11.30.2020

Profetul Iohannis dă în gropi și se dă de gol

 


La una dintre conferințele de presă despre nimic la care anunță nimic, președintele Klaus Iohannis a fost întrebat ce părere are despre disputele dintre două partide și care este mesajul său pentru PNL și USR Plus. Reproduc de pe o agenție de presă răspunsul (aflat și pe site-ul Administrației Prezidențiale) cu pretenție de umor și înțelepciune al președintelui României:

Mesajul meu e simplu. Vor guverna împreună! E o nervozitate, sensibilitate, ca în campanie electorală. Unii sar mai repede cu anumite mesaje, acuzaţii. Între PNL şi USR există o apropiere care nu trebuie să se apropie pe simpatii între persoane, ci pe valori şi programe. Eu îi încurajez să se apropie şi electoratul aşteaptă acelaşi lucru”.

Răspunsul se vrea un fel de glumă anglo-saxonă. Adică fără poantă, cu umor sec și cu pretenții de secret și adevăr rostit în mijlocul scenei publice. E ca o glumă răsuflată a doi moderatori tv care își spun în timpul emisiei: „Hai spune, că nu ne vede și nu ne aude nimeni“. Ei bine, dincolo de răspunsul însoțit de un rictus cu aparență de altceva(!?), propoziția președintelui a fost o chiflă peste care nu putem trece.
De unde știe președintele Romaniei că PNL și USR-PLUS vor guverna împreună? A citit dînsul în stele vizibile deasupra Palatului? A visat? A turnat el, fizicianul, niște acid clorhidiric în ceașcă și a mai adăugat două boabe de cafea și a văzut siglele celor trei partide plutind în mijlocul caimacului?
Cu o săptămînă și ceva înaintea scrutinului, președintele știe deja cine va guverna. Măi să fie! Ori este magician, ori dă în gropi! Asta înseamnă că are habar de rezultatele alegerilor de duminică. Nu numai de procentele obținute de PNL dar și de cele scoase de USR-PLUS. Altfel, nu are cum să prevadă o asemenea colaborare politică. Mai mult, profeția lui este ofensă la adresa Parlamentului. Guvernarea nu se decide la Palatul Cotroceni, ci în Parlamentul României în baza numărului de locuri dobîndite prin vot de fiecare partid și cu formarea unei majorități. Știe președintele României rezultatele? I-a spus lui generalul Ionel Sorin Bălan, șeful STS, adus special de la Sibiu în fruntea acestui serviciu secret (unde chiar înaintea profețiilor prezidențiale opt ofițeri au fost înaintați la gradul de general!?), ce procente vor ieși din softul pe care nu l-a verificat nici dracul? Klaus Iohannis ar putea ști rezultatele înainte de votul din 6 decembrie doar dacă șeful STS i-ar promite că le rezolvă el și că îi garantează procentele. Klaus Iohannia a mai spus de cîteva ori și s-a îmbățoșat că el nu va numi niciodată un premier PSD. A fost răspunsul ferm al sibianului dat la o întrebare cretină și procovatoare pusă repetat de tot soiul de jurnaliști de ocazie. La așa întrebare tîmpită, a venit un răspuns pe măsură și de la acesta s-a putut naște și profeția de Ferentari cu „vor guverna împreună”.

Acest răspus ne arată că fostul primar de Sibiu nu are nici cea mi mică abilitate politică. Pur și simplu se poartă grsolan. Sau, este de-a dreptul inconștient. Nu înțelege Constituția României și ia jocul politic, așa, ca pe o țurcă în care el inventază reguli după cum are chef.
Mai mult, răspunsul său de tip Bulă ajuns atotputernic trădează și un dispreț față de alegători. De ce să mai meargă aceștia la urne din moment ce președintele știe cine cu cine va guverna? Îi îndeamnă, le dă ordin? Asta înseamnă că el se poartă ca un comandant suprem, mai ceva ca africanii, și cunoaște, deja, rezultatul.
Cum fizicianul nostru nu este profet, nu ne mai rămîne decît ipoteza conform căreia indiferent ce rezultate vor ieși din urne, ele vor fi aranjate de președinte României împreună cu generalii de la STS abia înaintați în grad. Adică, totul este pregătit, aranjat, mai trebuie doar să ne face că votăm.
Citind printre rînduri răspunsul dat luni de președinte Klaus Iohannis după vizita făcută la Spitalul Municipal București nu ne mai rămîne decît să cădem pe gînduri. Citiți și legați mesajul cu „guvernatul împreună” de această declarație de om care le știe pe toate și ne vinde perspectiva sa asupra pandemiei.

 ”Nu ne aşteptăm la o creştere a numărului de infectări sau a ratei de infectare după alegerile parlamentare, pentru un motiv foarte simplu: noi suntem bine pregătiți, cunoaștem felul în care ne-am pregătit pentru alegerile locale, a funcționat foarte bine atunci și va funcționa mult mai bine, fiindcă am prelucrat toate cazurile care au fost de prelucrat și din fericire, au fost foarte puține de la locale. Dați-mi voie să vă spun că acea creștere nu s-a datorat alegerilor locale. Alegerile locale s-au desfășurat în perioada în care în toată lumea, și în special în toată Europa, numărul de cazuri a crescut de la săptămână la săptămână. Alegerile locale s-au desfășurat în maximă siguranță și nimeni nu s-a infectat fiindcă s-a dus la vot, oamenii s-au infectat fiindcă nu au respectat toţi normele care au fost atunci în vigoare. Între timp, avem măsuri mai ferme și vedem că foarte, foarte mulți români le respectă. Asta este o veste extraordinar de bună. Pe de altă parte, siguranța medicală a secțiilor de votare va fi de data aceasta mai bună decât la locale. Deci, nu, nu ne așteptăm la o creștere a ratei infectării după parlamentare”.

Cu „maximă siguranță”, am crescut la 10.000 de contaminați pe zi, apoi scădem tot la comandă. Cît despre rezultatele la alegerile din 6 decembrie, tot la comandă trebuie să ducă la „vor guverna împreună”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/profetul-iohannis-da-in-gropi-si-se-da-de-gol/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu