6.22.2021

OMS, din nou, vine cu ”vrăjeala” și ne avertizează că vaccinurile anti-Covid şi-ar putea pierde eficienţa

 


Maria Van Kerkhove, coordonatorul tehnic al OMS pentru Covid-19, a declarat luni că în viitor ar putea apărea ”o constelație de mutații” ale coronavirusului care ar putea duce la pierderea eficienței actualelor vaccinuri.

„Vestea bună este că până acum funcționează încă împotriva variantei Delta. Ar putea veni un moment când vom avea o constelație de mutații în care vaccinurile își vor pierde eficiența, de asta vrem să prevenim infecțiile. Din nou, vaccinurile sunt extrem de puternice, dar trebuie să luăm măsuri să prevenim„, a declarat Maria Van Kerkhove, citată de news-24.fr. Ea a subliniat că oamenii trebuie să facă ambele doze din vaccinurile anti-Covid și să nu se oprească la prima doză.

OMS a transmis luni că înființează un centru de transfer tehnologic pentru producerea de vaccinuri ARNm anti-COVID-19 în Africa de Sud, care ar putea începe fabricarea dozelor în 9-12 luni.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut anunțul cu scopul de a spori accesul la vaccinuri pe întreg continentul african, unde cazurile și decesele au crescut cu aproape 40% în ultima săptămână.

De asemenea, săptămâna trecută acesta afirma că răspândirea Covid-19 la nivel global este mai rapidă decât distribuirea vaccinurilor. „Asta înseamnă că riscurile au crescut pentru persoanele care nu sunt protejate, care reprezintă cea mai mare parte a populaţiei lumii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu