11.23.2020

Blocaj de o lună în Biroul Permanent al Senatului

 


Ședința Biroului Permanent al Senatului nu a avut loc nici luni, din cauza lipsei cvorumului, senatorii PNL și USR lipsind, acuză preşedintele interimar al forului legislativ, Robert Cazanciuc.

„Nu am reușit nici azi (luni – n.r.) să ținem o ședință a Biroului Permanent. Pentru a patra săptămână consecutiv, colegii noștri de la PNL și USR nu au fost prezenți și nu am avut cvorum”, spune Robert Cazanciuc.

El precizează că pe ordinea de zi a Biroului Permanent figurau 56 de proiecte de lege.

„Astăzi (luni – n.r.), pentru ora 13.00, am convocat din nou ședința Biroului Permanent al Senatului, în încercarea de a-i convinge pe colegii noștri să vină la serviciu. Colegii de la PNL și USR lipsesc de o lună de la Biroul Permanent blocând Senatul. Avem o ordinea de zi o lege extrem de importantă, așteptată de milioane de români, anume legea privind dublarea alocațiilor. Printr-un cinism de nedescris, Guvernul Orban, printr-o ordonanță de urgență, a blocat dublarea alocațiilor pentru copii, Iohannis, cu același cinism a respins legea”, declara înainte de şedinţă președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc

El spune că intenția social-democraților este ca ordonanța să fie respinsă, iar alocațiile pentru copii să fie dublate.

„Noi nu găsim resurse, spune Guvernul, să dublăm alocațiile pentru copii, dar găsim resurse să-i plătim pe chiulangii. De o lună senatorii PNL și USR nu vin la serviciu, vin fără niciun fel de jenă la casierii, dar nu au decența de a vota această lege. Îi aștept azi la Parlament”, adaugă Cazanciuc.

Ultima ședință a Biroului Permanent al Senatului a avut loc în urmă cu două săptămâni, însă ședința de plen nu a mai avut loc, deoarece senatorii PNL și USR au boicotat ședința.

sursa:https://www.cotidianul.ro/blocaj-de-o-luna-in-biroul-permanent-al-senatului/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu