7.30.2021

Veşti proaste pentru românii care vor fi obligaţi să intre în CARANTINĂ la revenirea în ţară după concediu. Modificarea intră în vigoare de la 1 august

Românii nevaccinaţi care la revenirea în ţară din concediu sunt obligaţi să intre în carantină pentru 14 zile vor beneficia doar de 5 zile de indemnizație din FNUASS de la 1 august 2021, a anunţat CNAS
Lovitură pentru românii care vor fi obligaţi să intre în CARANTINĂ la revenirea în ţară după concediu. Indemnizația pentru concediul de carantină se modifică de la 1 august.
„Persoanele care se deplasează în interes personal în zone în care există epidemie, risc epidemiologic sau biologic cu un agent înalt patogen, deși aceste condiții erau cunoscute la momentul inițierii deplasării și care, la întoarcerea pe teritoriul României, pentru a nu deveni factori de risc pentru persoanele cu care vin în contact, intră în concediu de carantină, vor beneficia de indemnizație suportată din FNUASS doar pentru o perioadă de 5 zile”, se arată într-un comunicat al CNAS.
Certificatele de concediu medical pentru carantină se eliberează de către medicul curant, respectiv medicul de familie.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi, 29 iulie, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Hotărârea va intra în vigoarede la 1 august 2021.

Conform documentului, Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite au fost introduse pe lista ţărilor din zona roşie.
În zona galbenă intră de la 1 august Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prcizează că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.
De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu