orban a venit după ce a ieșit la iveală că Andi Manciu, consilier de stat al prim-ministrului Ludovic Orban şi şeful Grupului de Comunicare Strategică, care dă date despre coronavirus, nu are studiile finalizate, mai exact, nu are diplomă de licență.

În CV-ul publicat pe site-ul Guvernului, Andi Manciu a precizat că are „Studii universitare – Facultatea de Științe Politice
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (București), specializarea științe politice”.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative Bucureşti a transmis că Manciu nu a obţinut diploma de licenţă. Mai mult, presa a scris ulterior că Manciu a fost exmatriculat de la facultate.

Un avocat zice: Nu-i așa!

Avocatul Gheorghe Piperea a scris zilele trecute despre acest caz că „un individ care se angajează pe funcția de consilier de stat, despre care știa că necesită o diplomă de licență, comite infracțiunile de fals și uz de fals declarând la angajare că deține diploma respectivă deși nu o are.
Demnitarii* care îl angajează și, ulterior, omit să îl denunțe organelor de cercetare penală, pot fi considerați favorizatori și, respectiv, autori ai faptei penale de nedenunțare a unor infracțiuni”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/s-au-facut-de-ras-dar-nu-se-lasa/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu