1.20.2021

Peste 50% din personalul didactic refuză vaccinarea

 


Peste 50% dintre profesori nu vor să se vaccineze împotriva virusului Sars-Cov-2, rezultă din datele transmise de Inspectoratul Școlar Județean Dolj către Ministerul Educației. De acord cu vaccinarea au fost 49,53 % dintre profesori. Astfel, din totalul profesorilor de 6.652, doar 3.295 de cadre didactice vor să se vaccineze.

Procent mai mare în favoarea vaccinării este la personalul didactic auxiliar, respectiv 57,07%. Asta înseamnă 468 de angajați din 820 existenți în unitățile școlare din Craiova și restul județului Dolj. La personalul nedidactic, disponibilitatea pentru vaccinare este de 49,83%, adică sunt 869 de persoane care și-au exprimat dorința de a se vaccina din totalul de 1.744.

Ca o concluzie, cadrele didactice din orașe vor să se vaccineze, în schimb, mai reticente în privința vaccinării anti-Covid 19 sînt cadrele didactice din mediul rural.

Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj, a precizat pentru „Cotidianul”: „În mediul rural și-au exprimat dipsonibilitatea pentru vaccinare anti-COVID 19, 46,33% din personalul didactic de predare, 54,54% din personalul didactic auxiliar și 42,48% din personal nedidactic. În mediul urban, și-au exprimat disponibilitatea 51,15% personal didactic de predare, 58% personal didactic auxiliar și 53,11% personal nedidactic”. Așadar, profesorii din Craiova sînt mai deschiși la ideea de vaccinare, față de restul profesorilor din județ Dolj.

Potrivit managerilor unităților școlare, în Craiova, procentul cadrelor didactice care vor să se vaccineze este mult peste 50%. Pentru ziarul „Gazeta de Sud”, directorul Colegiului Național „Elena Cuza” a precizat: „Se vor vaccina 61 din 94 de angajați. Am făcut și programarea pentru vaccin pentru marți, 19 ianuarie, la Sala Polivalentă. Cea de a doua doză va fi administrată pe 9 februarie”. Din aceeași sursă aflăm că la Colegiul Național „Frații Buzești” s-a făcut programarea pentru vaccinare și și-au arătat disponibilitatea pentru vaccinare 89 de cadre didactice și 11 persoane din rîndul personalului didactic auxiliar și nedidactic.

În Craiova sînt și unități școlare în care procentul profesorilor care doresc vaccinarea anti-Covid-19 depășeste 90%.  Genoveva Ioana, directoarea școlii gimnaziale „Mircea Eliade“, a precizat: „Avem doar cinci angajați care nu se vor vaccina. Unul are Covid-19, iar ceilalți patru au probleme medicale care nu le permit administrarea vaccinului. Procentul angajaților din școală care au disponibilitate pentru vaccinare anti-Covid 19 este de 94%. Am și făcut programările pentru vaccinare, pentru 2 februarie și, respectiv, pe 23 februarie”.

sursa:https://www.cotidianul.ro/peste-50-din-personalul-didactic-refuza-vaccinarea/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu