12.15.2020

”A ÎNVIAT MORTUL !” Variantă de râsu-plânsu

 


Variantă de râsu-plânsu, ca soluție pentru deblocarea negocierilor dintre liberali, USR-PLUS și UDMR pentru noul Guvern. În PNL e luată în calcul ca Ludovic Orban să fie propus din nou premier.
Mai precis, „Ludovic (Ludovic Orban – n.r.) s-a autopropus premier la întâlnirea de la Vila Lac”, au declarat surse apropiate negocierilor.
Propunerea lui Ludovic Orban va fi discutată de liderii PNL într-o ședință care va avea loc marți seara.
Discuțiile de la Vila Lac, nu s-au soldat nici marți cu un consens între liderii PNL, USR PLUS și UDMR.
Liderii USR PLUS vor discuta miercuri varianta ca Ludovic Orban să fie propunerea partidelor de dreapta pentru a deveni premier desemnat, au declarat pentru Mediafax surse din conducerea Uniunii.
„E opoziție în partid la scenariul asta. Ar fi greu de <vândut> această variantă, după ce Orban și-a dat demisia acum o săptămână”, au declarat sursele citate.
Ludovic Orban a anunțat pe 7 decembrie că a decis să își depună mandatul de premier.
„Cetăţenii români şi-au exprimat votul în cadrul alegerilor pentru Parlamentul României. Am luat decizia astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis: odată exprimată voinţa cetăţenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil, de un guvern care să reprezinte voinţa cetăţenilor români care-şi doresc modernizarea României şi dezvoltarea României. Şi decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar – că nu mă cramponez de funcţia de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din formaţiunile politice de centru-dreapta care susţin cu claritate orientarea euroatlantică a României şi care vor să utilizeze, cu adevărat, toate resursele pe care le va avea România la dispoziţie şi, de asemenea, să fructifice oportunităţile pentru a putea să crească calitatea vieţii pentru fiecare dintre cetăţenii României”, a spus la acel moment Ludovic Orban.

sursa: https://www.cotidianul.ro/breaking-news-orban-joaca-din-nou-in-filmul-premierul-meu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu