4.22.2021

„Normalitatea” lui Cîțu : Tot cu mască și de la 1 iunie !

 


Premierul Florin Cîţu a declarat joi, după prima şedinţă a Comitetului interministerial pentru „revenirea României la normalitate” începând cu 1 iunie 2021, că de 1 iunie nu revenim total la normalitate şi că aşteaptă propuneri de relaxare a măsurilor de la miniştri. Ulterior, răspunzând unei întrebări, a precizat că de 1 iunie este prea devreme pentru a renunţa la mască.

”După ce ne vaccinăm, vom renunţa şi la mască. La 1 iunie e prea devreme. Trebuie să ne gândim la a renunţa la mască după ce avem acea ţintă de 10 milioane de persoane vaccinate”, a spus Cîţu, răspunzând unei întrebări.

Întrebat în cadrul conferinței de presă de joi despre posibilitatea deschiderii mai rapide a restaurantelor sau evenimentelor pe baza testelor rapide sau PCR, premierul a spus că „nu se poate vorbi în perioada imediat următoare de a redeschide un sector sau altul în totalitate”.

„Toate propunerile vor fi discutate în acest comitet interministerial. Cred că pentru perioada imediat următoare putem să vorbim doar de teste-pilot, de evenimente-pilot, nu putem să vorbim în perioada imediat următoare de a redeschide un sector sau altul în totalitate. Dar sunt deschis tuturor propunerilor, vreau să le văd pe masa comitetului interministerial și vom lua o decizie cu toții”, a spus Cîțu.

Acesta a precizat că sunt în analiză astfel de evenimente-pilot la Teatrul Național și la Opera Națională: „Sunt câteva propuneri în acest moment la Ministerul Culturii, știu că sunt avansate discuții pentru teste-pilot pentru Teatrul Național și pentru Opera Română, vom vedea cum vor arăta în final”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu