12.23.2020

Liviu Dragnea va intra în refuz de hrană dacă autoritățile vor decide mutarea sa la un penitenciar

 


Liviu Dragnea va intra în refuz de hrană dacă autoritățile vor decide mutarea sa la un penitenciar din Ploiești sau Timișoara. Anunțul a fost făcut de logodnica sa, Irina Tănase, într-o intervenţie la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu. 

După ce a povestit că Liviu Dragnea acuză că s-ar fi discutat mutarea sa de la Rahova la penitenciarul din Ploieşti sau Timişoara, Irina Tănase a transmis un mesaj din partea fostului lider PSD.

„Am să vă transmit un mesaj din partea lui. A spus că este sătul de cât l-au chinuit în ultimele luni şi de cât şi-au bătut joc de viaţa şi de sănătatea lui şi că dacă vor decide mutarea lui la unul dintre aceste penitenciare cu încălcarea legii, el va intra în refuz de hrană”, a povestit Irina Tănase. 

 La mijlocul lunii decembrie, Liviu Dragnea a fost diagnosticat cu SARS CoV 2, în urma unui test PCR făcut la Spitalul Penitenciar Jilava.

Marți, Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că deținuții din Penitenciarul-spital București-Jilava, bolnavi de COVID-19, care nu mai au risc de contagiune, sunt mutați în penitenciarele din Ploiești și Timișoara.

„Având în vedere evoluția situației epidemiologice pe plan național și evaluarea modalității optime de gestionare a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate, pentru creșterea capacității Penitenciarului- Spital București-Jilava, în urma analizei efectuate de Administrația Națională a Penitenciarelor, în temeiul Ordinului C.N.C.C.I. nr. 4649288/09.11.2020 și a art. 15 din Legea nr. 254/2013, Penitenciarele Ploiești și Timișoara vor asigura custodierea persoanelor private de libertate care nu mai prezintă risc de contagiune după perioada de 14 zile de spitalizare în penitenciar-spital”, anunță ANP.

Potrivit ANP, stabilirea unităţii de detenţie pentru perioada de monitorizare post-tratament presupune analizarea criteriului proximităţii faţă de penitenciarul care asigura executarea pedepsei privative de libertate, fiind vizat interesul superior al persoanelor condamnate.

„Subliniem că nicio persoană privată de libertate pentru care Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava asigură protocolul de tratament COVID-19 nu prezintă alterări ale stării de sănătate sau modificări de natură a necesita intervenţii medicale externe sistemului penitenciar”, mai arată ANP.

sursa:https://www.cotidianul.ro/liviu-dragnea-vorbeste-despre-decizii-drastice/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu