5.28.2021

Alerte meteo în vigoare, vedeți județele. Este strat de zăpadă de 6 metri pe Transfăgărășan

 


Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov acționează cu toate utilajele pe care le au la dispoziție pentru degajarea zăpezii.

Chiar și așa, ar putea fi nevoie de săptămâni până când drumul să fie deszăpezit, scrie alba24.ro. 

”De astăzi (miercuri – n.r.) intervenim şi cu un excavator, pentru că utilajele obişnuite de deszăpezire nu fac faţă la această cantitate de zăpadă”, a transmis DRDP Braşov.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, deszăpezirea Transfăgărăşanului a ajuns în zona ”critică”.

Muncitorii nu pot da, deocamdată, un termen pentru eliberarea drumului, însă spun că aproape sigur va mai dura câteva săptămâni.

Transfăgărășanul este acum închis circulației. Drumul este deschis numai patru luni pe an, de la 1 iulie la 30 octombrie, pentru că în restul timpului, din cauza zăpezii și a pericolului de avalanșe, zona este riscantă.

Alerte meteo în vigoare la această oră: 

ANM, prognoza meteo. Se schimbă vremea: COD GALBEN

Până sâmbătă, 29 mai, la ora 10:00, este în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

”În intervalul menționat, în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.” anunță ANM. 

ANM, prognoza meteo. Se schimbă vremea: COD PORTOCALIU

Până vineri, 28 mai, la ora 21:00, va fi în vigoare un Cod Portocaliu de ploi abundente. 

”În intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin,

Hunedoara, Alba și Bacău, vor fi perioade cu ploi abundente și în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40...50 l/mp și pe arii restrânse 60...70 l/mp.

La altitudini de peste 2000 m, ploile vor determina topirea și cedarea apei din troienele de 70...90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.” anunță ANM. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu