5.19.2021

Afirmație șocantă despre noile măsuri de relaxare de la 1 iunie

 

Premierul Florin Cîțu a anunțat acum puțin timp că de la 1 iunie vor urma noi măsuri de relaxare și a făcut o afirmație ciudată despre condițiile necesare.

Premierul Florin Cîțu a surprins mass media printr-o afirmație cel puțin ciudată, chiar șocantă : NU mai contează rata de vaccinare !

În cadrul unei conferințe de presă susținută acum puțin timp, premierul a anunțat că vor urma măsuri de relaxare de la 1 iunie – dar a șocat printr-o afirmație:  măsurile de relaxare vor fi luate la data stabilită, chiar dacă nu se atinge obiectivul fixat – adică dacă rata de vaccinare nu depășește pragul de 5 milioane de persoane.

”Putem să atingem 5 milioane, dar nu acesta este de fapt obiectivul”, a spus Cîțu, aducând ”din condei” ideea :  ”obiectivul este să depășim pandemia - și asta se poate prin vaccinare. Eu cred că românii au înțeles mesajul și se vor vaccina în primul rând pentru sănătatea lor”.

Reamintim că, în aprilie, Florin Cîțu a anunțat că ”Obiectivul meu și al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români”.

”Pentru asta avem două ținte : până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane; până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane”, a transmis Cîțu pe 9 aprilie, subliniind  ”Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu