3.12.2021

”Dacă m-am vaccinat cu AstraZeneca, pot să fac a doua doză cu alt vaccin?”

 


JOACA cu VACCINUL CONTINUĂ. INIȚIAL s-a spus că a 2-a DOZĂ trebuie să fie identică cu prima. În urmă cu 2 săptămâni, medicul Gheorghiță a declarat că a 2-a DOZĂ poate să fie diferită, ACUM iar s-a SCHIMBAT ”REGULA”.

CNCAV a răspuns la întrebarea ”Dacă m-am vaccinat cu AstraZeneca, pot să fac a doua doză cu alt vaccin?”

”Nu există până în prezent date care să arate ca se poate folosi un alt vaccin pentru a doua doza. În măsura în care nu vor exista argumente pentru a suspenda vaccinarea cu AZ, veți fi vaccinat și la a doua doza cu AZ. Dacă nu va veți vaccina cu a doua doza de vaccin AZ este posibil ca durata pentru care veți fi protejat împotriva COVID-19 să se reducă. In studii în derulare se analizează posibilitatea de a schimba un vaccin cu altul pentru a doua doza. Nu este recomandată la acest moment vreo astfel de schemă de vaccinare.

De aceea nici nu există posibilitatea programării în platforma națională la rapel cu un alt tip de vaccin decât cel administrat inițial. Nu este studiata schema de vaccinare cu 2 tipuri de vaccin, prin urmare nu exista dovezi referitoare la protectie sau siguranta in acest sens”, a fost răspunsul transmis de Comitetul Național de Coordonare a Acțiunii de Vaccinare.

sursa:https://www.dcnews.ro/daca-m-am-vaccinat-cu-astrazeneca-pot-sa-fac-a-doua-doza-cu-alt-vaccin-raspuns-cncav_807286.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu