7.23.2021

Stare de alertă sanitară în Sectorul 1. Prefectul Capitalei anunţă noile măsuri care vor intra în vigoare

 


Prefectul Capitalei a anunţat vineri că a fost aprobată declararea stării de alertă în Sectorul 1, din cauza gunoaielor. Alin Stoica a explicat ce presupune instaurarea stării de alertă.

„Vazand analiza pe care Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a facut-o, am fost de acord cu masurile pe care Sectorul 1 le-a cerut. Există o situaţie care trebuie monitorizată permanent. Contractul cu Romprest nu va fi reziliat. O altă firmă va actiona alături de Romprest pentru strângerea gunoaielor. Primaria Sectorului 1 va face un plan pentru ca sectorul 1 să nu mai ajungă în această situaţie. Cu siguranta vor fi amenzi in perioada urmatoare, vor fi controale. E nevoie de disciplinarea agentilor economici şi a cetăţenilor. Asupra populaţiei care respectă regulile, starea de alertă nu are niciun impact, nu va avea de suferit. Starea de alertă se aplică începând cu ora 00.00. Sper ca gunoiul de pe străzi sa fie strâns cît mai repede. Atunci cand va fi strâns, starea de alertă va înceta. Este prima dată când a fost instaurată starea de alertă într-un sector.  „, a declarat prefectul Capitalei.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut miercuri Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzată de necolectarea gunoiului de către Compania Romprest Service SA.

„Decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 şi a unei note privind deficienţele activităţilor de curăţenie stradală realizată de Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1. Conform analizei, deşeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală şi din zonele cu tranzit intens”, a transmis, miercuri, Primăria Sector 1.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a convocat pentru vineri o şedinţă extraordinară a Consililului Local pentru a decide rezilierea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu Compania Romprest Service SA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu