12.07.2020

„Gașca pierzătorilor vrea să confiște rezultatul votului”

 


„Gașca piezătorilor” vrea să confiște rezultatul votului de duminică, spune prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, care reamintește că Ludovic Orban a declarat cu o săptămână înainte că „partidul care câștigă alegerile dă premierul”.

„Fiecare vot acordat ieri demonstrează că PSD este partidul care are cele mai bune soluții, dar și profesioniștii care să le aplice pentru a depăși criza sanitară și economică în care se află România”, spune Sorin Grindeanu.

El apreciază că românii au dat duminică „un vot de blam la adresa președintelui Iohannis și a guvernului său de incompetenți”.

„Un vot de blam față de modul în care au sfidat o țară întreagă, față de modul dezastruos în care au gestionat pandemia și economia. Astăzi vedem cum gașca pierzătorilor vrea să confiște rezultatul votului de ieri. La doar o zi, Orban a uitat deja ce a spus: că partidul care va câștiga va da premierul. Dacă Iohannis continuă să se încăpățâneze în a-i ține la putere pe cei care au distrus România, rezultatul va fi doar un alt CDR! O nouă Convenție a dezastrului și recesiunii! Iar costurile vor fi imense și vor fi plătite de români”, conchide social-democratul.

PSD are pretenția de la un președinte de stat european să se păstreze în limitele Constituției, declară prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu. Iohannis va trebui să spună când a mințit: când acuza UDMR că în cârdășie cu PSD cumpără Ardealul sau acum, când se estimează o alianță cu Uniunea.

„ Jo napot kivanok PSD. În 29 aprilie 2020 aveam acea conferință de presă care a făcut furori nu doar în România, ci și în întreaga Europă, în care UDMR era acuzată atunci că în cârdășie cu PSD cumpără Ardealul și noi îl vindem. Ce s-a întâmplat între timp? Cred că președintele Iohannis va trebui să răspundă la aceste întrebări: când a mințit, atunci sau acuma când se gândește să facă o majoritate”, a spus Grindeanu.

Întrebat dacă PSD se gândește inclusiv la o posibilă suspendare a lui Iohannis, dacă președintele va refuza propunerea de premier a PSD, Grindeanu a declarat că astfel nu vrea să speculeze astfel de „acțiuni viitoare”.

„Avem pretenția de la un președinte de stat european să se păstreze în limitele Constituției și să respecte votul românilor dat ieri, iar votul românilor dat ieri este acela în care este PSD a câștigat alegerile și are dreptul la prima nominalizare, după care vin cele 10 zile în care vom vedea dacă vom putea sau nu să facem această majoritate. E un joc cât se poate de corect și care respectă regulile constituționale”, a afirmat Sorin Grindeanu.

PSD va merge cu o propunere de premier, fiind câștigătorul alegerilor, a adăugat liderul social-democrat: „Am înțeles că și alte forțe politice merg cu propuneri de premier, nu doar noi”.

Fostul premier Sorin Grindeanu a mai declarat că șansele ca PSD să se alieze cu AUR sunt foarte mici, „spre zero”, din cauza exceselor care nu se înscriu pe o linie europeană. El a punctat că este o părere personală, nu este decizia PSD.

„Eu nu am auzit să se discute așa ceva (despre alianță PSD – AUR – n.r.). A fost o surpriză nu doar pentru PSD, ci pentru toată lumea faptul că această nouă formațiune politică a făcut pragul electoral de 5%. Nu am avut foarte multe date niciunii dintre noi despre formațiunea respectivă, dar la ceea ce avem acum vă pot spune că există foarte puține șanse, spre zero, să ne aliem cu acest partid, pentru că excesele pe care le-am văzut și care nu se înscriu pe o linie europeană nu sunt în concordanță cu linia PSD”, a spus Sorin Grindeanu.

Fostul premier a ținut să precizeze că ceea ce a afirmat este o părere personală, nu reprezintă decizia partidului.

„Nu este o decizie, este o părere personală și nu este o decizie care să fie luată de PSD. Vom avea acel Consiliu Politic Național în care vom lua acele decizii politice și de nominalizare și cine va fi persoana cu care vom merge ca propunere la Cotroceni și toate lucrurile care decurg de aici”, a mai spus Grindeanu.

Întrebat dacă îl cunoaște pe George Simion, copreședintele AUR, Sorin Grindeanu a spus că nu își amintește să îl fi întâlnit.
„Nu, nu (îl cunosc pe Simion – n.r.). Cred că nu. M-am întâlnit cu mulți în perioada cât am fost premier, nu țin minte să mă fi întâlnit cu domnul Simion”, a răspuns Sorin Grindeanu.

sursa:https://www.cotidianul.ro/grindeanu-gasca-pierzatorilor-vrea-sa-confiste-rezultatul-votului/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu