11.19.2020

Teatru prost cu Orban și Iohannis.

 


Lui Klaus Iohannis și lui Ludovic Orban le tremură fundul (curul) mai tare ca niciodată. Drept pentru care, au trecut la cea mai jegoasă campanie electorală făcută pe seama fricii și spaimelor populației. Care este proba? Președintele a făcut luni a nu știu cîta conferință de presă și cel puțin a treia sau a patra în care vorbește despre vaccin și pregătirea campaniei de vaccinare. Să mai gîdile puțin populația nemulțumită. Restricții, închideri de piețe, carantină și amenințări cu carantina etc.
Măsură urgentă: președintele a mai ieșit o dată, dar nu cu bomboana banilor europeni, ci cu fericirea vaccinării salvatoare. Iată semnul tremuratului de cur, de luni 16 noiembrie”

Am avut, astăzi, cea de-a treia ședință cu autoritățile și experții în domeniu pentru pregătirea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, în condițiile în care, la nivel european, avem motive de optimism și se fac progrese evidente privind apariția noilor vaccinuri”
-Ura-ura-ura!Ura-Ura-ura! Klaus Iohannis și poporul! Să vadă tot poprul la ce muncește președintele din greu:

”România, ca parte a acordurilor europene, trebuie să fie pregătită pentru a gestiona corespunzător această campanie și, de aceea, am convocat la Palatul Cotroceni o nouă întâlnire de lucru pe acest subiect ” spus apăsat președintele, căruia proștii și tele-paparudele îi zic „șeful statului”. Imediat, președintele a dat fuga în birou.

La Palatul Cotroceni se hămălește pentru țară. Cîrca operată cu anestetice a lui Klaus Iohannis transpiră la greu. Președintele muncește la strategia de vaccinare. Aceasta va fi gata, cel tîrziu, mîine-poimîne:
” Vreau să vă transmit că, după elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publică săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii”.
-Ura-ura-ura-! Klaus Iohannis și poporul!! Klaus Iohannis și poporul!! (aplauze prelungite)

Să fim cuminți. Avem spitale, avem doctori, vom avea strategie, avem responsabil, vom avea și vaccin și vom scăpa cu siguranță de COVID-19! Ca să ne convingem că totul este o treabă serioasă și responsabilă, am fost anunțați că, după îndelungi discuții, a fost stabilit și un coordonator:

”În ședința de astăzi, a fost numit și un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național, în persoana domnului Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central”.

A fost transmis și semnalul ca prim-ministrul să nu mai stea așa bleg și mototol. Să fie mai activ și să încurajeze și el poporul cu vaccinul aflat pe drum prin America. Drept pentru care, miercuri seară Ludovic Orban a convocat sedință de guvern.

”După cum aţi urmărit în informaţiile oficiale, există vaccin anti COVID. Este în fazele ultime de aprobare, oricum, au fost finalizate testele clinice şi vedem, în sfârşit, o perspectivă certă pentru a rezolva această epidemie gravă de coronavirus, care a dat peste cap lumea. Noi trebuie să fim pregătiţi, să ne organizăm, pentru a putea demara campania de vaccinare imediat ce vom putea accesa, practic, primele cantităţi care ne sunt repartizate de vaccin”, a afirmat premierul Ludovic Orban abia trezit din aburii visării.

Liberalii aflați pe holurile Palatului Victoria cu tot soiul de hîrtii la aprobat au început să scandeze în cor:
-Vrem vac-cin! Vrem vac-cin!

„Este posibil să sosească primele cantități și în decembrie. Pe primul loc sunt cadrele medicale, persoanele vulnerabile. Vaccinarea nu este obligatorie, dar, este gratuită. Vaccinul se administrează de 2 ori, la termen de 20 și ceva de zile. Dacă v-aș spune că suntem pregătiți, v-aș minți! Ne pregătim, nicio țară nu este pregătită. Trebuie pregătită depozitarea, seringile, personalul medical, e o chestiune de logistică”
-Vrem vac-cin! Vrem vac-cin!
Pentru ca întregul montaj să nu arate ca o farsă electorală proastă, la ședința de miercuri de la guvern a fost invitat și colonelul Valeriu Gheorghiță. Acesta, mascat ca un militar trimis la lupta cu virsul, a declarat pentru premier și, implicit, pentru popor, că de-aia a fost filmat. Să vadă toată suflarea că viitoarea campanie de vaccinare va fi o treabă serioasă, militarizată. Și, el a zis:
Activitatea de vaccinare e cea mai sigură cale prin care noi putem reintra într-o viaţă normală în toate domeniile de activitate. E o strategie la care lucrăm de aproape 2 luni, printr-o activitate a Ministerul Sănătăţii, MaPN şi MAI. Suntem aproape de finalizarea strategiei. În ultima parte a săptămânii viitoare, o putem pune la dispoziţie pentru a putea fi prezentată public. Ne dorim cu toţii siguranţa şi sănătatea cetăţenilor României”, a precizat Gheorghiţă.

Va dați seama ce nemernici actori politici avem? Vaccinul nu a fost omologat în Uniunea Europeană. S-ar putea să fie cîndva prin decembrie, după alegeri. S-ar putea mai tîrziu. Apoi, va fi produs. Și va fi distribuit cînd va fi, în vreme ce premierul și Klaus Iohannis joacă spectacolul vaccinării și al vindecării și împart fiolele, înainte ca acestea să existe. Nici nu se știe cînd vor fi. Dar ei joacă teatrul pe seama marelui succes al vaccinrii, un fel de vîndut pielea ursului din pădure și făcut salam din pulpele dorsale ale animalului nevînat.

Ba, cînd lumea a început să-l injure și mai abitir pe președinte pentru felul în care a dat-o la întors cu demisia guvernului Orban și cu vinovații de la Sibiu în comparație cu cei de la Piatra Neamț, atunci Klaus Iohannis a mai făcut miercuri o declarație de om care se crede responsabil și comandant suprem:

„Am avut, astăzi, o discuție foarte tehnică și aplicată pe un domeniu de mare importanță, dar de multe ori neglijat. Mă refer la zona echipamentelor medicale și a rețelelor de electricitate din spitalele publice. Am abordat modul lor de întreținere, un aspect esențial într-o perioadă cum este cea de acum, de mare presiune pe sistemul medical”.
Ura-Ura-Ura!
Medicul șef de țară a devenit și mecanic șef și electrician de rețea și distribuitor de detergenți și dezinfectanți.
Și, pentru că, pe neașteptate, Moldova a revenit în atenția publică prin victoria la președinție a Maiei Sandu, brusc primul-ministru, biet actor tălîmb, și-a adus aminte și a considerat că trebuie neaparat să-i bată pe umăr și pe frații noștri moldoveni:
„Vă readuc aminte dacă există posibilitatea să solicităm Comisiei Europene şi sprijinul pentru vaccinarea în Republica Moldova”.

Notă: (Acest editorial folosește fragmente ale declarațiilor făcute de președinte și de premierul României , preluate cu copy paste de pe agențiile de presă)

sursa:https://www.cotidianul.ro/teatru-prost-cu-orban-si-iohannis/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu