Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, după soluţionarea contestaţiilor la examenul de Bacalaureat 2021, că va trimite Corpul de Control al Ministrului sau secretarii de stat din minister în control la liceele în care rata de promovare a fost zero.
„Avem peste 40 de licee şi vom face o analiză pe fiecare liceu în parte, vom vedea care sunt măsurile care se impun. Cauzele cu siguranţă sunt extrem de grave atunci când rata de promovare este zero. Luăm în calcul cele mai eficiente măsuri, care vor fi corelate cu ceea ce prevede proiectul România Educată şi cu ce va prevedea o nouă Lege a educaţiei. (…) Promovare zero este un lucru cu totul şi cu totul deosebit. Cred că vom trimite Corpul de control al ministrului, dacă nu cumva va merge chiar un secretar de stat, în fiecare dintre şcolile unde rata de promovare a fost zero, pentru a identifica în profunzime şi corect cauzele care au condus la acest lucru”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vineri, într-o conferinţă de presă.
Rezultate BAC 2021. Rata de promovare la Bacalaureat 2021 este de 69,8%, după rezolvarea contestaţiilor, a anunţat Sorin Cîmpeanu. „Statistic vorbind, este cea mai mare rată de promovare din ultimii zece ani, de la intrarea în vigoare a Legii 1, cu excepţia anului 2017. O singură excepţie”, a precizat Sorin Cîmpeanu.
Conform ministrului Educaţiei, în urma analizei celor aproximativ 56.000 de contestaţii, au fost modificate notele pentru circa 53.000 de lucrări. Peste două treimi au fost modificate în plus. De asemenea, în urma contestaţiilor, încă 2.467 de elevi au promovat Bacalaureatul.
„Este vorba de 52.874 note care au fost modificate în urma contestaţiilor. Drept urmare un număr de 2.467 de elevi au promovat Bacalaureatul în raport cu situaţia înainte de contestaţii. Avem un număr total de candidaţi promovaţi de 88.587. În valoare absolută promoţia curentă şi promoţii anterioare”, a afirmat ministrul.
Sorin Cîmpeanu a semnalat că la „absolut toate disciplinele a existat subiectivism”, precizând că anul acesta 15% dintre lucrările date au fost contestate, un lucru „foarte grav”. Sorin Cîmpeanu a mai spus că cea mai mare diferenţă de notare înregistrată după recorectare a fost de peste 3 puncte.
„La BAC avem situaţii şi cu peste 3 puncte diferenţă. Vom analiza situaţiile concrete şi vă vom aduce la cunoştinţă rezultatele şi măsurile pe care le-am luat”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.
După contestaţii, judeţul cu cea mai mare rată de promovare este Cluj, cu 81%, iar cel cu cea mai slabă rată de promovare este în Ilfov – 41%.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu