7.22.2021

Proteste în Franţa, împotriva „permisului de sănătate”. Sute de oameni au ieşit pe străzile Parisului

 


Sute de oameni au protestat, miercuri, la Paris, faţă de introducerea “permisului de sănătate” pentru unele activităţi şi de vaccinarea obligatorie a personalului sanitar, măsuri prin care guvernul încearcă să facă faţă celui de-al patrulea val de infectări cu covid-19 în Franţa.

Unii protestatari au afişat bannere cu mesajul: “Libertatea de a alege” şi “Jos mâinile de pe imunitatea mea naturală!”. “Vor să ne forţeze să ne vaccinăm cu orice preţ. Nu, nu, nu”, a afirmat Nathalie Lebede, participantă la proteste, citată de RT Franţa. Reguli mai stricte care vizează evenimentele şi spaţiile unde se reunesc peste 50 de persoane au intrat de miercuri în vigoare în ţară, în contextul unui al patrulea val de infectări cu noul coronavirus.

Un rezultat negativ al unui test pentru depistarea coronavirusului, dovada vaccinării sau a trecerii prin boală vor fi necesare de azi înainte în Franţa pentru a merge la cinema, teatre şi muzee. Târgurile şi anumite complexe sportive vor fi de asemenea vizate, potrivit Monitorului Oficial, citat de BBC. Președintele Emmanuel Macron anunțase de săptămâna trecută că există planuri pentru crearea acestui „permis sanitar” dar și vaccinarea obligatorie a celor care lucrează în domeniul sanitar, până în septembrie.

Din luna august, cerinţele vor fi extinse la trenurile de lung parcurs, baruri, restaurante, centre comerciale şi spitale. Guvernul a adoptat o lege în acest sens. Nu a fost precizată data exactă de la care vor intra în vigoare măsurile în luna august.

Franţa se confruntă cu un al patrulea val al pandemiei care ar putea fi ”foarte sever”, a avertizat purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, la începutul săptămânii. Mai bine de jumătate din populaţia de 67 de milioane de locuitori a primit cel puţin o doză al unui vaccin anti-COVID-19.

În weekend, peste 100.000 de persoane au demonstrat în Franţa împotriva măsurilor mai stricte împotriva coronavirusului, iar centre de vaccinare din zone izolate au fost vandalizate şi incendiate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu